evet canım kısmet olursa gideceğim ve oralarda hepimiz için dua edeceğim.evinde sağlık ve huzurla otur inşallah.
benim tahliller bitti.sadece faktör 5 leiden heterozigot çıktıı.diğerleri normal dendi.sebep kesin budur diyemeyiz dediler bazen hiçbir neden yokkende olabiliyormuş.kısmet işte.tekrar gebelik olursa clexan diye bir kan sulandırıcı var tespit edilir edilmez ona başlanacakmış.
akşam nöbete gideceğim.normalde işe önümüzdeki hafta başlayacaktım.herşey o kadar zor geliyor ki.bir yıl öncesi planlarıma önceliklerime bakıyorum birde şimdiye.hacca gitmeyi hep isterdim ama bak neyin peşinden nasip oldu.
doktorum aralıka tüm tahlillerine tekrar bakalım dedi.folbiolü ozaman başlayacak.geçen hafta ameliyatıma giren bir arkadaşla görüştük benim karnımın içinede kan sızmış.herhalde tüplerden oraya sızdı.açınca hepsi şok olmuş.rahim çok incelmiş sadece karın içinde periton denen zar tutuyormuş.amelyatta bana müdahale etmişler.ben bunların hiçbirini bilmiyordum.bebekte zaten hiç canlılık belirtisi yokmuş.arkadaş değil yarım saat 5-10 dakika içinde açmasaydık senide kaybedecektik dedi.onu görünce kendime hakim olamadım.kızıda üzdüm.nasıl farkedemedim aklım almıyor.hemde hemşireyken.doktorum sanıyorum bu yüzden bir yıldan taviz vermiyor.detayları anlatmadı ama neredeyse senide kaybediyorduk dedi.
canım iş,ramazan derken topiğe pek gelemiyorum ama hepiniz aklımdasınız.görüşmek üzere.
merhaba melek anneleri,
ben de bir melek annesiyim.. 34 haftalık oğlumu plasenta dekolman (plasentanın erken ayrılması) sebebiyle 3 ay önce kaybettim.. tarifi olmayan bir acı...
hayatım, hayata bakışım, herşey değişti.. hep beterin beteri olduğunu biliyorum ama bu yaşadığımız acı gerçekten katlanılır gibi değil.. doğurduğu çocuğu çöpe atan insanlar var bu dünyada... neden ben? diye isyan etmekten yorgun düştüm..anlamı yok sorgulamanın biliyorum ama bu gerçeği kabullenemiyorum..
3 gün küvezde yaşadı meleğim..onu toplasak 3 günde ancak 3 dakika görebildim .. doktorlar en ufak bir umut cümlesi kurmadılar ama ben o 3 gün boyunca delicesine umut ettim.. hayatımın en kötü 3 günü gibi görünse de aslında en güzel 3 günüydü, çünkü yavrum hayattaydı ve ben anneydim.......
tetkikler yapıldı, kan pıhtılaşması çıktı..doktor "kesin bu sebep oluştur diyemeyiz" dedi.....ve sezaryen olmama rağmen sadece 4 ay korunma süresi verdi..1 ay sonra tekrar deneyeceğiz..
umarım meleğimin kardeşi bizi çok bekletmez ve çoook mutlu eder..onu hep 2 katı seveceğiz..hem abisinin yerine hem de kendi yerine..
bütün melek annelerine sonsuz sabırlar diliyorum... öncelikle melek anneleri olmak üzere tüm bebek isteyenlere allah en kısa sürede sağlıklı, uzun ömürlü evletler bağışlasın..
kızlarr benimde içim acıyor, ne zaman geçecek bilmiyorum.. 18 ve 14 haftalık 2 kaybım var, ikiside beyin anomalisi.
bi bebeğimin olmasını o kdr istiyorum ki ama tekrar doktora gitmeye cesaret edemiyorum.. en sonki kaybın üzerinden 6 ay geçti ama bu aralar yüreğimin acısı
yine arttı.. doktorum bi kaç ay sonra gel dedi ama gidemiyorum, kontrole bile gidemedim daha, bundan sonra sağlıklı bi gebelik geçirmek hayal gibi geliyor..
sağlıklı bi bebeğim olsun lütfennnnnn
merhaba melek anneleri bebeğimin birini kaybedeli bugün 41 gün oldu diğerini kaybedeli 38 gün bu nasıl bir acıdır ki bugün de anneannemi kaybettik. yavrularımın hasreti gün geçtikçe dahada artıyor ne yapacağım bende bilmiyorum Allah bir daha nasip edermi onuda bilmiyorum. bebeklerimin mezarına gidemedim cesaret edemiyorum onları orada bırakıp gitmek bilmiyorum gerçekten çok zor gitmeyi çok istiyorum ve Allah nasip ederse cesaretimi toplayıp gideceğim. Allah herkese sabır versin ve en kısa zamanda inşallah isteyen herkese hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder.
