- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah razı olsun sonunda biri tam olarak ne demek istediğimi anladı.Bakılır ama zor kardeşim, bebek 4 Aydan sonra uyku düzeni oluşuyor, ne kadar yardım alırsanız o kârdır bence, bende tek baktım bakıyorum , çokta böbürlenecek birşey yok, burda kadın karşıtı yorumlar var neredeyse şaştım kaldım, destek olmak gerekirken yani, eşin çok dayanmış diyene ayrı şaştım doğrusu , ne yapmış konu sahibinin annesini kafasındamı gezdirmiş eşi dayanacak yada dayanmayacak durum nedir anlamadım ; ağzına tuvalet terliğiyle vurasım geliyor böylelerinin;
Konu sahibi kusura bakma çok dağıttım mevzuyu; evet bakarsın annelik içgüdüsel ,lakin ne kadar uyku o kadar kar sana ,alacağın yardımı sonuna kadar al derim; bebişinle mutluluklar sevgiler
Sizin ki bayagi standartların üzerinde bir yaşam benceHaftada birgün temizlikçi,haftada birkaç gün hazır yemek. Onun dışında bebekle bol ilgi,bol oyunlu günler.. hem ev işi,hem yemek hem bebek bakan annelerin fazla yorgun olduğu ortada dolayısıyla ne bebeğine nede eşine ilgi ve sevgi anlamında yetemiyorlar bence.
Yanından niye ayrılamıyorsun ki? Her Uyuduğunda koştur koştur işlerini yap iş bitince beraber uyuyun oh mis kendine güven canım niye bakamayasın? Ben annemde kaldım 17. Gün evime geldim kendi isteğimle oranın rahatlığına alışmaya başlamıştım sonuçta bu bebeği tek başıma büyüteceğim dedim çıktım geldim. Kendini motive et yaparsın anneliği öğreniyoruz hepimiz sonuçta...Merhaba kızlar,
Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Haftada bir temizlikçi çağırmak çokta standart üstü değil,öneri sadece. Haftada 120 lira herşeye harcanıyor. Hergün dışardan olmasada haftada bikaç gün dışardan yenebilir. Bunun illaki biftek,pirzola olması gerekmiyor pizzada karın doyurur günü geçirir. Evde yemekte bedavaya pişmiyor sonuçta.Sizin ki bayagi standartların üzerinde bir yaşam bence
Etrafındaki kimse haftada bir temizlikci çağırıp dışardan sürekli yemek yemiyor da
Haklısın ama zaten senden ekstra temiz ekstra özenli mükemmel sofralar bekleyen varsa onlar kabahatli.
Öncelik bebeğin zaten.
9 aylık bebek büyümüştür artık önüne koyun oyuncakları yemeği yapın zaten temizliğiniz yok.
Kırmak istemem ama biraz şımarıklık gibi geliyor bana. Bakılabilir yani zamanla o dinamiğe alışılıyor.
Ha ama imkan varsa neden kendimi zorlıyım gerekirse tam zamanlı yardımcı alırım oh
Konu sahibi kırdıysam özürdilerim ama annelik böyle birşey. Yeni düzene alışmanız gerekiyor.
Canim endiseni cok iyi anliyorum ben de ayni yoldan gectim :) annem 20 gunlukken gitti, basta cok bocaladim. Uyutmayi beceremedim yorgunluktan geberiyodum. Esim isten gelince yemek yapiyodu, gunduz onlari yiyodum sadece oglumu emzirip vakit geciriyodum. Uyumadigi icin kendime zaman ayiramiyodum. Ama zamanla rayina oturuyo her sey. Sen bebege bebek sana alisiyo. Hem kendin bakarken bag kurman daha kolay oluyo, isteklerini daha iyi anlamaya basliyosun. Sadece biraz zaman tani kendine, en fazla 1 haftada alisirsin ve her sey cok guzel olur sonra merak etme.Merhaba kızlar,
Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Varsa imkanın hiç üstlenme bütün yükleri iyi yapıyorsun.Her bebek birbirinden farklı. Benim bebeğim alerjik ve biz alerjik olduğunu anlayana kadar ilk 3 ay günde 10 saat ağlardı. Açıkçası hala üzerimde o zamandan kalma yorgunluk var. Kasık fıtığı ameliyatı falan da oldu. Ek gıdaları diğer bebeklerden farklı. Ayrica hala reflusu devam ediyor. Belki alerji sebepli belki mide bagirsak hala duzgun gelismedi bilemiyorum. O yüzden daha çok emiyor belki de. Çünkü karnı çok ağrıyor bundan dolayı da huzursuz ve tahammülsüz belkide. Her bebek farklı tabi benim bir anneler grubum var. Benimki zor bebekler arasında ama tek değil. Daha zor olanlar da var çok daha rahat kendi kendine oynayan uyuyan mutlu bebeklerde var.
Ben ancak gün içinde onun yemeğini hazırlıyorum. Temizlik yapmiyorum ama ev dağılıyor onları düzenlemek çamaşır yıkamak kurutmak, tezgahi toplamak, bulasik makinesi doldur bosalt vs gibi bebegimi de yanıma katarak yaptığım işler var tabi. Yemek yaparsam bunlar kalıyor. Ben de o yüzden böyle bir düzen tutturdum şimdilik. Bebek büyüdükçe düzen değişiyor tabi.
Haftada birgün temizlikçi,haftada birkaç gün hazır yemek. Onun dışında bebekle bol ilgi,bol oyunlu günler.. hem ev işi,hem yemek hem bebek bakan annelerin fazla yorgun olduğu ortada dolayısıyla ne bebeğine nede eşine ilgi ve sevgi anlamında yetemiyorlar bence.
120 ×4=480Haftada bir temizlikçi çağırmak çokta standart üstü değil,öneri sadece. Haftada 120 lira herşeye harcanıyor. Hergün dışardan olmasada haftada bikaç gün dışardan yenebilir. Bunun illaki biftek,pirzola olması gerekmiyor pizzada karın doyurur günü geçirir. Evde yemekte bedavaya pişmiyor sonuçta.
Benim çözümüm çok daha iyi aslında ama bahsetmeyeyim hiç,çevrenizde haftada bir temizlikçi alan bile yoksa benimki çok fazla gelecektir.
Amin canım hepimizin bebekleri sağlık büyüsün .Varsa imkanın hiç üstlenme bütün yükleri iyi yapıyorsun.
Fıtık hariç hepsi bende de vardı.
Ve bütün çocuklarım kolikti, genetik midir nedir :)
Ama tek başına bakılamayacak kadar çaresizlik yok demek istedim. Düzeni oluştururken zaten içgüdüsel ve çocuğa göre bir plan oluşturuyorsun ister istemez.
Allah şifa versin bebişinize sağlıkla büyütün inşallah![]()