çok iyi geldi haftsonu annemde olmakl iyiki gitmişim
bnm eşimde bana karşı hassaslaştı garibim evlatlarına mı üzülsünler bizlere mi
slm kizlar.. ben de böyle insanlarla karsilasmamak icin nerdeyse asosyal oldum, evden gerekmedikce cikmiyorum, kimseyle de görüsmüyorum. cünkü her seferinde pot üstüne pot. bu kadar mi düsüncesiz, dengesiz bu insanlar.. özelliklle de kadinlar, yani bebegi olan, bu hissi bilen kadinlar. öyle degil mi?
gisemcim, aslinda bu sadece bizim imtihanimiz degil, cevremizdekiler de büyük sinavlar icindeler ama farkinda degiller
sorumlumuz da dahil kendimde söyledim ama insanlar duysusuz, ruhsuz... onlar için hayat devam ediyo... kırılmamışız gibi davranabiliyolar... Nasıl olsa acı benim onlarda mı çekicek.. düşünce bu başka değil..
sorumlumuz da dahil kendimde söyledim ama insanlar duysusuz, ruhsuz... onlar için hayat devam ediyo... kırılmamışız gibi davranabiliyolar... Nasıl olsa acı benim onlarda mı çekicek.. düşünce bu başka değil..
arkadaşlar insanlar tuhaf kabul edelim.Artık üzmeyelim kendimizi.
Benimde iş yerinde bir döndüm (bana göre izinden, onlara göre tatilden)(bizi tatilde sanan bir zihniyeti kafaya takıyoruz yani) 2 hamile var.Koca göbekleriyle.Allah bilir gözüm kalacak diye korkuyorlardır da şimdi onlar.Kendimi bazen dışlanmış hissediyorum ama boşverin takmayın.İnsan mı onlar?Belki hatırlarsınız benim sezaryen günümde drum tatile gitti kaldım ortada.Şimdi o kadın tüm Çanakkalede her tanıdığımdan duyuyorum.O nasıl anne insan bebeğinin kalbinin atmadığını hissetmez mi? diyormuş(Bu arada ben birkaç saat içinde farkettim hareket niye etmiyor diye ve hastaneye gittim.)napalım Allah bazı insanlara akıl vermemiş ne yapsınlar yani Allah'ın taktiri.
Bu arada Cenabı Allah bize evlatların en hayırlısını nasip etti.Çok şükür.Şu fani dünyada insan yavrusunun cennete gitmesi için uğraşmıyor mu?Çok şükür bizim evlatlarımız cenneti garantiledi.Şüphe bile yok.Rabbim vaadinden vazgeçmez.Hepinizin gönlü ferah olsun.Çok şükür Allah'a ki bizi seçti böyle muhteşem birşey için.Biz seçilmiş anneleriz.Üzmeyin artık kendinizi.Aslında bu bizim bayramımız olmalı matemimiz değil.Sadece kavuşmamıza biraz var o kadar.
arkadaşlar insanlar tuhaf kabul edelim.Artık üzmeyelim kendimizi.
Benimde iş yerinde bir döndüm (bana göre izinden, onlara göre tatilden)(bizi tatilde sanan bir zihniyeti kafaya takıyoruz yani) 2 hamile var.Koca göbekleriyle.Allah bilir gözüm kalacak diye korkuyorlardır da şimdi onlar.Kendimi bazen dışlanmış hissediyorum ama boşverin takmayın.İnsan mı onlar?Belki hatırlarsınız benim sezaryen günümde drum tatile gitti kaldım ortada.Şimdi o kadın tüm Çanakkalede her tanıdığımdan duyuyorum.O nasıl anne insan bebeğinin kalbinin atmadığını hissetmez mi? diyormuş(Bu arada ben birkaç saat içinde farkettim hareket niye etmiyor diye ve hastaneye gittim.)napalım Allah bazı insanlara akıl vermemiş ne yapsınlar yani Allah'ın taktiri.
Bu arada Cenabı Allah bize evlatların en hayırlısını nasip etti.Çok şükür.Şu fani dünyada insan yavrusunun cennete gitmesi için uğraşmıyor mu?Çok şükür bizim evlatlarımız cenneti garantiledi.Şüphe bile yok.Rabbim vaadinden vazgeçmez.Hepinizin gönlü ferah olsun.Çok şükür Allah'a ki bizi seçti böyle muhteşem birşey için.Biz seçilmiş anneleriz.Üzmeyin artık kendinizi.Aslında bu bizim bayramımız olmalı matemimiz değil.Sadece kavuşmamıza biraz var o kadar.
gizemcim hayatımız boyunca malesef bu tür insanlarla karşılaşacağız malesef.ben henüz işe başlamadım ama 2 hamilede benim işyerimde var.insanlardan bizim acımızı anlamalarını zten beklemiyorum fakat bu tür davranışlar çok yaralıyor.üzülme canım rabbimiz herşeyi görüyor,biliyor bu dünyada üzülüp acı çeken biz olsakta inşallah ebedi hayatta yüzümüz güler.canını sıkmamaya çalış canım.
gizemcim kendi başlarına gelmemiş olabilir
ama gelebilirde belki çocuklarının torunlarının başına gelebilir
bunu hiç hesap etmiyorlar
cok vurdumduymazız malesef
ama yok esmeray ben yandım başkaları yanmasın kesinlikle örnek dahi gösteremem... evlat acısını çk erken yaşadım... kimseye örnek olsun diye bile söylemem.. aman içim daha çok yanar... beddua diye geçer mazallah...
