bebeğimizi kıskanmak...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
doğuma bir hafta kaldı. ben yapım itibariyle aşırı kıskanç ve hassas bir insanım. eşimi çok kıskanırım mesela başkalarından. şimdi de oğlum olacak ve ben daha doğmadan onu başkalarından kıskanmaya başladım. bu normal mi? lohusalıkta bebek kıskanılıyor mu? yoksa bende bi sorun mu var. paylaşımlarınızı bekliyorum anneler :çok üzgünüm:

bence hamilelik hormonlarından kaynaklanıyor bu durum. benim de doğumdan sonra insanların bebeğimi öpeceği düşüncesi uykularımı kaçırıyor. en yakınlarımın bile kucağına almalarını istemiyorum daha şimdiden. doktorumla konuştum bugün siz doğumdan sonra uyarsanız öpmeyin falan deseniz diye .o da acayip doğallıktan yana. bebeğe hiçbişey olmaz mikrop falan kapmaz asıl sevgiye ihtiyacı var bırak bol bol sevsin herkes diyor ben de bunu takıntı haline getirdim işte. doğumdan sonra yatak odamda dinlenirken bebişi eşim içeriye götürsün göstermek için.. en azından öpülüyosa bile gözüm görmesin. galiba hamilelik yüzünden hafiften sıyırıyoruz :))

Bence sizin yaşadığınız birazda koruma içgüdüsü bu doğduktan sonra dahada fazlalaşıyor dahada düşünecek şeyiniz oluyor ama ben dr un dediğine katılıyorum şevkat sevgi bebeğin en büyük ihtiyacı bizim kadar olmasada çevremizdeki insanlarda onu sevecek haklarıda var buda güzel bişey ama bu demek değilki bizim kolumuzdan alacaklar dediklerimizi yapmayacaklar hiç kasmadan ortasını bularak ve karşındakinide incitmeden orta yolu bulmak lazım

ben kimsenin bebeğini 40 ı çıkmadan öpmedim. kucağıma bile almadım. 4 ay once abimin bebeği oldu. onu bile ellemedim gelin kıskanmasın diye. ben kimseyi bu konuda kırmıyorum, üzmüyorum ben de aynı davranışı karşımdakilerden bekliyorum. aylardır binbir zorlukla taşıdım karnımda. benim bebeğim o kimseye vermem klava:

Bende istemiyorum bebeğimi kucaktan kucağa dolaştırmalarını.Ben kimsenin bebeğini kucaklamam rahatsız etmem benimkinide bana bıraksınlar...klava:

ya ben kendi annemden bile kıskanıyorum. doğsa da sevsek deyip duruyo -tatlicadiarzu-

Allah korusun. hormonlardan böle oluyo. yalnızca anlayış bekliyoruz milletten çok mu benneyaptımki

doğumdan sonra insanın psikolojisi zaten kötü oluyor bu tarz küçük ayrıntılara takılırsanız inanın sizin için çok zor geçecek dönemler başlıyor bunun için daha sakin olun şimdiden bu tarz şeyler düşünmeyin hamilelliğinizi huzurlu geçirin.Doğumdan sonra hoşlanamdığınız şeyleri yapan olursa uyarılarınızı ister istemez yapacaksınız zaten mesela ben gelen misafirlerin çocukları bebeğimi kucakalrına almak yada öpmek istediklerinde çok sinirleniyordum çocuklar yasak büyüdükten sonra ancak diyordum ailelerinin yanında aileleride benim ne demek istediğimi anlıyolardı bunun gibi birsürü şey hepimizin başına geldi

benim doktorum doğumdan sonra hastane odamıza gelip herrkese ayrı ayrı bakarak dedi ki : bebeği 3 ay anneden başkasının öpmesi yasakkkk !!! :))
Allah razı olsun sevgili doktorum belki bunu hijyen açısından belki de benim psikolojimi desteklemek açısından söyledi ama saolsun söyledi ve herkes, eşim bile buna riayet etti . sonuçta el kadar bebeğin kimsenin sulu öpücüklerine ihtiyacı yok onun tek ihtiyacı annesinin sıcacık kucağı ve memeleri :))

