Bebegine tek başına bakanlar

Yalnız kalma madem az da kayinvaliden gelsin
Ömrü billah annenle mi yaşayacaktın çocuk olunca, planın bu muydu

Canm bakabilmenin tek yolu yanlız kalmak o zaman mecbur bakarsın zaten şimdi uyur bol bol hareketlenince de sen o tempoya alışırsın Allah kolaylık versin

Bakılır ama zor kardeşim, bebek 4 Aydan sonra uyku düzeni oluşuyor, ne kadar yardım alırsanız o kârdır bence, bende tek baktım bakıyorum , çokta böbürlenecek birşey yok, burda kadın karşıtı yorumlar var neredeyse şaştım kaldım, destek olmak gerekirken yani, eşin çok dayanmış diyene ayrı şaştım doğrusu , ne yapmış konu sahibinin annesini kafasındamı gezdirmiş eşi dayanacak yada dayanmayacak durum nedir anlamadım ; ağzına tuvalet terliğiyle vurasım geliyor böylelerinin;
Konu sahibi kusura bakma çok dağıttım mevzuyu; evet bakarsın annelik içgüdüsel ,lakin ne kadar uyku o kadar kar sana ,alacağın yardımı sonuna kadar al derim; bebişinle mutluluklar sevgiler

Annelik içgüdüsüyle. Oğlum ile kızım arasında 22 ay var isteyerek severek doğurdum. Hasta oldum başımı yataktan kaldıracak durumum yokken ateşle, titreyerek bebeklerime baktım. Rabbim yardım ediyor.
Hamileliğimden itibaren bebekler hakkında bir sürü dergi ve kitap okumaya başlamıştım, çünkü yalnız kalacağımı biliyordum.

Bebek büyütürken en önemli şey uyku eğitimi ve gece beslenme alışkanlığı. Bu düzene bebek doğar doğmaz başlarsanız dinlenmiş , gözleri morarmamış mutlu bir anne olursunuz ve kimseden yardım almanıza gerek kalmaz.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi:anne:

Saglikla buyutun insallah , mis gibi kokuyordur simdii oyy ne guzel :nazar:

Bakarsiniz hic korkmayin. Oglum 3 yasinda suan. Hastaneden eve geldigimde sadece 2 gun kaldi annem. Sonra hep kendim baktim. Esimin de yardimiyla tabi.

Ilk zamanlar cok zor olur fakat sonra alirisirsiniz. :anne:

Anne destegi cok guzel bir sey inanin kendinizi daha guclu hissediyorsunuz smdi annenizin gitmemesini bundan istiyorsunuz anneniz duzenini belki esini birakip cocugunuza bakmaya gelmis esinizse kusura bakmayin tam bir odun ne zaman isterse o zaman gider size kolaylik olsun diye gelmis.bence anneniz ne kdr kalabiliyorsa kalsin sizin bebege bakamayacaginizdan degil cok da guzel bakarsiniz biraz zorlanir alisirsiniz .ben yasadim ayni durumu esiniz bir sure sonra bunu senin ailen benim ailem konumuna getirip sizi daha cok uzebilir.

Doğum yaptıktan sonra eve geldiğimizde ablam 1 gece kalabildi yanımda sonra hep bn baktım com şükür büyüdü kızım tek yikadim yedirdim tek sabahladim eşim hiç yardimci olmadı kendinize güvenin yapabilirsiniz

Bakılır ama zor kardeşim, bebek 4 Aydan sonra uyku düzeni oluşuyor, ne kadar yardım alırsanız o kârdır bence, bende tek baktım bakıyorum , çokta böbürlenecek birşey yok, burda kadın karşıtı yorumlar var neredeyse şaştım kaldım, destek olmak gerekirken yani, eşin çok dayanmış diyene ayrı şaştım doğrusu , ne yapmış konu sahibinin annesini kafasındamı gezdirmiş eşi dayanacak yada dayanmayacak durum nedir anlamadım ; ağzına tuvalet terliğiyle vurasım geliyor böylelerinin;
Konu sahibi kusura bakma çok dağıttım mevzuyu; evet bakarsın annelik içgüdüsel ,lakin ne kadar uyku o kadar kar sana ,alacağın yardımı sonuna kadar al derim; bebişinle mutluluklar sevgiler
Allah razı olsun sonunda biri tam olarak ne demek istediğimi anladı. austin austin

Haftada birgün temizlikçi,haftada birkaç gün hazır yemek. Onun dışında bebekle bol ilgi,bol oyunlu günler.. hem ev işi,hem yemek hem bebek bakan annelerin fazla yorgun olduğu ortada dolayısıyla ne bebeğine nede eşine ilgi ve sevgi anlamında yetemiyorlar bence.

