Preeklampsi tanısı konmuştu bana, vücudumda herhangi bir etkisi oldumu olmadımı, kan falan aldılar, karaciğer,kan sayımı v.s. tabi bide rahim ne durumda ona baktılar,bomboş ve anlamsız bir ultrason. 10 ay bekleme süresi dedi doktor.tabi bu doktorun dediği ,10 aydan sonra bakalım Allah tekrar verecekmi,yani.Herşeye karşı okadar nötrüm ki şu anda ,doktorun dedikleri zerre kadar heyecan vermiyo artık,çıkarken sımsıkı elimi tuttu dr. daha kötü olabilirdi seni kaybedebilirdik dedi.Ama işte hayattayım.Bugün sahurda uyandım boş boş kendime baktım.Ağladım rahatlıyorum ağlayınca,Herşey çok anlamsız.
Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki arkadaşım,aynı şeyleri yaşıyoruz başından beri biliyorsun.ama lütfen ne olur negatif düşünme göreceksin güzel günler bizi bekliyor,ben buna inanıyorum,inanmak zorundayım başka çaremiz yok ,ağlamadan bir günüm geçmiyor , bana da preeklamsi dediler hastahanede sonra doktorum preeklamsi ile pekte örtüşmüyor dedi yakında prof a gidecem bence preeklamsi geçirdim bakalım o ne diyecek salak gibi bir şey oldum. birbirimize tutunmaya ihtiyacımız var burda paylaşalımki deneyimlerimizi bütün algılarımız açık olsun, dahakine bilinçli hamilelikler yaşayalım arkadaşım...daha dikkatli olacağız, daha kontrollü ne bileyim öncekinde de elimizden geleni yaptık bunda da yapacağız hatta daha bilinçli olarak başka yolu yok hadi biraz cesaret....üzme kendini..
aylar sonra konuşuyoruz , ne yaptığımı soruyor ''işe başladım yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum bu arada tedavilerime bakıyorum ilerisi için ne gibi risklerim var onları araştırıyorum'' diyorum sessizce....hayat öyle bir kıstıki sesimi zaten istesemde yüksek sesle konuşamıyorum artık.kanımı buz gibi eden cevap geliyor.'' Neeeeeeee sen yinemi bebek düşünüyorsun !!! bak yaşın kaçın oldu , kısada olsa anneliği tattın,Allah tan gelene razı ol, bak benim var da ne oluyor 10 seneye kalmaz ayrılır gider kendi hayatını kurar bana bir faydası olacak mı bakalım , zaten bu dünya çok kötü yaşamın bir anlamı yok ..bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı.........hiç kimseyle konuşmayalım mı ? yok yok gerçekten konuşmayalım , kapanalım içimize, kendi dünyamıza taaa derinlere oraları öyle güzel ki ..elbet birgün cevap vereceğiz sizlere Allah'ın izniyle elbet bir gün o günde gelecek.........
insan gerçekten inanamyor böle insanların varlığına. bizi bizden başka hiç kimse anlayamaz anlayamıyor. sanki insanlar can yakmak için sıraya girmiş. allah bizlere birdaha evlat acısı yaşatmasın onlarada akıl fikir versin. günaha giriyorum bazen böle evlat kıymeti bilmeyenlere veriyor rabbim işte ya......
inadına doğurmazsam bana da Nehirinannesi demesinleryok yok sıyırmaya başladım
Bazen ne yapmak istiyorum biliyormusun gülse , hiç kimseyi tanımadığım bir yere gitsek,yeniden bir hayat kursak orda sağlıklı bir gebelik yaşasam kucağım da bebeğimle gelsem sonra hepsine desemki '' işte bu benim bebeğimmmmmm.!!!!! ''
yok artık neye inanacağımı şaşırdım gerçekten bilmeden mi yapıyorlar bunu bana birazcık empati kuramıyorlar yemin ederim yaaa , ya onlar hasta ya ben. değilsem de yakındır bu gidişle..
Tatlım benim ya, salla insanları boşver gerçekten bak hep aynı şeyleri birbirimize söylüyoruz ama, ben artık onların bizi anlamasını beklemiyorum.Çünkü bu çok büyük bir acı insana şekil değiştirten, kendini, hayatta en sevdiklerini hiçe saydıran bi acı,artık aynı pencereden bakmıyoruz dünyaya, hepsine ve herkese boşver.Ben inan bana yürekten inanıyorum ki senin Nehir kadar güzel ve akıllı cimcime bi kızın olacak inşaallah.Allah bize kaybettiklerimizin denginde mutluluklar versin inşaallah, biraz daha toplayalım, biz sonsuzluktada burda da anneyiz, her anneye bu şans verilmiyor.Ben bugün bu teselliyi buldum, sonsuzluktada bir anneyim, annesin.
aylar sonra konuşuyoruz , ne yaptığımı soruyor ''işe başladım yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum bu arada tedavilerime bakıyorum ilerisi için ne gibi risklerim var onları araştırıyorum'' diyorum sessizce....hayat öyle bir kıstıki sesimi zaten istesemde yüksek sesle konuşamıyorum artık.kanımı buz gibi eden cevap geliyor.'' Neeeeeeee sen yinemi bebek düşünüyorsun !!! bak yaşın kaçın oldu , kısada olsa anneliği tattın,Allah tan gelene razı ol, bak benim var da ne oluyor 10 seneye kalmaz ayrılır gider kendi hayatını kurar bana bir faydası olacak mı bakalım , zaten bu dünya çok kötü yaşamın bir anlamı yok ..bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı.........hiç kimseyle konuşmayalım mı ? yok yok gerçekten konuşmayalım , kapanalım içimize, kendi dünyamıza taaa derinlere oraları öyle güzel ki ..elbet birgün cevap vereceğiz sizlere Allah'ın izniyle elbet bir gün o günde gelecek.........
sonsuzlukta anneyim!!!!!!!!! çok sevdim cnm bu sözü......
