Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selam benim oğlumda inek sütü alerjisi,6.5aylık bende daha yeni ek gıdaya geçiyorum.sebze kabak patates havuç pirinç z.yağı ve pregomin as mamasından ekledim bugün.muhallebi içinde yapan arkadaşlarda duydum pirinç unu pekmez su ve mamadan yapılıyor.önce pirinç unu ve su muhallebiye dönüştürülüp pekmez ve mama ekleniyor soğuyunca.umarım severler.gerçi ben daha hiç pekmez vermedim korkumdan.

benim oğlumda 15 günlükken başladı ancak 8.ayda teşhis koyabildiler,tahıl(buğday),et,süt,yumurta,soya fasulyesi,yer fıstığı,üzüm,şeftali,antep fıstığına karşı alerjisi halen var ,mercimek,kiraz,bezelye,pirinci tolere etti.üzüm pekmezi yerine keçiboynuzu pekmezi veriyorum ,et tavuk yiyemediği için balık veriyorum,mama neocate kullanıyorum.Kahvaltıda patates,mısır unundan yapılmış ekmek,alerji yapmayan reçel,bal vs verebilirsiniz,öğlen alerji yapmayan şeylerden yapılan çorba veya balık vs,meyvesuyuyla yapılmış mama vs verebilirsiniz

. ilk günden ne,yıyecegımı bılemedim. oğlum 15gundur 5-6cay kaşığı yoğurt yıyordu ama onuda kestım tamamen beni emiyor 2gundur,kaç gun yapmalıyım bu diyetıbıde sut hazır herseyde var nerdeyse,
bıskuvı gofret çıkolata ...helva...
bı reçel var kahvaltılık
bizdede var galiba.4,5 aylık bebeğim.siz neler yaptınız banada yardım edermisin.tecrüblerini paylaş çok sıkılıyorum üzülüyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Hepinize geçmiş olsun.galiba benim oğlumunda inek sütü alerjisi var.2 aylıkken kanlı,sümüksü bazen çok sulu kakası vardı.dr a gittik diyet önerdi.ilk yaptığım diyeti önemsemedim ama bebeğimin kakası hala ishal şeklinde.şimdi 4.5 aylık ama kakası su gibi geliyo((çok üzülüyorum.bu hafa sıkı bir diyete girdim 15 günlük.bakalım oğlumun inek sütü alerjisi mi var?ama burada okuduklarıma göre başka şeylerede alerjisi olabilirmiş.birde dr keçi sütü içebilirsin demişti ama onu bile içmeyen var burda.offf şimdi kafam karıştı.ne yapmam gerek???keçi sütü de mi içmicem???çok zor bir durum.zaten yoğurt süt ve sütlü ürün yok.alerji testi yaptırsam drumuz negatif çıksa bile alerjisi olabilir teste güvenme demişti.bakalım iki hafta deneyeceğiz artık.inş bulunur nedeni(((

Kızım 24 aylık ve bize yni teşhis konuldu. çünkü bu zamana kadar bir şikayetimiz yoktu. şu an tek şikayetimiz hırıltı öksürük. işim zor çünkü her şeyin tadını aldı kesmek zor olcak

merhabalar benim oglumda da sut urunleri ve yumurta alerjisi var. su ana 10 aylık sabahları kahvaltıda neler veriyorsunuz paylaşırsanız sevinirim

Arkadaşım, şubatta yazdığın bu mesajı ben yeni okudum. Şu aralar bir buçuk yaşına yaklaşmış olmalı bebeğiniz... alerjilerle ilgili şimdiki durumu nedir? Benim kızım da şu an 6 aylık ve süt, patates, muz, yumurtaya alerjisi var... ve işin kötüsü benim sütüm de yok. Pegomin As ile besliyoruz...Egzemaları sık tekrarlıyor... çok umutsuzum, sürekli ağlıyorum ve benimle benzer yollardan geçmiş annelerin tavsiyeleri inanın altın değerinde olacak... Yanıt yazarsanız çok sevinirim. Bu konudaki tecrübelerini bana iletmek isteyen diğer annelerden de yardım bekliyorum.

