bebeğini kaybedenler 2011

Kurban olurum ben senin teselli veren dillerine.Canlarım benim , hepinizi çok seviyorum, o kadar kıymetlisinizki benim için..evet doğru kısmette yoksa olmuyor ama pes etmek yok.bu tip dengesizler daha bir hırslandırıyor beni inadına daha çok istiyorum ve cenab-ı hak kında izniye bir gün cevap vereceğiz hepsineeeeee innnnşşşşallaaaaahhhhhh..........

merhaba melek anneleri,
ben de bir melek annesiyim.. 34 haftalık oğlumu plasenta dekolman (plasentanın erken ayrılması) sebebiyle 3 ay önce kaybettim.. tarifi olmayan bir acı...
hayatım, hayata bakışım, herşey değişti.. hep beterin beteri olduğunu biliyorum ama bu yaşadığımız acı gerçekten katlanılır gibi değil.. doğurduğu çocuğu çöpe atan insanlar var bu dünyada... neden ben? diye isyan etmekten yorgun düştüm..anlamı yok sorgulamanın biliyorum ama bu gerçeği kabullenemiyorum..
3 gün küvezde yaşadı meleğim..onu toplasak 3 günde ancak 3 dakika görebildim .. doktorlar en ufak bir umut cümlesi kurmadılar ama ben o 3 gün boyunca delicesine umut ettim.. hayatımın en kötü 3 günü gibi görünse de aslında en güzel 3 günüydü, çünkü yavrum hayattaydı ve ben anneydim.......

tetkikler yapıldı, kan pıhtılaşması çıktı..doktor "kesin bu sebep oluştur diyemeyiz" dedi.....ve sezaryen olmama rağmen sadece 4 ay korunma süresi verdi..1 ay sonra tekrar deneyeceğiz..
umarım meleğimin kardeşi bizi çok bekletmez ve çoook mutlu eder..onu hep 2 katı seveceğiz..hem abisinin yerine hem de kendi yerine..

bütün melek annelerine sonsuz sabırlar diliyorum... öncelikle melek anneleri olmak üzere tüm bebek isteyenlere allah en kısa sürede sağlıklı, uzun ömürlü evletler bağışlasın..

Merhaba canım, başın sağolsun..Rabbim dayanma gücü versin hepimize . bende 2 ay önce kaybettim kızımı 29 haftalık benimki de 17 gün yaşadı .neler hissettiğini nasıl bir acı yaşadığını çok iyi anlıyorum.iyi ettin buraya yazmakla çünkü burada hepimiz birer melek annesi olarak birbirimize destek olmaya çalışıyoruz ve inan bana oluyoruz da .Bizi bizden başka anlayan yok ne yazık ki bazen ümitsiz,bazen kızgın,bazen kırılgan bazen ağlamaklı yazışıp duruyoruz işte .sende dök içini içinden ne geçiyorsa yaz biz buradayız..

kızlarr benimde içim acıyor, ne zaman geçecek bilmiyorum.. 18 ve 14 haftalık 2 kaybım var, ikiside beyin anomalisi.

bi bebeğimin olmasını o kdr istiyorum ki ama tekrar doktora gitmeye cesaret edemiyorum.. en sonki kaybın üzerinden 6 ay geçti ama bu aralar yüreğimin acısı

yine arttı.. doktorum bi kaç ay sonra gel dedi ama gidemiyorum, kontrole bile gidemedim daha, bundan sonra sağlıklı bi gebelik geçirmek hayal gibi geliyor..

sağlıklı bi bebeğim olsun lütfennnnnn

horizon seni merak ediyordum.nasılsın evine yerleştin sanırım.canım benim inşallah en kısa zamanda rabbim önce karnını sonra kucağını doldurur.

