- Konu Sahibi gelincik37_34
-
çok geçmiş olsun çok üzüldüm
hepimizin acısı aynı hikaye farklı sadece
ben dışarıdan kimse ile konuşamıyorum
beni burada en iyi sizler anlarsınız
anlamayanlara dert anlatmak zor geliyo
benim acımı ne kadarda olsa yaşayan anlar sadece
ben tekrar buradan hamileyim haberi vermek istiyorum ya
inşallah en kısa zamanda sende bende bu haberi veririz
Ben de bu sebepten burada dertlerimi dökmeye başladım, aslında önce preeklampsi geçirenler bölümüne yazmıştım. Gerçekten; yaşamayanlar ne hissettiğimizi anlamıyorlar onları bunun için suçlayamayız tabi. Ama bize anlayış göstermeleri lazım. Doğum yapan bir arkadaşım ona bebek tebriğine gitmediğim halde beni çok özlediğini belirtirken, hamile olan diğeri sırf onunla sohbet edemedim, yüzüne bakamadım diye bana alınıp küstü. Hem de bebeğimi kaybedeli 8 hafta olmuştu sadece. Malesef herkes anlayışlı olamıyor bazen kocalarımız bile. Ben eşimi bıktırdığımı düşünüyordum, ağlamaktan, anlatmaktan.......... Biz hep buradayız, en azından ben. Ben seni hep dinlerim...
bende sanırım hamile kalana kadar hamile birine veya bebeğe bakabileceğimi düşünmüyorum
eşimin teyzesinin kızı gelmişti bize ben başka odada durdum diye küsmüş
elimde değil onun bebeğine şu ara bakamam dayanamam ki
ama anlamadı beni
eşlerimiz inan bıkmaz aynı üzüntüyü onlarda yaşıyor çünkü
sadece bize belli etmiyorlar daha fazla üzmemek adına
eşim benim uyuduğumu sanıp çok geceler ağladı
ama ona baktıkça ben dayanamıyorum
hemen o anlar gözümün önüne geliyo
ne zamana kadar bilemiyorum ama
artık normale dönmek istiyorum
inan bana bende seni dinlerim her zaman
t[/Q
Onlar bize karşı anlayışlı olmak zorundalar oysaki. Biz düşük yapmadık, yada kürtaj da yaptırmadık. Gerçek bebeklerimizi kaybettik. Annelik duygusunu yaşayan birinin kendini bizim yerimize koyması kadar kolay birşey yok. Keşke yapabilselerdi. Daha bir kaç güne kadar hala çok umutsuz ve kötüydüm, taki doktorum folik asite başla diyene kadar...O haber beni normale döndürdü. Oysa kendimi ne kadar değişmiş hissediyordum, gülüşlerim yalandı, sevinçlerim eksik. Hiçbirşey avutmaz, hiçbirşeye odaklanamaz bir insan olup çıkmıştım. İnsanlıktan çıkmıştım. Zamanlar herşey düzeliyor deseler de düzelmiyor. Yani bir taraf hep eksik kalıyor tekrar hamile kalmadan, sağlıkla doğurmadan. Bu acı insanı paramparça eden, bir tarafını koparıp götüren birşey. Ahhh, seninle aynı şeyleri daha kısa süre ben de düşünüyordum. Düzelmek istiyorum artık diyordum. Allah'ım senden gelene şükür ama beni bu acıyla sınıyorsun, canımı daha az yak diyordum. O günler geçmek bilmiyorki. Küçük bebeği olmayan kişilerle vakit geçirmeni, sevdiğin aktiviteleri yapmanı tavsiye edebilirim. İlk haftalarda içimden hiçbirşey yapmak gelmiyordu. Eşimle kardeş gibi olmuştuk bi süre. Kendimi sokaklara atıyordum, eve girmemek için uzun uzun yürüyordum. Yavaş yavaş eskiden yaptığım aktiviteleri yapmaya başladım. Psikoloğa gittim. Hala çocuğumun adını telaffuz edemiyorum insanlar sorduklarında. Bir garip duygu işte. İçime gömülü kaldı. Belki yıllar sonra alışırım.
Merhaba arkadaşlar ben de aranıza az önce katıldım ve sizleri çok iyi anlıyorum. Ben de 14 eylülde doğum yaptım. Doğuma girene kadar her şey çok iyiydi ama doğumda her şey birden alt üst oldu. Solunum problemi oldu ve bebeğimi kaybettim. Neredeyse 6 ay oldu ve 1 dakika bile aklımdan çıkmadı. Ben sezeryanla doğum yaptım ve şimdi yeniden bi bebek istiyorum ama 2 yıl beklemek gerek diyor herkes. bu durumda olup hamile kalan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi lütfen, çıldırmak üzereyim
Merhaba canım, bir kaç yazımı okuduysan benim hikayemi biliyorsundur. Ben de 10 Eylülde doğum yaptım erken doğum..Gebelik zehirlenmesi oldum. Seninle hemen hemen aynı acımızın süresi. Ben 7 aylık doğum yaptım sezaryanla. Doktorlarım 1 en az 1 sene bekle diyorlardı. Ama haziranda tekrar hamile kalabilirsin dediler. Aslında en sağlıklısı 2 seneymiş ama bu süreç kişiden kişiye değişebilirmiş.
