bebeğini kaybedenler 2011

Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki arkadaşım,aynı şeyleri yaşıyoruz başından beri biliyorsun.ama lütfen ne olur negatif düşünme göreceksin güzel günler bizi bekliyor,ben buna inanıyorum,inanmak zorundayım başka çaremiz yok ,ağlamadan bir günüm geçmiyor , bana da preeklamsi dediler hastahanede sonra doktorum preeklamsi ile pekte örtüşmüyor dedi yakında prof a gidecem bence preeklamsi geçirdim bakalım o ne diyecek salak gibi bir şey oldum. birbirimize tutunmaya ihtiyacımız var burda paylaşalımki deneyimlerimizi bütün algılarımız açık olsun, dahakine bilinçli hamilelikler yaşayalım arkadaşım...daha dikkatli olacağız, daha kontrollü ne bileyim öncekinde de elimizden geleni yaptık bunda da yapacağız hatta daha bilinçli olarak başka yolu yok hadi biraz cesaret....üzme kendini..

Canım kardeşim çok haklısın umutlanmalıyız ama bi kerede yazmıştım ya umutsuzluğa da kapılıyorum bazen işte.Hele o hastaneye gitmek o günü tekrar hatırlattı bana.Bu preeklampsinin gelişimini ve sebebini bulan dr. a nobel ödülü verilir heralde.Bencede sen preeklampsi geçirmişsin arkadaşım bende senin gibi birden bire şişmiştim.hatta 2 gün boynumda tarifsiz bi ağrı vardı. meğer tansiyonum tavan yapmış,okuduğum çoğu yerde idrarda protein esas bu hastalığın tanısını koyduran veri yazıyordu.Dr u çek etmekte çok haklısın.2 doktorla gitmekte yarar var sanırım.Bende eğer tekrar hamile kalırsam, hem geçmişimi bilen doktora hemde başka bi doktora gidicem.

aylar sonra konuşuyoruz , ne yaptığımı soruyor ''işe başladım yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum bu arada tedavilerime bakıyorum ilerisi için ne gibi risklerim var onları araştırıyorum'' diyorum sessizce....hayat öyle bir kıstıki sesimi zaten istesemde yüksek sesle konuşamıyorum artık.kanımı buz gibi eden cevap geliyor.'' Neeeeeeee sen yinemi bebek düşünüyorsun !!! bak yaşın kaçın oldu , kısada olsa anneliği tattın,Allah tan gelene razı ol, bak benim var da ne oluyor 10 seneye kalmaz ayrılır gider kendi hayatını kurar bana bir faydası olacak mı bakalım , zaten bu dünya çok kötü yaşamın bir anlamı yok ..bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı.........hiç kimseyle konuşmayalım mı ? yok yok gerçekten konuşmayalım , kapanalım içimize, kendi dünyamıza taaa derinlere oraları öyle güzel ki ..elbet birgün cevap vereceğiz sizlere Allah'ın izniyle elbet bir gün o günde gelecek.........

insan gerçekten inanamyor böle insanların varlığına. bizi bizden başka hiç kimse anlayamaz anlayamıyor. sanki insanlar can yakmak için sıraya girmiş. allah bizlere birdaha evlat acısı yaşatmasın onlarada akıl fikir versin. günaha giriyorum bazen böle evlat kıymeti bilmeyenlere veriyor rabbim işte ya......

Bazen ne yapmak istiyorum biliyormusun gülse , hiç kimseyi tanımadığım bir yere gitsek,yeniden bir hayat kursak orda sağlıklı bir gebelik yaşasam kucağım da bebeğimle gelsem sonra hepsine desemki '' işte bu benim bebeğimmmmmm.!!!!! ''
yok artık neye inanacağımı şaşırdım gerçekten bilmeden mi yapıyorlar bunu bana birazcık empati kuramıyorlar yemin ederim yaaa , ya onlar hasta ya ben. değilsem de yakındır bu gidişle..

inadına doğurmazsam bana da Nehirinannesi demesinler yok yok sıyırmaya başladım

Tatlım benim ya, salla insanları boşver gerçekten bak hep aynı şeyleri birbirimize söylüyoruz ama, ben artık onların bizi anlamasını beklemiyorum.Çünkü bu çok büyük bir acı insana şekil değiştirten, kendini, hayatta en sevdiklerini hiçe saydıran bi acı,artık aynı pencereden bakmıyoruz dünyaya, hepsine ve herkese boşver.Ben inan bana yürekten inanıyorum ki senin Nehir kadar güzel ve akıllı cimcime bi kızın olacak inşaallah.Allah bize kaybettiklerimizin denginde mutluluklar versin inşaallah, biraz daha toplayalım, biz sonsuzluktada burda da anneyiz, her anneye bu şans verilmiyor.Ben bugün bu teselliyi buldum, sonsuzluktada bir anneyim, annesin.

