bebeğimizi kaybettik ama umudumuzu asla!

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

İyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!

HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman

kesinlikle doğru insan kafasına takmadığı zaman hamile kalıyor adet düzensizliğim vardı klomenle yumurtlama yapılıyordu ayrıca eşim varikosel ameliyatı olmuştu 1 ay doktora kontrole gitmediğim ay hamile kaldım nasıl oldu bende bilmiyorum hiç beklemediğim bir zamandı çok değerli bir bebekti bizim için ama erken doğum oldu ve kaybettim olsun hayırlısı böyleymiş dedim ve sabırla bekliyoruz artık korunma dönemim geçsin yüce rabbim hayırlısıyla yine verecek umutluyum umudumuz kaybetmeyelim kızlar

canımmm hoşgeldin baya degişiklikler olmuş hadi hayırlısı öpüyorum seni

renkli atlacım çok dogru bişi paylaşmışsın hatta işin bide şu tarafı var benim inandıgım..

bi kadının yada adamın çocuk istemesinin en büyük sebeplerinden biriside bana göre zamanının gelmiş olması.yaşlanınca yanlız kalmamak
yada çevre unsuru falan bunlar da çok önemli.

en basiti evlenince hemen başlıyo insanlar ee çocuk ne zaman varmı bişiy korunuyomusunuz bilmem ne ..
onları susturuyosun iç sesin başlıyo konuşmaya bak yaşlandın bi çocugun olsa onunla ilgilenirsin iyice yaşlanınca yanlız kalma bilmem ne

ben bugünlerde sadece bunları düşünüyorum açıkçası ve bu yüzden artık korunmaya başladım

çoçuk istiyomuyum diye sordum kendime tamam istiyorum ama şimdimi acaba hayır şimdi degil.
o olgunlukta degilim çünkü onu farkettim ee diycekki herkez anne olunca olgunlaşıyo insan oda bana şey gibi geliyo neden kendimi zorla olgunlaştırayımki.
tabiki annelik çok güzel bişeydir ama ben kendi açımdan henüz hazır olmadıgımızın hem maddi hemde manevi olarak farkına vardım vede rafa kaldırdım bu istegi

BU ARADA KUZULAR BEN YARIN İŞE BAŞLIYORUM ŞANS DİLEYİN BANA :))

yeni işin hayırlıs olsun canım.. bende senin gibi üzerinde durmuyorum şu 2 aydır..eşim ameliyat oldu ve ben deiştim bir anda.. bende ayşe arman gibi spor salonuna yazıldım şuan kafam rahat, ama korunmuyoruz tabiki.. ben şuna inanıyorum insan anneliğe hazır olmaz ki? kendime bu soruyu sorduğumda bende bu dünyaya bi çocuk getirmek mantıksız diyorum,dünya bu kadar kirliyken , insanlar bu kadar kötüyken neden bi canlı getireyim dünyaya diyorum..ama bizim dünyaya geliş amacımız ne ki? bilmiyorum çok düşünmekte iyi gelmiyor bana..herşeyi oluruna bırakmak lazım sanırım..
şu sıralar tek amacım madonna gibi hafif kaslı bi hatun olmak madonna biraz fazla bir örnek oldu sanırım, onun çeyreği gibi olabilir 1,5 ayda 7 kilo verdim acaip sıkılaştım,kayganam 2 haftadır görmüyordu beni şok oldu belin incecik kalmış abooow diyo daha da incelcem dedim..bana diyoki hamilelik öncesi iyidir zayıflama diyo.. aman dedim o konuyu bana anımsatma rafa kaldırdım ben onu dedim..bilmiyorum kızlar normal yolla olma ihtimaline umudum yok.. tüp bebek bizim için tek çare gibi... hiç bebeğim olmazsa bi sarman evlat edincem..kedileri çok severim ama eşim evde hayvan istemiyor , eğer bebeğimiz olmazsa alabilir miyim dedim, eğer hiç bebeğğimiz olmazsa alabilirsin dedi...
ben hep derdim ilerde yaşlanınca şu yalnız kedili kadınlar olur ya tuhaf , hüzünü ,buruk ve deli! ben yaşlanınca öyle olucam derdim..

sanırım dua niyetine geçmiş

allah razı olsun canımm inşallah hayırlısı olur benim için.

aynen canım rafa kaldırmak en iyisi.
insan evet annelige hazır hissetmiyo kendini hiç bi zamanda hissermez o hamile kaldıktan sonra hormonlarında etkisiyle bi anda hazır biri bi anne oluyosun direk :))

ya bide ne oluyo biliyomusun mesela işte bizim gibi zor hamile kalabilen yada hiç hamile kalamayan insanlarda otomatik bi çocuk özlemi oluyo yani kolaycacık olucagını bilsek belkide daha zamanı var ya diycez :))
ama zor olunca aman olsun biranönce falan diyosun :) en basiti ben çok duydum çevremde işte bebek düşünüyolar ilk ay korunmadıkları zırt hamile kalıyolar sonrada ya ben bu kadar erken düşünmemiştim 5 ayda falan anca tutar demiştim diolar :))
enteresan bu olaylar cidden enteresan

hayırlısı senin içinde tatlım öyle tüp bebekle olcak heralde falan ddiye düşünme allah kısmet edince neler oluyo bekle bakalım hayırlsıı olacaktır hakkında inşallah.
ya ne güzel kilo vermişin rejim yaptınmı sadece spormu bende zayıflamak istiom yaaaaaa

canım diyette yaptım, ama şu var benim bu kilolar yeni alınmış oturmamış kilolardı o yüzden çok hızlı gitti.. biliyorsunuz kısa bir süre önce isveçteydim ücretsiz izindeydim oturdum yedim içtim yattım ondan aldım.. diyetle spr birleşince çok güzel oldu .inşallah kasl bi hatunn olma yolunda hızla ilerliyorum...

