Bebeğimin cinsiyet partisine gelmeyen kardeşim. Siz olsanız?

Merhaba; öncelikle bebeğiniz için sizi tebrik ederim. Cinsiyet partisi, yok baby shower falan benim anlayabilecegim türden şeyler değil. Yani yapan kişiye saygı duyarım tabi ki. Ben genel olarak hayatımızdaki güzel değişikliklerin kutlanmasından ama abartilmamasindan yanayım. Sizi şu yönde biraz duyarsız buldum. Belki de ben farklı karakterde olduğum içindir; kardeşim aylarca uğraşmış ve istememesine rağmen çocuğu olmuyorsa bu şekilde bir parti yapmazdım. Onu üzmek istemezdim. Kendisinden de aynı şeyi beklerdim. Gerçi 7 ay da uzun bir süre degil bebek beklerken.. biraz duyarlı olmanızı tavsiye edebilirim size. Demek ki hassas bu konuda. Tabi aranız ne kadar iyidir; onu bilemem.

Büşra, ne yazılsın istiyorsun bu konuya?
Kardeşin çocukluktan itibaren psikolojik tedavi görüyor. Öyle ya da böyle biraz farklı davranıp, fazla tepkiler verebilir.
Çocuk istiyor olmuyordu, senin hamilelik haberin ağır gelmiştir ona.
Kayınvaliden sen bilmeden parti düzenlemiş yersek, bu kayinvalide de sen yokken getirdiği sarmayı eve bıraktığı için kızdığın kayinvalide. Bak sen Allah'ın işine.

Kardeşinin niye böyle davrandığını gayet iyi biliyorsun. Onun bu durumunu idare edebilirsin. Etmek istemiyorsan bilmiyormuş gibi yapma, buradan bile komik duruyor.

Kardeşinin hamilelik haberini aldın, mutlu mu oldun ekstra, istiyor olmuyor diye üzülüyordu diye, muhtemelen hayır. Mış gibi yapmayı bırak bence.

Son düzenleme:
daha rekabet olur mu diye konu açmış töbe Yarabbim nasıl bir kafa yaşıyor anlamadım

Ben de su an hamileyim iki tane arkadaşımın çabalara rağmen bebegi olmuyor.Allah affetsin yalan söyledim sevinmemis gibi,paniklemis gibi yaptim yanlarında ve kırmamak için inanılmaz çaba gösterdim ,çünkü o bebegi bana veren rabbim,ona vermeyen de rabbim.Bu hayatta kimin başına ne gelecek o bebek sağlıklı olacak mi bana hayır getirecek mi bunu sadece rabbim bilir.Bu tarz konularda ah işitmemek lazim.Bir de isminizi değiştirince insanlar sizi unutacak sanmışsınız.Ben kardeşim beni zehirleyecek konusunda da sizin derdinizi anlamıştım, onceki konuyu bildigim icin ama bilmeyen arkadaşlar burda hep size destek çıktılar.Allah askina kardeşinizi sevmiyorsunuz,keza annenizi sevmiyorsunuz.Sizi zehirleyecek potansiyeli görüyorsunuz, sonra da ordan çıkmıyorsunuz.Gidip orda cinsiyet partisi yapıyorsunuz.Psikolojik olarak destek almak zorundasınız

Maşallah hafiye gibisiniz.

Ortada teshis yok tedavi yok igne ilac asilama tup bebek yok. Daha 7 aylik evli cocugum olmuyo diye yaslara burunmus her guzel gunun icine etmeye yeminli gibi. Cocugu olmayan canim kardeslerim allah hepinize versin ama olanlarin sucu ne? Ikisi de allahtan napalim yani smdi. Kutlamak isteyen kutlar o da kardes olarak katilmaliydi. Benim de 8 ay bi deneme surem var ama o arada aldigim hamilelik haberlerine partilerine kosa kosa gittim. Insanlar bana inat olsun diye mi doguruyo. Kendi ozel gunleri. Bu kadar duyar bana fazla geliyo gercekten

Kız beni on dk önce arayıp hamileyim dedi. Yalan mı söyliyim size
Sabah kız kardeşinizin hamileliği ile ilgili konu açtınız? Valla kız kardeşinizi bilmem de sizin kafa kesinlikle normal değil. Fitneye çalışıyor sürekli. Karnınızdaki bebeğe odaklanın.

Kardeşiniz uyumuyor, yastığa gömülüp ağlama krizine giriyor ne yazık ki.

Bebeği olmadığı için üzüntü yaşamıştır, gönlü bir yandan sizin için sevinirken bir yandan da kavuşamadığı bebeği için parçalanmıştır.

Tabi bu sizin partinizi bozabileceği anlamına geliypr mu? Elbette hayır. Üzülüp surat asacağına evde beklesin daha iyi.

Ondan size karşı saygılı davranmasını isteyebilirsiniz mesela bebek konusunda size laf söyleyemez/laf atamaz. Öte yandan dayanamayacağı bir ortam olırsa da uzaklaşmasına izin verin.

Kardeşsiniz birbirinizi idare edeceksiniz.

Hayır. O korunmadigi halde olmuyordu diye çok üzülüyordu aylardır. Sonra vazgeçtim pes ettim dedi. Ama benimkine pek de sevinmemis gibiydi...
Sizde o halde kız gelmedi diye gerçekten konu mu açtınız. Ne kadar uzulebilecegini düşünmeden alt katinda cinsiyet partisi mi yaptınız. Kim bilir şuan evladi olmadığı için ne kadar üzülüyordur.siz orda parti yaparken evde kim bilir kaç saat aglamistir. O bu kadar hassasken yanına gidip onun bu sıkıntısı için destek olmak yerine keyfinize bakipta neden gelmiyor demenize hiç anlam veremedim

Bence konu sahibinin psikolojisi de hiç iyi değil. Aksi fecaat, safi kötülük.
Bence de oyle. Asıl kotu olan kendisi. Çocuğu olmayan kardesinin burnunun dibine gidip cinsiyet partisi yapmak hiç hoş degil. Cinsiyet partisini zaten anlamıyorum, instagram şovlarina dönüştü her sey. Ama cocugu olmayan kardesine de şov yapmazsin ya. Insan olan utanir uzulur.

Cocuk istemiş ve olmamış. Pes ettim demesi bunu kalpten hissettiği anlamına gelmiyor.
Ayrıca cinsiyet partisi nedir Allah aşkına. Tamamen biyolojik faktörlerden ötürü,birey iradesi dışında gerçekleşmiş bir olayı kutlamak şova dökmek çok özenti bir davranış kanımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…