bebeğini kaybedenler 2011

Sahraak h.g. Allah sabır ve kolaylık versin canım sana bu yolda.

Ama ''10 hafta yaşatabildim onu içimde''. gibi cümlelere kurma güzelim. Öyle durumlar bizim elimizde değil, suçlama kendini, sadece o yolladığın bebeğinin olduğu yerin güzelliklerini düşün ve de ki, ''sana yakışır davranıp senle olacağım yavrum, ve innnşallah kardeşlerinle'' :)

haklısın sözünün üstüne söz söylenmez... annemi ne zaman kızdırsam, ne zaman bana bişey olsa içi sızlasa beni anne olunca anlarsın derdi... haklıymış kızımı bikez olsun görüp koklayamadan, kucağıma alıp sarılamadan annemi anladım hakverdim... annelik kadar kutsal mucizevi bi duygu daha yokmuş...

inşallah ceyda, inş babası sen ve diğer kardeşleri cennette bugleminizle olacaksınız. :)

Bn de temizlenmişiz gibi hissediyorum bu evlat acılarıyla.

sen merak Allah hepimizi görüyo ve hepimizin yanında... sadece olanlara karşı ne tepki vereceğimizi sınıyo... sakın ama sakın allaha sırtını dönme, isyan etme herşeyin iyisini bilen o. Bildiği bişey olmasa alırmıydı bizden güzel yavrularımızı... Böyle düşün... senden daha iyi koruyup kolladığını düşün... emin ol için daha rahat olur...

Tşk ederim esmeray. bn de esmeray bana ne zaman yazacak diye bekliyordum:)

Sizleri teeek tekk okudum ben aylardır.Paylaşım yapmak istediklerimden derdini derdime yakın bulduklarımdan biriydin..

Başka bebek görmeye gelince, bn çığlıkları basasım geliyor. sevmiyorum kimsenin çocuğunuuuuuuuuuuuu!!!!!!! (elimde değil üzgünüm, çok havalı davranışlarmış gibi geliyor şahsen o annelerin halleri)

evet NKOB tabiki rabbim verdi rabbim aldı. daha 5 gün önce ayrıldım ondan alışamadım

inşallah ceyda, inş babası sen ve diğer kardeşleri cennette bugleminizle olacaksınız. :)

Bn de temizlenmişiz gibi hissediyorum bu evlat acılarıyla.

amin ins.canım benım esımde aynen ole dıyo askım senınde cennete gıdecegını bılsem olmenı ısterım kızımız cennete gıttı bızede sefaatcı olcak dıyo ılk ıkı guncok agladım ama sımdı hıc aglamıyorum sevınıyorum bebeklerımız ıcın dıyo aslında boyle dusunsek acılarımız hafıfler...

Bn bu durumu şu şekilde açıklıyorum kendime ve bazı yakın çevreme;

düşsem, kolum kırılsa evet çoookkk ağrır kırık. İnsanlar gelir, şükret, ya kafan kırılsaydı der.Evet bn de gerçekten şükrediyorumdur kafam değil kolum kırıldığı için amaaa KIRIĞIN ACISINI BU ŞÜKÜR DİNDİRMEEEZZZZZZZ.....................!!!!!!!!!!!!!!!

Aklımızın bildikleri ayrıdır, ruhumuzun duyduğu acılar ayrıdır.

Sabrımı sağlayan cümlelerim var bildiğim.

Onlar aklıma geldiğinde gülümsüyorum ddesem, inanırmısınız:) ??????????

evet NKOB tabiki rabbim verdi rabbim aldı. daha 5 gün önce ayrıldım ondan alışamadım

Hmmm.. Anladım güzelim. Bu ilk günler çok zor geçecek evet, ielrki günlerde ise, acın dinmeyecek ama sadece o acıyla o yürek ağrısıyla yaşamaya alışacaksın.

Dua et aklına geldikçe.

aklına ilk gelen tesbihleri çek.

Bunlar hep Allahın bizi imtihanı. ,bildiğin öss gibi imtihan, nasıl davranacağımız ölçülüyor.

Madem rabbim verdi böyle bir şey, değerlendirelim ki, ona yaklaşalım, durum lehimize dönsün ne dersin:) ?

Son düzenleme:

herserde bı hayr vardır elbet buna hepımız ınanıyoruz allakı buacıda bıtcek yaradan bundan sonrasına ıns.guzel bır sebep verecek buna suphe yok ama bubıumut evlılıkte beklenen sey mutlulugu percınleyen kutsal duygu evlat duygusu onu tasımak aylarca hazırlıgını yapmak onun sayesende ese daha cok baglanmak yaradana daha cok sıgınmak varlıgınıa bırlıgıne katkat ınanmak mucızevı bısey bu ıcınde bır canlı tasımak buna vesıle olmak kelımelerle anlatılması guc ama subırgercek olude dogmus olsa bu yuce duygu herkeze nasıp degıll kısada yasasak uzunda yasasak bu bızım ıcın bır mukafat....varsın ozleyelım ahırette kavusacagızya mınıklerımze anne dıye bekleycekelrya bızı cennete gırmeyeceklerya annem ababm gelmezse dıye....

