Tabiki takdir allahın ama her hidrops anormalli olmadan kaynaklanmıyor. Bizimki doktor hatasıydı mesela. Basit bir virüs yuzunden kansız kalmıştı zamanında kan nakli yapsalardı farklı ola bilirdi belkide. Yinede nasıp kısmet ömrü okadardı.Size korunma suresi verdiler mi?Babalar evlatları annelerden sonra kabullenir. Biz bebeğimiz ile ilk gününden organik ve psikolojik bir bağ içindeyiz fakat babalar doğumdan sonra bağ kuruyorlar ki çok normal. Ve hamileliğin hormonları onlarda olmadığı için üzülselerde bizim gibi derin yaşamıyorlar. 12 haftalık bebeğimi bende görmedim hatta içime dert oldu gidip alacağım defnedeceğim dedim eşimi ikna ettim fakat hastane patolojiye yollamış bana da hiç göstermediler. Dr um görmemen daha iyi dedi. Belki Allah böyle sınıyor bizi. Engelli bir çocukla imtihan etmiyor bizi o yükü kaldıramyacağımız için. Ben engelli çocuklarla iç içeyim. Ailelerin neler yaşadığını görüyorum. Sonuçta anomali olmasa hidrops olmaz dedi tüm doktorlarım. Ben genetik sonuçlar çıkana kadar drlar hata yaptı iyileşebilirdi diyordum kendi kendime. Şimdi kabullendim. Rabbim hayırlısını versin. Bebeğimi bende karnımda değil kalbimde büyütürüm. 36 yaşımda ilk göz ağrımdı. Ama veren aldı acısı azalıyor zamanla Allah sabır versin.
Ne yazacagimi bilemedim yazip yazip sildim..Bazen kelimeler kifayetsiz kalir duygulari anlatmak icin..Rabbim goruyor ne kadar icimizin yandigini..Simdi dusundum de annem nasil dayaniyor bu aciya dedim..Cunku onun eline dogum yaptim..Doktor hemsire hic bisey yoktu..Off neyse umarim guzel gunler yakindadirAnlıyorum canım tabiki evde yavrularımın olması cok sukur iyi birşey. Ama sadece kendi yerlerini dolduruyorlar giden bebeğime pek birşeyleri yok sadece en caresiz anımda aglama krizlerinin arkasından yanımda masum masum yuzume bakmaları peçete getirmeleri kucucuk halleriyle beni teselli etmeleri işte oan dönup allaha şükür ediyorum. Rabbim senide duyuyor goruyor merak etme. Sen hazır oldugunda yeniden anne olacaksın inşallah yeterki umutsuz olma. Bebeğe gelince, bende hep eksik nebiliyim tam oluşmamış bir bebek bekliyordum elime doğduğunda ilk ayakları geldi o anki şaşkınlığımı üzüntümü varya öldüğünü duyduğumda bile yaşamamıstım. Herseyi tastamam bir bebek oldugunu gorunce hem şaşırdım hemde böylesine guzel bir varlığı bir omur kaybettim diye kahr oldum. Herseyi tamdı parmakları elleri yuzu.. sacları yoktu daha ama yerleri belliydi cıkmak uzerelerdi. Cildinin rengi bile normal bir bebegin ki gibiydi. Tek fark karnı cok şişti hidrops laneti yüzündenemin ol bebeğinin yeni dogan bebeklerden sadece boy kilo farkı vardı bizde öyleydi cunki. 584 gr 24cm di melegim. Haftasına gore hersey iyiydi yani. Hidrops olmasa suan 28hafta 2günlük olacaktık
3 ay korun dedi ama ben düşünmüyorum korunmayı. İlk adetime kadar korunup adettimden sonra dra gidip soracağım rahim erken de toparlanabiliyor çünkü. Valla 3 senede hamile kalabildim zaten. O da nasip değilmiş. Kaldı ki pek çok makale düşük sonrası 3 ayda hamile kalma olasılığı daha yüksek diye fakat rahim toparlanmamışsa düşük olma olasılığı da çok yüksek.Tabiki takdir allahın ama her hidrops anormalli olmadan kaynaklanmıyor. Bizimki doktor hatasıydı mesela. Basit bir virüs yuzunden kansız kalmıştı zamanında kan nakli yapsalardı farklı ola bilirdi belkide. Yinede nasıp kısmet ömrü okadardı.Size korunma suresi verdiler mi?
Banada 3 ay korunma suresi vermisti canim doktor..Cok kisa bir sure ve ben bu surede toparlanamam dedim..Su an 5 ay oldu hala korunuyorum..Hala korunmak zorundayim cunku gebe kalmadan en az 3 ay once vitamin ve folik asite baslamam lazim..Ama keske dogumdan sonra vitaminlerime devam etseydim folik asite falan simdi tekrar hamile olabilirdim..Sende folik asiti mutlaka devam ettir 3 aydan fazla korunma bencede..Ben pismanim sahsen..3 ay korun dedi ama ben düşünmüyorum korunmayı. İlk adetime kadar korunup adettimden sonra dra gidip soracağım rahim erken de toparlanabiliyor çünkü. Valla 3 senede hamile kalabildim zaten. O da nasip değilmiş. Kaldı ki pek çok makale düşük sonrası 3 ayda hamile kalma olasılığı daha yüksek diye fakat rahim toparlanmamışsa düşük olma olasılığı da çok yüksek.