Aramıza hoşgeldin bu arada, her ne kadar güzel bir sebeple olmasa da...Allah gönlüne göre versin...
Buradaki doktorum bana da öyle dedi. Şu an baktığın bir çocuk olmadığı için, 2 sene beklemeyebilirsin dedi. Enerjimi 2 ye bölmek zorunda değilmişim. Eylülü beklemek bana çok zor geliyordu. Resmen gün sayıyordum gelsin diye. Neyseki tarih hazirana çekildi yakın zamanda. Hayırlısı artık. Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip eder inşallah. Benim de kafamı şu ovulasyon kanamalrı meşgul ediyor bu aralar. 2 aydır yumurtlama zamanı hafif kanama oluyor, doktor normal diyor ama burada okuduklarıma göre bu kanamayı yaşayanlar hamile kalmakta zorlanıyor. Anlamadım gitti. Zaten bebeğimi kaybettim bir de şimdi gebe kalmakta zorlanırsam ne yapıcam ben?
merhabalar
ben de 7 ay önce 20 haftalık oğlumu rahimağzı yetmezliği sebebiyle erken doğum yaparak kaybettim. Korunma sürecindeyim. Yumurtlama kanaması konusunda içini rahatlatmak isterim. Ben de hep olur ve ilk denediğimiz ay da hamile kalmıştım. Tam tersi ne zaman yumurtladığını herkesten kolay anlıyorsun, içini ferah tut :)
Merhaba arkadaşlar ben de aranıza az önce katıldım ve sizleri çok iyi anlıyorum. Ben de 14 eylülde doğum yaptım. Doğuma girene kadar her şey çok iyiydi ama doğumda her şey birden alt üst oldu. Solunum problemi oldu ve bebeğimi kaybettim. Neredeyse 6 ay oldu ve 1 dakika bile aklımdan çıkmadı. Ben sezeryanla doğum yaptım ve şimdi yeniden bi bebek istiyorum ama 2 yıl beklemek gerek diyor herkes. bu durumda olup hamile kalan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi lütfen, çıldırmak üzereyim
canim üzülme. bende 28 Haziranda 38 haftalik kizimi kaybettim. seni cok iyi anliyorum ayni acilari yasiyorum. ben 6 ay bekledim. ve simdi tekrar hamileyim.. üzülme.. ruhen hazirsan bekleme, hemen basla denemelere. bu arada benim 2. sezeryanimdi...
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım, senin adına çok sevindim gerçekten :) Allah bizlere de nasip etsin. Doktora gittim kontrollerden sonra "6 ayı doldurmuşsun, hiçbir sorun da yok, istediğin zaman hamile kalabilirsin. fakat bir de tahlil yapalım " dedi. çok sevindim :) yapılan tahliller de iyi çıktı fakat hesapta olmayan TSH yüksek çıktı. tiroid bezlerim az çalışıyormuş beni hemen başka bir doktora yönlendirdi yarın da ona gidicemforumdan araştırdığım kadarıyla gebeliğe engel oluyormuş hatta kısırlığa bile sebep olduğunu yazmışlar. bitmiş durumdayım şuan :...(
umarım yarın böyle şeyler söylemez doktor, naparım yoksa??? Allah'ım sen yardım et, kızlar dualarınızı eksik etmeyin...
Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Tiroit hormonları ilaçla normal seviyelere çok kolay bir şekilde indirilebiliniyor. Normal seviyelerde olduğu sürece ne hamile kalmanda sorun çıkar ne de bebeğine birşey yapar. Korkma, ben şeker hastasıyım ve aynı zamanda tiroit antikorlarım yüksek, ilk denemede hamile kalmıştım.(gerçi hamilelikte tsh yukseldi ama ilaçla hemen kontrol altına alındı)Hiçbirşey olmaz stres yaparsan asıl o zaman gebe kalmak zorlaşır
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım, senin adına çok sevindim gerçekten :) Allah bizlere de nasip etsin. Doktora gittim kontrollerden sonra "6 ayı doldurmuşsun, hiçbir sorun da yok, istediğin zaman hamile kalabilirsin. fakat bir de tahlil yapalım " dedi. çok sevindim :) yapılan tahliller de iyi çıktı fakat hesapta olmayan TSH yüksek çıktı. tiroid bezlerim az çalışıyormuş beni hemen başka bir doktora yönlendirdi yarın da ona gidicemforumdan araştırdığım kadarıyla gebeliğe engel oluyormuş hatta kısırlığa bile sebep olduğunu yazmışlar. bitmiş durumdayım şuan :...(
umarım yarın böyle şeyler söylemez doktor, naparım yoksa??? Allah'ım sen yardım et, kızlar dualarınızı eksik etmeyin...
amin canim. birde bendede TSH yüksek cikti allaha sükür hemen hamile kaldim bence cokta alakasi yok....Ilac kullaniyorum kontrollerine gidiyorum. üzülme canim bak ayni seyleri yasamadim yazdigin gibi bendede triot eksikligi var rabbim kisa zamanda hayirlisiyla kucagini doldurur canim...
Topik boş kalmış kızlarr, neler yapıyorsunuz?? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?