- Konu Sahibi renkliatlas
-
kızlar geldim çok şükür, tüpler açık..biri tıkalıydı sanırım ilaçla birlikte açıldı , dr tıkanıklık felan oluyor mukus gibi bişeyler oluyor dedi , ilaçla açıldı dedi.bende gördüm tamamen kapalı görünüyordu, sonra bekledikçe açıldı..sonrasında çok kanamam oldu ,bez verdiler , pedde koydum.. adetimin 11. günüydü, klomen kullandım bide dr kızdı keşke dün gelseydin dedi.. dedim öyle denk geldi..ama ilişki olmadı filme girecem diye korundum zaten hamile felan kalmıyım diye..yarın yumurta takibi için gidecem dr a, 2 gün korun dedi, duş alabilirsin dedi etkilemez dedi..rahim ağzında yara var dedi,kürtaj felan mı oldun dedi evet oldum dedim..olmuş bişeyler dedi belli dediçok şükür stresten kurtuldum kızlar..filmden önceki gerginliim çoktu çıktıktan sonra ağladım sinirlerim yıpranmıştı çünkü..
aminn inş... inş bu ay o testler bebeğini getirir :))kızlar sizler nasılsınız ben teste devam.geçmişi biraz okudumda hepimizin derdi ortak ettiğimiz dualar hepimiz için olsun allahım hayırlısı ile hepimize sağlıklı bebiş versin
inş canım ya evet çok uzadı, hayırlısıyla sona varırız inş.gerçekten her gittiğim yerde diyeceğim kürtaja dikkat edin sonrası kontrolü bırakmayın diye.başımıza neler geldi ya...valla canım doğru diyorsun kürtaj deyip geçmemek lazım, gerçekten ciddi bi operasyonmuş bende yeni öğrendim nelere sebeb olabileceğini..inşallah tez elden bebişlerimize kavuşuruzda onları konuşuruz senle..çok üzüldük yıprandık canım senle ikimiz..
canım saol kurtuldum şükür sonucumda iyi iki tüpümde açık çok şükür..bakalım bundan snra ne olacak..
aminn canım... bende yarın yumurtalarıma baktırcam bakalım ne diyecek büyüdüler mi ?
bende sen neredeyse tam 1 yıl evvel kürtaj olmuşum.6 kasım 2010.benimkiler 8 haftalıktı.inş ilk ve son olur bu kayıp sonrası sağlıklı bebeklerimiz gelirde oh deriz.canım ben 12 kasımda kürtaj oldum 1 ay korundum o zamandan beri deniyorum hamilelikten önce doktora gittim bütün testler yapılmıştı bir sorun yoktu 3.denemede tutmuştu 10 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu 3 gün boyunca kürtaj olamadım rahim aşağıya inmedi kürtjdan önce doktorlar bir ilaç verirler ben ondan üç gün boyunca 25 tane içtim 3.gün sonunda kürtaj olabildim kürtajın 4.günü kontrole gittim bir sorun yok dedi fakat benim kürtajdan sonra adet sürem değişti her zaman 28.günde olurdum artık 27,28,30 öyle oluyorum ve adet miktarım biraz azaldı doktora sordum bizim için tam 1 gün boyunca normal adet olman yeterli dedi ben 3 gün normal oluyorum.ama ne biliyim korkuyorum yapışıklık falan oldumu diye benim acelem kızlar kızacak bana sorun etme diyolar ama benim yaş 37
ee neden kimseler yok ?
canlar misafirim var. salidan itibaren yine sizinleyim :)
:)) denk gelememişiz...kuzummmm burdayım sen yoksunnnnnn
canlar misafirim var. salidan itibaren yine sizinleyim :)
selam kızlar..giremedim dün internetimizde sorun vardı..okuldaki internetimdede sorun var.. neyse dün dr a gittim 20 mm lik bi yumurtam oluşmuş bu akşam ilişki olacak dr öyle dedi. yarın yine gidecem büyümeye devam ederse çatlamaz dedi dr, bi dahaki aya çatlatma iğnesi vururuz dedi..bakalım kısmet inşallah tutar..klomenle 1 yumurtam olmuş bayada büyümüş daha 12. gün de....bugün inşallah tutar kızlar yaaaaa..sizler ne yapıorsunuzzzz??
hadi canım inşallah tutarda artık uğraşmazsın allahım seninde yüzünü güldürsün
herkese günaydın.dün dr la görüştüm.
