kızlar ben de 2011 ocağın 14 ünde(daha dün gibi hatırlıyorum) haftasında ve gününde normal doğum yaparak bebeğimi dünyaya getirdim fakat 4-5 saat birliktelikten sonra bebeğimi kaybettim.cerrahpaşa otopsi raporlarında anoksi olduğu söylendi.kan hastalıklarını da araştırdılar ve yine bir şey çıkmadı...kızımın kucağımdaki görüntüsü,benim acemiliğim...bilseydim daha sıkı sarılırdım diyorum...ama nasib...şimdi tekrar 8 haftalık hamileyim...her şeye hazırlıklı olmaya çalışıyorum...güçlü olmak daha zor...şu anda da düşük tehlikesi nedeniyle perşembeden beri yatıştayım...bekliyorum işte "öleceğe olacağa çare yok"demişler...
benımkıı cok yenı belkıde ama yasayan bılıyor 8 haftalık gebelıgım malesef zorunlu kurtaj ıle sonlandırılıyor cok ıstedıgım bır bebegı ıstemeyerek zorakı bırakıyorum.
tekrar bır gebelık su an dusunmek bıle ıstemıyorum aynı seylerı sıl bastan yasıyamam.Allah herkese sabır versın
Hepinize selamlar
Böyle bir başlık altında yazacağımı söyleselerdi bir gün inanamazdım.İnsan hiç kendi başına gelmeyecekmiş gibi hissediyor.Yazacak öyle şeyler var ki tekrar tekrar ağlamamak için duygularımı yazmıyorum size eminim hepiniz şu an neler hissettiğimi tam anlamıyla zaten biliyorsunuz.Bizi bizden başkası pek anlamıyor zaten.Bir de belki bizleri gerçekten sevenler...Bu konuyu açtım çünkü acısı daha çok yeni olanlar veya 2011 de yeni bebeklerine hamile kalmayı isteyenler bir araya gelelim birbirimize destek olalım istedim.
Benim daha lohusalık dönemim bitmedi.Bir oğlum var.6 sene tedaviden sonra mikroenjeksiyonla kavuştum.Bir daha olmayacak derken kızım bana süpriz yaptı.Varlığı da yokluğu da süpriz oldu.31.01.2011 de güzeller güzeli kızım Zeynebimi kaybettim inanmak zor ama herşey bu kadar yolundayken o kadar hareketli ve sağlıklıyken ne oldu da birden bire güzel kızımın 38.haftada doğumuna birkaç gün kala kalbi durdu.Kendimi suçlayıp duruyorum acaba bilmeden ben mi birşey yaptım diye.Biliyorum Cenabı Allah'ın taktiri o ne isterse o olur ama ya sebebi ben olduysam diye düşünüp duruyorum.Canım yavrum öyle güzelmiş ki.Görünce kendimi alamadım.Sevdim o güzel yüzünü ve verdim toprağa.o gece Dr kalbi atmıyor diyor olsun diyorum atmasın ne olacak ki ben eve gitmek istiyorum sanki hiçbir şey olmamış gibi bebeğim karnımda evime dönmek ve hayatıma bıraktığım o dakikadan devam etmek.Neden zamanı geri alamıyorum.
Hepimizin başı sağolsun...
mrhaba arkadaşlar bende kendi hikayemı anlatayım dedim bi gün buralara böle şeyler yazcağım aklımın ucundan gecmezdı hayat iştee süprizlerle dolu:=(ben 17 ağustosta 16 haftalık oğlumu kaybettm.sebebini bilmiyorzz ilk gebeliğimdi yaşadıklarmı aklımdan silmek cok cokkk zorr zaman ilacı belki de.herşey yoluna gibydi.sadece tsh değerimde sorun vardı bi de son 10 günn biras yoğun akıntım vardı ama idrarda enfeksiyon cıkmıştı doktr ilac kulnmaya bile gerek görmedı.cinsiyetnı öğrenmek için gitmiştik eşimle doktora sonrası malumm.canımın acısı oğlumun acısna karıştı.onu kaybettıkten sonra o ilk bir ayı cok zor gecırdım.elimde ultrasyon görüntüleri var,bi tanesinde ayak parmakları bile sayılıoyoo o kadar belli ki küçücükk...özlüyorumm...cok özlüyorumm:=(( yenı yenı iyileşiyorum en azından yokluğuna alışıyorum şimdi tekrar bebk düşünüyrz çalışmalar başladı ayn 22sinde adet olmam gerekıyo.bakalım ne olcakk.benı rahatlatan tek şey ne bilioymusunuz "dua".artık hergece kalkıp dua edıyorum sizde edin arkadaşlar.olabilidğince duaa...Rabbim inş. bigün dualarımızı kabul edicek buna inanalım.