çok haklısın cnm. bizler normal olarak zaten çok hassasız ve insanlar çok düşüncesiz çok boş konuşuyorlar. dediğin gibi bi an önce doğurmak istiyorum . günler geçmek bilmiyor 3 ay doluyor ramazanıda atlattıkmı 4 ay daha fazla beklemicem korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ama çok istiyorum.

sonsuzlukta anneyim!!!!!!!!! çok sevdim cnm bu sözü......

evet sesimiz çok kısıldı. öyle ki böyle saçma dialoglar bile bizi katil etmiyor.

biz boşuna mı birbirimize bağlandık güzelim yaa.. dış dünya itti bizi sanal ama ilaç olan ilişkilere..

bnmki aynen şöyle; herkesi idare. burada kendin ol. o kadar .

BN DE ÇOK İstyrm onu. gitmek istyrm heryerden. okulumdan. apartmanımdan. şehrimden. heryerden.

birinin diğerine ''bak bebekleri ölen o işte, her sene gebe.'' dediklerini düşünmediğim herhangi bir yere. allah hayırlısını versin.

o günden 2 gün sonra eve geldiğimde camdan bakmak istemedim,daha sonra dışarı çıkmak hele iş yerinde dolaşmayı hiç istemedim,sanki herkes bana bakıyo beni ayıplıyo gibi geliyodu,sonradan bu düşünceden sıyrılmaya başladım.Serviste hergün eve giderken,kendi kendimi gaza getiriyorum bazen ,bunca acıya rağmen hala çalışan hala hayata tutunan,Allah' a gerçek anlamda şükreden şükretmek isteyen insanım ben,çalıştığım iş yeri yeni bi fabrika buranın açılışından beri çalışıyorum,iş arkadaşlarımda benim gibi hepimizin evlilik tarihi ve hamilelikleri sıralı, iftar yemeği düzenliyoruz 2 si hamile ki benim oğlum onlardan büyük olacaktı; diğer lerinin çocukları var bir tek ben çocuksuzum, evet çok acı ama gururla oturmalıyız bence gerçekten, bende bazen boşver tekrar hamile kalma kariyerinde var hem diyorum bazen de denemeye değer diye düşünüyorum.Allah daha hayırlısını verecek inşaallah sevgiler canım

tabii kiii.. en hayırlısı buydu ve biz bunu yaşadık. okadarrrr. :) hepimizin iş başlangıcı çok güç oldu inan. kendimden kaçtım, çevremden kaçtım.. sırtımı dönüp gözyaşımı sildim. içim cız etti. burnumun direği sızladı. ama bn de direndim.

Rabbimden geldi. o bni çok seviyor. verdiyse bunları gerektiğinden verdi dedim. okudum okudum okudum.. ruhumu geliştirdim herşeyden önce. ve elhamdulillah başettim hayatımla. çnk bu ımtıhanı veren gücünü de verdi. acısı derin derin vuruyor ama daha sağlam hissediyorum hayatta kendimi. kaçıp gitmek istesem de herşeyden; inadına gülümsedim herşeye, her zamankinden daha fazla hem de.. gözümden yaş aktı genelde içeriye bazen dışarıya, ama bn yine de gülümsedim.

Allaha bağlılık, yaşamda sağlamlık, kanaat gibi güzel huylar oğlum ve kızımın bana bıraktığı armağanlarım. onların yanına gitmeye layık olayım, kızımı ve allah izin verirse olacak çocuk veya çocuklarımı da kardeşlerinin mekanına layık yetiştireyim yeter. dahası ne ki:)

merhaba arkadaşlar. bende tüp bebekle hamile kalmıştım, ikizlerim vardı ama 24. haftamda akşam sancım başladı anlayamadım ne olduğunu hastaneye gittim bana hiç bakmadılar hiç ilgilenmediler 3 saat beklettiler sonunda dayanılmaz bir sancı girdi ben bağırmaya başlayınca gece kadın doğum bölümüne götürmeye tenezzül ettiler muayene ettiler meğer doğum başlamış düşünsenize yukarıya çıkarmadan önce ultrasona soktular bebeklerimin ikiside yaşıyordu ve doğum olduğunu anlamadılar benden kan alıp idrar istediler doğum anında bana bunlardan bişey bekleme diye bağırıp çağırdılar ilk bebeğim doğdu diğeri ters di onu almaya çalışırken öldürdüler diğer bebeğim ise üçbuçuk gün yaşadı her geçen gün acıları daha da artıyor ne yapacağımı bilemez haldeyim bende birini hiç göremeden gömdüler diğerini ise hiç dokunamadım bile kokusunu duyamadan onalara doyamadan ikisinide kaybettim bende bazen deli gibi yollara düşüp çekip gitmek istiyorum Allah ım ne büyük acıymış hiç kimsenin yaşamasını istemem bu acının geçeceğini ise hiç sanmam. Allah hepimize sabırlar versin ve tez zamanda hamile kalıp hayırlı sağlıklı hamilelik geçrmek ve hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder inşallah bu acıları bir daha yaşatmaz.