Sağ tüp tamamen kapalı değil dedi galiba anlayamadım yada unuttum.ama o taraftan gebelik elde etmek mümkün değil dedi.Sol tüp açıkmış ama çok değil, geçişi sıkıntılı.bu taraftan hamile kalabilrsin fakat dar olduğu için takibe almamız gerek, 6 ay kadar .. bunun 3 ayını beraber takip edeceğiz, ardındaki 3 ay aşılam ve gebelik olmazsa tüp denemesi yapacağız dedi.bu arada kendiliğinden hamile kalma şansın yükse değerlendirin dedi.ve tüpün açılma imkanı var mı diye sorduğumda cavabı şuydu ; anesteiyle yapacağımız bir işlem var ameliyatvari, o da % 90 başarısızlıkla sonuçlanıyor dedi ...
Şükür dediğim şey, eşimde bir sıkıntı yokmuş.ama araştırdığım kadarıyla kadında gebelik elde edilmesi en zor işlem, tüplerin kapalı olmasıymış.tıkanık olsa açılma ihtimali varmış ama kapalı olana çare yokmuş filan.ama tek tüple hamile kalan da çokmuş.ne umutluyum ne umutsuz.evet sonuç itibariyle bi çocuk sahibi olmak amacımız, farketmez şekli.olmama ihtimallerini düşünmek istemiyorum haliyle ama elimde de değil....Anneme anlattım, o da babama anlattı yanımda.utanamadım bile sıkıntıdan.annem hemen çeşmeleri açtı tabi.eşime dedim, saf gibi tepki bile vermedi.üzüldü biliyorum mecburi bi teselli verdi .. şimdi artık birkaç dr a daha gidelim diyoruz. bakalım onlar ne diyecek.
Tek tek alıntılayamadım, kusura bakmayın...
Atlas, canım bence erteleme hsg yi ...
canım tokanıkla kapanıklık farklı sanırım, kapalı olan açılamıyormuş açsalarda geri kapanıyormuş. enteresan buda. dr kötüde konuşmadı hani normal olarak hala olabilir, belki ilkinde de böyleydi belki hamile kaldın dedi.ama kontrol altında tutmalıyız dedi, başka dr a gideceğim bakalım ne der.ama bişey daha var ki işlemin adı laroskopi olabilr, onda bazen tüpler tıkalı gibi görünmesine rağmen açık olduğu tespit edilirmiş.cd sini almıştım.gösteririm.
canım inş bişey çıkmaz sende ama dediğin gibi şüpheyle yaşamak kötü, ben hiç bişey yok sanardım ne çıktı.1 kere hamile kaldık diyoruz ama şans bu ya sorunlar senden çıkabiliyor.inş aşacağız hepsini ama boş vakit geçirmekten iyidir gerçeklerle yüzleşmek.zaten tedaviye karşı değildik ikimizde, ama mecbur kalmak kötüymüş onu hissettim.istemekle mecbur kalmak arasında dağlar kadar fark varmış.inş olsunda nasıl olursa olsun ya.ama korkum ya tüpte tutmazsa oraya kadar gitmez inş...
peki sağma yöntemi neymiş ki ? diğer tüp için gerekirse yaptırırm yani nolcak.
çok sağol canım.allah istesin yeter ki ne olmazlar oluyor. dilerim bizim niyetlerimizede ol der ve olur ...
amin canım bu mubarek ayda dualarımız kabul olsun... ben inşallah diyorum senin kasılmaktan kapalı çıkmıştır..innnşaaallahh..
nazlım laneti bozdu.. inşallah gerimiz hep birlikte bu ay kalırız..sıra sıra değil hep bir anda kabul olsun dualarmız..
canım eşim dün gitti dr şuan için ameliyatlık gözükmüyor ameliyatla iyi sonuç elde eder miyiz değişme olur mu düşünmek lazım demiş.. tahlil sonuçları çok farklı çıktığından özele yönlendirdi krugere göre baktırın dedi..bu hafta içinde inşallah gidecek hem ben rahim filmi çekilecem ya korunuyoruz perşembe gider oda ,tabi benim zorlamamla , dün dedim çalışma yapalım bak film çekinecem çalışma yapamayacaz dedim,oda olmaz dedi ya hamile kalırsan filme girecen diyo.. ya dedim 8 aydır kalmadım da adetten 2 gün sonra film çekilcem diye mi kalacam.. o da kendi çapında haklı..perşembe gönderecem bende herifi..
