Inşallah canım güzel valla yüreğime su serptiniz zaten öyle dusunmesem şimdiye kadar durmam evde mevlam neylerse güzel eyler sabırEşiniz ne kadar yanlış yapıyor ki bu kadar sene hasretten sonra , benim burda içim cız etti . evlat yaa tırnağını yaratabilir miyiz Allah muhafaza bi yerinde bi kusuru olsa düzeltebilir miyiz tabiki herkesin gönlünden geçen bişey vardır ama eğer size kızınız olacak diye kötü davranıyorsa yazık. Ki kızlar babalarına o kadar düşkün oluyor ki ben kızım ve babasını her zaman kıskanmışımdır deli gibi bağlılar birbirlerine ki kızım doğduğundan beri öyle baba diye ağlar sıpa . Emin'im sizin kızınızda öyle olacak ve eşiniz. Kalbinin hangi köşesine koyacağını şaşıracak onu oda o kadar sevecek İnşallah bi gaflete düşmüştür ve pişman olur bu düşüncesinden
Amin inşallah,siz de sakın eşinizin tavrı yüzünden üzülmeyin çünkü kızınız size can yoldaşı olacaktır emin olun. O kendini zaten çok ama çok sevdirir:)Allahım cümlemize hayırlı evlat versin inşallah Rabbim doğru yoldan ayirmasin
Hatirladim seni Canım haziran 2014 annesiydik ama ben sadece okuyordum . bu cuma gününde kurban olduğum Allah banada bir erkek nasip etsin inşallah. Çünkü bizim tarafta oğlan oldumu gurur meselesi oluyor. Soyunun devamı diye geçiyor. Ne demekse artık. Eşimde çok sever kızını ama oğlan olsa degilki ayıracak sadece milletin lafından bıktık. 2.dogmadan şimdi 3.yu yaparsınız diyorlar belki oğlan olur diyekusuruma bakmayın gerçekten ama okuyunca içimden geçen ilk şey erkek çocukları olmasın zaten oldu.
Böyle adamlar görmemişin oğlu olmuş misali sırf 'erkek' diye bazı şeyleri kadınlardan daha çok hakettiğini düşünen. Oğullarını şımartan insanlar oluyolar.
Sonuçlarını herkes çevresinde görebilir bence.
aa saol yanlış tuşa basmışımÖzür dileyerek söylüyorum y ve z değil, X ve Y
Evet haziran annesiyim :) hayırlısı olsun inşallah hakkınızda. Allahım herşeyden önce sağlıklı hayırlı evlat versin.Hatirladim seni Canım haziran 2014 annesiydik ama ben sadece okuyordum . bu cuma gününde kurban olduğum Allah banada bir erkek nasip etsin inşallah. Çünkü bizim tarafta oğlan oldumu gurur meselesi oluyor. Soyunun devamı diye geçiyor. Ne demekse artık. Eşimde çok sever kızını ama oğlan olsa degilki ayıracak sadece milletin lafından bıktık. 2.dogmadan şimdi 3.yu yaparsınız diyorlar belki oğlan olur diye
Ölüp gittikten sonra soyum devam etmiş mi edememiş mi ne önemi var anlamıyorum böyle düşünenleri, milletin çok da umurundaydı ahmedin veya mehmedin soyunun devamı sanki padişah da devleti yönetecek şehzadesi eksik. Bir arkadaşın da yazdığı gibi sokaktan geçen insanlardan ne farkımız var. Ona bakarsak Peygamber Efendimizin soyu kızından gitti çok önemli olsaydı Allah başta ona soyunu devam ettirecek bir oğul verirdi ama önemli olan evladın hayırlısına sahip olmak. Gerçi bu cahil tayfa bunlardan anlasaydı böyle saçmalamazdı.Hatirladim seni Canım haziran 2014 annesiydik ama ben sadece okuyordum . bu cuma gününde kurban olduğum Allah banada bir erkek nasip etsin inşallah. Çünkü bizim tarafta oğlan oldumu gurur meselesi oluyor. Soyunun devamı diye geçiyor. Ne demekse artık. Eşimde çok sever kızını ama oğlan olsa degilki ayıracak sadece milletin lafından bıktık. 2.dogmadan şimdi 3.yu yaparsınız diyorlar belki oğlan olur diye
Çok güzel üç yıldır o kadar para doktuk bir tırnağını bulamadikki ben farkındayım eşim de farkında olduğunu düşünüyorum o kadar cahil bir insan değil ama neden bu tepkisi bu kadar anlamadım allahım inşallah yanlisinin farkına varmasini saglarBuyurun bunu okutun.
Çiftin yedi tane kız çocuğu vardı. Çok istemelerine rağmen erkek çocukları olmamıştı. Sekizinci çocuğa hamile kalan kadın bu sefer ki erkek olsun diye dua ediyordu. Kocası bu konuda çok baskı yapıyordu kadına. Yedi kız babası olması köyde alay konusu olan adam köy ahalisinin dilinden kurtulmak için erkek çocuğa sahip olmak istiyordu.
Bu nedenle eşine söylemedik laf bırakmıyordu. Sanki çocuğu erkek ya da kız olarak yaratmak kadının elindeymiş gibi davranmaya başlamıştı. Çocuğun doğmasına çok az bir zaman kalmıştı. Adam kahveye gitmek için evden çıkarken karısına “Eğer buda kız olursa gözüme görünme. Pılını pırtını topla git bu evden. Ama erkek olursa hemen haber yolla” diye seslindi. Zavallı kadın kocasının bu baskısından bıkmış ve dua etmekten başka çaresi yoktu. Hamileliği süresince “Ne olur Allah’ım bu sefer ki erkek olsun” diye dua ediyordu.
