amin tarçın Allah bağışlasın bebişlerimizi
bisküi konusunda haklısın almadım zaten ben hipp in organik elmalı çocuk bisküisini aldım içinde yumurta ve süt proteini içermiyor meyve suyu ile ezip onu veriyorum
maşallah kilomuz yerinde fazla bile hatta
bu beni korkutuyor bile
sabah yumurta
öğlenleri çorba yada sebze yemeğ
ikindi de meyve
geceleri de pepti junior la hazırlanmış gece tahılları yada kendi pişirdiğim kekten..
bazen de kahvaltıda kek yediriyorum yada pepti juniorla hazırladığım kahvaltı maması dönüşümlü yani..
selam arkadaşlar
hayret ki nasıl keşfedememişim burayı ben?
bu öyle bir dert ki çekmeyen anlayamaz bizim halimizi.
şöyle özetliyim:süt ve türevleri,susam,keçi sütü eti,koyun eti,bize dokunuyor.emzirdiğim için bende yemiyorum..doğduğu hafta teşhis konuldu.tam 11 aydır eve dahi sokmuyoruz bunları..
alıştık artık böyle yaşamaya allah sabrını veriyor..ben hep iyimser bakmaya çalışıyorum buna da şükür..ilk zamanlar kafayı yemeye ramak kalmıştı psikolojim bozuldu sonradan alıştık.
keçi sütü ve yoğurdu veriyorum ben ama çok emin değilim,arada pişiği oluyor kuzu etide veriyorum..yanakları geçti şükür..
hipp in o bisküvisini bilmiyodum bi araştırcam..
yumurta sarısı veriyorum ağız çevresinde bişey olmuyor..
bu ara diş ilk 2 dişi çıktı yeme alışkanlğı çok değişti..krep seviyor elimle parçalıyorum elle yemek istiyor..bunun dışında unlu bişey vermemeye çalışıyorum bizim yemeklerimizden veriyorum artık ben..bizede kilomuz fazla demişlerdi bana kalsa zayıflamış gibi geliyor:)bu diş dönemi çok kötü ya ne kahvaltısı ne akşamı ne zaman ne yedirdim hep karıştı :S:26:
fikir olsun diye yazıyorum bugün un kavurup un çorbası yapıcam sonra da çorba pişince içine 3 kaşık mamadan ilave edip yediricem bebişe
akşama da patetesli börek yada pilav yediricem
bana yazar mısınız kızlar un çorbası tarifini
bende değişik birşey yapmış olayım bebişime
sanırım benim kızımdada var yanakları kırmızı kırmızı geçmiyor
süt ve süt ürünlerini kestigimden beri yoktu ama gene başladı
gün içinde bebelac devam sütü kavanoz mamaları onları süt ürünü içermeyenlerden alıyorum
akşam yemegindede ne varsa onlardan veriyorum ama halen yüzü kızarıyor arkadaşlar ne yapabilirim lütfen yardım edin
merhaba arkadaşlar görünce hemen açtım sayfayı ve paylaştığınız için mutlu oldum çünü bu durumdan çok muzdaribim.benim oğlumda 7 aylık .
oğlumun inek sütüne alerjisi var raporlu alıyoruz mamamızı neocate ama devam sütü içmiyor .emiyor gece gündüz istediği her zaman o yüzden ki bende dietteyim ek gıdaya başladık iştahı yerinde sıkıntımız yok ama kahvaltı konusunda sıkıntıdayım bizim 25 günlükken kanlı ishalle başladı 5 aylıkken dieti bozduk kanda negatif çıkıyordu çünkü ve bu sefer egzama şeklinde kabardı geçenlerde yumurta dan sonra da kabarma oldu testi yapılmadı ama yumurtaya da alerjisi var galiba..şimdi bende yemiyorum
ama pekmez de sıkıntı yok ona da veriyorum kendimde yiyorum
kahvaltımız da bazen emerek geçiyor bazen de bebelacın mısırlı çavdarlı kahvaltısı var ıhlamurla onu yapıyorum 3 ölçek neocate koyuyorum pekmez ve zeytin ezmesi ilave ediyorum zetin ezmesi organik tabi tuzsuz..onu seviyor ama başka alternatif yok sanırım..kayısılı elmalı tarifler var ama onları da deneyeceğim çeşit olsun diye..
öğlen uykusundan kalkınca sebzeçorbası veriyorum oragnik pazardan alıyorum hepsini havuç,patates,tahıl karışımı(pirinç,arpa,buğday mercimek )onu kullanıyorum çorbasında ve her gün bir sebze(karnabahar,kabak,kerevizpırasa,ıspanak,brokoli,taze fasulye,bezelye )
yazdan dolapta verdı bişeyler olmayanları da komşulardan topladım:))
bazen irmik koyuyorum patates koymazsam..
bazen de uyduruyorum işte:)
cici bebe yazmış bi arkadaş içinde süt yok mu onun bende içinde var diye çukulata bile yemiyorum oğluma da yedirmiyorum bisküi falan nette gördüm etinin varmış galiba içinde sütü ürünü bulunmayan bisküisi onu alsam iyi olacak
inşallah hepsi kurtulur alerjiden yoksa çocuklar çukulata bisküi yiyemecek şimdi iyi de büyüyünce anlamazlarda
sonra 2-3 günde bir yarım diş sarımsak koyuyorum çorbalarına bayılıyor.akşam üstü meyve püresi yiyor akşam da muzlu pekmezli muhallebi veriyorum bu hafta tavuğa başladım yarından itibaren de kıymalı çorbalara başlayacağım
bu arada içinde yoğurt olmayan tarhana buldum tarhana çorbası da veriyorum
ama yumurta denemesi yapacağım tekrar bir de cevize başlamadım onu da denemem lazım
buğdaya yok galiba çünkü çorbalarında tam buğday ekmeyi koyuyorum
bizde neocate kullandık. alışması cok zor oldu. hep 1 ölcü olarak verdim her saat başı. şimdi alerjimiz geçmi ala benim bebeğim hala neocet yiyor. süt içiremiyorum. kahvaltıda pekmez ekmek ıhlamır veriyordum.corba yapıyordum. zor günler ama gececek.[/QUOT
ilginiz için teşekkür ederim.neocate suyla hazırlayarak mı verdiniz yoksa içine başka bir şey koydunuz mu? benim oğlum ağzına alıp tadına bakmak şöyle dursun biberondan kokusunu alınca ittirmeye başlıyor biberonu. anne sütünün içine az miktarda katınca içiyor sadece.süt de az zaten.en azından 1 öğün neocate içirebilseydim sütü takviye ederdi.
benim kızımda süt alerjisi var bizde bağırsak kanaması yapıyor ama bize hiç bir ilaç veya mama verilmedi perhiz yapıyoruz ben yemiyordum şimdi 6 aylık olduk kızımada 1 yaşına kadar süt ve süt ürünleri yasak ilk önce keçi peyniri verebilirsin demişdi ama nedense onuda verme sen dedi doktorumuz zor bi durum ne yedirecem ben bu çoçuğa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?