bebek meselesine gelince ben bu bebeklere küstüm beni istemeyeni bende istemiyom şu sıralar

bu topik güzel olmuş bebeğini kaybedenler bebek yolu gözleyenler bende katıldım aranıza.... konusup dertlesırız

slm kızlar bende bebegimi dun kaybettim gerci benimki cok küçüktü daha yeniydi ama benim bebegimdi o 3.5 sene sonra ilk defa hamile kalmıştım ama olmadı beni bıraktı.yarın dr.gitcem parca falan kalmışmı diye kontrole ben yine ne zaman hamile kalabilirim kanamam kesildiginde korunmammı lazım gerci dr.sorcam hepsini ama sizlerede sormak istiyorum.

canım hiç korunmana gerek yok..hemen hamile kalabilirsin eğer fiziksel bi engel yoksa, kontrole mutlaka git ihmal etme

canım hiç korunmana gerek yok..hemen hamile kalabilirsin eğer fiziksel bi engel yoksa, kontrole mutlaka git ihmal etme

bana en az 3 ay en iyisi 6 ay beklemek gerekir demişti doktor, kürtajdan 20 gün sonra kontrole gittiğimde de hemşire 2 ay kamile kalma yoksa yine aynı olur demişti, bence beklemekte fayda var diye düşünüyorum.

geçmiş olsun , bana en az 3 ay en iyisi 6 ay beklemek gerekir demişti doktor, kürtajdan 20 gün sonra kontrole gittiğimde de hemşire 2 ay kamile kalma yoksa yine aynı olur demişti, bence beklemekte fayda var diye düşünüyorum.

hemen hamile kalıp bişey olmayan çok oldu ,banada dr 3 ay korun dedi ama eşim zaten yurt dışında olduğundan hamile kalma durumum yoktu.yanımda olsa korunmazdım..

selamin aleykum nasilsin atlascigim iyimisin :) beni hatirladinmi ya benim daha cocugum olmadi kurtaj nerdeyse 1 yil gecti aradan ben yumurtlama gunumu hesaplayamiyorum bana yardimci olurmusun lutfen gecen ay ayin 1de adet gordum bu ay ayin 30 da yani dun oldum benim simdi bu ay yumurtlamam kacinda nolur yardimci olun allah rizasi icin cvp bekliycem:2:

kızlarr nasılsınızzz kimse girmiyomu artık yawww hepinizi çok özledimmm hepinizi gittiniz tabi bir yerlereee neysee gelinde toplaşalım ben karın şişkinliği için doktora gittim bugün kızlarr mide degilmiş ince bagırsak sendromu çıktı sanırım üzüntüden olmuş beş kutu ilaç verdii bir ay kullanıcamm geçicekmişş Allahım hastanelere düşürmesinn valla neysee şu hastalığım geçsinn inşş bir dahaki ayy bebege başlıycam üçüncü adetimide oldumm kızlarrr şu ayy haplarımı yutıyım iyi oluyımm bebişimee kavuştursun Allahımm... sizleri çokkkk seviyommmmmm bu arada çokta özledimmm

a.s canım iiyiyim saol , benimde bebeğim hala olmadı isveçten döndük biz.. eşim ameliyat oldu eşimden kaynaklıymış.. eşinde gitsin spermiogram yaptırsın, biz isveçteyken yaptırdık karolinska da sanırım hudinge deydi sperm verilen bölüm..stockholmdeyseniz tabi..orda %0 morfoloji çıktı sonra bi kaç kez türkiyede yaptırdık %2 çıktı varikoselde varmış ameliyat oldu.. canım yumurtlama nı tespit etmek için ateş ölçme yöntemini öneririm, yardımcı olurum istersen mutlaka bana yaz olur mu irtibatı koparmayalım..

canım ya kimse girmiyo artık bende meraklandım geçmiş olsun bu arada inşallah tez zamanda iyileşirsin..rabbim dualarımızı kabul etsin yavrularımıza kavuştursun

canım çok geç.miş olsun..inşallah ilaçlar sayesinde kısa zamanda normale dönersin...
önce sağlık tabiiii...inşallah sonra gelir bebeiş.

bende herkesi çok özledim..10 gün kaldım annemlerde nihayet evimdeyim...ama evi mok götürüyo sıcaktan yapasımda yokkkk...pasaklı oldum ben yaaaaa

benim adetim geldi bitti maşallah....ben bu ay korunmuyorum...çokta kafaya takmıyorum..allahım nasip ettiyse elbet olacak...hakkımda hayırlısı öncelikle....

Allahım nasip eder inşallah...

ama bi gelin kızlar yaaa

canım benim hoşgeldinnn eivnee inşş güzell haberler verirsin bizee kuzumm saglıkla sıhatlee gelsinn bebişinnn :) takma tabii Allahım hayırlısını nasip etsinn saglıklı gelsinn yeterkii kuzum dualarım seninlee çok sevindimmm hihihih...merak etmeyinn iyileşir iyileşmez geliyorum arkanızdann

allahım hepimize nasip eder teker teker inşallah.....

sende iyileşte takıl peşimize inşallahhh....

beyazzz hamileymiş....ayyy çok sevindim yaaaa.....allahım sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…