başın sağ olsun cnm çok çok zor rabbim bizlere bi daha yaşatmasın. hiç korunma süreniz olmadı dr bişi demedimi? ben 4 ay bekledim beklemekte zor şuan hamileyim kimselere söylemiyorum. aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. unutulmuyor ama yeni bi bebekle acısı hafifliyor buna inanın
kürtajdan sonra ki ilk adeti bekledim.36 gün sonra oldum.korunma sürecini düşünmedik hiçç.her doktor başka bişi diyor.doktorun bi tanesi korunmaya girmene gerke yok dedi.bi tanesi 3 korun rahım toparlansın dedi ama ben sabredemedm.hayırlısı bilmyiorum .sen bebeğini nasıl kaybettın sebebını öğrenebildin mii?
hayrlısı olsun cnm hakkımızda inş bu defa yüzümüz gülücek herşey yolunda gidicek. kromozom bozukluğu çıktı bebeğimde amniyosentez sonucunda. turner sendromu vardı artı hidrops kistik higroma vardı olabilicek tüm olumsuzluklar mevcuttu yani maalesef ki
geçmiş olsun canım ilk bebeğin miydi?benim ilk gebeliğimdi.doktorlar sebebini araştrmannın gerek olmadığını sölediler zaten 2 ve ya 3 kayıptan sonra araştırlıyomuş.bu forumda bi sürü sebep okudum korkuyorm ben de de genetik sorun vardır diye.biraz da acele etme sebebim bu.eğer varsa bi sorun bi an önce öğrenip tedavisine başlamak.inş. bişi yoktur..
merhaba arkadaşlar,hepimizin hikayesi farklı fakat acısı aynı.gerçekten de bizi bizden başkası anlayamaz.ne kadar seni anlıyorum,bende çok üzüldüm deselerde evlat acısı yaşamayan bizi anlayamaz.bende 13 haftalık bebeğimi anensefali yüzünden kaybettim.daha doğrusu ben öldürdüm.anensefali beynin olmaması ve kafa kemiklerinin oluşmaması demek.binde 3 görülen bir hastalık.ilk öğrendiğimde acıdan öleceğimi zannettim.yeryüzünde böyle bir acı varmı diye düşündüm.kaç doktora gittik hepsi asla yaşamaz dedi.ya karnında ölür yada doğduğunda göbek bağını kesince ölür dediler.ben 1 hafta direttim aldırmayacağım diye ama sonunda kaçınılmaz sona teslim oldum.bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim eylülün 22 sinde.doktor eşime de bana da görmek istiyormusunuz diye sordu biz istemedik.nasıl bakacaktık ki.yarı kadar katili bizken.doktorum bebeğimi patoloji ve genetik araştırmaya gönderdi.ne olur ne olmaz bişey çıkarsa erkenden tedbirimizi alalım dedi.yarın hem kontrole gidicem hemde patoloji sonucu gelmiş onu öğrenicem.benim de ilk gebeliğimdi.şuan yazmaya kelime bulamıyorum,yine boğazım düğümlendi kalbim acıdı.acısı hiçbir zaman geçmiyor,geçeceğiinide zannetmiyorum.ilk bebeği ntd geçirmiş kişilerin ikinci gebeliğinde de ntd li bebek doğurma ihtimallerleri yüzde 5 miş.bu beni çok korkutuyor.aynı şeyleri 2. defa kaldıramamaktan korkuyorum.Allah'a sığınıp dua etmekten başka çaremiz yok.asla isyan etmeyelim arkadaşlar verende Allah alan da Allah.burda birbirimize destek olup inşallah güzel müjdeler vericez yakında.ben buna inanıyorum....
başın sağ olsun cnm... anlattıkların birebir benim hislerimi anlatıyor. maalesef ikincidede aynı şeyleri yaşama şansımız yükselmiş oluyor. allah büyük inş elimiz boş dönmicez bu defa. böyle düşünme arkadaşım katili biziz flan gibi. bi çok gebelik bu şekilde sonlandırılıyor. bende 20. haftamdaydım 13. haftamda hastalığımızı öğrendik 2 aya yakın bu durumda umutsuzca bebeğimle hastane hastane dolaştık bi umut die. ama olmadımı olmuyor işte tam hareketlerini hissetmeye başladım gitti bebeğim. psikolojimiz için çok ağır bişi maalesef dünya duruyor sanki. şuan yeni umutlat ve yeni korkular içindeyim. bu hafat içi kontrole gidicem ama kalbim durucak gibi geliyor. bi daha yaşarsam toparlanamam gibi geliyor. ama allah verdimide çekicez başka çaresi yok . hayat bi şeklide devam ediyor duaya çok ihtiyacımız var.
canım sende mi ntd yüzünden kaybettin bebeğini?az önce geldim doktordan.rahim güzel toparlanmış,yumurtalıklar da iyi dedi.3 ay kesinlikle hamile kalmayacaksın dedi.sonra düşünebilirsin dedi.ama 6 ay beklesen daha iyi olur dedi.folbiol verdi.hergün bitane kullan dedi.bu arada patoloji raporu da gelmiş bebeğimin.doktorum bana göstermek istemedi saklamaya çalışırken bikaç saniyeliğine de olsa gördüm.elleri ayakları....ne kadar anensefalik de olsa çok güzeldi bebeğim.yine ağlama krizlerine girdim yaaa...Allahım inşallah böyle bir acı daha yaşatmaz.sen şuan hamilemisiin canım yoksa korunma süresinde misin?