öyle moralim bozuk ki umutsuzum , bazen çok umutlanıyorum bazen tüm umutlarım sönüyor.. hep mutsuzum.. dokunsalar ağlarım ama kimse dokunmuyor
canım ben başka dr a gittiğimden bişe demedi..klomen kullandığımı bilmiyor, klomeni devletteki dr verdi..yarın sorucam hsg çektirceim dr a, yumurta takibine de özele giderim diye düşünüyorum..maddi olarak sıkıntıdayız ama daha fazla erteleyemeyecem ..
sen ne yapıyorsun canım??nasl gidiyor?
canım internette çok baktım içeri verilen sıvıda radyasyon yok, röntgen cihazında varmış, yani oda hamileysen etkiler snaırım..inşallah bişe olmaz benimde kafama takılan bişey bu! ama hsg çekindikten sonra hemencek hamile kalanlar var.
canım bende öyleyim bugün 2 saatim boştu, atölyemde oturdum ağladım dua ettim, biri girse manyak mı bu diyecek.. pencereden ağaçlara baktım çiçek açmış hepsi dedim Allahım onların bile yavruları var banada ver dedim ..ağaçlar bile gözüme batıyor artık..durumumuz vahim.. insanlar takma felan diyor ama işte olmuyor yaşamayan bilemez..ben kimseye demedim ama anneme dedim annem demiş halamlara felan yaymış hemen.. bişe demedim kalbini kırmak istemiyorum ama söyliycem anne sana bi daha hiç bişeyimi anlatmayacam çünkü ben sadece sana anlatıyorum, herkes duysun istersem ben kendim herkesse derim zaten .. böyle söyliycem.. çok canımı sıkıyor bu huyu, ben saklamaya çalışıyorum o yaymıış..ne gerek var ? millet hiç anlatıyor mu kendilerinde olanı? bizim herşeyimiz su yüzünde, millet eksikli gibi bakıyor işte.. çekemeyenlerin kıskançları ekmeğine bal sürüyor..
sen kocana bişe deme canım spor iyi geliyor sperm sayısına ve kalitesine, o yüzden iyi bence ama iyi beslensin...
ben keçiboynuzu pekmezi yediriyorum sadece , onun dışında bişe yapmıyoruz.. keçiboynuzu tozu içiriyordum uğraşamıyorum artık.. hazırla getir diyo, bebeği tek ben istemiyorum ki o da istiyor ? neden sürekli ben fedakarlık yapıyorum ? arginmax man diye bi vitamin aldım onuda içmiyor eline ver suyunu ver anca öyle içer.. çocuk gibi..bende usandım..depresyondayım fena şekilde.
bazen diyorum al başını git..at kendini boğaza ölürüm geberirim giderim diyorum..inanç konusunda zayıf olsam heralde yapardım..isyan etmemek için uğraşıyorum ama aklıma hep kötü şeyler geliyor ..bu sınav çok zor bi sınavmış..öss kpss felan fasa fisoymuş
amin canım rabbim hepimizin yüzünü güldürsün... bu akşam çalışma yapacaz ama hal yok bende çok yorgunumen son pazar günü olmuştu 5 gün oldu çalışma yapmayalı..rahim filmi felan girince araya herifi koymadım yanıma... sen ne yapıyorsun nasıl gidiyor? çalışmalar başladı mı?
kızlar, günlerdir gelemedim, sizleri ihmal ettim. kusura bakmayın. öyle kötü günler geçiriyorum ki. sadece bir ara eski topicime girip birkaç satır yazıp çıkabildim. geçen hafta cuma günü eşimin spermiogram sonucunu aldık ve şok geçirdik. yerlerde sürünüyor değerler. sperm sayısı 5,4 milyon, morfoloji %1. ben de pazartesi rahim filmi çekilecektim. neyin derdine düşeceğimi şaşırdım. neyse kendi doktorum geldi jinemedde rahim filmimi çekmek için. girmeden önce raporu gösterdik. tek çare tüp bebek başka alternatif olamaz, aşılama tutmaz bu değerlerle dedi. tüp bebek başarı oranı da %40 deyince ben kendimden çıktım. ağlaya ağlaya rahim filmine girdim. hiç acımadı o ayrı mesele. kalbimin acısından başka acı yoktu bünyemde. (bu arada film parası 350 tl,doktor parası 800 tl verdim. jinemedde kadın doğumcu olmayan biri yapsaymış toplam 535 tl'ye çıkacakmışım. neyse o da gözümde değil en azından acı çekmedim.) doktorum benim kesinlikle psikolojik tedavi görmemi öneriyor. başarılı olmak için benim de moralli olmama ihtiyacı varmış. belli ki bir kereden tutması zor bir ihtimal. uğraşıcaz yani.
