Çocuk Hastalıkları bebeğinde gırtlak yapısı gelişmeyen anneler yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

minetti

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
238
32
318
İstanbul
kızım 6 aylık oldu
reflüsü vardı
dr basit ilaçlar yazdı kilo alımı normal
gayet sağlıklı 4 veya 6 aya düzelir dedi
reflüsü 4 - 4,5 aya kalmadı düzeldi Allaha şükür
birde soğuk algınlığı olmamasına rağmen hmen hemen hergün
hırıl hırıl boğazından sesler geliyordu, halende geliyor
dr gırlak yapısı gelişmediği için hırlıyor, ciğerlerinde bişey yok dedi
gırtlak yapısı da 1 veya 1,5 yaşa kadar kendiliğinden düzelir dedi

dedi ama bebeğim sürekli huzursuz, çok az uyuyor,
sürekli salya akıtıyor, hergün abartısız 20 kez önlük değişiyorum
aranızda benimle aynı problemi yaşayanlar varsa deneyimlerinizi paylaşın lütfen

aynen benim de bebeğim 13 aylık oldu.hala geçmedi.bebeğim hareketlendiği ve emdiği zaman bu boğazından ses geliyor.ne zaman geçecek bilmiyorum.aynı sorunu yaşayan anneler lütfen yardımcı olun.

aynen benim de bebeğim 13 aylık oldu.hala geçmedi.bebeğim hareketlendiği ve emdiği zaman bu boğazından ses geliyor.ne zaman geçecek bilmiyorum.aynı sorunu yaşayan anneler lütfen yardımcı olun.

canım peki senin götürdüğün doktor ne dedi?
benim kafam çok karışık 3 ayrı çocuk uzmanına götürdüm,
bunlardan diğer ikisi hiiç gırtlak yapısı gelişmemiş filan da demedi, işte klasik ciğerlerini dinlediler önemli birşey yok
hırıltının ciğerlerle alakası yok, geçer dendi.
internetten biraz araştırdım, fakat internette de bu konuyla ilgili çok az bilgi var
bir yerdede diyorki tedavisi yokmuş, ha birde bu problemi olan bebeklerin
çok fazla efor sarfetmemesi gerekiyormuş ki tıkanma olmasın,
tabi ne deredece doğrudur onu bilmiyorum(
senin kuzun maşallah 13 aylık olmuş yürümeyede başlamıştır.
sanıyorum topikte bu problemi yaşayan kimse yok(

Benim bebeğimde de var. Bebeğim 3,5 aylık. Doğduğundan beri hırıltısı var ve kuş ötmesi gibi ses çıkarıyor. Ben hemşireyim. Bebeğim 5 doktor gördü. Hiçbiri de tıbbi adını söylemediler. Akciğer dinlendiğinde problem yok. 1 yaşa kadar geçer dediler. Ama sonra bunun LARİNGOMALAZİ olduğunu öğrendim. En geç 24 aya kadar geçermiş. Gırtlak, kıkırdak yapıdan oluşur. Bu kıkırdakların, normalde olması gereken yumuşaklıktan daha yumuşak olması demek. Bebek nefes alırken o yumuşak kıkırdaklardan dolayı ses çıkıyor. Yaş ilerledikçe gırtlak gelişip düzelecek inşallah…

Çocuğun pozisyonuna göre ses çıkarması değişiyor. Sırt üstü yatarken daha çok ses çıkarır. Yan veya yüzüstü yattığında ses azalıyor.

benim götürdüğüm 4 ayrı doktor aynı şeyi söyledi.ciğerlerinde birşey yok dediler.bebeğimin gelişimi güzel.daha tutunarak yürüyor yakında yürümeye başlar ablasıda geç yürümüştü.

sanırım birçok doktorun bu konuda geniş bilgisi yok. evet bende laringomalazi olduğunu internetten buldum, bebeğimin doktoruda hastalığın adını söylemedi. ilk zamanalar öyle kötüydüki aralıksız 4.5 ay hem kusması hem hırıltısı çok fazlaydı. AR mamayı dahi kusuyordu. nerdeyse 2 haftada bir doktordaydık. doktor kusması 6 aya kalmaz geçer dedi, çok şükür geçti. hırıltı içinde 1 veya birbuçuk yaşa kalmaz geçer, korkulacak birşeyi yok dedi. inşallah bu sorunu da hep beraber atlatırız. Annem de hırlama sesini güvercinlerin sesine benzetiyor:)

Çocuğun pozisyonuna göre ses çıkarması değişiyor. Sırt üstü yatarken daha çok ses çıkarır. Yan veya yüzüstü yattığında ses azalıyor.

evet sırt üstü hemen hemen hiç yatırmıyoruz, gece yatarken kendi döndüğünde hemen hırıltı başlıyor. mamasını da dinlene dinlene yedirmek gerekiyormuş. ama benim kuşum yerken bi lokma geciksin kıyameti koparıyor:)

Allah sağlık versin. tutunarak yürümeye başladıysa gerisi gelir

arkadaşlar kızım 16 aylık oldu halen hırıltısı geçmedi. bu hafta daha da arttı, kulak burun boğaz doktoruna mı götürsem acaba? sizin kuzulardan ne haber nasıllar, umarım geçmiştir.