ALLAH sabırlar versin nehirinannesi.evet haklısın bizi bizden iyi anlayan olamaz.kaybetme şeklimiz,yaşadığımız yerler,hayatlarımız faklı olsada acılamız ve bu acının bize hissettirdikler ortak.yazdıklarınızı okudukça evet evet diyorum oda aynı ben gibi hissediyor.

rabbim kiseye böyle aclar yaşatmasın.bizlerede imtihanımızı layıkıyla verebilmeyi nasip etsin.

canım benim seni ve taşıdığın endişeyi çok iyi anlıyorum.ama doktora gitmezsen olmaz ki.bence pes etme biran önce doktoruna git.hamilelik öncesi testlerini yaptır.inşallah seninde sağlıklı bir bebeğin olur canım.ümitsizliğe kapılma olur mu?

horizon seni merak ediyordum.nasılsın evine yerleştin sanırım.canım benim inşallah en kısa zamanda rabbim önce karnını sonra kucağını doldurur.

ben de seni merak ediyordum aynı şekilde..biz taşındık, yeni ev çok iyi geldi..okuduğum kadarıyla sen de hacca gidecekmişsin..orada hepimize dua edecemişsin..allah razı olsun şimdiden..

senin tahlillerde eksik vardı, yaptırmıştın, sonuçlandı mı? bir de sendeki mutasyon neydi?

evet canım kısmet olursa gideceğim ve oralarda hepimiz için dua edeceğim.evinde sağlık ve huzurla otur inşallah.

benim tahliller bitti.sadece faktör 5 leiden heterozigot çıktıı.diğerleri normal dendi.sebep kesin budur diyemeyiz dediler bazen hiçbir neden yokkende olabiliyormuş.kısmet işte.tekrar gebelik olursa clexan diye bir kan sulandırıcı var tespit edilir edilmez ona başlanacakmış.

akşam nöbete gideceğim.normalde işe önümüzdeki hafta başlayacaktım.herşey o kadar zor geliyor ki.bir yıl öncesi planlarıma önceliklerime bakıyorum birde şimdiye.hacca gitmeyi hep isterdim ama bak neyin peşinden nasip oldu.

doktorum aralıka tüm tahlillerine tekrar bakalım dedi.folbiolü ozaman başlayacak.geçen hafta ameliyatıma giren bir arkadaşla görüştük benim karnımın içinede kan sızmış.herhalde tüplerden oraya sızdı.açınca hepsi şok olmuş.rahim çok incelmiş sadece karın içinde periton denen zar tutuyormuş.amelyatta bana müdahale etmişler.ben bunların hiçbirini bilmiyordum.bebekte zaten hiç canlılık belirtisi yokmuş.arkadaş değil yarım saat 5-10 dakika içinde açmasaydık senide kaybedecektik dedi.onu görünce kendime hakim olamadım.kızıda üzdüm.nasıl farkedemedim aklım almıyor.hemde hemşireyken.doktorum sanıyorum bu yüzden bir yıldan taviz vermiyor.detayları anlatmadı ama neredeyse senide kaybediyorduk dedi.

canım iş,ramazan derken topiğe pek gelemiyorum ama hepiniz aklımdasınız.görüşmek üzere.

Melek annesi 67 neolursun banada dua et o kadar ihtiyacım varki ne olursun , bir dahaki denememizde saglikli Guzel bir hamilelik saglikli uzun ömürlü Guzel bir bebek için ne olursun . Bazen elim karnıma gidiyor sanki melek ordaymis gibi oksuyorum. Sonra bir an kendime geliyorum. canım acıyor.2008 yılında normal yolla gebe kalmıştım ve bebek istediğimiz ilk anda yurtdışından bebeğime 1 tulum ve oyuncak almıştık sonrasında hamile kaldım kısmet olmadı. Sonra ikinci bebeğimde onlara baktım hamileliğim kanamalı gecsede umutluydum umudum vardı giyicekti bebeğim ..dogum tarihi 2 aralikti tahminen kıs diye sevinmistim. Son 3 ayımıza girmiş olucaktik . Simdiyse etrafımda hamilelik haberleri duyunca . İnsanlar daha bebek yokmu diye soranlar oldukça hadi yapın artık diyenler oldukça kahroluyorum bikere bikere daha . Benim hamileligimi kimseye soylememistik . İyikide soylememisiz bı de onları dinlemek vardı . İste böyle bir duadan nereye geldim kopup gidiyorum ne olur hepimiz birbirimize dua edelim