hay o doktor dert gormesın emıhihoyyyt

Ayyyy... arkadaslar ya bende aynı sorunları yasadım ve hala yasıyorum .Bebegim dogmadan onu cok öperler,kucaga alıştırırlar, ...falan diye coook kıskanıyordum dogum zamanı hiç gelmese diyordum oglum dogdu 3,5 aylık oldu hla devam ediyor .Gezmeye bile gitmek istemiyorum kucaklarına alıyorlar, sert seviyorlar ,sevmek için uyumasını bile izin vermiyorlar .Eee tabi buda hem eşime yansıyor hem ailesine cocugu kıskanıyor bizden diyorlar cok üzülüyorlar .ya ben cocugu gec ailesinden eşimi cok kıskanıyorum.Bir pskolaga gitmeyi cok istiyorum ama eşim götürmüyor .siz bişey söyleyin bari bana

Doğum sonrasında bende aynı şeyi yaşadım 1 hafta kimseye dokundurtmak istemedim hala öyleyimde biraz azalma var sanki kimse dokunsun istemiyordum kucağına almaya kalkan olursa nerdeyse üstüne atlayıp dövesim geliyordu bizim doktorda söyledi erken doğum aman dikkat çocuğu alıp sıkıp sevmeyin öpmeyin ağzını burnunu diye ama anlatmak ne mümkün söylediğimizde dünya kadar laf işitiyorduk allah herkesin yardımcısı olsun bu konuda sonunda evde yalnızım 2 haftadır oh be dünya varmış diyorum kimseyle kavga etmek zorunda değilim artık

ya ne kadar bana benziyosun. ben de eşimi çok kıskanıyordum ailesinden ve herkesten şimdi de oğlumu kıskanmaya başladım daha doğmadan.:ecrin_bebek: alışırız belki zamanla. bilemiyorum. gıcık olduğum bazı insanlar var neyse ki onlar gelmeyecek doğuma. yaza kadar da oğlum ele avuca gelir zaar. ayrıca milletteki bu öpme hastalığı neyse bu kadar. :mymeka:

hatırlar mısınız 4 ay filan önce bi haber çıkmıştı. yabancı ülkelerden birinde kadının biri yeni doğum yapmış. dudağında uçuk varmış. çocuğunu uçuklu uçuklu öpmüş. çocuk virüs kapıp ölmüştü.delikafadulden

herhalde biraz otoriter bir anne olmamdan kaynaklanıyor ben bebeğim doğduğunda kimseye öptürmedim. açık açık söyledim. valla kimse de kırılmadı. zaten sevilecek büyüklükte değil ki daha, öpseler yanakları kızarıyordu hemen. şimdi 2,5 yaşında ve artık kendi öptürmüyor zaten -tatlicadiarzu- inşallah yaza bir bebeğim daha olucak ve onda da aynı otoriteyi yapıcam sanırım. bu kıskanma değil koruma içgüdüsü a.s.

o doktorun ağzı bal yesin yaa. ne güzel söylemiş .benimkinden rica etmeme rağmen yok onun en önemli ihtiyacı sevgi boşver takma kafana herkes bol bol sevsin dedi ya... solcu doktor bulursan böyle olur işte sevgi kardeşlik, gelin canlar bir olalım hesabı... uçuk haberini ben de okudum hatta bilgisayara kaydettim. gelenlerin tek tek yüzüne ayrıntılı bi şekilde bakıcam. uçuk olan varsa da açıp göstericem haberi kimse kusura bakmasın.klava:

canım haklısın ama çok fazlada insanlardan uzak tutmak olmaz tabiki kucaklarına alıp koklayacaklar sevecekler ama aşırıya kaçmamak kaydıyla.insanları kırmadan uyarmak lazım aksi bir durumda.

başta benim annem bebek hastası. şimdiden bebeği öpmenin, göbeği düşmeden banyo yaptırmanın hayalini kuruyor. tabi annem olduğu için söz geçirebilirim. zaten ailemden başkası gelmeyecek doğumuma. ama biraz büyüyünce bebişkom, o zaman insan içine çıkmaya başlıcak. o zamana kadar kendi kendimi yemiyim bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…