canım burada ay başından ay başına çalışılıyormuş.benim birkaçtanesi eksik istenmiş.tekrar kan verdim.haziran başını bekliyorum.kızlar bıde bısey sorcam ıkı hafta sonra test yaptrcam benımkınde kanpıhtılasmasından suphelenıldı malum sonuclar nezman cıkıyo nekadar sure sonra bılenınız varmı
ya biz zaten bidaha olmayacak diye üzülmüyorki kaybettiğimze üzülüyoruz
görenler öyle sanıyor herhal
ee damdan düşenin halini damdan düşen anlar zaten
Ve sorun şu ki, bu özlemin nerede içimize aniden düşeceği hiçç belli olmuyor. Unutmuş insanların yanında özlemimizden hasretimizden ağlamayalım, derdimizi anlatmayalım diye tiyatrocu olduk.
Gerçekten sağlığımız önemli.Sağlıklı olalım ki kendimizi bu dünyada koruyalım, çocuklarımızın yanına gitme hakkını elde edelim ghisemcimm:)
Benm sabrımı kolaylaştıran bir dosyam var , çooook yardımını gördüğüm. Onu paylaşacağım bir ara.
Bzlerin üzüntsü bencillikten canım benim. Onları sevip koklayamadık diye üzülüyoruz. Halbuki bebeklerimiz en haaarika yerde:)
evet bencde ole bende sagdıcımızın bebgı oldu ona gıtmem gerek esıme sen gelınce gıtsek ben sımdı dayanamam dedım ama cok gec olur 5ay dedı sen babamlarla gıt ama nasıl gıderım nasıl dayanırım bılmıyorum aramızda bır ay vardı onunkı erkek benımkı kız kendımı hazır hıssetmıyorum hazır olana kadarda gıtmıycem aradıgımda bıle aglama seslerını duyunca bı tuaf oluyorum hemen kaptıyorum allah hepımızın yardımcızı olsun hafta sonu pıknıge gıttım hıc gormedıgımkadar hamıle gordum bıkenara cekıldım oturdum bunasıl bı ımtıhan allahım dayanma gucu ver dedım...
sen merak Allah hepimizi görüyo ve hepimizin yanında... sadece olanlara karşı ne tepki vereceğimizi sınıyo... sakın ama sakın allaha sırtını dönme, isyan etme herşeyin iyisini bilen o. Bildiği bişey olmasa alırmıydı bizden güzel yavrularımızı... Böyle düşün... senden daha iyi koruyup kolladığını düşün... emin ol için daha rahat olur...
Bn bu durumu şu şekilde açıklıyorum kendime ve bazı yakın çevreme;
düşsem, kolum kırılsa evet çoookkk ağrır kırık. İnsanlar gelir, şükret, ya kafan kırılsaydı der.Evet bn de gerçekten şükrediyorumdur kafam değil kolum kırıldığı için amaaa KIRIĞIN ACISINI BU ŞÜKÜR DİNDİRMEEEZZZZZZZ.....................!!!!!!!!!!!!!!!
Aklımızın bildikleri ayrıdır, ruhumuzun duyduğu acılar ayrıdır.
nkob paylaşmak istersen sabrını sağlayan cümleleri bende öğrenmek isterim.sanıyorum buna hepimizin ihtiyacı var.çevremizdeki insanlar tamamen normal hayata dönmemizi istiyorlar.bana ne zaman eski haline geleceksin,artık yeter diyorlar ama eski hayata dönebilmek gerçekten çok zor.asla isyan etmiyorum ama eskisi gibi neşeli,cıvıl cıvıl değilim.sizlerle ancak bu kadar derin duygularımı paylaşabiliyorum.
bende aynen senin gibi düşünüyorum canım. o yüzden yardım almadım.ne kadar zor gelsede acının yaşanması taraftarıyım.ama her gelen psikiyatriste gittin mi?eşime sen zorla götürsene diyorlar.esmeray depresyondayım galiba deyince sorma gereği duydum.
dediğin gibi bizim en büyük ilacımız inancımız.inşallah hepimiz imtihanımızı layıkıyla verebiliriz.
Canım benim işte bizde o sebeple burda değilmiyiz..Hepimiz düştük biryerlerden kimimiz daha alçaktan kimimiz çoook yüksekten.. Ama hepimizin acısı aynı hepimiz birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki..
Bende ilk ay evden bile çıkmadım kimseyle konuşmadım telefonlarım çatlayana kadar çaldı ama açmadım çünkü herkes aynı şeyi söyleyecekti...Bir daha olur üzülme diye..Ama isterse 10 tane bebeğim olsun benim Mertimin yerine hiçbiri gelmicek ben onu biliyorum..Normalde nasıl her kardeş birbirinin yeri farklı ise oda benim oğlumdu onun yeri hep ayrı kalacak ve yeni bebeklerimde olsa o benim ilk gözağrım olarak kalacak...
Evet, isayn etmek ayrı şey, özlem hasret çekmek ayrı şey. Ama işte bu hasreti kimin yanında hissettiğin önemli oluyor.
Bazıları pişman ediyor özlediğine, konuştuğuna, paylaştığına. derdine derrt katıyor :/
Evraklarımı müsait bir zamanda atarım msnden vs inş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?