Sizede oluyor mu ? Gün içinde İş ortamı olsun ,arkadaş ortamı olsun, yada ne bilim mahallede bir komşu. daha öncede gıcık gitmişliğiniz vardır ama şimdi hareketlerine tahammul edemez ve kendinizi onun başına bin türlü nusubet gelmesini diler bir şekilde bulursunuz.yaşadığınız acının aynısını kat be kat yaşamasını istersiniz.bana bu çok olmaya başladı belkide gerçekten kendini bilmez şuursuzların arasında olduğum için şanssızım ya da içinde bulunduğum ruh hali patolojik bir sonuç doğurdu.bilemiyorum...neden bu kadar öfkeliyim , zamanla üzüntümün yerini öfke almaya başladı bu normal bir sonuçmu? ne zaman düzeleceğim , ya da aranızda düzelmeyi başarabilen var mı? oysa ki ben çok iyi bir anne olacaktım.neler hayal ettim kızım için , hala kızımın iyi kalpli annesi olarak kalabilmem için Rabbim sen beni terk etme.yalvarıyorum tüm melek annelerinin yardımcısı ol.

canım o kadar iyi anlıyorum ki seni..ilk kaybettiğimde bebeğimi zamanla geçer alışırsın dediler..ama olmuyo geçmiyo zaman geçtikçe sanki acın çoğalıyo..ben de defresif ruh halindeyim..Rabbime dua ediyorum...tekrar hamile kalmayı düşünebilmem için sıkıntıdan uzak kalmam sakin olmam gerek..başarmak istiyorum ..çabalıyorum..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

sen ne zaman kaybettin ? ve neden ?

Öncelikle şunu söyleyeyim, böyle bir acıyı (kim olursa olsun )başkasının başına gelmesini istemeyecek kadar iyi bir insan olduğuna eminim arkadaşım,ben yapı olarak biraz sinirliyimdir yani olaylara ani tepkiler veririm.Bu dönemden sonra çok sinirli olacağımı hatta tahammül edilmez biri olacağımı iş arkadaşlarımı eşimi dostumu kıracağımı düşünmüştüm.Ama tam tersi daha anlayışlı bir insan oldum yani olmaya çalışıyorum.Daha önce NKOB un da dediği gibi başımıza gelen o kadar acıysa bir o kadarda mükafatlı bir durum. Bebeklerimizi görebilmek için normal bir insandan daha çok Allah A yakın olmalıyız.Bence hala güzel kızının iyi kalpli annesisin sevgili arkadaşım.Bir keresinde çok sıkıntılı olduğum bir anda yazdığım yazıya karşılık kendini üzme demiştin,işte bende sana söylüyorum kendini, olmadığın sıfatlarla yargılayarak üzme...ve hayatta bi bk a yaramamış insanların düşüncelerini de dikkate alma.[/QUOTE]

Canım arkadaşım çok gel git ler yaşamaya başladım.bazen acım çok uzaklaşıyor bazen ise öyle bir ızdırap veriyor ki altından kalkamıyorum.Rabbime sığınıyorum şimdiye kadar da hep ona sığınmışımdır.Allahım vardır bir bildiğin diyorum.Ne bileyim işte öfkemden ne düşüneceğimi bile bilemiyorum bazen, tabiki kimseyi Allah evlat acısıyla sınamasın. bu nevrotik durumlar sonrası kızım geliyor gözümün önüne Anne sabırlı ol diyor sanki o görüntüsü, sakinleşiyorum o zaman.
bende senin gibi öyle dingin öyle sakin oldum ki ben bile tanıyamıyorum kendimi çünkü artık normal hayattaki olağan sıkıntılar ne beni eskisi gibi sinirlendirir ne de üzer....
bu arada senin testler sonuçlandı mı? kan pıhtılaşmasına falan bakılacaktı ne oldu ?

