- Konu Sahibi renkliatlas
-
kızlar selam gene ben bugün gene farklı bir kadın doğum uzmanıyla konuştum oda bana bir adetten sonra hemen yapma üç ay kesinlikle bekle dedi şimdi ben hangisine inanıcam yaa bir adetten sonra yaparsan düşme olasılıgı gene var diyoo bu nasıl bir çelişkidir doktorlar arasında, üç ay rahmini dinlendir dedi bende doktorumun bana dedigini söyledim bir adetten sonra tıbbi olarak hiçbir sakıncası olmadıgını söyledi dedim bu konuda bilimsel bir açıklama yok ama beklemeyi bütün kadın doğum uzmanları verir dedi ayyy Allahım yaa biz acımızamı yanıcazz bu çelişkilerimi düşünücez offffffff.......zaten adeti bekliyoruz gelicekmi gelmiycekmi ne zaman gelicekk stres içinde stres yani
canım sen bilirsin ama beklemek en doğrusu gibi geliyor tecrübelerimden.. gebeliklerin arası yakın olduğunda düşük olmasa bile başka komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor.. bunları ya da yeni bir kaybı kaldırmak daha zor olur gibime geliyor..
ayrıca dr.ların bazen hastalara başka tanıdıklara başka tavsiyeleri olabiliyor. bizim tanıdık dr. 1 yıl demişti mesela ama diğer dr.lar 6 ay demişti. o yüzden ben her ne kadar beklemek zor olsa da 1 yıl beklemeyi düşünüyorum.
selam kızlarr
benimde 2 kaybım var ilkini 9. haftada şimdikini 8. haftada kalbi durdugu için kaybettim.perşembe günü ögrendim ve hala karnımda bebegim salı günü kürtaj olucam sanırım.buda kısmet olmadı.bi akrabamız var izmirde 2 ay korunup yanıma gel bakalım ne var ne yok dedi ama ben hiç korunmak istemiyorum hemen olsun istiyorum.beklemek çok zor.hakkımızda hayırlısı olsun.
umarım bütün bebek iteyenlerin kollarını boş bırakmaz rabbim
canım Allahım sabır kuvvet versin umarım en kısa zamanda alırsın kucagına bebegini ikisi arasında ara verdinmi canım neden oldugunu söylüyolarmı evet beklemek çok zorr insan hemen istiyo ama sanırım en saglıklısı ara vermekk sen saha iyi bilirsinn tatlım ikisi arasında ara varmıydı...Allahım dualarımızı kabul etsin inşş bir daha böyle acılar yaşatmasınn sabır diliyorum canım benim
kızlar merabalar umarım iyisinizdir ben biraz biraz topladım 3 günlüne şehir dışına gittimm morel depoladım bomba gibii oldum geldim hala kanamam varr ama kızlar bu kanama kaç güne geçer acaba(kızlar benim 7 hafta 3 günlükdü öldü ilaçla düşürdüm ben kürtajdan çok korktum.doktor küçük oldugu için korunmana gerek yok dedii bana ay acaba korunsam mı anlamadımkii..kızlar düşükden sonra rahmin toparlanması için ne yapıyorsunuz bitkisel takviye felan kullandınızmıı..bide ben kan pıhtılaşma testi istedim doktor gerek yok dedi ilk gebelikde ama ben istedimm bakalım oda vücudun normale dönsün kendini topla öle dediii
canım geçmiş olsun ben birşey sormak istiyorum bu düşük hapı veya ignesiyle tamamen düşüyomu benimde kürtajı özel hastaneye yaptıracak gücüm yok açıkçası devlet hastanesi yapıyo ama sanırım uyutmadan uyuşturarak yapıyolar ona ben katlanamam ilkinde uyutmuşlardı ama bunda uyutmazlarsa yaptıramam hap falan kullanmak istiyorum.nasıl oluyo anlatabilirsen çok sevinirimm.allahım sabır versin inşallah.