İnşallah yakındır inşallah.. Zaman herseyin ilacı diyorlar ama sanırım bu durumda bu bizim için geçerli değil. İyiki yine annen yanındaymış. Allah sorsun hesabını su ebe olacak insanlardan ben yapayalnızdım dogum odasında. Neden ilgilenmiyorlar ölü diyemi anlamıyorum. O sancıyla bir an kalktım masadan baktım hepsi diğer odada normal dogum yapan kadının başındalar.. İçim yandı demekki bizimkini doğumdan saymıyorlar.. Hakkım onlara haram olsun ihmalleri hataları yetmedi bide tek başıma dogum yaptım. Konuştukça yeniden yaşıyoruz o anları hayırlısı diyip kapatmak daha iyi sanırım..Ne yazacagimi bilemedim yazip yazip sildim..Bazen kelimeler kifayetsiz kalir duygulari anlatmak icin..Rabbim goruyor ne kadar icimizin yandigini..Simdi dusundum de annem nasil dayaniyor bu aciya dedim..Cunku onun eline dogum yaptim..Doktor hemsire hic bisey yoktu..Off neyse umarim guzel gunler yakindadir
Anladım. Benim ilk cocuklar tup bebekti. Bu bebegimede 3senede hamile kalmıştım korunmadıgım halde. Oyüzden bende beklemiycem 6ay dediler banada. Evet kurtaj ve dogum sonrası cabuk hamile kalınıyormuş. Suan ilk adetimi oldum ama d. Kontrol başladım bu ay korunmak istedim. Birdahaki adette bırakacağım. Folik asite başla belki biliyorsundur hamile kalmayı kolaylaştırıyor ve sağlıkla devam ediliyor gebeliğe diye duydum doktorumdan... Hatta burda bi forum var inofolic diye bi ilac. Hem folik asit hemde vitamin bileşeni cogu kadın ilk aydan hamile kalmıs sor istersen doktoruna3 ay korun dedi ama ben düşünmüyorum korunmayı. İlk adetime kadar korunup adettimden sonra dra gidip soracağım rahim erken de toparlanabiliyor çünkü. Valla 3 senede hamile kalabildim zaten. O da nasip değilmiş. Kaldı ki pek çok makale düşük sonrası 3 ayda hamile kalma olasılığı daha yüksek diye fakat rahim toparlanmamışsa düşük olma olasılığı da çok yüksek.
Benimle aynı acıyı yaşayan sizlerden destek almak için yazıyorum.Allah hepimize sabır versin.Hiç umut vermemislerdi ama ben yine umut etmişim .Dün gömdük meleğimi.benim eşimde biraz önce arayıp pizza yiyelimmi diye sordu bu kadar rahatlık nedir diye oturup ağladım demekki hepsi aynı.yanan yine ana yüreği.göremedim hic izin vermediler hayallerinde nasılsa öyle kalsın dediler.Tek Emin olduğum bi şey var oda artık ölümden korkmadigim.
Benim yaşım 36 biyolojik saat hızlı geçiyor kendi kendime hamile kaldım doktor doktor gezmeden diye seviniyordum. Eşim tüp bebek yapalım embiryoya genetik taraması yapılır en azından diyor. O hiç istemediydi bebeğimi tam kabullenip alıştı gördüğü her bebeğe bizimde olacak demeye başladığı dönemde bebeğim gitti.
Canim evet yaş faktoru benide strese sokuyor.Ben 31 yasindayim henuz anne olamadim..Tüp bebek banada mantikli geliyor aslinda ama cok sukur dogal yoldan hamile kalabiliyoruz diye istemiyorum.Benim bir arkadasim da dogal yoldan 3 kez hamile kaldi..3 bebeginide kaybetti..En son tup bebek denediler ve simdi saglikli bir kizi var.
Cvs sonucunu beklemeden mi sonlandırma yaptılar?bzie cvs sonucu ile heyete girmeniz gerekiyor dendi.Bende geçen hafta kaybettim hidropstan 12 haftalıktı yaşamaz bu kadar erken hidrops dediler kordon vilyus örneği aldılar önce sonra da ilaçla düşürdüler. Doğal seleksiyon diyip teselli ettiler. Bebeğimi de patolojiye gönderdiler. Ben durumu kabullendiğimi üzülmeyeceğimi zannetmiştim. Ama çok üzgünüm. Ben aileme de söylememiştim 12 hafta tarama testinden sonra söyleyeceğim diye karar vermiştim kısmet olmadı.
