Bebek Beslenmesi bebeğimm yemiyo kafayı yicem direnci cok düşük :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

busra bulanik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
5
1
1
35
1 buçuk yaşında ki bebeğim beni cok üzüyo,püreler yapıyorum mamalar vs ama yemiyo.valahi bıktım.önerin bişiler anneler.
tarifler vitaminlerne varsa önerilere açığım.çünkü gerçekten bu olay beni bunalıma sokuyo

benım kı de 3 yasında çok zor tahmın edebılıyorum yemıyordu dokuyordu oynuyordu doktor once ac bırakın yer dedı ama gene olmadı once pekmez dedık sız denedınız mı?

pekmezi sevmiyo, kusuyo ,gece yatarken sütüne karıştırıyorum anca o şekilde tüketiyo ama yeterli beslenmiyo işte
bız bı kac sey denedık ama tuturamadık balık yag fılan verdıler ılk etapta arastırmadan aldım ucuzda geldı baktım cok kotu kokusu bebegıme vermek ıstemedık arastırdık esımle nutrıgen markası varmıs turkıyede cogu kısı onermıs onu denıyoruz sımdı ılk sıse bıtmek uzere 2kılo 200 gram aldı oglusum :) bı arastırın derım hemen iştahı açıldı hem yerinde durmuyor suan:):)

Cok ustune dusmeyin.. bakin bakalim belki acikinca kendi kendine yemek istiyecek...
sevdigi seyleri yapin.. coxuklarin sevebilecegi eglenceli tabaklar hazirlayin... birkac ornek verebilirim isterseniz

Bebeginiz neyi yemiyor
Onlarin midesi cok kucuk havalar cok sicak bunlari goz onune alin kendinizi cok hirpalamayin cocuklar bir donem yemez bir donem yerler bunu ilerleyen aylarda anlicaksiniz porsiyonlarini kucultun 2 ymek kasigi doyurabilir onu
Ogun aralarini minimum 4 saat yapin ve sut vermeyin gunduz sadece kahvaltida verin
Benim oglumda o yaslarda cok istahsizdi ustelik sutte icmiyordu o kadar aglardim ki ama zamanla sakinlestim mesela bu alardq yemiyor bunaltmiyorum sadece onune koyup kendisine birakiyorum isi
Mesela muzu ezip muzlu yogurt yapin icine cevizi iyice dovup koyun
Cigneme sorunu var mi
Aklima geldikce kurtarici alternatifler yazarim size o donemi dusunuyorum gonlune neyle aliyordum diye :)

mesela neler sunuyorsunuz?yumurta yemıyor benım kı sut arada bır ıcıyor patates sevıyor sadece oda haslama ve sadece bıde mercımek corbası yıor

O yaslarda benimde oglum yumurta yemiyordu ama bize gelen bir misafirden sonra inanamadim onu ornek aldi sanirim birkac aydir yiyor suan 31 aylik ben hic yemeyecek sanmistjm yanilmisim ama sutu hala sevmiyor
Bu sabah 1 haslanmis yumurta yaninda cig badem yedi bazen salatalikta yesigi oluyor o yesin yemesin ben ikram ediyorum
Yumurtali ekmek deneyebilirsiniz
Mesela patates ve havuc rendeleyin icine bir yumurta kirin biraz un elinizle sekil verip az yag koyduguz tavada onlu arkali pisirin isterseniz acicik tuzda ekleyin bu kahvalti onerisi olabilir
Mercimek corbasina caktirmadan az az sebzeler ekleyin boylece hem sevdigi birseyi yer hemde vitamin alir
Kofte pisiririm mesela yogurdu mayonez gibi koyar kandiririm
Sulu kofteyide sevebilir yumusak yumusak hosuna gidebilir
Gezen zeytinyagli biber dolmasi yedi sasirdim ama bu sicaklqrda belkide boyle seyler istiyorlar icleri serinliyor
Evde meyve suyu yapin boylece vitamin almis olur
Birde size tavsiyem kendi yemeye calisirsa belki az yemis olur ama mutlu yemek yer doksun cani saolsun
Tablet karsisinda yemek yedirmeyin damak tadi gelismez buda sonrasi icin zorluk olur size
Eline salatalik havuc verebilirsiniz eminim sevicektir

kofte hıc bır sekılde yemıyor kokusunu alınca daha kacıyor adeta yumurtada aynı corbanın ıcıne az az sebze eklıyorum sureklı boyle sımdı salatık peynır domatesten yuz yaptık beklıyoruz yıycekmıyız dıye

bana bunu doktorda demişti renkli sunm eşliğinde oyun haline getirerek diye.ben ankara kızılcahamamda ikamet ediyorum.biraz imkanlarım kısıtlı.ama merak ettim önerilerinizi