allah razı olsun canımmm inşallah birgün bizlerde alırız bebeklerimizi hayırlısıyla...ilki 2010 senesinin agustos ayındaydı canım ondan sonra hiç korunmamama ragmen olmadı zaten zor hamile kalıyorum.şimdikide hiç beklemiyoduk işten ayyrılmıştım hemen hamile kalmışım.ama allahım kısmet etmedi işte.benim beklemeden ççok hamile kalan arkadaşım var cnm o yüzden bende hiç beklemek istemiyorum.izmirdeki jinekolog akrabamızda ege tüp bebek te doktor kaan bozkurt belki izmirdekiler bilir o 2 ay bekle testlerin düzgün çıkması için dedi.ama ben beklemiycem sanırım burda bi cerrahpaşaya veya çapa hastanesine gidicem orda bu konuda çok iyi doktorlar varmış.
böyle işte canım allahım inşallah bizlerinde kucagını boş bırakmaz hayırlsııyla birer evlat verir bizlerede.
şu anda çok degişik hissediyorum kendimi çok içim sıkılıyo ama aglıyamıyorum bile bomboşum allahım sabır verir inşallah çabuk toparlarım
canım benim benim doktorum öle önerdi bi doktora daha görünmüştüm o kesinliklee kürtaj olman lazım asla düşmez kendisi felan demişti ama ben güvenemedim.sonra kendi doktorum muayene etti ilaç verdi o ilaç sayesinde 2 parca şeklinde düştü canım ama inanılmaz sancısı olduu yaa saat 2 ceyrekde verdiler ilacı saat 7 de düştü.canım istersen bi kaç doktora görün sen bide senin bebeğin kaç haftalıkkı benimki 7 hafta 3 günlükdü.ben kürtajdan çok korkuyordum o yüzden istemedim bide sonrasında korunma süresi ilaçlardan dolayı 6 ay olabiliyormuşş bize dokroe korunma süresi vermedi
inşş canım inşşş Allahım tez zamanda nasip etsinn bol bol dua ediyorum hepimiz için inşş Allahım dualarımızı kabul edicekk işte yavrumm ara vermene rağmen gene bundanda olmuş hersey Allahtan be kuzum benim bir arkadasım hemen adet bile görmeden hamile kaldı şimdi kucagında nasip kısmet işleri bunlar demekki kuzum nasıl psikolojik hazır hissetmekte ççok önemli Allahım sana sabır güç kuvvet versin bir an iönce tolarlan inşş çokkkk geçmiş olsunnnn
selam kızlarr
benimde 2 kaybım var ilkini 9. haftada şimdikini 8. haftada kalbi durdugu için kaybettim.perşembe günü ögrendim ve hala karnımda bebegim salı günü kürtaj olucam sanırım.buda kısmet olmadı.bi akrabamız var izmirde 2 ay korunup yanıma gel bakalım ne var ne yok dedi ama ben hiç korunmak istemiyorum hemen olsun istiyorum.beklemek çok zor.hakkımızda hayırlısı olsun.
umarım bütün bebek iteyenlerin kollarını boş bırakmaz rabbim
Allahım sabır versin çok zor...geçmiş olsun canım....
bu arada be kürtaj oldum ne narkoz verildi ne uyuşturucu iğne yapıldı resmen canlı canlı kazıdılar içimi ve inanılmaz canım yandı..allahım tekrar yaşatmasın....
sen yinede narkoz al canım benden tavsiyeee dayanılacak acı değil yaniiii..bebeğimin öldüğüne mi yanayım çektiğim acılaramııı
allah razı olsun canımmmm .
ayyyyy nasıl ya neden hiç birşey vermedilerki ve sen nasıl kabul ettinnn ben hayatta kabul edemezdim heraldeee :SSSS
ben narkozla bile dayanamam canım o yüzden anestezi denio heralde uyutarak yaptırmak istiyorum ilkinde öyleydi hiç birşey hissetmedim
dedigin gibi bebegimizemi üzülelim cnımızamıı
canım benim bebegim adet tarihime göre 8 ama ultrasona göre 6+5 görünüyo minik yanii daha biliyorum canım çok agrılı oluyomuş ama bende çok korkuyorum ilkinde özelde olmuştum uyutmuşlardı beni hiç birşey hissetmemiştim ama şimdi öyle bi durumum yok malesef devlettede uyutmazlar heralde o yüzdende başka yöntemlere yöneldim.tabi ilacında etkileri varmış bazen parça kalabiliyomuşki sonunda yine kürtaj buda kötü ne yapsam bilemedim.allahım yardımcımız olsun inşallahhh.