İnnnşallah imtihanından hem dünya hem de ahiret kazançlarıyla alnının akıyla çıkarsın hulyamhh. O dayanılmaz zorlukların bir türünü de sen yaşamışsın. Umarım isyansız, aklı selim atlatabilmişsindir. zor ama......

Bize de dilenen buymuş. O en yüce duyguyu en zor en acı haliyle yaşamak.

Bizlerin şimdiye kadar yazdıklarımıza arada bakarsan, sen de duygularını paylaşırsan eminim biraz da olsa kolaylaşacak işin. Bizler faydasını gördük, birbirimizi sahiplendik. Hoşgeldin cennet çocuklarının annesi.. gerçek melek annesi.

canımm...benim ..başın sağolsun arkadaşım..üzülerekte olsa hoşgeldin..evet yaşadığımız acı aynı..hepimizin hikayesine bakarsan birbirinden farklı ama yaşadığımız acı tarif edilemez ve yaşamayanın anlamayacağı türden bir acı..onun için burda toplandık bizde toprakesranın dediği gibi sonsuzluk anneleri olarak.Haklısın bu acı hiç bir zaman geçmeyecek ,başlarda bu acıyı nasıl taşıyacağını bilemezken zamanla onunla yaşamayı da öğreniyoruz çok tuhaf ama ben bile öğrendim şu iki aylık kısacık zaman diliminde . ağlamadan geçirdiğim birgün yok ama zamanla gözyaşların yön değiştiriyor,dışarı değil içine akmaya devam ediyor..güçlü olmak zorundayız arkadaşım malesef başka yolu yok , sana tavsiyem ne hissettiklerini burda paylaş bizler birbirimizi dinlemeye her zaman hazırız....

kızımın birinin adıda melekti. tek avuntum onların çok iyi bakıldığı çok iyi yerde oldukları böyle kendimi avutmaya çalışıyorum. gerçekten ne büyük acıymış bunu yaşamayan anlayamaz ki Allah kimseye bu acıyı yaşatmaz inşallah. canım çok acıyor her geçen gün onlara olan özlemim artıyor, doktorlar dinlen dedikce ben tam aksini yapıyorum hamileyken o kadar korumaya çalışmıştım ki doktor kontrolüm vardı geçti ama gidemiyorum herşey boş geliyor. ne yapacağımı bilemez haldeyim onlara ağlamıcam annenizi üzgün görmiceksiniz dedim ama başaramıyorum onları üzmek istemiyorum ama özlemlerine dayanamıyorum ağlamamak için ne kadar çabalasamda olmuyor. kendimi yapayalnız hissediyorum ne yapacağımı ne olacağını hiç bilmiyorum. Allah hepimize sabırlar versin

canım arkadaşım daha önce tanışmasak da yaşadıklarımız bizi birbirimize yakın kılıyor pardon ama yaşının neyi varmış geçmişi okudum daha 36 yaşındaydın yanılmıyorsam geçen gün çok sevdiğim bi yakınım seneler sonra tekrar gebe kaldı hem de 40 yaşında 1 çocuğu vardı ikinci 10 senedir olmuyordu tüp yaptılar tutmadı sonra kendiliğinden oldu Allahım tamamına erdirsin. gelelim bize gerçekten büyük talihsizlikti yaşadıklarımız ben 3.5 sene bebek için uğraştım eşim ve ben ameliyat geçirdik o varikosel ben miyom 3 aşılama 1tüp negatifim oldu 3.5 sene her adet olduğumda ağladım 2. tüp bebek için tedaviye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim oğlum kıymetlim için 1 büyük baş 2 koyun kestik namazımızı kıldık fakire fukaraya yardım ettik olmadı kucağımıza alamadık 5. ayımı doldurmama 2 gün kala bebeğimin kalbi durdu düşün yıkıntımı 4 ay oldu doğum tarihi ağustosun 2. haftasıydı yani önümüzdeki hafta ama yılmak yok canım tabi ki tekrar düşüneceğiz en doğal hakımız bir bebeğimizin olmasını istemek evet tabi ki ve tabi ki ve tabi ki isticeeez en o dengesize bakma Allahım bize de verecek elbet yine ham,ile olacağız ve bu sefer bebeğimiz de sağlıkla kucağımızda olacak

ah ah canım benim kıyamam inan çok üzücü kimin yaşadıklarını okusam kendim gibi geliyor hülyam olacak inşallah yeniden en kısa zamanda hamile olucaz ve bu sefer bebeklerimiz de bizimle olacak buna inanmak bunu sürekli söylemek istiyorum olacak olacak olacak ayyyyyyyy kafayı yicem yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…