çok yakın bir arkadaşımın eşi 3 sene önce düşük yapmıştı. sonra bi daha hamile kalmış yine düşmüş, sonra aşıma ayapmış tutmamış, sonra tüp bebek yapmış tutmuş yine düşmüş, tam ikinci tüp bebek denemesine başlayacaklarken akupunktur deneyelim demiş doktoru, bir sonraki ay normal yolla hamile kalmış. önümüzdeki ay doğumu var hayırlısıyla. üstelik bunların ikisinde de hiç sorun bulunamamıştı. bir de bizde sorun var. nasıl olacak aklım almıyor.
bende de rahmin sağ tarafında ufak birşey varmış, onu törpüleyecekmiş. normal şartlarda hiç dokunmazdım dedi ama tüp bebek için rahmin dört dörtlük olmasına ihtiyacımız var onun için anesteziyle bayıltıp halledecekmiş onu önümüzdeki ay. çok kolay bir işlemmiş. sonra bir regl dönemi daha geçmesini bekleyip tüp bebeğe başlayacakmış. ama geçen her gün benim beynim patlıycak gibi hissediyorum. temmuzu beklemek bile uzun geliyor. kim bilir neler olacak. hiç olacak mı? olmazsa sanki bütün dünya benden ümidi kesmeli benden artık hayır gelmez gibi hissediyorum.
candas benim en yakın dostuma 2 sene önce rahim filmi çektiler. tüplerinin biri tamamen tıkalı, biri yarı açıktı. normal yolla da kalabilirsin ama uzun sürebilir dedi doktoru. laparoskopiye de arkadaşım yanaşmadı. tüp bebek yaptılar. birincide tuttu. bir kız bir erkek ikiz bebeği var şimdi. sanırım sperm sorunu daha korkutucu. ama doktorum da dedi ki sperm kaliteli tüp tıkalı olsaydı tüp bebeğin tutma şansını %10 daha fazla verirdim ama o %10'u sana geri veriyorum, çünkü sen bu şartlarda daha önce hamile kalabilmişin dedi. bir de 35 yaşının altına tek embriyo transferi yapabiliyomuş. ihtimal bayağa düşük.
mecbur kalmak...doktor bana dedi ya tek şans tüp bebek. dünya yıkıldı resmen ya yıkıldı yani.
canım benim de eşim perşembe günü tüp bebek merkezinde ikinci spermiogramını yaptıracak. bir mucize olsa keşke. ama benim kafam o kadar olumsuza çalışıyor ki. millet dio ki bi bakmışsın değerler normal çıkmış. ben diyorum ki ya daha kötü çıkarsa. yani diplerdeyim nasıl çıkıcam bilmiyorum. söyledikleriniz benim ağzımdan çıkmış gibi harfi harfine.
keçiboynuzu hikayesi bende de var. pekmezini yiyor da suyunu katiyen içemiyor. bi de erkekler bu konuda bizden daha rahatlar. olmazsa da dünyanın sonu değil gözüyle bakabiliyorlar. bizim için ise sanki hayatın anlamı kayboluyor ve bebek gelene kadar da gözlerimizin feri yerine gelmiyor. biraz ileriyi görebilsek. ben bebeğimin olacağını görsem, o zamana kadar umutla sabretsem...ama şimdi çok umutsuzum. nasıl olacak? tüp bebek tutmazsa nasıl toparlanıcam??
