yoğun şekilde lohusalık depresyonu yaşadım ilk 15 gün kabus gibiydi aynı duygular içindeydim kaygıdan ölecektim nerdeyse.ve 15 gün hiçkimseye bebeğimi yaklaştırmadım. 10 yıldır hiç tartışmadığım kayınvalidemle bile papaz olmuştum neyseki anlayışlıydılar bebeğe yaklaşmadılar 5. gün hastaneden çıkabildim sütüm gelmedi herşyini kendim yaptım gazını beslemesini uyutmasını alt temizliğini vs vs. günde bir saat uykum vardı yada yoktu çünkü bebeğimin nefesini dinlemekten uyuyamıyordum.ve 15 . gün uykudan ölmek üzereyken annemi uyandırdım anne nolur bir saat ben uyuyayım ve beni uyandır dedim. bi uyumuşum . uyandığımda şakır şakır sütüm geliyordu ve deli gibi rahatlamıştım.şimdilerde biri gelse de bebğimi kucaklasa diye bakınıp duruyorum.
başlarda mutlaka kaygılarınız olacak ama bu kaygı hem bebeği hem sizi olumsuz etkiliyor. daha rahat olmaya çalışın.annenizin değerini doğumdan sonra çok daha iyi anlıyorsunuz o yüzden baştan kırıcı olmadan 40 gün olmadan öpülmüyormuş deyin.anlayışla karşılıyacaklardır. süt verme çok önemli sadece güzel şeyler düşünmeye çalışın.
biraz daha rahat olmaya çalışacağım. anneme şimdiden soyluyorum opme diye ama ben 4 çocuk büyüttüm bişey olmaz öpünce diyor. doktor yasaklıyomuş diyorum, doktor ne bilirmiş diyor -tatlicadiarzu- doktoru da anne doğurmadı mı diyor. kafamçokkarıştı
Ay öptürülme neysede kucağa niye almasınlar ki, hatta ben isterimki sevimli bişey olsunda herkes sevsin... Çocuğuda öptürülme konusunda asabi yapmayın nolur, kendini öptürmeyen yada sevdirmeyen çocuklar çok itici oluyor...
Benim bebişimi herkes sever inşallah, Ha öptürmede haklısınız yeni bebek tahriş falan olabilir, gerçi öprende heralde ağzına yanaklarını çeke çeke öpmez, dudaklarını değdirir.
ben kimsenin bebeğini 40 ı çıkmadan öpmedim. kucağıma bile almadım. 4 ay once abimin bebeği oldu. onu bile ellemedim gelin kıskanmasın diye. ben kimseyi bu konuda kırmıyorum, üzmüyorum ben de aynı davranışı karşımdakilerden bekliyorum. aylardır binbir zorlukla taşıdım karnımda. benim bebeğim o kimseye vermem klava:
konuş bacım kim tutar seni helal sana:) vallahi doğruyu söylemek gerekirse bende başkasının bebeklerinde senin gösterdiğin hassasiyeti gösterirdim ama çevremde ne yazıkki benim kadar duyarlı insana rastlamak zor ama ben biraz dominantım bu nedenle öpülmemesi gerktiğini herkese söyledim söylüyormda bebekler çok hassas geçen bi haber vardı yurtdışında yaşanan bi olay bi anne doğum yaptığı ilk gün bebeğini öpmek istiyo ancak dudağında uçuk var zaralı olup olmayacağını dr a danışıyor sorun olmayacağı cevabıyla öpüyor ancak kadın öldürücü bi virüs taşıyor ve bebeği öptüğü gün onu kaybediyor.İnsanlara tetkik yapamayız bu nedenle söylemek en güzeli kırmadan yada kırarak kusura bakmasınlar herkes evine gidecek ben bebekle kalacağım ya hasta olursa???
