bebeğini kaybedenler 2011

çok iyi geldi haftsonu annemde olmakl iyiki gitmişim
bnm eşimde bana karşı hassaslaştı garibim evlatlarına mı üzülsünler bizlere mi

hastane fotolarımı yolladım dogumdan oncekı onunla telde gorusurkenkı halımı cok kızdı hemen sıldım dedı ben unutmak ısterken nasıl bunu yollarsın dedı ben senın ohalını gormeye nasıldayanırım dedı bızler gercekten cok sanslıyız kızlar eslerımız harıka ınsanlar allah onlardan bınkere razı olsun ve basımızdan eksık etmesın ıns.

gisemcim, aslinda bu sadece bizim imtihanimiz degil, cevremizdekiler de büyük sinavlar icindeler ama farkinda degiller

sorumlumuz da dahil kendimde söyledim ama insanlar duysusuz, ruhsuz... onlar için hayat devam ediyo... kırılmamışız gibi davranabiliyolar... Nasıl olsa acı benim onlarda mı çekicek.. düşünce bu başka değil..

dun kardesımın hıdırellez pıknıgı vardı herkez topoynuyo ıp atlıyo kaynanası yanıma yaklastı ve sen neden gerıden duruyosun ınsanların arasına karıs sende oyun oyn adedı ama oynayasım yokkı herkez neselı mutlu benım keyfım yokk herkez kocası nısanlısı colugu cocugu ben yalnız bı basıma kala kaldım...oysakı yasasıydı ıkı hafta sonra dogacaktı ama kader bızı ayırdı nedıyelım takdırı ılahı

gizemcim kendi başlarına gelmemiş olabilir
ama gelebilirde belki çocuklarının torunlarının başına gelebilir
bunu hiç hesap etmiyorlar
cok vurdumduymazız malesef

ukomut yukarıdada yazmıştım seni merak ediyordum.yaşadıklarımız kaybettiğimiz hafta benzeşiyor.canım kim ne derse desin,ne düşünürse düşünsün kafana takmamaya çalış.kendini evladınla ve eşinle oyalamaya çalış.muhakkak etrafımızda hamileler ve bebekler olacaklar inşallah yaradan bizede tekrarbu duyguları yaşatıp evlat sahibi olmamızı nasip eder.düşüncesiz insanlardan uzak olmaya çalışmamız lazım.dr'un dediklerini hiçmi hiç kafana takma kendi vicdanını rahatlatmaya çalıştığı için senide sorumlu tutmaya çalışıyor sanırım.hiçbir anne bir aksilk hissettiğinde onu ciddiye almadan duramaz.o ne konuşursa konuşsun.zaten olmuş bir olayın ardından bu şekilde konuşması ettiği hipokrat yemininede yakışmıyor.insanlık farklı birşey.kendini yıpratma.banada hemşiresin nasıl anlamadın diye soruyorlar.çok kırılıyorum ama herkes tanıdık olduğu için birşey söyleyemiyorum.

çok haklısın... evlatlarımız şefaatçi olacaklar bize... Engüzel yerdeler.. cennet bahçelerinde kokuların en vazgeçilmezi ile yaşayacaklar... bizleri koruyup kollayacaklar... bize sadece dularımızı eksik etmemek düşüyo.. Yüce Rabbimize ve evlatlarımıza...
Ayrıca doktorunun o şekilde konuşması da eksikliğinden kaynaklı... Belki de gözünden kaçırdığı şeyler vardı. aman üstüme kalmasın diye de konuşuodur.. insanoğlu işte çamur atmak, karalamak kolay.. insan ilk önce kendi yaptığından sorumludur. insanların günahını almak kolay... ama ardından konuştuğun bebeğini kaybetmiş bir anne... duası da bedduası da tutar... bilememiş işete...

yüzümün gülmesi öenmli değil ki.. beklenen sadece saygı... buda en doğal analık hakkıdır... demiştim ya bizi bizlerden daha iyi anlayan yok diye.Allahım kimseye yaşatmasın çok zor.
Birde arkadaş durup durup ben bu çocuğu istemiyodum nerden çıktı demez mi? işte o zaman tokatı yapıştırasım gelio... sağlıkla kucağıma almayı nasip et allahım diye şükredeceğine neler söylüyo... burda evladını öpüp koklamak isteyen o kadar kadın varken... işte sen de annesin, ben de anneyim ve hiç haketmese de o da bir anne...

gizemcim kendi başlarına gelmemiş olabilir
ama gelebilirde belki çocuklarının torunlarının başına gelebilir
bunu hiç hesap etmiyorlar
cok vurdumduymazız malesef

ama yok esmeray ben yandım başkaları yanmasın kesinlikle örnek dahi gösteremem... evlat acısını çk erken yaşadım... kimseye örnek olsun diye bile söylemem.. aman içim daha çok yanar... beddua diye geçer mazallah...

