Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

B bernaden nasil oldun, bebegin nasıl?
Bebek iyi ama benim çok ağrım var günlerdir uykusuzum.diğer kızıma bile bakamaz oldum kayinvalidem annem bakıyo.Daha 30 haftalığız daha nasıl dayancam bilmiyorum.Bu kadar sancılı olacağı aklıma gelmezdi.yarın bi kadın dogumcuya gidicem belki ilaç verir parol yetmiyo.

İlk sayfaları okudum konu sahibi dahil başka arkadaşlarda var saglıklı bebegi olan. Hatta bir arkadasın 2çocuğu oldu sapasağlam

Allah yardımcın olsun. Sevindim bebegin ıyı olmasına inşallah bizimkiler gibi olmaz direnir ve sağlıkla dogar. Gittigin perinatolog birşey vermedimi agrı için?

Dün gece ağrım çok arttı Doğum başlamış .Ne yazıkki kaybettim bebeğimi.Güzel şeyler söylemek isterdim ama olmadı.16 Saat hayatta kaldı.şimdi daha çok anladım sizi

Ahh canimm..İcim nasil cız etti bir bilsen..Sana hic yazmak istemedim ama maalesef hidropslu bebeklerin yasama sansi yok denecek kadar az..Zamana ihtiyacin var..Acini cok iyi anliyorum

Allah sabır versin ben 12 haftalıkken hidropstan kaybettim. Öğrendiğim günde 5 ayrı doktora gittim 2 prof 1 doçentti yaşamayacak dediler ilaçla düşürdüler günlerdir belki iyiydi iyileşirdi diye kendimi yedim bitirdim Gittiğim hiç bir doktor yaşar demediği halde. bugün genetik sonucum geldi trizomi 18 varmış meleğimde kader. Rabbim sana sabır versin bir daha acı göstermesin.

Canim benimde doktorlar hep trizonomi 18 den suphelendiler..Ama amniyosenez temiz cikti..Senin genetik test dedigin amniyosentez mi yoksa bebek uzerinde yapilan otopsi sonucu mu?

Cvs yaptılar önce 2 gün sonra ilaçla düşürdüler bu kadar erken hidrops genetik rahatsızlıktan olur dediler.

Dün gece ağrım çok arttı Doğum başlamış .Ne yazıkki kaybettim bebeğimi.Güzel şeyler söylemek isterdim ama olmadı.16 Saat hayatta kaldı.şimdi daha çok anladım sizi
Canım benim içim sızladı resmen. Nekadar kotu burada bu illetten kurtulan bir bebek okuyamadık. Bizim doktorda hidropstan hicbir bebek kurtulup yaşamaz demişti ama allah istedikten sonra neden yaşamasın dedim ama demekki kaderi okadarmış. Basın sağolsun Rabbim acını hafifletsin

Ne hidropsmuş dimi ya..Adını hiç duymamıstim daha once..Nerden bilebilirsin bu hidropsun canından can alacagıni..Ben 5 ay oldu kaybedeli ama içimin sızısı gecmiyor..Su anda benim kizimla vakit gecirmem lazimdi..Onu emzirmem lazimdi..O uykudayken onu ozlemem lazimdi..Ama maalesef onlarin yerine koca bir bosluk yasiyoruz..Kader deyip kabulleniyorum artik..Ama cok zor ya yarim kalan hayaller kirilan umutlar ve birdaha hic anne olamayacagim korkusu..Instagram da gezinirken anne kiz fotolari gorunce daha cok anliyorum sanssizligimi ama artik alistim begeniyorum resimlerini..Keske birbirmize yakin olsak hep beraber toplanip guzel bir icimizi dokerdik..Benim esim cok iyi bir insandir.Ama nedense onun benim kadar uzuldugunu dusunmuyorum..Mesela bazen yasadiklarim aklima geliyor moralim bozuluyor agliyorum neden agliyorsun durupdururken diyo..Bu lafi bile koyuyo yani insana..Sevgili B bernaden Rabbim bize verdigi gibi sanada verecektir sabrini..Acin cok buyuk anliyorum ama en azindan 1 kızın var ona sımsıkı sarıl ve daima şükret.