Bazen ne yapmak istiyorum biliyormusun gülse , hiç kimseyi tanımadığım bir yere gitsek,yeniden bir hayat kursak orda sağlıklı bir gebelik yaşasam kucağım da bebeğimle gelsem sonra hepsine desemki '' işte bu benim bebeğimmmmmm.!!!!! ''
yok artık neye inanacağımı şaşırdım gerçekten bilmeden mi yapıyorlar bunu bana birazcık empati kuramıyorlar yemin ederim yaaa , ya onlar hasta ya ben. değilsem de yakındır bu gidişle..
BN DE ÇOK İstyrm onu. gitmek istyrm heryerden. okulumdan. apartmanımdan. şehrimden. heryerden.
birinin diğerine ''bak bebekleri ölen o işte, her sene gebe.'' dediklerini düşünmediğim herhangi bir yere. allah hayırlısını versin.
o günden 2 gün sonra eve geldiğimde camdan bakmak istemedim,daha sonra dışarı çıkmak hele iş yerinde dolaşmayı hiç istemedim,sanki herkes bana bakıyo beni ayıplıyo gibi geliyodu,sonradan bu düşünceden sıyrılmaya başladım.Serviste hergün eve giderken,kendi kendimi gaza getiriyorum bazen ,bunca acıya rağmen hala çalışan hala hayata tutunan,Allah' a gerçek anlamda şükreden şükretmek isteyen insanım ben,çalıştığım iş yeri yeni bi fabrika buranın açılışından beri çalışıyorum,iş arkadaşlarımda benim gibi hepimizin evlilik tarihi ve hamilelikleri sıralı, iftar yemeği düzenliyoruz 2 si hamile ki benim oğlum onlardan büyük olacaktı; diğer lerinin çocukları var bir tek ben çocuksuzum, evet çok acı ama gururla oturmalıyız bence gerçekten, bende bazen boşver tekrar hamile kalma kariyerinde var hem diyorum bazen de denemeye değer diye düşünüyorum.Allah daha hayırlısını verecek inşaallah sevgiler canım
merhaba arkadaşlar. bende tüp bebekle hamile kalmıştım, ikizlerim vardı ama 24. haftamda akşam sancım başladı anlayamadım ne olduğunu hastaneye gittim bana hiç bakmadılar hiç ilgilenmediler 3 saat beklettiler sonunda dayanılmaz bir sancı girdi ben bağırmaya başlayınca gece kadın doğum bölümüne götürmeye tenezzül ettiler muayene ettiler meğer doğum başlamış düşünsenize yukarıya çıkarmadan önce ultrasona soktular bebeklerimin ikiside yaşıyordu ve doğum olduğunu anlamadılar benden kan alıp idrar istediler doğum anında bana bunlardan bişey bekleme diye bağırıp çağırdılar ilk bebeğim doğdu diğeri ters di onu almaya çalışırken öldürdüler diğer bebeğim ise üçbuçuk gün yaşadı her geçen gün acıları daha da artıyor ne yapacağımı bilemez haldeyim bende birini hiç göremeden gömdüler diğerini ise hiç dokunamadım bile kokusunu duyamadan onalara doyamadan ikisinide kaybettim bende bazen deli gibi yollara düşüp çekip gitmek istiyorum Allah ım ne büyük acıymış hiç kimsenin yaşamasını istemem bu acının geçeceğini ise hiç sanmam. Allah hepimize sabırlar versin ve tez zamanda hamile kalıp hayırlı sağlıklı hamilelik geçrmek ve hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder inşallah bu acıları bir daha yaşatmaz.
merhaba arkadaşlar. bende tüp bebekle hamile kalmıştım, ikizlerim vardı ama 24. haftamda akşam sancım başladı anlayamadım ne olduğunu hastaneye gittim bana hiç bakmadılar hiç ilgilenmediler 3 saat beklettiler sonunda dayanılmaz bir sancı girdi ben bağırmaya başlayınca gece kadın doğum bölümüne götürmeye tenezzül ettiler muayene ettiler meğer doğum başlamış düşünsenize yukarıya çıkarmadan önce ultrasona soktular bebeklerimin ikiside yaşıyordu ve doğum olduğunu anlamadılar benden kan alıp idrar istediler doğum anında bana bunlardan bişey bekleme diye bağırıp çağırdılar ilk bebeğim doğdu diğeri ters di onu almaya çalışırken öldürdüler diğer bebeğim ise üçbuçuk gün yaşadı her geçen gün acıları daha da artıyor ne yapacağımı bilemez haldeyim bende birini hiç göremeden gömdüler diğerini ise hiç dokunamadım bile kokusunu duyamadan onalara doyamadan ikisinide kaybettim bende bazen deli gibi yollara düşüp çekip gitmek istiyorum Allah ım ne büyük acıymış hiç kimsenin yaşamasını istemem bu acının geçeceğini ise hiç sanmam. Allah hepimize sabırlar versin ve tez zamanda hamile kalıp hayırlı sağlıklı hamilelik geçrmek ve hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder inşallah bu acıları bir daha yaşatmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?