benim demek istediğim herkesin başına gelebilir buu hesap edemiyolrar
tabi Allahım kimselere yaşatmasın cok cok zor

kızlar bıde bısey sorcam ıkı hafta sonra test yaptrcam benımkınde kanpıhtılasmasından suphelenıldı malum sonuclar nezman cıkıyo nekadar sure sonra bılenınız varmı
canım burada ay başından ay başına çalışılıyormuş.benim birkaçtanesi eksik istenmiş.tekrar kan verdim.haziran başını bekliyorum.

ya biz zaten bidaha olmayacak diye üzülmüyorki kaybettiğimze üzülüyoruz
görenler öyle sanıyor herhal
ee damdan düşenin halini damdan düşen anlar zaten

Canım benim işte bizde o sebeple burda değilmiyiz..Hepimiz düştük biryerlerden kimimiz daha alçaktan kimimiz çoook yüksekten.. Ama hepimizin acısı aynı hepimiz birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki..
Bende ilk ay evden bile çıkmadım kimseyle konuşmadım telefonlarım çatlayana kadar çaldı ama açmadım çünkü herkes aynı şeyi söyleyecekti...Bir daha olur üzülme diye..Ama isterse 10 tane bebeğim olsun benim Mertimin yerine hiçbiri gelmicek ben onu biliyorum..Normalde nasıl her kardeş birbirinin yeri farklı ise oda benim oğlumdu onun yeri hep ayrı kalacak ve yeni bebeklerimde olsa o benim ilk gözağrım olarak kalacak...

Ah canım benim ahh benimki onu sevip koklayamamak değilki derdim.. Evet o cennette Hz İbrahim ve eşi korucak onları biz gelene kadar... Ama ben onun için o kadar özene bözene hayat hazırladım ki.. Herşeyim boşa gitti..Ellerimde kollarımda bomboş .. Sadece sevip koklamak değilki bebek sahibi olmak.. Ben anne olmak istemiştim ANNE....Ama Allahım nasip etmedi işte

Ay tatlım bizmi dikkat ediyoruz anlamıyorum yoksa o kadar hamile birden arttı mı ? Bende heryerde hamile kadınlar ve yeni doğmuş bebkler görüyorum..Algıda seçicilik olsa gerek... Ama gitmek istemiyorsan gitme.. Ben bunu hep söyledim kimse bizden onlara saygı göstermemezi beklemesin..Bu kıskanma ya da haset değil ne biliim..Sadece acımız bu kadar yakarken bizi kimseye rica minnet etmek zorunda değiliz... Boşver canım eşini bekle belki sende hamiş olarak gidersin ha ne dersin???

Ahhh canım o Allaha inancımız olmasa zaten nasıl yaşardık ki???

O acı öyle bişeyki cayır cayır yanıyor dinecek dediler hiç dinmiyor...Unutacaksın dediler hiiç geçmiyor..Alışıyosun belki o acı ile yaşamaya ama geçmiyor..Daha gençsin çook bebeğin olur dediler..Ama ben giden oğlumun derdine yanıyorum... Elimde kaybettiğimin resimleri daha varken, acısı her geçen gün içimi dağlarken, nasıl geleceklere sevinebilirm ki???

Bende onu anlamıyorum canım yaa..Nasıl dönebilirizki normal hayata??? Hayatımızın bir delete tuşu yok ki yaşananları silip atalım ... Hepimiz o derinlikleri yaşıyoruz..Allahım tekrarını göstermesin inşalah cnım benim

Canım ben gittim psikiyatriste ilaç istedim..Ama doktor bana ben sana ilaç vermek bastırmak istemiyorum dedi..İlaç versem bastıracaksın duygularını ama bu olaylarda ben acının yaşanması taraftarıyım dedi.Yani canın acıdıkça ağla ,bağıra bağıra ağla, yastıkları yumrukla, ama içine atma dedi konuş eşinle ailenle arkadaşlarınla hepsi ile konuş ama içine atma dedi ve ilaç vermedi.. bir iki kez daha gittim ve dediklerini yaptım bende ...Yani acınızı silip atmak mümkün değil yaşayın derim...

Ah Pinarcim, sanki benim ruhumdan konusmussun. ben de oglumun yerine koyamayacagim icin yeni bir bebek fikri bile beni korkutuyor. "ilk göz agrim" heryerde onun hatiralari... kaybettigimiz gün boyunu ölcmüstük babasiyla,65cm olmustu oglum. benim bir daha öyle güzel ve akilli bir cocugum olmaz sanirim. Sanki Allahim onu bu dünya icin yaratmamisti. Cennetine layik gördü. Hepimizin minikleri gibi.

Canım bende istiyorum bendeee.... Özele atma hepimizle paylaşş... :94::94:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…