canım çok teşekkürlerrrrr allahım razı olsun benimde dualarımda bebek sahibi olamayan anneler.rabbim inşallah tez zamanda saglıcakla veriir bebeklerimizi kucaklarımıza.evet canım zaten zor hamile kalıyorum mecburi bir ara verildi ama yine aynı sonuç işte kıdmet herşey ben,imde kürtajdan düşükten sonra hamile kalıp saglıkla kucagına alan çok arkadaşım var.kısmet işte .
senin varmı kaybın canım yada rahatsızlıgın falan.benim 2. gebeligimde ölü oldugu için artık incelemeye giricez hakkımızda hayırlsıı inşallah.umarım herşey iyi olur.
gerçi bu bebişiminde öldügüne hiç inanamıyorum çünkü ben 2 hafta önce doktora gittim bebek 3 mm di geçen perşembe gittim bebek 8 mm olmuş adet tarihime göre 8 haftlık ama ultrasona göre 6+5 görünüyo. ve bazı durumlarda bebek geç gelişip kalp atışı sonradan görünebiliyomuş.o yüzden acele davranmak istemedim açıkçası neler okuyorum burda.
mesela bi kadının kesesi 10 mm miş doktor haftaya gel bakalım bebegide görürüz demiş haftaya gitmiş kadın kese yine 10 mm doktor hiç gelişim yok kesede kürtaj demiş kadın aglıyarak eve gelio kanaması başlıyo bebek düştğ diye başka doktora gitmiyo 5 gün sonra faranjittenmi ne doktora gidiyo tedaviye başlamadan önce doktora böyle böyle anlatıyo doktorda kadın doguma gönderio bi bakıyolarki bebek var kalbi atıyo ama rahimde çok kan var hemen hastaneye yatırıyolar 4 aylık olmuştu bile.rabbimin mucizeleride var işte o yüzden hemen karar vermedim kürtaj olmak istemedim hemen.umut işte canım ne bileyim.
böyle işte
ayyyyyyyyy canım yaaaaaa :S o nasılahhhh ahhh canım ben bilsem yaptırırmıyım...
doktorum beni diğer ildeki tıp fakültesine yönlendirmişti...
sağolsunlar orada hiçbir bilgi verilmedi....
bebeğimi normal doğumla ölü olarak doğurdum..ve ardından kürtaj yapılması gerekliymiş....ve orada sözde anesteziyle yada iğneyle yapılma imkanı yokmuş kürtajın...
başta Allahın bi kulu gelip durum bu demedi bana...."yani bebek doğacak ve kürtaj yapılacak"diye açıklama yapılmadı..ben sadece doğum olacak sanıyordum...
zaten sancılardan çok bitkin düştüm ardındanda kürtaj...ahh ne diyim Allah o doktorları bildiği gibi yapsın...
yoksa zaten ben ne doğumu mu nede kürtajımı oarada yaptırmaz özel bi hastaneye giderdim..hayatımda çekmediğim acıları yaşattılar bana...
