Bebeğini kaybeden ve 6 ay sonra hamile kalabilecek melek anneleri

merhaba,
bende bebeğimi kaybedeli tam 40 gün oldu. paylaşmak istersen seninde hikayeni okumak isterim. kaçhaftalık kaybetmiştin.ve nedeni belirlenebildimi?

benim 9 ay boyunca çok rahat bi hamileliğim geçti...hamilelik sürecinde testlerimide yaptırdım..sorun yoktu..bebeğim çok hareketliydi..14 aralıkta normal doğum yaptım..bebeğimi kucağıma aldığımda dünyalar benim oldu..o gece uyutmadı bizi..maşallah güzelde emdi..24 saati doldurmadan hastaneden çıkışımız yasaktı..son 2 saat kalmıştı bebeğimi sarılık testi yapmaya aldılar..sonra sarılık olduğunu hastanede kalmasını söylediler..sarılık her bebekte görülen bir durum olduğu için korkmadık..ve bundan sonra başladı herşey...bebeğimi bırakıp eve döndüm..gecenin bir vakti bir telefon bebeğinizin kanında mikrop var yoğun bakıma alıyoruz dediler..sonra bir sürü şey sıraladılar...zatüre,ciğerleri su toplamış,kan değerleri düşük vs.gibi..hergün günde 2 kere hastaneye gidip geldimm..9. gün bebeğimin solunum değerleri düşmüş..makineye bağlamışlar..meğer sorun kalbindeymiş..bebeğim günlerce ne çekti kimbilir.amerikan hastanesinden dr geldi kalp ekosu çekildi..aurd damarı tıkalıymışş..acil ameliyata alındı..alınmadan önce kan arayışı olduu ne işgenceydii..yordular bizi..başka hastanede ameliyata girdi yine amerikan hastanesinin doktoru girdi...sonuçç kötüü..geç kalınmış bir teşhis.. 10 gün sonra bebeğim uçtu ellerimden..

benim hikayem buu..Allah hepimize sabır versinnn..

bilmiyorumkismileKızlar doğumdan (sezaryenden )sonra ilk adetinizi ne zaman oldunuz ben daha olamadım.47 gün oldu normal mi?acele cevapppmafoldumben
canim bende 1 melek annesiyim.40 hafta 3 gun tasidiktaan sonra normal dogum yaptim.ancak 2 gun sonra bebegimi enfeksiyondan kaybettim.bana sutumun geri vurmasi icin ilac verdiler.lohusalik doneminden 7 gun sonrada adet oldum.bence bi doktoruna danis.prolaktin yani sut hormonun yuksekse o dusene kadar adet olmazsin dolayisiyla hamile kalmanda zorlasir.bu arada benim gittigim 2 doktorda bana hemen hamile kalmam icin izin verdi.oyle yarim kaldimki en kisa zamanda hayirli bir sekilde istiyorum insallah.

bizim hikayemiz cok benziyo.bende 40 hafta tasidiktan sonra 20 aralikta normal dogum yaptim.hamileligimde sorunsuz gecmisti ama bebegimi 1 gun sevebildim o hasta halimle ne kadar sevebildiysem iste:-(hasteneden cikmamiza az kalmisti cocuk doktoru kaninda mikrop var dedi.kuveze alip antibiyotik tedavisibasladilar.ama solunum sorunu oldu cihaza bagladilar.2. Gun bebegimi kaybettim.onceleri cok kotu oldum.hep keskeleri,nicinleri dusunuyodum.ama sonra kaza ve kaderle ilgili sohbetleri dinledim.anladimki hicbirsey bizim elimizde degil allah verdi allah aldi.zaten bi soz var kimse kimseyi koruyamaz tek koruyan allahtir.yani ne bizim ne doktorlarin yapabilecegi hicbirsey yoktu.allah bize sefeatci vermek istedi.hem biz emdirdigimiz icin sut hakkimizda var.onlar bize ahirette cocuk sevme zevkini tattiracaklar.o benim ilk degil son cocugum diyorum.sadece onu biraz daha gec sevebilecem.o yuzden artik uzulmuyorum.sadece canim oglumu ozluyorum sanki okula yollamisim gibi.doktor korunmana gerek yok dedi.simdi kardesi olsun diye allaha dua ediyorum.marti bekliyorum umarim adet olmam

bazen bende kendimi böyle teselli ediyorum Allahım benden daha çok seviyomuş diyee..hiç isyan etmedim ama çok özlüyorum..ve şimdi bebek sahibi olmaya korkuyorum..birşey olur mu diyee..artık zamana bırakıyorum herşeyi..

kucağıma aldım kokusunu aldım sesini duydum..doymadımm..nasıl geçicek..

Geçecek canımmm, çoz zor olduğunu biliyorum. Ama zamanla geçecek. 1-2 günde değil, 1-2 haftada değil ama geçecek. Acını içinde tutma, iyi olmak için kendini de zorlama,kendini hiçbirşeye mecbur hissetme ama Allah'ına dua et. Çünkü hayrı ve şerri o bilir. Dışarıda bir hayat var ve biz o hayatı yaşamak zorundayız. Yavrun, eşin, annen, baban sensiz kalsaydı daha mı iyi olurdu. Ben eşime tutunuyorum. Evet oğlumu çok özlüyorum, yanımda olmasın çok istiyorum. Ama eşime bişey olsaydı, ondan bş daha çocuğum olamazdı, ya da bana olsaydı oğlum annesiz kalırdı eşimde bir daha benden çocuk sahibi olamazdı. Evladın en güzel yerde. Bu süreç acılı olacak ama tekrar bebeklerin olacak. Hayatın bir yerinde tut, ve ümitle yaşamaya devam et canım.