benim doktorum doğumdan sonra hastane odamıza gelip herrkese ayrı ayrı bakarak dedi ki : bebeği 3 ay anneden başkasının öpmesi yasakkkk !!! :))
Allah razı olsun sevgili doktorum belki bunu hijyen açısından belki de benim psikolojimi desteklemek açısından söyledi ama saolsun söyledi ve herkes, eşim bile buna riayet etti . sonuçta el kadar bebeğin kimsenin sulu öpücüklerine ihtiyacı yok onun tek ihtiyacı annesinin sıcacık kucağı ve memeleri :))
ne düşünceli dr muş o keşke bizimde öyle olsaydı.Benim kayınvalidem yanımda kokluyo ben odadan çıkınca şupur şupur öpüyo çok yakaladım ama farkında değil bi gün söyleyecem yanımda niye kokluyon diye:)
arkadaşlar kıskançlık bir yana geçenlerde tv'de bir haber dolaşıyordu..
bir öpücük bebeği öldürdü diye..
annenin dudağında uçuk varmış.. doktora sormuş sakıncası olur mu öpeyim mi diye.. doktorda sorun olmayacağını söylemiş.. ama bebek anne karnında bu virüsü almadığı için vücudu bu mikroba yenik düşmüş.. sizde olmaz mikrop, öpende olur öptürmeyin bende kimseye öptürmedim.. söyleyin utanmayın bennnn herkese söyledim... ayıp diye bişi yokkkk... en azından 3-4ay sonra bağışıklık kazansın öptürürsünüz...
bizim eşimin tarafından bi akraba kadın, bebeği onlara götürdüğüme pişman etmişti !! kadın nezle olmuş ağzı burnu akıyo, bebeğimi eline aldı hoplatıp hoplatıp öpüyo o kadar sinir oldumki. ve söyleyemiyosun da ne yazık ki çünkü yaşça bizden çok büyük, torun torba sahibi insanlar..
kayınvalideme ama çok söyledim, öpme anne lütfen şöyle olur böyle olur vs diye, en azından sessiz kalmıyorum ki biraz bebeğin annesinden çekinsinler, sonuçta hasta olduğu zaman evde çocuğa bakan biziz..
bebekle temas eden kişi grip virüsü taşıyosa temastan 3 gün sonra bebek te grip oluyomuş bilginize..
Hem eşimi hemde karnımdaki ikizlerimi çok kıskanıyorum. Biz onları yeriz, severiz vs vs dediklerinde deli oluyorum. Kıskanmak güzel şey kararındaysa tabi.
öptürme mevzunda haklısınız ben de istemem öyle şapur şupur öpülmesini. ama kucaklarına almalarınsa, sevmelerinde bi sakınca görmüyorum sevecek olan anneannesi,babaannesi vs. onların da kanı,canı. bence çok abartıyosunuz zaten zor olan bi süreci iyice zorlaştırıyosunuz.
bi arkadaş demiş psikoloğa gitmem gerek diye....
Kizlar merhaba. 33 günlük bir kuzum var. Sizin de dediginiz gibi biri onu severim yerim dediği zaman gicik oluyorum. Seviyorum denilmesini bile istemiyorum. Annem yaninda, o yardimci oluyor ama sadece bana bakmada yardimci olsun istiyorum. Torun sevgisi demesine de kiziyorum, ne ara oluştu yani bu sevgi. Bence sadece uzun süredir çevresinde bebek olmamasından. Bazen tuvalete gitmeye bile zamanim olmuyor, anneme sen altini degistiriver ben gelene kadar diyorum. Geliyorum annem basindan ayrilmiyor. Sevmeler konuşmalar. O kadar emdi, aglamasi kesildi çocuğun. Tam sevilecek zamanda geçiyor basina. Ben uzaktan izliyorum. Aglayinca acikti herhalde deyip veriyor. Ben avutucu gibi hissediyorum o zaman da. Ben de bebegimin aglamadigi zamanda ilgilenmek istiyorum. Biz sevemeyecek miyiz diyor. Azicik buyusun sevin diyorum. Allah askina yeni doğan bebegin anne sevgisine mi ihtiyacı var anneanne sevgisine mi. Kim benim kadar sevebilir ki? Gerçekten çok sinir oluyorum. Ben de ağlıyorum surat asiyorum. 40 im cikinca zor olsa da annemin gitmesini istiyorum. Ama.o zaman da kendime bakamiyorum. Ne yapacagim bilemedim.