kızlar, günlerdir gelemedim, sizleri ihmal ettim. kusura bakmayın. öyle kötü günler geçiriyorum ki. sadece bir ara eski topicime girip birkaç satır yazıp çıkabildim. geçen hafta cuma günü eşimin spermiogram sonucunu aldık ve şok geçirdik. yerlerde sürünüyor değerler. sperm sayısı 5,4 milyon, morfoloji %1. ben de pazartesi rahim filmi çekilecektim. neyin derdine düşeceğimi şaşırdım. neyse kendi doktorum geldi jinemedde rahim filmimi çekmek için. girmeden önce raporu gösterdik. tek çare tüp bebek başka alternatif olamaz, aşılama tutmaz bu değerlerle dedi. tüp bebek başarı oranı da %40 deyince ben kendimden çıktım. ağlaya ağlaya rahim filmine girdim. hiç acımadı o ayrı mesele. kalbimin acısından başka acı yoktu bünyemde. (bu arada film parası 350 tl,doktor parası 800 tl verdim. jinemedde kadın doğumcu olmayan biri yapsaymış toplam 535 tl'ye çıkacakmışım. neyse o da gözümde değil en azından acı çekmedim.) doktorum benim kesinlikle psikolojik tedavi görmemi öneriyor. başarılı olmak için benim de moralli olmama ihtiyacı varmış. belli ki bir kereden tutması zor bir ihtimal. uğraşıcaz yani.
çok yakın bir arkadaşımın eşi 3 sene önce düşük yapmıştı. sonra bi daha hamile kalmış yine düşmüş, sonra aşıma ayapmış tutmamış, sonra tüp bebek yapmış tutmuş yine düşmüş, tam ikinci tüp bebek denemesine başlayacaklarken akupunktur deneyelim demiş doktoru, bir sonraki ay normal yolla hamile kalmış. önümüzdeki ay doğumu var hayırlısıyla. üstelik bunların ikisinde de hiç sorun bulunamamıştı. bir de bizde sorun var. nasıl olacak aklım almıyor.
bende de rahmin sağ tarafında ufak birşey varmış, onu törpüleyecekmiş. normal şartlarda hiç dokunmazdım dedi ama tüp bebek için rahmin dört dörtlük olmasına ihtiyacımız var onun için anesteziyle bayıltıp halledecekmiş onu önümüzdeki ay. çok kolay bir işlemmiş. sonra bir regl dönemi daha geçmesini bekleyip tüp bebeğe başlayacakmış. ama geçen her gün benim beynim patlıycak gibi hissediyorum. temmuzu beklemek bile uzun geliyor. kim bilir neler olacak. hiç olacak mı? olmazsa sanki bütün dünya benden ümidi kesmeli benden artık hayır gelmez gibi hissediyorum.
candas benim en yakın dostuma 2 sene önce rahim filmi çektiler. tüplerinin biri tamamen tıkalı, biri yarı açıktı. normal yolla da kalabilirsin ama uzun sürebilir dedi doktoru. laparoskopiye de arkadaşım yanaşmadı. tüp bebek yaptılar. birincide tuttu. bir kız bir erkek ikiz bebeği var şimdi. sanırım sperm sorunu daha korkutucu. ama doktorum da dedi ki sperm kaliteli tüp tıkalı olsaydı tüp bebeğin tutma şansını %10 daha fazla verirdim ama o %10'u sana geri veriyorum, çünkü sen bu şartlarda daha önce hamile kalabilmişin dedi. bir de 35 yaşının altına tek embriyo transferi yapabiliyomuş. ihtimal bayağa düşük.
mecbur kalmak...doktor bana dedi ya tek şans tüp bebek. dünya yıkıldı resmen ya yıkıldı yani.
canım benim de eşim perşembe günü tüp bebek merkezinde ikinci spermiogramını yaptıracak. bir mucize olsa keşke. ama benim kafam o kadar olumsuza çalışıyor ki. millet dio ki bi bakmışsın değerler normal çıkmış. ben diyorum ki ya daha kötü çıkarsa. yani diplerdeyim nasıl çıkıcam bilmiyorum. söyledikleriniz benim ağzımdan çıkmış gibi harfi harfine.
keçiboynuzu hikayesi bende de var. pekmezini yiyor da suyunu katiyen içemiyor. bi de erkekler bu konuda bizden daha rahatlar. olmazsa da dünyanın sonu değil gözüyle bakabiliyorlar. bizim için ise sanki hayatın anlamı kayboluyor ve bebek gelene kadar da gözlerimizin feri yerine gelmiyor. biraz ileriyi görebilsek. ben bebeğimin olacağını görsem, o zamana kadar umutla sabretsem...ama şimdi çok umutsuzum. nasıl olacak? tüp bebek tutmazsa nasıl toparlanıcam??
