bebeğini kaybedenler 2011

selam güzel melek anneleri
nasılsınız sanırım hepiciğiniz pazar gezmelerinizdesiniz
gezin tozun bakalım

esmeray ev işlerinden gezmeye vakit kalmıyor.annemler yarın kısmet olursa umreden gelecekler.onlara biraz hazırlık yaptım.bugün 75.gün ama hala tam olarak kabullenemedim.rabbime sığınıyorum biliyorum bizim sınavımız böyleymiş ama hamile,çocuklu biriyle karşılaşmaya bile cesaretim yok.benim genetik sonucumda faktör 5 leiden heterozigot çıktı.sonuca göre hematoloji ek tetkikler istedi.onlar henüz çıkmadı.sen tahlil yaptırdın mı?

esmeray ne yaptın canım ya aradın mı?Seni merak ettim.Allah'ım yardımcın olsun.Konuşma gücü versin.>Canım benim biz arkandayız unutma sakın..:)Güzel arkadaşım benim.

Merhabalar.Kusura bakmayın, benim ustume vazife degil ama ana yureklerinizin daha acitilmasina dayanamiyorum. Eger size aci veriyorsa kardesiniz de olsa aramayin. aciniz taze demekki. kimsenin bunu sizden beklemeye hakki yok. ne kadar bencilce. insan anne olunca anliyor. yani ben anne olunca anneleri anlamaya basladim. onceden dusuge neden uzulduklerini anlamiyordum cahilce. allahim size guc versin. hep dua ediyorum burdaki kardeslerime. lutfen siz kimsenin dedigine bakmayin. size dusen birsey yok. onlara dusen sey var.

merhaba melek anneleri ben geldim, gezdim tozdum geldim, bebeğimi kaybedeli 6 ay oldu, ilk defa bu ay bi şehir dışı yapıp gezdik. bakalım gönlüm tekrar bebek sahibi olmak istiyorum, inşallah rabbim bu ay nasip eder. sağlıkıl sıhatli.

Her taraf hamile doluydu, artık alıştım sanırım doğumlara ve hamile haberlerine. inşallah herkes sağlıklı sıhatli kucağına alır, rabbim bizide onlardan ayrı koymaz ve tez zamanda nasip eder. sizler nasılsınız bakalım durumlar nasıl .Tekrar bebekler düşünülmeye başladımı.

bebeğimin genetik sonucu çıktı. Turner Sendromu varmış. doktorum benden ya da eşimden kaynaklı bir problem olmadığını tamamen tesadüfi bir kromozom bozukluğu olduğunu söyledi. En azından kızıma boşuna elveda demedim... Göstermedikleri için içimde hep bi burukluk hep bi pişmanlık vardı çünkü kararı biz vermiştik... anladım ki kızım için en doğru kararı vermişim... bu arada genetik danışmanlık almamız gerekiyormuş.

merhaba canım, geçmiş olsun. bende kızımı kaybettim, geçen hafta izinliydim. geçmiş yazılarınızı şöyle biraz okudum. Peki kızınızın durumu nasıl farkedildi. aminiosentez yapıldımı. Ultrasyondamı farkedildi. Turner sendromu ne demek. Bende genetik tahililler yaptırdım bişey çıkmadı. Şimdi ikinciyi düşünüyorum ama bi taraftanda korkuyorum. Çünkü bizim yaşadığımız düşük değil, genetik bi fiziksel bozukluk ama benimki alahın takdiri herhangi bir teşhis konulmadı. bende doğunca kızıma bakamadım. Ço acı çektim çok üzüldüm ama şimdi daha iyiyim. sende iyi olacaksın. inşallah.

kızlar ben yenı kaybettım kızımı ıkı hafta oldu hebuz uc hafta sonra test yaptırmaya gıtcem patalojı sonucunda kan pıhtılasması olabılır dedı doktor ama kesın bısey yok ben ınanmıyorum oldugunua 8.5 aylıktı benım bebgım hala anlam vermeıyorum neden oldugune bende bakmadım bebgıme doktorlarda bakma dedı ama keske baksaydım dıyorum cok guzelmıs melek kızım testlerın sonucu nezman cıkıyo acaba 4 ay sonra tekrar bebek dıusunuyoruz esımle yoksa bu acıyı kaldıramıycaz allah hepımızın yardımcısı olsun

Allah allah canım yaa dokotrun ne diyor bu duruma ?? Yani 70 gün kanama insanı bitirir yahu..

Bugün arayacam canım dr.umu yarım saatten...Bittim pınarcım valla...Azaldı gibi öğlene kadar çok az oluyo ama akşam üzeri artıyo bilmiyorum sonu ne olacak...

kızlar bız alıngan değılız ınsanlar düsüncesız bence ee tabı basına gelmeyen bılmıyo kımse bızım ne hıssettğımızı bılemez bu bır gercek

Evet canım sana katılıyorum...benim ablamın görümcesinin kızıda 4 aylık düşük yaptı...geçmiş olsun diye gittik bana gelmişti sağolsun...orda dediki, bunu yaşamayan bilemez ben ayşe neden üzülüyo acaba doğup ölmedi ki diyodum ama şimdi çok hak veriyorum dedi...Kendimden çok sana dua ediyorum 6 tane hiç kolay değil ben olsam kafayı bozardım dedi...Keşke yaşamadan hak verseydi bana ama...Rabbim kimseye yaşatmasın...

inş bi dahaki bebeğin de bi sorun olmaz canım...Çok geçmiş olsun yeniden Rabbim bi daha yaşatmasın...

