bebeğimizi kaybettik ama umudumuzu asla!

sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim canım umarım en kısa zamanda hamile kalıp bebeğine kavuşursun...

kızlar sizler nasılsınız ben teste devam.geçmişi biraz okudumda hepimizin derdi ortak ettiğimiz dualar hepimiz için olsun allahım hayırlısı ile hepimize sağlıklı bebiş versin
aminn inş... inş bu ay o testler bebeğini getirir :))
inş canım ya evet çok uzadı, hayırlısıyla sona varırız inş.gerçekten her gittiğim yerde diyeceğim kürtaja dikkat edin sonrası kontrolü bırakmayın diye.başımıza neler geldi ya...
bende sen neredeyse tam 1 yıl evvel kürtaj olmuşum.6 kasım 2010.benimkiler 8 haftalıktı.inş ilk ve son olur bu kayıp sonrası sağlıklı bebeklerimiz gelirde oh deriz.

selam kızlar..giremedim dün internetimizde sorun vardı..okuldaki internetimdede sorun var.. neyse dün dr a gittim 20 mm lik bi yumurtam oluşmuş bu akşam ilişki olacak dr öyle dedi. yarın yine gidecem büyümeye devam ederse çatlamaz dedi dr, bi dahaki aya çatlatma iğnesi vururuz dedi..bakalım kısmet inşallah tutar..klomenle 1 yumurtam olmuş bayada büyümüş daha 12. gün de....bugün inşallah tutar kızlar yaaaaa..sizler ne yapıorsunuzzzz??

hadi canım inşallah tutarda artık uğraşmazsın allahım seninde yüzünü güldürsün

hadi canım inşallah tutarda artık uğraşmazsın allahım seninde yüzünü güldürsün

amin canım rabbim hepimizin yüzünü güldürsün... bu akşam çalışma yapacaz ama hal yok bende çok yorgunum en son pazar günü olmuştu 5 gün oldu çalışma yapmayalı..rahim filmi felan girince araya herifi koymadım yanıma... sen ne yapıyorsun nasıl gidiyor? çalışmalar başladı mı?

kızlar, günlerdir gelemedim, sizleri ihmal ettim. kusura bakmayın. öyle kötü günler geçiriyorum ki. sadece bir ara eski topicime girip birkaç satır yazıp çıkabildim. geçen hafta cuma günü eşimin spermiogram sonucunu aldık ve şok geçirdik. yerlerde sürünüyor değerler. sperm sayısı 5,4 milyon, morfoloji %1. ben de pazartesi rahim filmi çekilecektim. neyin derdine düşeceğimi şaşırdım. neyse kendi doktorum geldi jinemedde rahim filmimi çekmek için. girmeden önce raporu gösterdik. tek çare tüp bebek başka alternatif olamaz, aşılama tutmaz bu değerlerle dedi. tüp bebek başarı oranı da %40 deyince ben kendimden çıktım. ağlaya ağlaya rahim filmine girdim. hiç acımadı o ayrı mesele. kalbimin acısından başka acı yoktu bünyemde. (bu arada film parası 350 tl,doktor parası 800 tl verdim. jinemedde kadın doğumcu olmayan biri yapsaymış toplam 535 tl'ye çıkacakmışım. neyse o da gözümde değil en azından acı çekmedim.) doktorum benim kesinlikle psikolojik tedavi görmemi öneriyor. başarılı olmak için benim de moralli olmama ihtiyacı varmış. belli ki bir kereden tutması zor bir ihtimal. uğraşıcaz yani.