mrhaba arkadaşlar bende kendi hikayemı anlatayım dedim bi gün buralara böle şeyler yazcağım aklımın ucundan gecmezdı hayat iştee süprizlerle dolu:=(ben 17 ağustosta 16 haftalık oğlumu kaybettm.sebebini bilmiyorzz ilk gebeliğimdi yaşadıklarmı aklımdan silmek cok cokkk zorr zaman ilacı belki de.herşey yoluna gibydi.sadece tsh değerimde sorun vardı bi de son 10 günn biras yoğun akıntım vardı ama idrarda enfeksiyon cıkmıştı doktr ilac kulnmaya bile gerek görmedı.cinsiyetnı öğrenmek için gitmiştik eşimle doktora sonrası malumm.canımın acısı oğlumun acısna karıştı.onu kaybettıkten sonra o ilk bir ayı cok zor gecırdım.elimde ultrasyon görüntüleri var,bi tanesinde ayak parmakları bile sayılıoyoo o kadar belli ki küçücükk...özlüyorumm...cok özlüyorumm:=(( yenı yenı iyileşiyorum en azından yokluğuna alışıyorum şimdi tekrar bebk düşünüyrz çalışmalar başladı ayn 22sinde adet olmam gerekıyo.bakalım ne olcakk.benı rahatlatan tek şey ne bilioymusunuz "dua".artık hergece kalkıp dua edıyorum sizde edin arkadaşlar.olabilidğince duaa...Rabbim inş. bigün dualarımızı kabul edicek buna inanalım.
geçmiş olsun canım ilk bebeğin miydi?benim ilk gebeliğimdi.doktorlar sebebini araştrmannın gerek olmadığını sölediler zaten 2 ve ya 3 kayıptan sonra araştırlıyomuş.bu forumda bi sürü sebep okudum korkuyorm ben de de genetik sorun vardır diye.biraz da acele etme sebebim bu.eğer varsa bi sorun bi an önce öğrenip tedavisine başlamak.inş. bişi yoktur..
canım sende mi ntd yüzünden kaybettin bebeğini?az önce geldim doktordan.rahim güzel toparlanmış,yumurtalıklar da iyi dedi.3 ay kesinlikle hamile kalmayacaksın dedi.sonra düşünebilirsin dedi.ama 6 ay beklesen daha iyi olur dedi.folbiol verdi.hergün bitane kullan dedi.bu arada patoloji raporu da gelmiş bebeğimin.doktorum bana göstermek istemedi saklamaya çalışırken bikaç saniyeliğine de olsa gördüm.elleri ayakları....ne kadar anensefalik de olsa çok güzeldi bebeğim.yine ağlama krizlerine girdim yaaa...Allahım inşallah böyle bir acı daha yaşatmaz.sen şuan hamilemisiin canım yoksa korunma süresinde misin?
görüyorum ki aramıza yeni katılan arkadaşlar var hepinizin başı sağolsun rabbim bu acıyı untturacak başka acılar vermesin
Beklemek zor biliyorum bende şu an bekleme dönemindeyim ama bekleyecem
Bende 23 ağustosta 21+2 haftalık bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim,normal doğumla aldılar oğlumu benden, bir oğlum var 4 yaşında çok şükür ama her evlat farklı hiçbirisi birbirinin yerini tutmuyor malesef
bugün tam 49 gün oldu hala acısı içimde bende hemen tekrar bebek sahibi olmak istedim ama doktorumu dinleyecem bana 3 ay bekle dedi doktorum
ben bebeğimi kaybettikten sonra hamile görmek hamile haberi duymak istemedim hiç ama hep hamilelere gözüm takıldı hala da takılıyor sokakta, en yakın arkadaşlarım 2.bebişlerine hamile, evimi taşıdım yeni evimde yan komşum hamile...bu da rabbimin bir imtihanı diyorum artık ama başta neden hep hamileleri çıkarıyor karşıma rabbim diyordum
birde arkadaşlar güzel tarafından bakın lütfen onlar bize rabbimin hediyesi bizi cennette karşılayacaklar inşallah
peygamber efendimizde evladını kaybetmiş hemde kaç tane evladını ne mutlu bize ki rabbim bizi peygamber efendimizi imtihan ettiği gibi imtihan ediyor rabbim sabredenlerden olmamızı nasip etsin
bende bebegimi yeni kaybettim 30 eylülde gelişimini tamamlayamadıgı için karnımda ölmüş çok büyük acı rabbim bize birdaha böyle acılar yaşatmasın doktorum iki ay sonra tekrar deneye bilicegimizi söyledi ama ben hemen hamile kalmak istiyorum beklemek çok zor geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?