Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

keçi sütü ve yoğurdu veriyorum ben ama çok emin değilim,arada pişiği oluyor kuzu etide veriyorum..yanakları geçti şükür..
hipp in o bisküvisini bilmiyodum bi araştırcam..
yumurta sarısı veriyorum ağız çevresinde bişey olmuyor..
bu ara diş ilk 2 dişi çıktı yeme alışkanlğı çok değişti..krep seviyor elimle parçalıyorum elle yemek istiyor..bunun dışında unlu bişey vermemeye çalışıyorum bizim yemeklerimizden veriyorum artık ben..bizede kilomuz fazla demişlerdi bana kalsa zayıflamış gibi geliyor:)bu diş dönemi çok kötü ya ne kahvaltısı ne akşamı ne zaman ne yedirdim hep karıştı :S:26:

pepti junior da peynir altsuyu var.bize dokunmuştu kutuyu öylece atmıştım

geçmiş olsun
bebişlerimiz aydaş sizinle:)
bunlara alerjisi olduğu nasıl anlaşıldı test mi yapıldı deneme yöntemi ile mi ?
bize süte test yapıldı 1 aylıkken negatif çıkmasına rağmen alerjimiz var sonradan deneme yöntemi ile yumurtaya olduğunu anladık
koyun eti falan bilmiyorum ben dana etinden 2 kere çekilmiş kıymalı yemekler veriyorum
ama yanakları geçmiyor (

bizimde 2 dişimiz çıktı:)
hipp in internet sitesinden araştır elmalı çocuk bisküisi içindekiler kısmında yazıyor zaten

ben eline verdim kopardı boğazında kalıyordu ödüm koptu dikkatli ol yalnız bırakmayın bebişleri eline mama verdiğinizde benim için kötü tecrübe oldu
ben ezip veriyorum mesela bugun kahvaltı menümüz
1 ad kayısı ve küçük bir elmayı soyup suda haşladım yumuşayınca blendrdan geçirdim ılıyınca bir ad. cevizi kırıp ezdim havanda onu attım sonra da bu elmalı organik bisküiden 4-5 parça ezdim havanda onu da karıştırdım bomba bi kahvaltı oldu:))

yarında ılık suya neocate devam sütü koyup beblac mısırlı çavdarlı karışıtırıcam yine içine ceviz biraz da pekmez:)
öyle böyle büyüyecekler işte

tarçın;pepti junior bize dokunmuyor alerjinin düzeyine göre yani çok yüksek değilse pepti junior öneriyor doktorlar..aslında alerjik mamaların hepsinde süt var ama,süt yapısını değiştiriyorlarmış.

deniz bize çoklu test yapıldı yani hemen hemen herşeye alerjisi varmı diye bakıldı.balık tavuk yumurta buğday negatif mesela..ama kuzu koyun süt susam pozitif çıkınca ben hiç vermedim..

fikir olsun diye yazıyorum bugün un kavurup un çorbası yapıcam sonra da çorba pişince içine 3 kaşık mamadan ilave edip yediricem bebişe

akşama da patetesli börek yada pilav yediricem

fikir olsun diye yazıyorum bugün un kavurup un çorbası yapıcam sonra da çorba pişince içine 3 kaşık mamadan ilave edip yediricem bebişe

akşama da patetesli börek yada pilav yediricem

un çorbasını bizimkide severek yiyor içine birde kırık dolmalık pirinçten katıyorum bayılıyor valla..birde her çeşit krep tutkunu bu ara :)

bana yazar mısınız kızlar un çorbası tarifini
bende değişik birşey yapmış olayım bebişime

bana yazar mısınız kızlar un çorbası tarifini
bende değişik birşey yapmış olayım bebişime

ben tam buğday unuyla yapıyorum..
bir tatlı kaşığı unu bikaç damla sıvıyağla kavuruyorum lezzetli oluyor böyle..biraz su ekliyorum karıştırarak kaynatıyorum,un top top olmasın diye..içine de dolmalık pirinç koyuyorum..yada haşlanmış tavuk yada tavuk suyu,et suyu..kıvamı koyu oluyor biraz..tuz ekip bende yiyorum valla seviyorum bende :)

kızlar nerdesiniz bizdede aynı dert var sanırım çarşamba sonuçlar çıkıcak gerekirse raporla mama da alıcaz az önce denemelik sma mama içirdim kabardı yanaklar
kahvaltıya ne yediricem derdi müthiş geriyor beni sonraları kolay sebze çorbası meyve akşam bizimle normal yemek yatarken pirinç ununa pekmez cevizli muhallebi ..ama sabah kahvaltı çok düşündürücü çünkü yumurtayada var bir kızarmalar vede en kötüsü pişik yapıyor bizde