canım seni okadar iyi anlıyorumki o umut olmasa zaten ama kuzum çokta karında bekletmemek lazım senin saglıgın için bir an önce olman gerekiyo benim üç yaşında bir oğlum var kuzum ben hiç böyle birsey yaşamadım hatta ilk hamileligim çok rahat geçti hiç hamile oldugumu bile anlamadım iki aylıktı uçaklara bindimm ama bu sefer okadar dikkatli davrandımki ama kaybettim minik bebegimi canım ben kanamayla gittim doktora yedi haftalıkken kalbi atıyodu doktor düşük tehliken var ama bebek saglıklı kalbide atıyo dedi progestan verdi gönderdi bir hafta kanamam gelmedii sekiz haftalıkken gene hafif bir kanamayla gittim doktor baktıı gene iyiydi kalbi atıyodu ama aksamı karnıma sancı girdi içim çekiliyodu sanki kanamamda arttı hemen gittim bebegim aşağı kadar inmiş ama kalbi atıyo ama böyle yaşaması imkansız dedi bir iki saat eve gönderdilerr iki saat sonra gel dedilerr gene bakalım ağrı kesici vurup gönderdilerr eve sonra hastenye tekrar gidince kalbi durmuştu çok acı çektimm çok yaşıyomu yaşamıyomu kalbi atıyomu atmıyomu çok ikileme soktular beni ve sonu kürtaj işteee gitti bebegim Allahım bir daha yaşatmasınn inşşş canımm yaa insanın ömründen öümür gidiyo tek tesellim oğlum olduu çok konuştum dimi.....:):)
ayyyyyyyyy canım yaaaaaa :S o nasılşeymiş öyle bi uyuşturmazmı insan yaaaaa (( benimde bi arkadaşım ilk gebeliginde 9. haftada kaybedince doktor narkozsuz almış bebegi ikinci bebeginide 7 aylıkken kaybetti normal dogumla o demişti normal dogum daha kolay narkozsuz kürtajdan diye.
sen neden kaybettin canım bebegini geçmiş olsun allah rahmet eylesin.başka bebegin varmı çok sordum ama
valla canım bende anlamadım hem orası bi tıp fakültesi yani...sanki ücra köşedeki bi hastane değil...
resmen kazıdılar içimi...hayatımda öyle bi acı yaşamadım....
benim bi kızım var canım onuda normal doğurdum ben Allahım ona hayırlı uzun ömür versin inşallah...
...bu kızımı 22 haftada suyumun erken gelmesi sebeiyle kaybettim..buradaki doktora gittiğimizde kızım yaşıyodu diğer ildeki fakülteye gönderdi belki yapılacak bişey vardır diye işte nasip kısmet..ömrü yokmuş kızımın.
kaybettim kızımıda normal doğurdum ben ama normal doğum nedirki kürtaj acısı yanında..arkadaşın çok doğru söylemiş..normal doğum dan 4-5 kat fazla acısı anlatamam..okadar dayanıklıyımdır doğumlarda gıkım çıkamdı ama kürtajda koptum resmen....Allahım tekrar yaşatmasın inşallah...
insan burda anlatınca okuyunca rahatlıyor bir nevi,yaşadığımız acılar aynı yoksa bizi kim anlarki bizden başka işte beterin beteri var diyoruz Allaha inancımız olmasa katlanılırmı ama inanıyorum hepimizin yüzü gülecek inşşş en kısa zmaanda saglıklı sıhatli evlatlar getiririz dünyayaa bunlarıda yaşıycakmışız ama mulberyy çok acı çekmişsinn inan okuyunca benim içimi kazıdılar sanki canımdan can gitti çok geçmiş olsunn senin acın bizimkinden daha yopundurr kesinliklee ama Allahım güç kuvvet vericekk dualarımızlaaa hepimiz iyi olucazz ben inanıyorumm...keşkee yelizim bize öyle bir müjde versen umudun gerçek olsaa inan senin kadar mutlu oluruz ben bebegimi kaybedeli 20 gün oldu ama inan sanki göğüslerim hala şiş midem bulanıyo çok idrara çıkıyorum gibi geliyo psikolojik işte hala atlatamadımm inşş bu acılarımızda geçicekk inşşş
ayyy canım seninkide çok yeniymiş allahım sabırlar versinnnn(
bendede var belirtiler hala ya özellikle hamileligim boyunca hiç kabız olmadım şimdi kabızım kasıgım hiç batmadı şimdi batıyo midem bulanıo ara ara belkide umudum gerçekleşir pek ihtimal vermiorum ama umut işte canımmm .
evet buraya girince rahatlıyorum hepimiz türlü türlü acılar sevinçler yaşıyoruz birbirimizi hiç tanımamamıza ragmen bagrımıza basıyor dertlerimizle dertleniyor sevinçlerimizle mutlu oluyoruz.
amin canım biranönce toparlanıp yeni bebekler getiricez dünyaya inşallahhhh hayırlısıyla saglıklı evlatlarımız olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?