Benim de kızım 7 aylık, 2, 5 aylıkken vücudundaki dokuntulerin egzema olduğunu ve diyet yapmam gerektiğini öğrendim doktorumuzdan,diyetimde tavuk, balık, dana eti, süt, peynir, yoğurt, margarin, tereyağ, kuzu eti hariç tüm hayvansal gıdalar, yumurta, fındık, fıstık, ceviz, portakal ve tüm turuncgiller, domates vb. Yer almıyor, bunların hepsi yasak. 6.5 aylıkken cilt ve kan testi yapıldı, testte bunlar negatif çıktı ancak ilave olarak bir de buğday unu alerjisi çikti. Ne yazık ki negatif olması birşey ifade etmiyormus, bizde bu gıdaların hepsine hassasiyet var maalesef. Ben yemiyorum, emziriyorum sorun değil alıştım, ama ek gıdaya geçemiyorum, ne versem olmuyor. Şu an hipp'in sütsüz pirinç mamasini yiyiyor ama ondan da sıkıldı, neocade denedim sevmedi...bu konuda tecrubelerinizi paylaşır misiniz lütfen...ne zaman düzelecek diye merak ediyorum, 1 yaşında geçti diyenler de var 10 yaşında devam edenler de...bana tarif verebilir misiniz ltfen

Benim oglumdada alerji cikti aynen dediğiniz gibi biraz ciddi bizim soluk borusu şişiyor epipen iğne taşıyoruz . Alllah büyük inşallah tez zamanda atlatiriz ..neyse ek gıdaları deneyerek geçmeni öneririm 1hafta sadece elma ek gida olarak sonra armut havuç vadende deneye listeni artıra bilirsin bende ne yapilir bilmiyorum kendi. Bişeyler uyduruyorum iste... Yazali 3 U lmiş bir gelişme varmı ?

Çocuklarda veya bebeklerde besin-gıda alerjisi önemle üzerinde durulması gereken bir konu. Çocuğun konforu ve sağlığını etkileyebilir.
Alerji yapma ihtimali yüksek olan gıdalar tek tek verilip etkileri gözlemlenmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba anneler benimde uc aylik oglum var dktr alerjiden suphelendi badka bi doktora gidicez sikayetimiz oglum emmiyor son onbes gunden beri zorla ve uykuda emiyo.kusuyo dongunlerdede sulu kaka yapiyo alnindada eksama var bazen cikiyo krem surunce geciyo sizce sut alerjisimi vat sizin belirtiler nedir

merhaba canım benim oğlumunda çoklu besin allerjisi var. evet belirtiler allerjiye benziyor ama yinede mutlaka bi allerji testi yaptır. çünkü gereksiz yere gıdasız kalmasın çocuk çok zorlu bir süreç....

merhaba arkadaşlar. okuduğum kadarıyla herbirinizin hemen hemen ek gıdaya geçiş ile başlayan bir alerji süreci söz konusu. Benim bebeğim henüz 4 aylık ve 2,5 aylıkken vücudunda başlayan egzama tarzı kuruluk, iştahsızlık, uyku problemi vs. ve dr kontrollerinde dr. un atopik diyerek bir krem vermesi ve tabii belirtilerin yalnızca hafiflemesiyle geçen kabus gibi 1,5 ay. inanın doktorlara da güvenim kalmadı diyebilirim herbirini tabii dahil etmek doğru değil ama neden bu kadar eksik bilgilendirme söz konusu. Bana "bebeğiniz atopik bebeklerde olur böyle şeyler" diyene kadar yediklerinizle de alakalı olabilir gibi bir bilgilendirme yapılmadı hiç. ilk bebeğim. Tecrübesizim. Adeta internetten araştıra araştıra profesör oldum :) İnanır mısısnız sütüm artsın diye küçücük bir kasede tahin ile pekmezi her sabah tüketiyordum. Acaba nedeni bu olabilir mi diye kestim ve çocuğun cildi düzeldi. Keza geçen gün 1-2 ad mandalina yediğimde cildi kabardı. Bir daha tüketmedim düzeldi.
Deneme yanılmayla bebeklerimizin en iyi dr. anneleri bence. Ama bu yanılmayönteminde biz dertlerini anlayana kadar heba oluyor yavrucaklar.
En tuhafıda bu 1,5 aylık süreçte bebeğime reflü bile denildi. Bir gastroenteroloji dr. gittik çocuğum kusmadığı halde reflü şikayeti olan bebeklere verilen 2 ilacı her öğün başlangıcında vermemizi istedi. Bebeğimin cildi daha da kötüleşti. Yan etkilerde ciltte kaşıntı, döküntü vs. yazıyordu. Hemen kestim o şurubu. Bebeğim şuan çok şükür daha iyi. İştahı da düzelmeye başladı çok şükür. ama kaybolan 1,5 -2 ayda çocuğumun huzursuzluğu ve gelişim sürecinin olumsuz etkilenmeside cabası oldu