çok geçmiş olsun..kahvaltıda salatalık,zeytin,dokunmazsa domates,keçi peyniri yada keçi sütünden çökelek yapılabiliyor evde..
ben 4-5 aylıkken farkettiğim için alerjiyi dahada zordu,emzirdiğimden sıkı diyet yapmıştım..7 aylıkken kahvaltıya geçtik,hipp organik yulaflı kaşık mamasına kuru erik,kayısı,hurma kaynatır katardım, severdi..1 yaşında da alerjisi geçti,şimdi herşeyi tüketiyor çok şükür..darısı size inşallah..

sanırım benim kızımdada var yanakları kırmızı kırmızı geçmiyor
süt ve süt ürünlerini kestigimden beri yoktu ama gene başladı
gün içinde bebelac devam sütü kavanoz mamaları onları süt ürünü içermeyenlerden alıyorum
akşam yemegindede ne varsa onlardan veriyorum ama halen yüzü kızarıyor arkadaşlar ne yapabilirim lütfen yardım edin

bebelac ta inek sütü içeriyor,keçi sütü deneyin bence..
ayrıca kavanoz mamalarındaki mandalina,portakal vs tropikal meyvelerde alerjik olabiliyor..

Merhaba Deniz,
Şubat ayındaki yazını gördüm ve şuan ne durumdasınız alerji konusunda merak ettim. Benim oğlum da şuan 8 aylık ve süt alerjisi var şimdilik emziriyorum sürekli, az miktarda da ek gıda veriyoruz ama artık ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım, emzirmem bitince ne yapacağımı düşünmek dahi istemiyorum...ve bu alerjinin 2-3 yaşına kadar sürmesinden korkuyorum...Sen neler yaşadın bu süre içinde, atlattınız mı? İnşallah şimdi herşey yolundadır...Paylaşırsan sevinirim.
Sevgiler, teşekkürler şimdiden...

Son düzenleme:
merhaba benim bebeğimde de inek sütü ve keçi sütü alerjisi tespit edildi.doktorumuz neocate verdi. içine pekmez şeker koymamı önerdi.fakat bebeğim hiçbir şekilde kabul etmiyor mamayı.kokusundan tiksiniyor.anca anne sütünün içine koyarsam az miktarda onu içiyor. aynı durumda olanların vanilya aroması kullandığını duydum. aktarlarda sordum ya vanilya yağı ya da pastalara kullandığımız tozlardan verdiler. kastedilen aromanın bunlar olmadığını düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? gerçekten mama bizim için büyük sıkıntı.ayrıca doktorumuz ek gıda konusunda yavaş olamamızı ek gıdadan ziyade anne sütü ve mama kullanmamızı önerdi. sizin doktorlarınız ek gıda konusunda ne diyorlar?şimdiden teşekkürler...

bizde neocate kullandık. alışması cok zor oldu. hep 1 ölcü olarak verdim her saat başı. şimdi alerjimiz geçmi ala benim bebeğim hala neocet yiyor. süt içiremiyorum. kahvaltıda pekmez ekmek ıhlamır veriyordum.corba yapıyordum. zor günler ama gececek.

benim kızımda süt alerjisi var bizde bağırsak kanaması yapıyor ama bize hiç bir ilaç veya mama verilmedi perhiz yapıyoruz ben yemiyordum şimdi 6 aylık olduk kızımada 1 yaşına kadar süt ve süt ürünleri yasak ilk önce keçi peyniri verebilirsin demişdi ama nedense onuda verme sen dedi doktorumuz zor bi durum ne yedirecem ben bu çoçuğa

hippin organikpirinçli ve yulaflısı var canım ondan yedirirsin,kuru kayısıiincir,hurma ne dokunmuyorsa kaynatıp ezip yedirirsin,şimdilik aktif emzirmeye devam edersin..
1 yaşına kadar aktif emdi benim oğlum ek gıdayı hep az aldı,şimdi emmeyide kestim alerjide geçti,doyuramıyorum valla hiçbişe seçmez maşallah sizinde böyle olur inşlh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…