aynen benim de bebeğim 13 aylık oldu.hala geçmedi.bebeğim hareketlendiği ve emdiği zaman bu boğazından ses geliyor.ne zaman geçecek bilmiyorum.aynı sorunu yaşayan anneler lütfen yardımcı olun.
canım peki senin götürdüğün doktor ne dedi?
benim kafam çok karışık 3 ayrı çocuk uzmanına götürdüm,
bunlardan diğer ikisi hiiç gırtlak yapısı gelişmemiş filan da demedi, işte klasik ciğerlerini dinlediler önemli birşey yok
hırıltının ciğerlerle alakası yok, geçer dendi.
internetten biraz araştırdım, fakat internette de bu konuyla ilgili çok az bilgi var
bir yerdede diyorki tedavisi yokmuş, ha birde bu problemi olan bebeklerin
çok fazla efor sarfetmemesi gerekiyormuş ki tıkanma olmasın,
tabi ne deredece doğrudur onu bilmiyorum(
senin kuzun maşallah 13 aylık olmuş yürümeyede başlamıştır.
sanıyorum topikte bu problemi yaşayan kimse yok(
Benim bebeğimde de var. Bebeğim 3,5 aylık. Doğduğundan beri hırıltısı var ve kuş ötmesi gibi ses çıkarıyor. Ben hemşireyim. Bebeğim 5 doktor gördü. Hiçbiri de tıbbi adını söylemediler. Akciğer dinlendiğinde problem yok. 1 yaşa kadar geçer dediler. Ama sonra bunun LARİNGOMALAZİ olduğunu öğrendim. En geç 24 aya kadar geçermiş. Gırtlak, kıkırdak yapıdan oluşur. Bu kıkırdakların, normalde olması gereken yumuşaklıktan daha yumuşak olması demek. Bebek nefes alırken o yumuşak kıkırdaklardan dolayı ses çıkıyor. Yaş ilerledikçe gırtlak gelişip düzelecek inşallah…
Çocuğun pozisyonuna göre ses çıkarması değişiyor. Sırt üstü yatarken daha çok ses çıkarır. Yan veya yüzüstü yattığında ses azalıyor.
benim götürdüğüm 4 ayrı doktor aynı şeyi söyledi.ciğerlerinde birşey yok dediler.bebeğimin gelişimi güzel.daha tutunarak yürüyor yakında yürümeye başlar ablasıda geç yürümüştü.
evet sırt üstü hemen hemen hiç yatırmıyoruz, gece yatarken kendi döndüğünde hemen hırıltı başlıyor. mamasını da dinlene dinlene yedirmek gerekiyormuş. ama benim kuşum yerken bi lokma geciksin kıyameti koparıyor:)
Merhaba Hanımlar,
Benim kızım 44 günlük.36 haftalık doğdu ve 15 gün küvezde kaldı.Birçok problemi var.Yavaş yavaş düzeliyo derken en son doktora gittiğimizde kıkırdağı gelişmemiş dedi doktor.Bide bunu kafana tama düzelir dedi ama her hırıltısında boğulur gibi oluşunda aklım çıkıyor.Her zaman Allah a şükür ediyorum dermansız dert vermediği için ama anne olunca insan daha hassas oluyo ve bebeğinizle ilgili en ufak şey sizinde canınızı yakıyor.Benim bebeğimde çok uyuyo sayılmaz.Hele geceleri ancak göğsümde uyuyor.Demek bundan dolayı yüzüstü yatınca rahat ediyomuş.Ama yatağında yüzüstü yatmıyor ağlıyor.Burda bu durumda olup düzelen kimse yazmamış.Çok mu uzun sürecek,?Bebeğim bu sıkıntıyı daha ne kadar yaşayacak?
TeşekkürlerBenim oğlum da da vardı hırıltılı ama öyle boğulcak gibi degildi 10 11 aylıkken gecti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?