Şimdi gördüm mesajlarını. Beklemediler gerek yok dediler. Üniversite cvs yaptı test sonucunu bekleriz dedi. eğitim araştırma hastanesi gerek yok sonlandıralım isterseniz. dedi. Hastaneye yatışımı yapıp sonlandırdılar. Şöyle anlatayım fitil gibi ilaç yerlerştiriyorlar düşük akabinde kürete ediliyor kalan parçalar için. Adet ağrısı gibi sancılı oluyor. Senin için üzüldüm ama takdiri ilahi. Allah yardımcın olsun. Benim kalbimde hala duruyor. Ama bana anneliği 12 haftalığına da olsa tattırdı bu çok güzeldi. Hayırlısı böyleymiş emanet sonuçta.
sorun varsa ve düşük ile ilgili endişen varsa özelden de sorabilirsin
Bende başta herşey iyiydi 23. Haftada kontrole gittiğimde deri altı ve akcigerde ödem oluştuğunu öğrendim.ertesi gün Perinatoloji Uzm. Gittik. Ümit vermediler yaşamaz dediler.yasal süreyi geçtiği için aldiramazsin dediler ki ben zaten aldırmayı düşünmedim. 30 haftalık doğdu ama yasatamadik benim ilk sezaryen olduğu için normal şansım yoktu.Allah sabır versin sizede çok zor yarın 3 hafta olacak benim.umarım mucize olur ödem geriler bebeğinin.hayatta olmayacak diye bişey yok herşey Allahtan.Benimle aynı acıyı yaşayan sizlerden destek almak için yazıyorum.
İlk hamileliğim ve 1 yıldır bekliyorduk. Geçen salı bebeğim 12. Haftalık olunca ikili teste gittiğimde ultrasonda bebekte ense kalınlığı ve yaygın ödem var hemen cvs yaptır dedi doktorum.
Hemen ertesi gün cvs yaptırdık ve dün ön sonuç geldi, trizomi 13 henüz tam üreme olmadığı için sonuç yetişmemiş ama diğer trizomi 18ve 21 olmadığı x y kromozomlarının da sorunsuz olduğu söylendi ama henüz kesin sonuç çıkmadı 2 hafta sonra çıkar dendi.
Araştırdıkça hidrops ihtimaline ulaştım. Bugün kadın doğumcuma gittim hem kalbi atıyor mu hem de ödemde gerileme var mı diye. Kalbi hala atıyor şükür ama ödem gerilememiş. Doktoruma hidrops mu sizce dedim ve büyük olasılıkla dedi. Erken haftalarda çıkan hidropsun gerileme ihtimali de az, kalbi de her an durabilir zaten dedi. Kesin sonuç ve sonlandırma için cvs testinin sonucunu almanız ve heyete girmeniz lazım dedi.
Sizde de süreç böyle mi işledi?? Böyle giderse 16 haftalığı bulacak. Bir de illaki normal Doğum ile mi sonlandırma oluyor?
Cok gecmiş olsun. Benim 22haftalıktı tam normal doğumla sonlandırıldı. İlk gebeliğim sezeryan diye buda oyle olur sanmıstım ama normal yaptırdılar.İyiki normal olmuş yoksa baya beklemem gerekecekti yeni bir bebek için. Belki sizde gerek kalmaz bebek iyileşir ama olurda sonlanırsa normal tercih edin derim yeni bir bebek icin en azından rahim daha erken toparlanır.Benimle aynı acıyı yaşayan sizlerden destek almak için yazıyorum.
İlk hamileliğim ve 1 yıldır bekliyorduk. Geçen salı bebeğim 12. Haftalık olunca ikili teste gittiğimde ultrasonda bebekte ense kalınlığı ve yaygın ödem var hemen cvs yaptır dedi doktorum.
Hemen ertesi gün cvs yaptırdık ve dün ön sonuç geldi, trizomi 13 henüz tam üreme olmadığı için sonuç yetişmemiş ama diğer trizomi 18ve 21 olmadığı x y kromozomlarının da sorunsuz olduğu söylendi ama henüz kesin sonuç çıkmadı 2 hafta sonra çıkar dendi.
Araştırdıkça hidrops ihtimaline ulaştım. Bugün kadın doğumcuma gittim hem kalbi atıyor mu hem de ödemde gerileme var mı diye. Kalbi hala atıyor şükür ama ödem gerilememiş. Doktoruma hidrops mu sizce dedim ve büyük olasılıkla dedi. Erken haftalarda çıkan hidropsun gerileme ihtimali de az, kalbi de her an durabilir zaten dedi. Kesin sonuç ve sonlandırma için cvs testinin sonucunu almanız ve heyete girmeniz lazım dedi.
Sizde de süreç böyle mi işledi?? Böyle giderse 16 haftalığı bulacak. Bir de illaki normal Doğum ile mi sonlandırma oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?