Haftada birgün temizlikçi,haftada birkaç gün hazır yemek. Onun dışında bebekle bol ilgi,bol oyunlu günler.. hem ev işi,hem yemek hem bebek bakan annelerin fazla yorgun olduğu ortada dolayısıyla ne bebeğine nede eşine ilgi ve sevgi anlamında yetemiyorlar bence.
Sizin ki bayagi standartların üzerinde bir yaşam bence
Etrafındaki kimse haftada bir temizlikci çağırıp dışardan sürekli yemek yemiyor da

Ben bebeklerimi kuvezden alinca 5 gun kendim baktim ilk bebeklerimdi ve 4uzdu 2.5 kilo olarak aldim eve getirdim hepsini 4 bebek olunca cok zordu gercekten ama ilk zamanlar hep uyuduklari icin baklabiliyor uykum 2 saat belki 3 saatti benim o da toplamda sonra kv geldi yardima 16 aylik olana kadar kaldi sonra yine kendim tek baktim hala da oyle....

Tek nasil bakilabilabilir ogrenmeniz icin gercekten tek kalmaniz gerekiyor aslinda gözünüzde buyuyen şeyleri o zaman kendi duzeninizi oturtunca aslinda sadece gozunuzde buyuttugunuzu anliyorsunuz. Annelik icgudusel olmakla beraber sonradan öğreniliyor bebeginizi sizden iyi kimse bilemez idare edemez belli bir sure sonra uyku duzeninizi oturtunca evle de ilgilenebilirsiniz kafanizda yani her şey o yuzden cok dusunmemenizi tavsiye ediyorum kendinize guvenin.. esinizde anlayisli ise gayet altindan kalkabilirsiniz.. sormak istediğiniz herhangi bir seyde yardimci olabileceksem burdayim Allah kolaylik versin.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Yanından niye ayrılamıyorsun ki? Her Uyuduğunda koştur koştur işlerini yap iş bitince beraber uyuyun oh mis kendine güven canım niye bakamayasın? Ben annemde kaldım 17. Gün evime geldim kendi isteğimle oranın rahatlığına alışmaya başlamıştım sonuçta bu bebeği tek başıma büyüteceğim dedim çıktım geldim. Kendini motive et yaparsın anneliği öğreniyoruz hepimiz sonuçta...

Sizin ki bayagi standartların üzerinde bir yaşam bence
Etrafındaki kimse haftada bir temizlikci çağırıp dışardan sürekli yemek yemiyor da
Haftada bir temizlikçi çağırmak çokta standart üstü değil,öneri sadece. Haftada 120 lira herşeye harcanıyor. Hergün dışardan olmasada haftada bikaç gün dışardan yenebilir. Bunun illaki biftek,pirzola olması gerekmiyor pizzada karın doyurur günü geçirir. Evde yemekte bedavaya pişmiyor sonuçta.
Benim çözümüm çok daha iyi aslında ama bahsetmeyeyim hiç,çevrenizde haftada bir temizlikçi alan bile yoksa benimki çok fazla gelecektir.

Haklısın ama zaten senden ekstra temiz ekstra özenli mükemmel sofralar bekleyen varsa onlar kabahatli.
Öncelik bebeğin zaten.
9 aylık bebek büyümüştür artık önüne koyun oyuncakları yemeği yapın zaten temizliğiniz yok.
Kırmak istemem ama biraz şımarıklık gibi geliyor bana. Bakılabilir yani zamanla o dinamiğe alışılıyor.
Ha ama imkan varsa neden kendimi zorlıyım gerekirse tam zamanlı yardımcı alırım oh :halay:

Konu sahibi kırdıysam özürdilerim ama annelik böyle birşey. Yeni düzene alışmanız gerekiyor.

Her bebek birbirinden farklı. Benim bebeğim alerjik ve biz alerjik olduğunu anlayana kadar ilk 3 ay günde 10 saat ağlardı. Açıkçası hala üzerimde o zamandan kalma yorgunluk var. Kasık fıtığı ameliyatı falan da oldu. Ek gıdaları diğer bebeklerden farklı. Ayrica hala reflusu devam ediyor. Belki alerji sebepli belki mide bagirsak hala duzgun gelismedi bilemiyorum. O yüzden daha çok emiyor belki de. Çünkü karnı çok ağrıyor bundan dolayı da huzursuz ve tahammülsüz belkide. Her bebek farklı tabi benim bir anneler grubum var. Benimki zor bebekler arasında ama tek değil. Daha zor olanlar da var çok daha rahat kendi kendine oynayan uyuyan mutlu bebeklerde var.