merhaba melek anneleri bebeğimin birini kaybedeli bugün 41 gün oldu diğerini kaybedeli 38 gün bu nasıl bir acıdır ki bugün de anneannemi kaybettik. yavrularımın hasreti gün geçtikçe dahada artıyor ne yapacağım bende bilmiyorum Allah bir daha nasip edermi onuda bilmiyorum. bebeklerimin mezarına gidemedim cesaret edemiyorum onları orada bırakıp gitmek bilmiyorum gerçekten çok zor gitmeyi çok istiyorum ve Allah nasip ederse cesaretimi toplayıp gideceğim. Allah herkese sabır versin ve en kısa zamanda inşallah isteyen herkese hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder.
sen ameliyata benden biraz daha geç girmişsin anladığım kadarıyla..çünkü bebeğimin kalp atışları çok zayıfta olsa vardı sezaryen sırasında..doğal olarak benim için de erken müdahale sayılır.. dekolman çok hızlı gelişiyor, ikimizi de allah korudu..nasıl farkedemedim diye düşünme sakın, ben de gaz ağrısı diye gittim...malesef çok az belirti veriyor ama çoook tehlikeli olabiliyor dekolman.. ikimiz de gizli kanamalı olmuşuz, farkedebilmemiz çok zordu..zaten dekolmanın ne olduğundan haberim bile yoktu yaşayana kadar
1 yıl bekletmekte haklı doktorun, sağlam rahim çok önemli..rahim sağlam olsun ki yeni bebiş güzelce tutunsun annesine..günler hızla geçecek inşallah..ben günde 1 folbiol, 1 coraspin içiyorum...hamile kalınca da iğneye başlıycaz inşallah..umarım hamile kalmam çok uzun sürmez de senin için örnek olurum..benim haftalar ilerlerken sen hamile kalırsın.sonra beraber gün sayarız..hayırlısı ile hepimiz yavrularımızı kucağımıza alalım..inşallah bu hayaller gerçek olur
horizon güzel dileklerin için teşekkür ederim.ben evde duş almıştım.ağrı yoktu.ne olduysa acilden ameliyathaneye çıkana kadar oldu.bebeğide o 5-10 dakikalık zamanda kaybettik.düşünsene doğum başladı diye gidiyorsun nelerle karşılaşıyorsun.bana hiç belirti vermedi.o yüzden çok şaşkınım.bende kitaplarda okumuştum ama hiç karşılaşmamıştım insanın başına herşey gelebiliyor.
bende hak verdiğim için hiç ısrar etmedim.şu anda birşey kullanmıyorum.aralıkta tekrar test yaptırıp görüşeceğiz o zaman folik aside başlayacağız.herşeyin hayırlısı.bazen hiç olmayacak gibi geliyor.bazende ümitleniyorum.
canım inşallah dediğin gibi olur.inşallah beraber gün sayarız.inşallah kısa zamanda bebeğin karnına gelir ve sağlıkla kucağına alırsın.
toprakesra nerelerdesin ?
Sizede oluyor mu ? Gün içinde İş ortamı olsun ,arkadaş ortamı olsun, yada ne bilim mahallede bir komşu. daha öncede gıcık gitmişliğiniz vardır ama şimdi hareketlerine tahammul edemez ve kendinizi onun başına bin türlü nusubet gelmesini diler bir şekilde bulursunuz.yaşadığınız acının aynısını kat be kat yaşamasını istersiniz.bana bu çok olmaya başladı belkide gerçekten kendini bilmez şuursuzların arasında olduğum için şanssızım ya da içinde bulunduğum ruh hali patolojik bir sonuç doğurdu.bilemiyorum...neden bu kadar öfkeliyim , zamanla üzüntümün yerini öfke almaya başladı bu normal bir sonuçmu? ne zaman düzeleceğim , ya da aranızda düzelmeyi başarabilen var mı? oysa ki ben çok iyi bir anne olacaktım.neler hayal ettim kızım için , hala kızımın iyi kalpli annesi olarak kalabilmem için Rabbim sen beni terk etme.yalvarıyorum tüm melek annelerinin yardımcısı ol.
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba
Bende 31 martta 12. haftalık hamileydim ve kontrole gittim bebeğimin kalp atışlarının 10 haftalıkken durduğunu öğrendim ve 1 nisanda şaka gibi kürtaj oldum.ilk bebeğimdi ve onu kaybettim benim gibi bebeklerini kaybedenlere sabır ve yeniden sağlıklı hamiş kalmalarını ve bebek bekleyenlerinde umarım sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmelerini dilerim.
Allah büyüktür arkadaşlar herkese sabır versin.