Geçmiş olsun canım. benim test sonuçları 1 aya yakın bi zamanda çıkmıştı. hatta, 3-4 ay sonra yine testler yaptırdım kan tahlili onlar hemen çıktı. Doktorun ne zaman düşün dediyse o zaman düşün, ben 40 kım çıkınca, ilk adetten sonra düşündüm, ama 6 ay oldu hala tutmadı. Etkilemek istemem ama senin kızın büyükmüş, keşke baksaydın. benimki 18 haftalıktı, baktığımızda normal bi bebek göremeyecektik, belkide psikolaojimiz bozulacaktı, o yüzden doktor bize tavsiye etmedi. annenler bakıp, fotosunu çekselerdi, belki sonra hazır olduğunda bakardın. Allah sabır versin canım. Zor, çok zor. Ama alışıyon, benle hamile arkdaşlara gittim, ziyaretler yaptım. İlk başta zor geldi ama alıştım. İçlerinden ne geçirirler bilmiyom ama, mecburen yapıyoruz. tekrar bebeğimiz olursa, yaramız kabuk bağlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bugün arayacam canım dr.umu yarım saatten...Bittim pınarcım valla...Azaldı gibi öğlene kadar çok az oluyo ama akşam üzeri artıyo bilmiyorum sonu ne olacak...

canım ya hala bitmedimi, doktor ne diyor peki. Lifos canım ihmal etme, bence 70 gün sürmesi hiç normal değil.

ikili test için detaylı USG yapıldı. o zaman nt ölçümü yüksekti ve kistik higroma tanısı koydular. bu arada genetik danışmanlık hizmeti verildi ve CVS yaptırmamızı önerdiler. tabii biz durmadık farklı farklı hekimlere gittik. higromanın başta turner sendromu olmak beraber çeşitli sistemik ve genetik hastalıklarla beraber görüldüğünü ayrıca %98 oranla gebeliğin düşükle sonlanacağını belirttiler. genel olarak hekimlerin tavsiyesi düşük yaptırıp bebeği total olarak genetiğe incelemeye göndermekti. nitekim bizde o yolu tercih ettik. turner sendromu tamamen tesadüfi bir kromozom bozukluğuymuş. 2000-2500 kız bebekten 1inde görülmüş. yani kromozom dizilişi 45X0 olarak görülüyor. bu da cinsiyet kromozomlarından bir tanesinin kismi olarak eksik ya da hiç olmayışından kaynaklanıyor. bu da demek oluyor ki kızımın yumurtalık fonksiyonları çalışmayacak ve zamanı geldiğinde anne olamayacak. ileride kalp ve diğer sistem problemleri eşlik edecek. boyu yaşıtlarına göre kısa olacak.... gibi bir sürü problem... ama en azından tekrarlama olasığı diğer gebeliğim için çok düşük yani herkes kadar... bu bilmekte güzelll

Hoşgeldin canım..Haklısın unutmak imkansız asla unutmayacağızda zaten ama sanırım yavaş yavaş alışıyor şnsan..Özellikle de artık bebek sahip olamayacağız die birdurum yok..İnşallah Allahım hayırlısı ile çok güzel sağlıklı bebekler versin hepimize

Canım bak pişmanlık yersizmiş değil mi? Birde tesadüf diyorsun yani bir daha olma ihtimai çoook düşük..İnşallah en kısa zamanda bebiş haberlerini alırıs canımcım...

evt melekcim bende yaptırdım bende de factor v ve mthfr667c heterozigot mutasyon cıktı
birdahaki gebeliğimde aspirin kullancam belki de iğne bile kullanabilirim 9 ay boyunca

esmeray ne yaptın canım ya aradın mı?Seni merak ettim.Allah'ım yardımcın olsun.Konuşma gücü versin.>Canım benim biz arkandayız unutma sakın..:)Güzel arkadaşım benim.

aramadım ukomut içimden arayasım gelmiyor
valla kimse kusura bakmasın kimsnin gönlünü yapacak değilim
ne derlerse desinler valla

kesinlikle katılıyorum böyle bir acı yaşamışız üstüne kimsenin gönlünü yapmaya çalışmak istemiyorum
türkmen inadım tuttu yine

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ya hala bitmedimi, doktor ne diyor peki. Lifos canım ihmal etme, bence 70 gün sürmesi hiç normal değil.

Bitti gibi canım yaa çok şükür...Sabah afedersin peçeteye geliyodu ama şimdiye kadar lekelenme gibi oldu ve artık peçete tertemiz...inş artık bitmiştir artmaz...Azalınca aramadım dr.u...Bi de bünyeye göre değişiyomuş...3 ay sürenler var Allah korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…