Cok ustune dusmeyin.. bakin bakalim belki acikinca kendi kendine yemek istiyecek...
sevdigi seyleri yapin.. coxuklarin sevebilecegi eglenceli tabaklar hazirlayin... birkac ornek verebilirim isterseniz
doktorda deöişti renkli sunumlar eğlenceli hale getirir diye.ankara kızılcahamam da ikamet ediyorum imkanlarım kısıtlı ama önerinizi merak ettim :) :)

ooh ohh kızlar döktürmüşsünüz sanki çocuk güne gidiyor :)) biz de yaşamıştık aynı problemi baya bişiler denedim ama en sınunda yemeklerin tariflerin sonu yok, eczaneye gittim sordum bana da bi üzüm şurubu önerdiler 2 aydır kullanıyorum çok memnunuz tavsiye ederim ben de.

kahvaltsına bal kat benım kı tatlı olunca cok sevıyor

Makarna kiymali sos vs. Yapin. Sarimsaksiz tabiki. Püre yemiyorsa kendi yediklerinizden yesin. Baharat koymazsiniz. Bir de tuz ekleyin hava sicak yer belki. Patates kizartip verin bir iki tane eline. Çignemeyi seviyordur simdi. Pogaca yapin hamurunu yogurtla yogrun. Sabah benimki kahvalti yapmiyor bazen. Pogaca yapiyorum maydanozlu peynirli seviyor onu. Sekerli gidalardan uzakntutun bir de. Benim ki mercimek sevmez. Ben tabaklarimizi gösteriyorum. Bak biz yiyoruz sen de ye diyorum. Genelde beraber yiyorz. Bak baba ham.yapti bitirdi diyorum. Elma rendeleyip veriyorumm. Istah aciyor. Karpuz sever cocuklar mesela. Salatalik rendeliyorum. Istahi olmadigi günler meyve sebze veriyorum

Emmeye devam ediyorsa ve ara ara gelip emip gidiyorsa iştah kapatıyor.emme sayısını 3 e dusurun ve yemekten sonra emzirin mesela.benimki de aynı yaşta böyle yapınca iştah arttı.

Her şeyden önce bebeğini iyi tanımalı bir anne. Ne yer ne icer gün içindr düzenini takip etmeli. Özellikle neyi seviyor neyi sevmiyor sürekli bir araştırma içinde olmalı. Bunu söylüyorum çünkü her bebek farklı bir kişiliktir her anne baba farklı bir karakterdir. Herkes elbet kendine ve bebeğine göre yorum yapacaktır zira ben de öyle. Bu yüzden sıkı bir takip içinde olmalısıniz. Kimi bebek tatlı yiyeceklere düşkündür kimi baharatlı, kimi de ekşili. Benim kızım baharatlı seviyor mesela. Bu yüzden ben yogurdunu bile dereotlu sarımsaklı yedirdim mesela. Siz de neyi sevip sevmediğini önce mutlaka araştırın. Sevmediklerini veya tadına yabancı olduklari yiyecegi, sevdigi ve bildigigi baska yiyeceklere azar azar ekleyin ve zamanla miktari arttirin. Ben nohuta, kirmizi mercimege boylr alistirdim. Ve henuz kuru fasulye yemis degiliz bakalim hemen sevecek mi yoksa alışması için uzun bir surec bizi mi bekliyor görecegiz.
İstahsız bebek zor oluyor gercekten ama benim kizim bir yasinda, istahi yerinde ama yine de cok cok az kilo alimi var. Ayda 200 gr kadar. İste buna bir çözümüm yok maalesef.

cildirmak uzereyim 23 aylik oglum var ve istahli bi cocuktu 1 haftadir bisey yediremiyoruz agzinda tutiyo agliyo kavga ediyo oguruyo napcami bilemedim bu yaslwrda bu sikintiyi yasayan var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…