Buralardayım canım benim; doktor sonuçlara baktı, anormal hiç bişey yok,2 gündür bilmiyorum gene kötü günlerimden birisi heralde moralim bozuk, doktorada gıcık olmaya başladım aslında çok iyi bi doktor ama kendince bana iyi bişeyler söylemeye çalışıyo O herşey çok iyi olcak tekrar mutlu olacaksın dedikçe boş konuşma deyip odadan çıkıveresim geliyor.tahlillerin iyi çıkmasına nedense çok sevinmedim.Şükretmeliyim belki, neden oldu o zaman '' ileri preeklampsi''.İsyan etmek istemiyorum ama bazen acı dayanılmaz oluyo bazen umut dolu oluyorum.Geçenlerde arkadaşlarla iftar yemeğine gittik orda çok sevdiğim bi arkadaşım, ilk bebeğini 3 aylıkken kaybetmişti,şimdi 32 haftalık hamile yani benim haftamda, bak canım bu konularda seninle enfazla konuşabilecek kişi benim bi şu bu hormonuna baktırsana falan dedi...bana tanı koyuldu preeklampsi dedim.Susup kaldı belki kırıldı bilmiyorum ama gerçekten konuşmak istemedim o anda heryerde konuşmak istemiyorum nedense.sanki ortalığa dökülmesin oğlumun adı falan gibi düşünüyorum.Çünkü benim için o ölmedi. Sen nasılsın bende senin mezarlığa gidip gitmediğini merak ediyorum.Hatta bugün belki yarın gider diye bile düşündüm.Allah yardımcımız olsun dualarım seninle ve burdaki tüm arkadaşlarla her sahur ve iftar da...sevgiler
canim benim, öfke tabii ki oluyor, ama beddua seklinde degil de... bir an, neden benim basima geldi... bu insanlar cok "normal" bir hayat sürerlerken ben niye bunlari yasiyorum gibi düsünceler geliyor aklima... gicik ve hareketlerine tahammül edemedigim insanlar da oluyor ne yalan söyleyeyim...
bütün bu hislerimiz yasadigimiz yasin evreleri... bu öfke biraz da adini koymak istemedigimiz isyandan da geliyor... o zaman hemen bu düsüncelerden siyrilip Allaha siginmamiz lazim... namaz kil O'na anlat tüm duygularini, yakarislarini...
Öpüyorum canim..
Arkadaşlar selamlar ;
Uzun süre sonunda sizlere güzel bir haberim var 7 haftalık hamileyim.:)Dualarınıza çok ihtiyacım var.Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu.
Arkadaşlar selamlar ;
Uzun süre sonunda sizlere güzel bir haberim var 7 haftalık hamileyim.:)Dualarınıza çok ihtiyacım var.Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu.
Merhaba esracım.tahlillerinin iyi çıkmasına sevinememekte haklısın çünkü en azından sebebi şu diyebilecektik. bebeklerimizi bu yüzden kaybettik diyebilecektik, tedavisi varsa ona bakacaktık ama yok işte.. çok feci birşey aniden tansiyonunu bişey tetikliyor sebebini bilmiyoruz,sadece hamilelikte ortaya çıkıyor...bu mudur yani hepsi bumu tıp hani çok ilerideydi hepsi palavra.. doktorlara ben de kızıyorum benim doktorum da öyle idi hep iyi tablolar yaavv bir kere desene senin yaşın dan dolayı ve ilk gebelik olmasından dolayı böyle bir riskin var diye .. ne okudunuz onca yıl siz ? hiç mi hastanız olmadı..şimdi düşünüyorumda daha önceden preeklamsi dedikleri şeyi duymuş olsa idim hemen kendimi o risk grubuna dahil ederdim ne biliimm yaaaa sinirlensek ne hepsi boş ..tabiii acıyı yaşayan biziz daha nehirin mezarına gidemedim canım benim taşını daha bitirmemişler bugün yarın biter.bu hafta gideceğim inşallah bana da gittiğimde rahatlayacakmışım gibi geliyor.Biliyormusun bana da artık öyle olmaya başladı kızım hakkında artık heryerde konuşmak istemiyorum.kimse konuşmasın istiyorum herkes kendi bildiğini kendine saklasın çünkü kimsenin yorumu artık işimize yaramayacak olan oldu.
Tamam doktorun herşeyin iyi çıktı dedi ama peki yeni bir gebelik içimn ne dedi? belki başka bir doktora daha git ben öyle yapacağım çünkü bir tanesi ile yetinmeyeceğim.Kadın Hastalıkları ve Doğum kendi içinde de bölümlere ayrılıyor , tüp bebek, onkoloji ve riskli gebelikler diye..burada tıp fakültesinde riskli gebelikler prof. İnanç Mendilcioğlu var .zaten kendi doktorumda gelişme geriliğini gördüğünde acil inanç beye sevketmişti inanç bey incelemişti.ona gideceğim bakalım ne diyecek bana da pıhtılaşma testi vs yapacaklar bayramdan sonra, bende aynı senin gibiyim pıhtılaşma çıksın diye dua edeceğim neredeyse..kendine iyi bak tatlım bugünleri beraber atlatacağız önce buna inanalım ve güçlü olalım öpüyorum kocaman....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?