çok yakın bir arkadaşımın eşi 3 sene önce düşük yapmıştı. sonra bi daha hamile kalmış yine düşmüş, sonra aşıma ayapmış tutmamış, sonra tüp bebek yapmış tutmuş yine düşmüş, tam ikinci tüp bebek denemesine başlayacaklarken akupunktur deneyelim demiş doktoru, bir sonraki ay normal yolla hamile kalmış. önümüzdeki ay doğumu var hayırlısıyla. üstelik bunların ikisinde de hiç sorun bulunamamıştı. bir de bizde sorun var. nasıl olacak aklım almıyor.

bende de rahmin sağ tarafında ufak birşey varmış, onu törpüleyecekmiş. normal şartlarda hiç dokunmazdım dedi ama tüp bebek için rahmin dört dörtlük olmasına ihtiyacımız var onun için anesteziyle bayıltıp halledecekmiş onu önümüzdeki ay. çok kolay bir işlemmiş. sonra bir regl dönemi daha geçmesini bekleyip tüp bebeğe başlayacakmış. ama geçen her gün benim beynim patlıycak gibi hissediyorum. temmuzu beklemek bile uzun geliyor. kim bilir neler olacak. hiç olacak mı? olmazsa sanki bütün dünya benden ümidi kesmeli benden artık hayır gelmez gibi hissediyorum.

candas benim en yakın dostuma 2 sene önce rahim filmi çektiler. tüplerinin biri tamamen tıkalı, biri yarı açıktı. normal yolla da kalabilirsin ama uzun sürebilir dedi doktoru. laparoskopiye de arkadaşım yanaşmadı. tüp bebek yaptılar. birincide tuttu. bir kız bir erkek ikiz bebeği var şimdi. sanırım sperm sorunu daha korkutucu. ama doktorum da dedi ki sperm kaliteli tüp tıkalı olsaydı tüp bebeğin tutma şansını %10 daha fazla verirdim ama o %10'u sana geri veriyorum, çünkü sen bu şartlarda daha önce hamile kalabilmişin dedi. bir de 35 yaşının altına tek embriyo transferi yapabiliyomuş. ihtimal bayağa düşük.

mecbur kalmak...doktor bana dedi ya tek şans tüp bebek. dünya yıkıldı resmen ya yıkıldı yani.

canım benim de eşim perşembe günü tüp bebek merkezinde ikinci spermiogramını yaptıracak. bir mucize olsa keşke. ama benim kafam o kadar olumsuza çalışıyor ki. millet dio ki bi bakmışsın değerler normal çıkmış. ben diyorum ki ya daha kötü çıkarsa. yani diplerdeyim nasıl çıkıcam bilmiyorum. söyledikleriniz benim ağzımdan çıkmış gibi harfi harfine.

keçiboynuzu hikayesi bende de var. pekmezini yiyor da suyunu katiyen içemiyor. bi de erkekler bu konuda bizden daha rahatlar. olmazsa da dünyanın sonu değil gözüyle bakabiliyorlar. bizim için ise sanki hayatın anlamı kayboluyor ve bebek gelene kadar da gözlerimizin feri yerine gelmiyor. biraz ileriyi görebilsek. ben bebeğimin olacağını görsem, o zamana kadar umutla sabretsem...ama şimdi çok umutsuzum. nasıl olacak? tüp bebek tutmazsa nasıl toparlanıcam??

canım benimmmm inşallah tutar kuzum ya tutarda seninde yüzün azıcık güler okuduğum kadarıyla çok sorunlar var sende allah yardımcın olsun kayınvalidenden bahsediyorum çok zor yaaa allah sabır versin sana tatlım.ben teste devam ediyorum dün biraz daha koyu çıktı inşallah ben zamanı kaçırıyorumdurda o yüzden tutmuyordur.biz 17 yada 18.günde çalışmaları bitiririz.dün benim 17.gündü o yüzden sanki biraz ümitlendim gibi allahım yüzümüzü kara çıkarma yarabbim

