Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğine rota virüs aşısı yaptıran var mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben de yaptırdım. oğlum 2350 gram doğdu. hastalık yaşayıp daha fazla kilo vermemeli diye düşündüm. 2 doz yapıldı 140 140 toplam280 lira ama yine olsa yaptıırım

merhaba
eskiden 1990 lı yıllarda rotavirüs aşısı piyasadan kaldırılmış; şu anki aşılar doktorumun söylediğine göre 2000 yılından sonra üretilmiş ve yan etki bildirilmemiş
ayrıca bu bilgi yeni; 1 yıl içinde sağlık bakanlığı bu aşıyıda uygulayacakmış ama biz 300 lirayi çoktan ayıldık, bayıldık

Ben yaptırdım ve hayatımın en büyük pişmanlığını yaşadım tamamen ticari bir aşı.doktor şiddetle tavsiye ettıgı,yan etkısı yok dedıgı ıcın yaptırdık,oglumun yasadıklarının o asının yan etkısı oldugunu doktoru bıle anlayamadı çünkü yenı bır ası ve yeterınca arastırma yapılmamıs.ne rantlar dönüyor haberiniz var mı,bebeğımızın sağlığı için doktorun ağzının içine bakıyoruz oysa doktor ilaç firmasının ona sunacağı avantajların peşine düşoyor.reprezantlar doktorlara şu ilacımızdan şu sayıda yaz,sana şu hediyeyi verelim diyorlar.elektronik eşyalar yurtdışı seyehatleri vs vs.doktorların bu aşıyı şiddetle tavsiye etme sebebinin tamamen bu olduğuna inanıyorum.oğluma bu aşı verildikten sonra hemen ertesi gün yemyeşilve su gibi kaka yapmaya başladı.günde en az 5,6 bazen yedi kez.tam 5ay sürdü,sürekli zayıfladı bu 5ay gelişimi ,nce yavaşladı sonra durdu 5ay ishal kolaymı mum gibi eridi.sabahlara kadar karın ağrısından çıglık çıglıga agladı,çuvalla antibiyotik kullandı iğneler şuruplar günlerimiz hastane koridorlarında tahlil sonucu beklemekle geçti,sebeb bır türlü bulunamıyor,inek sütü alerjısı yok,dizanterı yok ama ishal durmuyor çcuk eriyor öyle bir hale geldim ki tahliller elimde hastane bahçesinde çığlık çığlığa aglıyorum.kadınlar basıma toplandı bebegınde kötu bır hastalık mı çıktı diye.ikinci dozu yaptırmadık tabii,e olabilir tabii dedi doktoru sonuçta mikrop veriliyor vücuda,senin çocuğunda bunlara sebeb olmuş dedi.bogazına sarılasım geldi o zaman ne halt etmeye illa yaptırtıyorsunuz diye

ben senin gibi düşünmüyorum
ben ve çevremdeki herkes bu aşıyı yaptırdı, hiç sorun yaşamadık
hatta çevremde bu ishal nedeniyle hastanede yatmak zorunda kalan çok arkadaşım oldu; bir komşumun çocuğu rotovürüs mikrobundan dolayı 1 hafta yoğun bakımda kaldı
ama senin çocuğuna da üzüldüm, gerçektende aşının yan etkisine benziyor

ben senin gibi düşünmüyorum
ben ve çevremdeki herkes bu aşıyı yaptırdı, hiç sorun yaşamadık
hatta çevremde bu ishal nedeniyle hastanede yatmak zorunda kalan çok arkadaşım oldu; bir komşumun çocuğu rotovürüs mikrobundan dolayı 1 hafta yoğun bakımda kaldı
ama senin çocuğuna da üzüldüm, gerçektende aşının yan etkisine benziyor

canım bütün içtenliğimle söylüyorum keşke bu aşıyı yaptırmasaydım da o mikrobu kapıp 1hafta hastanede yatıp iyileşseydi.çünkü bizim çektiklerimiz çok daha ağırdı.dile kolay tam 5ay boyunca ıspanak yeşili kaka yapan karnından gelen gurultular aynı odada oturanlar tarafından duyulabilen ve karın ağrısı dindirilemediği için ağlamaktan harap düşmüş el kadar bir bebek düşün.5ayda bebeğinin derdine teşhis koyulamamış bir anne baba düşün,doktor değiştirip durduk.doktorun biri bu sorun artık beni aşıyor,bu çocuk ilaca cevap vermiyor ciddi bir sorun olabilir siz iyisimi bir profa gidin dediğinde yaşadıklarımı düşün..eşim hiç istememişti ben ısrar ettim,tostombul oğlum elimde bir deri bir kemiğe dönüştü engel olamadım çektği acıyı dindiremedim çok vicdan azabı duyuyorum.paramla hastalık satın aldım