Ben de sezaryan oldum; sütüm de geri vuruldu. 40mın çıktığı gün adet oldum, hemen oldu.

haklısın galibaaa..teşekkür ederim

Bende bebeğimi 34 haftalıkken kaybettin ve 3 ay oldu. Aylar geçmek bilmiyor ve bir an önce hamile kalmak istiyorum. Doktorum banada en az 6 ay dedi. Koktuğum içinde beklemek zorundayım malesef

bende bebeğimi kaybedeli 47 gün oldu
erken doğum sebebiyle bir akşamda sancılandım normal doğum yaptım
bebeğim yaşamadı hiç banada göstermediler
ve ayakta kalmaya çalışıyorum çok ağladım ama giden geri gelmiyo
bana korunma vermediler ruhen fiziken ne zaman hazır hissediyorsan o zaman başla dediler
bende 40 ım çıktığından beri korunmuyorum
yeniden bebeğim olsun istiyorum kucağıma almak istiyorum
bir yandanda korkular tabi aynı şeyi yaşarsam diye
allah yardımcımız olsun hayırda şerde allah tan
her gece ağlıyorum ama faydasız
eşimin yüzüne bakarken bile ağlayasım geliyo
ben yeni bir bebek ile azalacağını düşünüyorum acımın
allah tez zamanda yeniden meleğimi bana verir inşallah

Allah sabır versin canım, Allah gönlüne göre versin. Yeni bir bebek elbette acıları hafifletecek, ben de o günü bekleyenlerden biriyim. Ama biraz toparlan derim. Daha yeni kırkın çıkmış. Doğumdan hemen sonraki yumurtlamalar zayıf olabiliyormuş. Yine de sen bilirsin canım. Allah yolunu açık etsin canım.

allahh sabırr versın hepımızı ark hıc bırımızz kolayy gunlerr atltmamısız bende sımdı doktordan gelıyorumm bebgımı kaybedelı 1 ayy oldu doktorumm kontroll ettı ve dıkısleırn ıyı dedı ama
ruhen ve bedenen 6 ay bekleyın yenı bebk ıcın dedı nasıll gecerr 6 ayy bılmıyorumm

başın sağolsun.sen neden kaybettin bebeğini?

allah razı olsun
ben başka türlü toparlanamıyorum
şimdiden yeni bir bebeğin hayalini kurmaya başladım bile
ilk bebeğimi hep erkek istemiştim
erkekti ama kucağıma almak nasip olmadı
sürekli elim karnımda her tekmesinde oynamasında çok mutlu olurdum
ama şimdi bomboş
her gecem ağlamakla geçiyor
bu acı yeni bebek olsada geçmeyecek sanırım

İlk zamanlar ben de senin gibiydim. Benimde bebeğim erkekti, yüzünü de göremedim dokunamadım da. Ama doktorlarımın hepsi bna yasak koydu sezaryan olduğum için. Şu an ne hissettiğini, neden yeni bir bebeği bu kadar çok istediğini çok iyi anlıyorum. O günler çok zor oluyor, insan her gün ağlıyor. Kendimi yetersiz bile hissetmiştim. Hele benimle beraber hamile kalanların doğum yapması yok mu? Onlar adına çok mutlu oluyordum sağlıkla doğurdular diye ama kendime de acıyordum. Oğlum yaşasaydı 6 aylık olacaktı. Ama artık bu mümkün değil. Yeni bir bebek için hazırlanıyorum şimdi o yüzden çok mutluyum. Doktorum izin verdi. Ama şunun ayrımındayım. İlk bebeğim asla geri gelmeyecek, 10 tane daha çocuğum da olsa. Bizim gibilerin gönlüne ferahlık versin Rabbim, başka türlü insan avunamıyor.Bu acının tarifi yok.

ne güzel senin bekleme zamanın bitmiş allah bu sefer hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
ben şimdiden regl tarihimi beklemeye başladım bile
yeni bebeğin hayali bile beni çok mutlu ediyo
ama gene aynı şeyleri yaşarım diyede çok korkuyorum
bende rahim ağzı yetmezliği varmış
hamile kaldığımda rahime bakılıp eğer uygun görülürse dikiş atılması gerekiyormuş
sadece korkuyorum

Son düzenleme:

Ben de preeklampsi oldum ( gebelik zehirlenmesi) neredeyse ölüyordum. Kanımda pıhtılaşma varmış. Gebelikte bu daha da artıyor ve bebeğe besin gitmiyor, bebek küçük kalıyor ve yaşayamıyor. Annenin metobolizmasını yaşamak için yıkmaya başlıyor. Şimdi kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorum doktorumun önerisi ile. Bu 6 ay geçti ama bir de bana sor...Hepimizin sorunu var işte, başa gelen çekiliyor. Yeni bir bebek fikri gerçekten yeni yeşeren tohumlar gibi güzel....

çok geçmiş olsun çok üzüldüm
hepimizin acısı aynı hikaye farklı sadece
ben dışarıdan kimse ile konuşamıyorum
beni burada en iyi sizler anlarsınız
anlamayanlara dert anlatmak zor geliyo
benim acımı ne kadarda olsa yaşayan anlar sadece
ben tekrar buradan hamileyim haberi vermek istiyorum ya
inşallah en kısa zamanda sende bende bu haberi veririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…