canım benimmmm inşallah tutar kuzum ya tutarda seninde yüzün azıcık güler okuduğum kadarıyla çok sorunlar var sende allah yardımcın olsun kayınvalidenden bahsediyorum çok zor yaaa allah sabır versin sana tatlım.ben teste devam ediyorum dün biraz daha koyu çıktı inşallah ben zamanı kaçırıyorumdurda o yüzden tutmuyordur.biz 17 yada 18.günde çalışmaları bitiririz.dün benim 17.gündü o yüzden sanki biraz ümitlendim gibi allahım yüzümüzü kara çıkarma yarabbim
saol canım inşallah yüzüm güler.. kayınvalidem ayrı bi vaka, en büüyk streslerimizden biri o maalesef..bebeğe odaklanamıyoruz..
bende şimdi dr dan geldim yumurtam çatlamamı büyümeye devam etmiş, çatlatma iğnesi vermiycem dedi dr, moralim bozuldu..bi dahaki aya gel dedi ,o zaman vururuz çatlatma iğnesini dedi..yumurtan çatlamıyor ondan hamile kalamıyorsun dedieşimdede sorun varr
canım çalışmaların inşallah sonuç verir vermezse sende yumurta takibine git, olmuyo böyle kaçırıyoruz biz ya bi şekilde
şimdi ben anlamadım iğne yapacaktı çatlasın diye işte ne güzel büyümüş yumurta yapsaydı ya iğneyi anlamadım hem senin sorunun yumurtan çatlamıyo diyo hemde iğne vermiyo gerçi bi bildiği vardır merak etme geç olsunda güç olmasın tatlım bi dahaki aya git bakalım belkide çatlar şimdi yumurtan bi bakmışsınki hamilesin inşallah öle olur tatlım.yine adet olursam gitcem zaten tatlım doktora
canım benimmmm geçmiş olsun üzülme diyemem çok haklısın ama şunu düşün % lik dilimin çok yüksek ben öyle şeyler biliyorumki normal yolla imkansız tüp bebekle %1 ihtimal verilenleri ama şu anda hamile hemde normal yoldan doktorun dediği gibi sen daha önce bu durumda hamile kalmışsın bunu düşün buna tutun asla ümidi yitirme bazen ataklar gelecektir çok doğal bol bol dua et iyi gelecektir.psikolojik yardım çok iyi bir fikir doktorun dediği gibi senin rahatlamaya ihtiyacın varki bebilşin sana tutunsun sakın ümitsizliğe düşme kuzum inan her şey iyi olacak eşinin yanında da fazla ağlamamaya çalış gel burda yaz yaz içini dök biz burda ne için varız birbirimize destek olmak için bizi bizden daha iyi anlıyon yok tatlımmmm düşün eşin şimdi kendini suçluyordur erkekleri bilirsin bunu gurur meselesi yaparlar ne alakası varsa ama onlar için çok önemli böyle şeyler biz kadınlar böyle yapmayız ama erkekler böyle.diyeceğim kendini fazla üzme ümidini sakın kaybetme canım biz senin yanındayız öpüyorum
canım yaa bi kaç ay önce aynı şeyleri yaşadım, eşimin spermigramı %0 morfoloji çıktı..ağlaya ağlaya öldüm bende..2. tahlilde sonuç çok iyi çıktı şok olduk.. 3. tahlilde sayı çok azalmıştı..şimdi 4. yaptıracaz haftaya , üzülme canım %1 morfoloji ile hamile kalanlar var..ben arginmaxman diye bi vitamin var onu aldım gerçi 2. sonucu iyi çıkınca içmeyi bıraktı, şimdi yine başladı..ondan al istersen?mutlaka 2. tahlili yaptırın başka bi yerde
canım hayır gelmez bu yumurtadan dedi çok büyümüş dedi, bi dahaki aya yaparız dedi
nilldecim desteğin için çok teşekkür ederim. zaten burası da olmasa nolurdum bilmiyorum. ama bazen de tam tersi oluo bilio musun? başarısız sonuçlanmış bazı tecrübeler çıkıyo karşıma, tam düzelmişken yeniden darmadağın oluyorum.
renkliatlas çok zor çok. sen biliyorsun ya. o zaman sana bişeyler sormak istiyorum.
* birinci spermiogram ve ikincisi arasında ne kadar zaman geçti?
* ikinci spermiogramda sayı arttıysa da morfolojide değişiklik oldu mu?
* söylediğin ilacı ürolog mu verdi? üroloğa gittiniz mi? gittinizse ne dedi?
* niçin sana tüp bebek önermedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?