iyi de güzelim, sen burada çok haklısın ama, malesef bu dünya böyle
sonuçta sen çocuğum hasta olsun diye bu aşıyı yaptırmadın
ben bir gün kivi yerken alerji nedeniylehastanelik oluyordum; nerden bilebilirdim bunu ?
yada çocuğuna aldığın bir oyuncak, çocuğunun yaralanmasına neden olabilir; bunları hiç bir zaman bilemeyiz
senin bu üzüntün sadece sana değil, sonuçta bu ruhsal durumun eşine ve hatta çocuğunada yansır
..... bence hiç üzülme, sen iyi olsun diye bir şey yaptın, doktorunda çocuğun iyi olsun diye bu aşıyı yaptırdı
..... kendine iyi bak

umutcan çok üzüldüm yaşadıklarınıza. aşı farklı etki göstermiş.
bana dr. önermeden önce kasım annelerinden duydum aşıyı. internette araştırınca yaptırmaya karar verdim.
bizde de yeşil ve sümüksü kaka oldu ama dr. baştan bunun olacağını söyledi ve sonra düzeldi.
5 ay sürmesi üzücü bir durum ama sen yavrun hasta olmasın diye bu aşıyı yaptırdın.
vücudunun böyle bir tepki verebileceğini bilmezdin.
gelmiş geçmiş olsun yavruya.

ben yaptırdım diye arkadaşlarım dalga geçti. doktorları zengin ediyorsun diye.
doktoron zengin olup olmaması umrumda değil.
ama yaptırmayıp bu hastalığa yakalansaydı kendimi suçlar dururdum.
evladımızın sağlığı maddiyattan önce geliyor.
rabbim kimseye yaşatmasın bu hastalığı.
biz 145+145 tl ödedik aşıya.
2 dozluktu.

ben üçüz kızlarıma yaptırmadım uc AY kaldılaR kuvezde drum ılla yaptır onun kıs dedı mutlka dıyerek benı zorda bıraktı ama zeynep kamılın bı hemsıresı artık gerek gorulmuyo bebeklere ancak kalp hastası bebeklere gereklı dedı bende vazgecmıstım ve cok sukur hıc hasta olmadan kısıda yazıda gecırdık bu tamamen bebege baglı ve anneye zaten kısın cok dısarı cıkılmıyo gelenlere rıca edıp daha hassa s davranılıyo ....ve zaten bıcok ası alıyo bebekler vucutlarına ....ama grıp asını yaptırmıstım bu yılda yaptırdım.....saglıkjla buyusunler ıns ıcınız nasıl rahat edıyoısa onu yapın arkasadlar .....

bende kızıma yaptırdım ve hiç acaba demedim kızım şimdi 8. ayına girdi bence imkanı olan herkes yaptırmalı sonradan keşke dememek için

bende yaptırdım ogluma cok dusunduk ama pısman olmak ıstemıyoruz o yuzden yaptırdık. bayramda oglum ası parasını toplamıstı :) sımdı ıkıncı dozu yaptırıcaz. 6. aya gırmeden yapalım dedı doktor sız ıkıncı dozu ne zaman yaptırdınız

bizde oğlumuza yaptırdık aşıyı. 2. ve 4. ayda 2 doz yapıldı. Pişman değiliz. İmkanı olanlar yaptırsın bence de.

bende yaptırdım 2 -6 ayda mıydı ne pek hatırlamıyorum dogrusu ama iki dozdu, bende çok düşünmüştüm yan etkisi olur mu acaba diye çok şukur olmadı, iiki yaptırmısım kafam rahat oldu şimdi, devlet yakınlarda aşı takvimine alacagı aşılardan biri oldugunu biliyorum.

Amerika'da rotavirus asisi rutin uygulama, sormadan yapiyorlar direk. Benim kizima 4. ayda 2. son doz yapildi. Asidan sonra cok fena ishal oldu, normalde gunde 1 kere kaka yaparken 5-6 kere yapti 8-9 gun boyunca. Ama baska bir belirti olmadigi icin doktora goturmedim ve kendiliginden gecti. Aslinda goturmek gerekiyormus.

Back
X