Merhaba Hanımlar,
Benim kızım 44 günlük.36 haftalık doğdu ve 15 gün küvezde kaldı.Birçok problemi var.Yavaş yavaş düzeliyo derken en son doktora gittiğimizde kıkırdağı gelişmemiş dedi doktor.Bide bunu kafana tama düzelir dedi ama her hırıltısında boğulur gibi oluşunda aklım çıkıyor.Her zaman Allah a şükür ediyorum dermansız dert vermediği için ama anne olunca insan daha hassas oluyo ve bebeğinizle ilgili en ufak şey sizinde canınızı yakıyor.Benim bebeğimde çok uyuyo sayılmaz.Hele geceleri ancak göğsümde uyuyor.Demek bundan dolayı yüzüstü yatınca rahat ediyomuş.Ama yatağında yüzüstü yatmıyor ağlıyor.Burda bu durumda olup düzelen kimse yazmamış.Çok mu uzun sürecek,?Bebeğim bu sıkıntıyı daha ne kadar yaşayacak?

mrb canım
öncelikle geçmiş olsun.benim oğlum 2.5 aylık ve doğduğundan beri hırıltısı var.gittiğimiz ilk doktor bronşit diye hastaneye aldı bizi düşünebiliyormusun.hastanede bir sürü serum ilaç hırıltı geçmedi.bir süre sonra doktoru değiştirdim.bu doktor bu durumun 9-10 ay süreceğini söyledi.devit kullan dedi ve bebeğinde kesinlikle bronşit yok dedi.diğer doktorun bilgisizliğine o kadar üzüldüm ki çocuğum 30 günlükken antibiyotik kullandı,serumyedi...inşallah bu sıkıntılarımız tez zamanda geçer,bebişlerimiz rahatlar...

benım oglumda yanı sureklı hırıltısı var gecelerı bıldıgın horluyor kac kere doktora goturdum hıc bısey yok en son gecen ay goturdum aynı zmanda cok kusuyor muayene ettı reflu dedı kusmug cıgerlerıen kacmıs dedı fılım cekıldı tertemız cıktı cok sukur,ıkı gun hava verıldı 1 haftaya gecer dedı ama gecmedı tekrar gıttıgmızde gırtlgna bakılsın dedı bosuna ılac vermeyelım bazı bebeklerın gırtlag gec gelısırmıs 1 yasına kadar gecer dedı hırıltısı yanlız bakılırken narkoz verıyorlarmıs bende ıstemedım sonucda tedavısı yok zmanla gecen bısey ıcın bosuna narkoz alsın ıstemedım,k.b.b gonderdı onlar baktı bısey byok bı kac aya gecer dedı ama ıcınız rahat etcekse capaya yada cerrah pasaya goturun baksınlar dedı goturmedım hırıltısınn uyumasına beslenmesıne gelışımıne bı zararı yok

kızım 22 aylık oldu halen atlatamadık. geceleri yanımızda yatırıyorum, yüzü havaya döndüğü zaman hırıltı başlıyor, sabaha kadar 10 defa yan çevirip başını öne eğdiğim oluyor. yan çevirip birazda öne doğru eyince hırıltı kesiliyor.
ilk zamanlar her çocuk gibi devit kullandık + 2 -3 ay arayla devit ampul kırdı dr kıkırdak yapı gelişsin diye. başka da bişey yapmadık.
beklemedeyiz halen, atlatıcaz inşallah.
çocuk nefes alıp verirken "gönül çukuru" denen bölge içine göçüyor resmen.
netten laringomalazi yazıp araştırınca görürsünüz zaten.
ama malesef birçok dr bu hastalığı anlamıyor, bilmiyor. benim kızıma teşhis koyan dr genç bir hekim olmasına rağmen hastalığını anlattı, ileri safha değil hafif korkacak bişey yok demişti.
sanıyorum halen aramızda bu hastalığı atlatan veya daha ileri safhalarda yaşayan birileri yok

benim bebeğimde de vardı, çoğu kez boğuluyor zannediyordum geceleri başında bekliyordum. hiiiiiiii hiiiiiiiii diye sesler çıkarıyordu. bazen tren düdüğü gibi de oluyordu. sebebi ses tellerinin arasındaki darlıkmış ve zamanla bu darlık açılınca düzeliyormuş. Korkulacak bir şey yok normal yani. 1 yaşında düzeldi şimdi hiç ses gelmiyor.

Benim bebeğim de 3 aylık olmak üzere aynı sorundan muzdarip.. Kusmalar bu yuzden olabilir mi yani? Ayrıca yüzüstü uzun uyuyor sırtüstü hemen uyanıyor.. Bide bu bebeğe acı veriyor mudur ki çünkü ağız gazında genelde ağlıyoruz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim ki de 9 aylık oldu ,aynı sorun var ne zaman düzelecek diye bekliyorum.Beslemek çok zor üstelik hipoton.motor gelişimi geriden .umarım dedikleri gibidir.

Bebeklerinde bu problemi yaşayan anneler! Rica etsem son durumlarınızı paylaşır mısınız? Benim kızımda da doğduğu andan beri hırıltı ve Ötme var

Benim oğlum da da vardı hırıltılı ama öyle boğulcak gibi degildi 10 11 aylıkken gecti
Teşekkürler
kızımın hırıltısıda zaman zaman azalıyor. Aşırı değil ama insanın içi rahat etmiyor. Geçeceğini bilmek biraz rahatlatıyor insanı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…