Şimdi sizlere sorum: sanırım yediklerimiz bebeklerimizi doğrudan etkiliyor özellikle hassas ve alerji olmaya müsait yapıdaki bebekleri. Benim tahin ve mandalina dışında belirtilen yumurta, dana eti, fınfık, ceviz, domates vs. tüketmemem mi gerekiyor. yani mandalina ve tahin dışında gözlemlediğim birşey yok yinede endişeleniyorum. benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan anneler siz nasıl beslendiniz?

Alerjik bir evlada sahip anneye psikolojik destek verilmeli. Bir senedir çekiyoruz en az bi sene daha diyet dedi dr. Ağlamaktan gözlerim şişti. İçime kapandım

Bu psikoloji nasıl düzelir. Allah beterinden korusun bugünleri aratmasın tabi ki. Ama hiç iyi değilim hiç ......

Uzun zaman olmuş buraya yazilmayali. Benim bebeğim de sanırım alerjik sanirin diyorum çünkü ne cocuk dr ne de gastroentorolog test yapmadı sadece süt ürünleri soya kuruyemiş kırmızı sebze meyve et tuketme dediler. 20 gün oldu hala kakasi bol mukuslu ve yesil arada da kanlı. Daha önce bu durumu yaşayan anneler hangi doktorlara gittiniz hangi testler yapıldı bebeklerinizin gelişimi nasil alerji durumunuzda duzelme oldu mu yazabilirler mi o kadar zir bir surec ki cildirmak uzereyim

Uzun süredir kimse birşey yazmamış. Başka topikte göremedim konu ile ilgili. Benim kızım 1 aylık. Karın agrısı, köpüklü tükürük, burun tıkanıklıgı, arada mukuslu kaka ve bugünde ishal. Doktorumuz inek sütü alerjisi olabilir dedi. 1 hafta inek sütü ve içeren herseyi, yumurta ve domatesi kes dedi. Ona göre şikayetler geçerse diyete devam. Yoksa bakıcaz dedi. Baska yememem gereken neler var? Burda baya farklı seyler yazıyo. En önemlisi sadece emziriyorum. Bunun için ne yemem lazım? Diyet yapan anneler neler yediniz acaba?

Merhaba güzel anneler benim de oğlum 3 aylık ve dün kakasinda kan gördüm dr süt alerjisi olabilir dedi tahlil yaptırdık dizanteri çıktı ama biz bu gün tekrar tahlil yaptıracağız aynı belirtiler var mukuslu kaka köpüklü tükürük hapşırik var bir kac gündür de huzursuzdu sizlerin yazdıkları beni çok korkuttu hepimizin minikleri umarım biran önce iyileşir

Arkadaslar bnm bebegm. Atopik dermatitli alerji testi yaparlar die uni hastanesine gotrdm. Ama yapmadilar ve bana hic bir bilgi. Vermeden ozel krem 've sampuan yazzdi doktor kullaniyorum biraz hafifledi ama hala var

Hangi mamayi kullandiniz dr.bize smilac alemantum verdi bebegim iki yudum aldi 15 dk agladi igrenc tadi var iki aylik 6 gunluk sutum yetmiyo agliyo doymuyi geceleri doymuyo ozellikle sizce ne vereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…