P pinarnaz17 benim eşimde aynı. Ağladığımı görmuyor artık o yokken içimi döküyorum. Beni anlamıyor hemen unutmamı bekliyor artık kendiside soyluyor anne farklı baba farklı ben senin kadar belli edemiyorum duygularımı diyor. Zaten benim kadar belli edemez cunki benim kadar ozlemiyor. 2.bir bebeğe coktan hazır bile. Ultrasonda ilk hidropsu duyduğumda basit birşey sanmıştım en fazla bi ilac tedavisi yada sıvıyı çekerler dedim içimden ama nerden bile bilirdim kendi canımdan değerli varlığı benden alacagını. Hayat işte devam ediyor tek teselli cennette kavuşmak....

Canim senin 2 cocugun var dimi..Allah onlari sana bagislasin..Peki sen istiyormusun 3.cocugu ?

Canim senin 2 cocugun var dimi..Allah onlari sana bagislasin..Peki sen istiyormusun 3.cocugu ?
Ya ne bileyim yanlis dusunuyorda olabilirim ama benim 2 cocugum olsa ve boyle aci bir olay yasasam birdaha cocuk dusunmezdim heralde..Rabbim onlara ömür versin derdim..Ama iste bende hic anne olamiycam korkusu var hic cocugum yok emin olun bu daha acı

Allah hepimize sabır versin.Hiç umut vermemislerdi ama ben yine umut etmişim .Dün gömdük meleğimi.benim eşimde biraz önce arayıp pizza yiyelimmi diye sordu bu kadar rahatlık nedir diye oturup ağladım demekki hepsi aynı.yanan yine ana yüreği.göremedim hic izin vermediler hayallerinde nasılsa öyle kalsın dediler.Tek Emin olduğum bi şey var oda artık ölümden korkmadigim.

Canim iyi yapmissin gormemekle..Bende gormedim.Kendim gormek istemedim yuzu gozumun onunden gitmez diye..Dogumdan sonra kendimi cok sucladim vicdan azabi cektim..Keske gorseydim kizimin gül yuzunu,1 kere dokunsaydim dedim cok agladim..Simdi saglikli dusununce gercekten iyi ki de bakmamisim diyorum..Seninde dedigin gibi sadece hayallerimde kaldi melek kizim

Yalnış düşünüyorsun canım evladın 1.2si olmaz acı aynı acı. Etrafın sacma tesellilerinden biride evde evladın var lafları. Evde var diye gidenin haline aglamak üzülmek yasakmı? Olen bebegide 6ay ben taşımadımmı? Evdekilerin yerini mezardaki tutamaz mezarda yatan bebeğimin yerinide evdekiler tutamaz. Ben ilk evlatlarımada binbir zorlukla kavuştum seneler sonra hemde. Evet evde evladımın olması çok guzel birşey cok şükür ama giden yavrumun acısını unutturmuyor. Evet istiyorum 3 çocuğumun olmasına ragmen (biri yasamasada) yeniden anne olmayı istiyorum. Tabi allah bilir versede vermesede hamd olsun. İsteyip istememek Haddimize değil zaten. Daha öncede yazdım sana içini ferah tut ilk bebegin melek oldu diye yine olacak degil. Allah nelere kadir burda aldı belki ama obur dunyada ebedi yavrularımız var. Sabırla duayla yeniden anne olursun umutsuzluğa kapılma

Amin arkadaşım. Ben gordum oğlumu, inceledim... Pişman degilim optum kokladım.. Yoksa pişman olacaktım görmediğim için. Sende içinden geldigi gibi davranmışsın. Rabbim sabrını versin. Evet diger tarafta bekleyenin olunca hele evlat gibi guzel bir varlıksa bekleyen insan ölümden korkmuyor.