canım benimmmm geçmiş olsun üzülme diyemem çok haklısın ama şunu düşün % lik dilimin çok yüksek ben öyle şeyler biliyorumki normal yolla imkansız tüp bebekle %1 ihtimal verilenleri ama şu anda hamile hemde normal yoldan doktorun dediği gibi sen daha önce bu durumda hamile kalmışsın bunu düşün buna tutun asla ümidi yitirme bazen ataklar gelecektir çok doğal bol bol dua et iyi gelecektir.psikolojik yardım çok iyi bir fikir doktorun dediği gibi senin rahatlamaya ihtiyacın varki bebilşin sana tutunsun sakın ümitsizliğe düşme kuzum inan her şey iyi olacak eşinin yanında da fazla ağlamamaya çalış gel burda yaz yaz içini dök biz burda ne için varız birbirimize destek olmak için bizi bizden daha iyi anlıyon yok tatlımmmm düşün eşin şimdi kendini suçluyordur erkekleri bilirsin bunu gurur meselesi yaparlar ne alakası varsa ama onlar için çok önemli böyle şeyler biz kadınlar böyle yapmayız ama erkekler böyle.diyeceğim kendini fazla üzme ümidini sakın kaybetme canım biz senin yanındayız öpüyorum

canım yaa bi kaç ay önce aynı şeyleri yaşadım, eşimin spermigramı %0 morfoloji çıktı..ağlaya ağlaya öldüm bende..2. tahlilde sonuç çok iyi çıktı şok olduk.. 3. tahlilde sayı çok azalmıştı..şimdi 4. yaptıracaz haftaya , üzülme canım %1 morfoloji ile hamile kalanlar var..ben arginmaxman diye bi vitamin var onu aldım gerçi 2. sonucu iyi çıkınca içmeyi bıraktı, şimdi yine başladı..ondan al istersen?mutlaka 2. tahlili yaptırın başka bi yerde

saol canım inşallah yüzüm güler.. kayınvalidem ayrı bi vaka, en büüyk streslerimizden biri o maalesef..bebeğe odaklanamıyoruz..
bende şimdi dr dan geldim yumurtam çatlamamı büyümeye devam etmiş, çatlatma iğnesi vermiycem dedi dr, moralim bozuldu..bi dahaki aya gel dedi ,o zaman vururuz çatlatma iğnesini dedi..yumurtan çatlamıyor ondan hamile kalamıyorsun dedi eşimdede sorun varr

canım çalışmaların inşallah sonuç verir vermezse sende yumurta takibine git, olmuyo böyle kaçırıyoruz biz ya bi şekilde

şimdi ben anlamadım iğne yapacaktı çatlasın diye işte ne güzel büyümüş yumurta yapsaydı ya iğneyi anlamadım hem senin sorunun yumurtan çatlamıyo diyo hemde iğne vermiyo gerçi bi bildiği vardır merak etme geç olsunda güç olmasın tatlım bi dahaki aya git bakalım belkide çatlar şimdi yumurtan bi bakmışsınki hamilesin inşallah öle olur tatlım.yine adet olursam gitcem zaten tatlım doktora

canım hayır gelmez bu yumurtadan dedi çok büyümüş dedi, bi dahaki aya yaparız dedi

nilldecim desteğin için çok teşekkür ederim. zaten burası da olmasa nolurdum bilmiyorum. ama bazen de tam tersi oluo bilio musun? başarısız sonuçlanmış bazı tecrübeler çıkıyo karşıma, tam düzelmişken yeniden darmadağın oluyorum.

renkliatlas çok zor çok. sen biliyorsun ya. o zaman sana bişeyler sormak istiyorum.
* birinci spermiogram ve ikincisi arasında ne kadar zaman geçti?
* ikinci spermiogramda sayı arttıysa da morfolojide değişiklik oldu mu?
* söylediğin ilacı ürolog mu verdi? üroloğa gittiniz mi? gittinizse ne dedi?
* niçin sana tüp bebek önermedi?

canımmmm bendede oluyo okuyunca tamam diyorum o zaman bendede ondan var olmuycak falan diye düşünüyorum.okumamaya çalışıyorum onları sende okuma tatlımmm dediğin gibi direk demorilize oluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…