Adam evden ayrıldıktan kısa bir süre sonra kadının doğum sancısı başlamıştı. Köyün ebesini çağırdılar. Haber alır almaz hemen gelen ebe doğuma başladı ve mutlu haberi verdi “Gözünüz aydın erkek” dedi. Mutluluktan ne yapacağını bilemeyen kadın çocuklarının biriyle hemen kocasına haber yolladı.
Ebe kundağa sardığı bebeği getirdi ve kundağı açtığıda adam ve kadın şok oldu. Çünkü bebeğin bir kolu ve bir bacağı yoktu. Diğer kolunun ise yarısı yoktu ve diğer kolun bittiği yerde bir yazı vardı ve herkesin şoka girmesine neden olmuştu. Yazıda “Bu kadarını ben yarattım. gücün yetiyorsa kalanını sen yarat!”Köy kahvesinde oturan adam erkek bebeği olduğu haberini alınca mutluluktan havalara uçarak kahveciye “Herkese benden çay heyt be oğlum oldu” diye seslendi. Sonra da büyük bir mutluluk içinde koşarak eve geldi. Bu arada kadın da henüz bebeği görememişti. Adam geldikten sonra hemen bebeği sordu “Nerde oğlum oğlumu getirin bana” diye mutluluk içerisinde bağırıyordu.
Biz kim oluyoruz da Allahın yarattıklarını beğenmiyoruz. Bir tırnağını yaratmaya dahi gücümüz yetmezken onun verdiği bu güzelliklere burun kıvırıyoruz. Sahip olduklarımızın kıymetini bilelim.
Beş yaşında kızım var eşimden ilk öğrendiğinde aynen bozulmuştu sonra her kontrolde kızmı diye sordu sinir etti beni şimdi ne safmisim diyor ne saçma düşünmüştüm son ana kadar değişimi diye düşündüm diyor sen boşver üzülme canını hamile halinle hiç umursamaKızlar çok kötüyüm biz eşimle evleneli 4 yıl oldu ve son 2,5 yıldır bebek hasreti çekiyoruz tedavi o bu neyse ki Rabbim kendiliğinden nasip etti bu mübarek günde cinsiyetini öğrendik kızım olacakmış ben çok sevindim eşimi gorseniz sanki cenaze var evde ve kötü davranıyor bana şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim ne olur nasıl davranmak gerekiyor
Biz de yeni yeni çocuk tedavisi görüyoruz. 1 senedir olmuyor benim psikoloji anlamında hiç gücüm kalmadı. Eminim siz de öyle olmuşsunuzdur. Neyse velhasıl ben bu kadar acılar çekeyim. Bunun hasretiyle yanayım. Neymiş kız olacak diye eşim bana kötü davransın..... Kızımı da alır giderim.Kızlar çok kötüyüm biz eşimle evleneli 4 yıl oldu ve son 2,5 yıldır bebek hasreti çekiyoruz tedavi o bu neyse ki Rabbim kendiliğinden nasip etti bu mübarek günde cinsiyetini öğrendik kızım olacakmış ben çok sevindim eşimi gorseniz sanki cenaze var evde ve kötü davranıyor bana şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim ne olur nasıl davranmak gerekiyor
Kızlar çok kötüyüm biz eşimle evleneli 4 yıl oldu ve son 2,5 yıldır bebek hasreti çekiyoruz tedavi o bu neyse ki Rabbim kendiliğinden nasip etti bu mübarek günde cinsiyetini öğrendik kızım olacakmış ben çok sevindim eşimi gorseniz sanki cenaze var evde ve kötü davranıyor bana şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim ne olur nasıl davranmak gerekiyor
Kızlar çok kötüyüm biz eşimle evleneli 4 yıl oldu ve son 2,5 yıldır bebek hasreti çekiyoruz tedavi o bu neyse ki Rabbim kendiliğinden nasip etti bu mübarek günde cinsiyetini öğrendik kızım olacakmış ben çok sevindim eşimi gorseniz sanki cenaze var evde ve kötü davranıyor bana şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim ne olur nasıl davranmak gerekiyor
Ya bi gorseniz sanki bi küsür isledim kötü bir şey yapmışım gibi davranıyor gerçekten çok kötüyüm çok yanlış tanimisim onu
O erkek olacak diye gururlandıran bebek büyüyüp sizi rezil ederse görürsünüz Allah hayırlısını versinBu arada bende eşime kontrole gelmediği 1 gun kızmış dedim bebeğimiz yanlış olmus dedim nasıl surat asti. Neden erkek dediler baştan diye söylendi,sonra sessizlesti. Erkek diyince farketmez de ben erkeğe alışmistim dedi ama yersen (!) Öyle empoze edilmiş ki ben bile erkek olacağını duyunca bir gururlandim sonra içim acıdi. Şimdi yeter ki sağlıklı olsun diye dua ediyorum.
o yüzden utandım işte fikrimden. aslında benim durumum farklı hep kızım olsun istedim ama hamilelik başlangıcım küçük Irmak olayına denk gelmişti ondan korkuyordum kız olursa nasıl korurum diye. ya cahillik hepsi pişmanım...O erkek olacak diye gururlandıran bebek büyüyüp sizi rezil ederse görürsünüz Allah hayırlısını versin
erkek olunca varis gibi düşünülüyor eşi emanet edebileceğin evde güvenle çıkıp pnu bırakabileceğin. oysa hangi erkek çocuk kız kadar annesine destek olur ki? benim eşimin fikri bunlar tabi diğerlerini bilemem bizde soy devamı anlayısı yok soyu pek hayırlı değil o da biliyor :))İkisi de Allahtan gelen bir can, evlat... nasıl birisine övünürken, diğerine utanılır ki... Aklım almadı almayacak bu mevzuları...
Allah ıslah etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?