Tabi ki de hic bir sey kaybettigin evladinin yerini tutamaz canim..Ben en azindan sahip oldugum evlatlarimla acimi dindirmeye calisirim demek istedim hic cocugun olmayinca daha cok umutsuzluga karamsarliga kapiliyorsun..Peki canim ben sana bisey sormak istiyorum.ay icimde kotu oldu ama..Benim kizimi sadece annem gordu..Anneme hic soramadim nasildi kizimin yüzü herseyi bellimiydi saclari varmiydi diye..Sormak isteyince aglamaya basliyorum..Ama annem yengeme cok guzel bir bebekti derken duydum hastanede..Hem kendi kendime sorguladim demek ki herseyi belliymis normal 9 aylik bir bebekmiydi acaba annem cok guzel bir bebekti dedigine gore..Sen oglunu 22.haftada bende kizimi 21.haftada kaybettik..Yani ayni zamanda..Sen oglunu gormussun..Acini tekrar deşiyorum ama eli ayagi saclari yani her seyi bellimiydi.

Babalar evlatları annelerden sonra kabullenir. Biz bebeğimiz ile ilk gününden organik ve psikolojik bir bağ içindeyiz fakat babalar doğumdan sonra bağ kuruyorlar ki çok normal. Ve hamileliğin hormonları onlarda olmadığı için üzülselerde bizim gibi derin yaşamıyorlar. 12 haftalık bebeğimi bende görmedim hatta içime dert oldu gidip alacağım defnedeceğim dedim eşimi ikna ettim fakat hastane patolojiye yollamış bana da hiç göstermediler. Dr um görmemen daha iyi dedi. Belki Allah böyle sınıyor bizi. Engelli bir çocukla imtihan etmiyor bizi o yükü kaldıramyacağımız için. Ben engelli çocuklarla iç içeyim. Ailelerin neler yaşadığını görüyorum. Sonuçta anomali olmasa hidrops olmaz dedi tüm doktorlarım. Ben genetik sonuçlar çıkana kadar drlar hata yaptı iyileşebilirdi diyordum kendi kendime. Şimdi kabullendim. Rabbim hayırlısını versin. Bebeğimi bende karnımda değil kalbimde büyütürüm. 36 yaşımda ilk göz ağrımdı. Ama veren aldı acısı azalıyor zamanla Allah sabır versin.

Anlıyorum canım tabiki evde yavrularımın olması cok sukur iyi birşey. Ama sadece kendi yerlerini dolduruyorlar giden bebeğime pek birşeyleri yok sadece en caresiz anımda aglama krizlerinin arkasından yanımda masum masum yuzume bakmaları peçete getirmeleri kucucuk halleriyle beni teselli etmeleri işte oan dönup allaha şükür ediyorum. Rabbim senide duyuyor goruyor merak etme. Sen hazır oldugunda yeniden anne olacaksın inşallah yeterki umutsuz olma. Bebeğe gelince, bende hep eksik nebiliyim tam oluşmamış bir bebek bekliyordum elime doğduğunda ilk ayakları geldi o anki şaşkınlığımı üzüntümü varya öldüğünü duyduğumda bile yaşamamıstım. Herseyi tastamam bir bebek oldugunu gorunce hem şaşırdım hemde böylesine guzel bir varlığı bir omur kaybettim diye kahr oldum. Herseyi tamdı parmakları elleri yuzu.. sacları yoktu daha ama yerleri belliydi cıkmak uzerelerdi. Cildinin rengi bile normal bir bebegin ki gibiydi. Tek fark karnı cok şişti hidrops laneti yüzünden emin ol bebeğinin yeni dogan bebeklerden sadece boy kilo farkı vardı bizde öyleydi cunki. 584 gr 24cm di melegim. Haftasına gore hersey iyiydi yani. Hidrops olmasa suan 28hafta 2günlük olacaktık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…