Canım arkadaşım çok gel git ler yaşamaya başladım.bazen acım çok uzaklaşıyor bazen ise öyle bir ızdırap veriyor ki altından kalkamıyorum.Rabbime sığınıyorum şimdiye kadar da hep ona sığınmışımdır.Allahım vardır bir bildiğin diyorum.Ne bileyim işte öfkemden ne düşüneceğimi bile bilemiyorum bazen, tabiki kimseyi Allah evlat acısıyla sınamasın. bu nevrotik durumlar sonrası kızım geliyor gözümün önüne Anne sabırlı ol diyor sanki o görüntüsü, sakinleşiyorum o zaman.
bende senin gibi öyle dingin öyle sakin oldum ki ben bile tanıyamıyorum kendimi çünkü artık normal hayattaki olağan sıkıntılar ne beni eskisi gibi sinirlendirir ne de üzer....
bu arada senin testler sonuçlandı mı? kan pıhtılaşmasına falan bakılacaktı ne oldu ?[/QUOTE]

test sonuçları çıktı ama cumartesi gidebilicem doktora, bakalım neler diyecek.Allah hayırlısını versin.O gelgitler bende de var bazen çok pozitif bazen berbat şekilde hıçkırıklara boğuluyorum.Herşeye rağmen ayakta durmaya çalışıyorum, bide bu durum oğlumu ziyarete gitmezsem daha da yoğun oluyor.Onu ziyarete gittiğimde galiba gerçeği tekrar hatırlıyorum ve kabulleniyorum onunla konuşuyorum,aslında gerçekten anne olduğumu yaşadıklarımın yalan olmadığını anlıyorum.

test sonuçları çıktı ama cumartesi gidebilicem doktora, bakalım neler diyecek.Allah hayırlısını versin.O gelgitler bende de var bazen çok pozitif bazen berbat şekilde hıçkırıklara boğuluyorum.Herşeye rağmen ayakta durmaya çalışıyorum, bide bu durum oğlumu ziyarete gitmezsem daha da yoğun oluyor.Onu ziyarete gittiğimde galiba gerçeği tekrar hatırlıyorum ve kabulleniyorum onunla konuşuyorum,aslında gerçekten anne olduğumu yaşadıklarımın yalan olmadığını anlıyorum.[/QUOTE]

Ben daha gidemedim kızımın mezarına . babası mezar taşını yaptırdı bugün alacak. Bugün sabah evden çıktıktan sonra nedense eve doğru dönüp baktım.kızım geldi gözümün önüne annecim hastaneden gelemedik buraya dedim. sanki onu evde bırakıyormuş gibi bir his uyandı içimdene bilim bir tuhaf oldum.onun mezarına nasıl giderim nasıl dayanacağım bilmiyorum Allahım yardım noluurrrr yadım et

Ben daha gidemedim kızımın mezarına . babası mezar taşını yaptırdı bugün alacak. Bugün sabah evden çıktıktan sonra nedense eve doğru dönüp baktım.kızım geldi gözümün önüne annecim hastaneden gelemedik buraya dedim. sanki onu evde bırakıyormuş gibi bir his uyandı içimdene bilim bir tuhaf oldum.onun mezarına nasıl giderim nasıl dayanacağım bilmiyorum Allahım yardım noluurrrr yadım et[/QUOTE]

Canım arkadaşım elbette ilk gidiş kolay değil.Ben hıçkırıklara boğulmuştum.Küçük olduğu için kayınpederim 1 yıl beklemeden etrafını yaptırmış.O mermeri öylece sökmeyi istedim alıp eve getirmeyi istedim.Çok ama çok ağladım,yaklaşık 60 dakika sonra kendime geldim ve oturdum başına, günlük ne yaptıysam anlattım, taşını öptüm öptüm öptüm,giderken çam ağacı ve çiçek almıştık onları ektik,suladık.Orda bir evladım vardı ve biz annesi babasıydık bizden önce oralara ulaşmış gitmişti.O bizi ziyarete geleceğine biz ona gidiyoduk.ikinci gidişim daha farklı oldu gene ağladım ama daha huşu içinde sadece özlediğimi söyledim o küçücük taşa,şimdi bunları yazarken bile boğazım düğümleniyor arkadaşım.3. 4. 5. gidişim ,çiçekleri açmış çamı tutmuş sessiz bir gerçek yatıyor ve beni her hafta bekliyor, sonsuzlukta bekliyor.Sana tavsiyem mutlaka git inan bana faydası var,konuş onunla paylaş içini dök kızına ben faydasını gördüm,sebebini bilmiyorum ama daha rahatlıyorum 1 haftadan 1 kaç gün geç gidersem özlüyorum.Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…