Ben ancak gün içinde onun yemeğini hazırlıyorum. Temizlik yapmiyorum ama ev dağılıyor onları düzenlemek çamaşır yıkamak kurutmak, tezgahi toplamak, bulasik makinesi doldur bosalt vs gibi bebegimi de yanıma katarak yaptığım işler var tabi. Yemek yaparsam bunlar kalıyor. Ben de o yüzden böyle bir düzen tutturdum şimdilik. Bebek büyüdükçe düzen değişiyor tabi.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Canim endiseni cok iyi anliyorum ben de ayni yoldan gectim :) annem 20 gunlukken gitti, basta cok bocaladim. Uyutmayi beceremedim yorgunluktan geberiyodum. Esim isten gelince yemek yapiyodu, gunduz onlari yiyodum sadece oglumu emzirip vakit geciriyodum. Uyumadigi icin kendime zaman ayiramiyodum. Ama zamanla rayina oturuyo her sey. Sen bebege bebek sana alisiyo. Hem kendin bakarken bag kurman daha kolay oluyo, isteklerini daha iyi anlamaya basliyosun. Sadece biraz zaman tani kendine, en fazla 1 haftada alisirsin ve her sey cok guzel olur sonra merak etme. :KK200:
Su an annem ya da kv gelince duzenim bozuluyor diye uzuluyorum inan ki kendin bakmak gibisi yok, sadece alisma surecini atlat yeter. Esin de yardimini eksik etmesin seni dinlendirsin tabi.
Su an oglum 5.5 aylik, hala kendi kendine uyumuyor. Ev isi zar zor yapiyorum, yemegi oglumu mama sandalyesine koyup yapiyorum, butun gun beraber vakit geciriyoruz, beraber uyuyoruz. Hic sikayetim yok :anne:

Her bebek birbirinden farklı. Benim bebeğim alerjik ve biz alerjik olduğunu anlayana kadar ilk 3 ay günde 10 saat ağlardı. Açıkçası hala üzerimde o zamandan kalma yorgunluk var. Kasık fıtığı ameliyatı falan da oldu. Ek gıdaları diğer bebeklerden farklı. Ayrica hala reflusu devam ediyor. Belki alerji sebepli belki mide bagirsak hala duzgun gelismedi bilemiyorum. O yüzden daha çok emiyor belki de. Çünkü karnı çok ağrıyor bundan dolayı da huzursuz ve tahammülsüz belkide. Her bebek farklı tabi benim bir anneler grubum var. Benimki zor bebekler arasında ama tek değil. Daha zor olanlar da var çok daha rahat kendi kendine oynayan uyuyan mutlu bebeklerde var.

Ben ancak gün içinde onun yemeğini hazırlıyorum. Temizlik yapmiyorum ama ev dağılıyor onları düzenlemek çamaşır yıkamak kurutmak, tezgahi toplamak, bulasik makinesi doldur bosalt vs gibi bebegimi de yanıma katarak yaptığım işler var tabi. Yemek yaparsam bunlar kalıyor. Ben de o yüzden böyle bir düzen tutturdum şimdilik. Bebek büyüdükçe düzen değişiyor tabi.
Varsa imkanın hiç üstlenme bütün yükleri iyi yapıyorsun.
Fıtık hariç hepsi bende de vardı.
Ve bütün çocuklarım kolikti, genetik midir nedir :)
Ama tek başına bakılamayacak kadar çaresizlik yok demek istedim. Düzeni oluştururken zaten içgüdüsel ve çocuğa göre bir plan oluşturuyorsun ister istemez.
Allah şifa versin bebişinize sağlıkla büyütün inşallah ;)

Bir de gerçekten layıkıyla bakmak var. İnsanın kendine ve bebeğine yetebilmesi için destek şart.

Haftada bir temizlikçi çağırmak çokta standart üstü değil,öneri sadece. Haftada 120 lira herşeye harcanıyor. Hergün dışardan olmasada haftada bikaç gün dışardan yenebilir. Bunun illaki biftek,pirzola olması gerekmiyor pizzada karın doyurur günü geçirir. Evde yemekte bedavaya pişmiyor sonuçta.
Benim çözümüm çok daha iyi aslında ama bahsetmeyeyim hiç,çevrenizde haftada bir temizlikçi alan bile yoksa benimki çok fazla gelecektir.
120 ×4=480
ayda 480lira temizlikçiye vermek evet bir lükstür

Haftada 2 kere sürekli olarak dışardan yemek söylemek en az 100 lira bir hafta için ayda 400 lira yapar

Toplam 900/1000 lira bunlar için verebilecek çok fazla aile yok bence

bu arada pizza çok sağlıksız heleki yeni doğum yapmış emziren bir anne için

Pizzada birçok şakuteri ürünü ve hamur var

Neyse siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz tabi

Ben çok konuşunca banlaniyorum sonra iyi akşamlar

hamileyken ve doğumdan sonra eve geldiğimde yanımda hiç kimseyi istemedim ilk andan itibaren kendi düzenimi oturtmak istedim sizde yapabilirsiz sadece biraz sabır ve benim 17 aylık bir bebeğim daha vardı yani sizin işiniz daha kolay kısa sürede alışırsınız

Varsa imkanın hiç üstlenme bütün yükleri iyi yapıyorsun.
Fıtık hariç hepsi bende de vardı.
Ve bütün çocuklarım kolikti, genetik midir nedir :)
Ama tek başına bakılamayacak kadar çaresizlik yok demek istedim. Düzeni oluştururken zaten içgüdüsel ve çocuğa göre bir plan oluşturuyorsun ister istemez.
Allah şifa versin bebişinize sağlıkla büyütün inşallah :KK66:
Amin canım hepimizin bebekleri sağlık büyüsün .

Back
X