sahraak aramıza hoşgeldin.bende sayımızın artmasından üzüntü duyuyorum ama ne yapalım kader bizleri burada buluşturdu.içimde 10 hafta yaşatabildim deme lütfen.senin elinde olan birşey değil. yaradan o kadar ömür biçmiş.yoksaki ne yaparsan yap yaşardı.inancını ve umudunu lütfen kaybetme.burası imtihan dünyası kimi evladıyla,kimi ailesiyle,kimi malıyla vs.imtihan oluyor.yaradan bizede bu türlüsünü uygun görmüş.inşallah hayırlısıyla imtihanımızı verebiliriz.bebeğini kaybetmenin üzüntüsü haftayla olmaz diye düşünüyorum ama doğuma yakın olunca dayanmak biraz daha zor oluyor.rabbim cümlemize sabır versin.en kısa zamanda inşallah bebeklerimizi kucağımıza alırız.

canım ya dün okudum actığın topiği
ben 4 gündr annmlerdeydim dün yazılanları okudum
üzüldüm ama ne mutlu ki evladın var rabim ona inşllh yine kardeşini göndereek sanırım senle aynı zamanlar kaybettik bnm de tam 6 ay oldu kaybedeli

Görüşeceğizz, konuşacağızz, bizi anlamayanların karşısına daha sağlam çıkacağız inş.

Ve beklenen günlerimize şahit olacağız innnnnnnnnnnşallah:)

hoşgeldin esmeray.canım ağlaman üzülmen çok normal.nerede bir bebek görsek kendimizle kıyaslıyoruz.bende bebekle ilgili hiçbirşeyi duymaya ve görmeye katlanamıyorum ama ne yapalım.elimizden geldiğince dayanmaya çalışacağız.haklısın insanlar banada üzülme gene olur diyorlar ama giden yavrumuzun özlemi hiç bitmeyecekki.ölene kadar hep içimizde olacak.rabbim sabrımızı arttırsın.inşallah en kısa zamanda bizlerinde kucağı dolar.

Sabrımı sağlayan cümlelerim var bildiğim.

Onlar aklıma geldiğinde gülümsüyorum ddesem, inanırmısınız:) ??????????

nkob paylaşmak istersen sabrını sağlayan cümleleri bende öğrenmek isterim.sanıyorum buna hepimizin ihtiyacı var.çevremizdeki insanlar tamamen normal hayata dönmemizi istiyorlar.bana ne zaman eski haline geleceksin,artık yeter diyorlar ama eski hayata dönebilmek gerçekten çok zor.asla isyan etmiyorum ama eskisi gibi neşeli,cıvıl cıvıl değilim.sizlerle ancak bu kadar derin duygularımı paylaşabiliyorum.

aynen bende ya
O ESKİ HALİMDEN ESER YOK ŞİMDİ
evde iş yapasım yok gülesim yok espri yapasım yok
ne kadar neşeli ve hayat dolu bir insandım
bende merak ediyorum eski halime ne zaman döenerim
en büyük korkum isyana girmek Allahım korusun
eşimde bir o kadar anlayışlı kıymetini daha ii anladım yeni yemeklere hevesli olan ben bir yumurta lkırmaya bile isteğim olmuyor
sağolsun işten geldiğinde bir ekmek arası yapıver diyor
diyor ama nereye kadar bir de tayin istiycem merkeze ev alın diyor annemler
şöyle böyle döşeyelim bilmiyorlar ki hiçbişeyigözüm görmüyor
ayy sanırım depresondayım

bende değişik yemeklere pasta kurabiye denemeye bayılırdım.şimdi sadece haberli gelen misafirler için basit bir iki şey yapıyorum.önceden değişik değişik şeyler yapardım.internette sadece yemek bloglarını takip ederdim.yemeğide dediğin gibi geçiştiriyorum.önceden 3 çeşitten aşağı yapmazdım.allahtan eşlerimiz anlayışlı.bazen oda, çok üzülüyorsun artık kendini toparlaman lazım desede en büyük yardımcım o.benimde ne ev ne eşya ne gezmek gözüm görüyor.zorunlu haller dışında evden hiç çıkmadım.çıkasımda yok.

senin belki evle uğraşırken kafan dağılır,biraz daha toparlarsın.annenlerde seni düşünüyordur.biz doğmamış yavrularımız için bu kadar üzülürken onların gözü önünde bizler için için erirken onlarda bizim oyalanmamız için başka şeylerle uğraşmamızı istiyorlardır.bende kendimin depresyonda olduğunu düşünüyorum ama yardım almadım.sen yardım aldınmı?

esmeray bu forumda beğenmek ötesi bir işlem var mı?

milyonlarca kere beğendim bu cümleleri. üstüne cümlem yok:)

bn de eşime diyorum,'' farkında değil insanlar, biz ayrı bir boyutta yaşıyoruz artık.''

Son düzenleme:

Güzzel arkadaşım EN BÜYÜK İLAÇ İNANÇ.

Onlar ilaçla uyuşturacak. Acını yaşa, sabrını ise Allahtan geldiğini bilerek göster.

Böylece imtihan amacıyla verilen bu olay bizim kurtuluşumuz olacak. Bu durumlarımızı iyi kullanıp Allaha yaklaşmaşlıyız. İlaçla değil İnançla ayakta kalmalıyız.

Unutma ki İZLENİYORUZ:) (acaba nasıl davranacak diye)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…