Bebeğini kaybedenler......

kürtaj tarihim 6 ağustos.haftaya adet bekliyorum,inşallah gecikmez.

kızlarrrrr....bugun moralım bozuldu benım.bı akraba mevlıdıne gıttık.orda bı akraba bana dedıkı ee sen de bıraz dıkkat etseydın ev tasırken dedı.bak evı tasıdın cocugu tasıyamamdın dedı.cok uzuldum.oysakı ben bılmıyodum hamıle oldugumu tasınırken...of bazen ınsanlar cok kırıcı oluyolar ya...ınsanı suclu hıssettırıyolar ::benneyaptımki

sidocum resmen sok oldum sana nasil boyle seyler soyleyebilirklava: sen istermiydin hiç.ne cahil insalar var su dunyada.akrabanmis ama kusura bakma saçmalamis resmen.ne demek çocugu tasiyamadim sinirlendim bak simdi sen takma kafana boyle seyleri kismeti yokmus ki olmadi.

bu arada bende bugun doktora gittim arkadaslar ve herseyin çok iyi oldugunu soyledi doktor.adet sonrasi tekrar hamile kalabilirsin dedi hihoyyyt.hadi hayirlisi.dort gozle bekliyorum simdi.doktoruma folik aside basladigimi soyledim dudak buktu çok onemli degil gibi.halbuki internette okudugum ve burda sizlerden ogrendigim kadariyla çok onemli kafam karisti :uhm:ama olsun ben kullanicam yinede.

tatlım,üzülme.o insanları cehaletleri ve kötü niyetleriyle başbaşa bırak.inan bana,üzüldüğüne çok üzüldüm.bir tanıdığım anlatmıştı,yeni gelinken kaynanasıyla aynı zamanda hamile kalmış.kaynana 'bu gelin benim en bakıma muhtaç olduğum zamanda lohusa olacak.'diye kadıncağızı yüksekten atlatmış,belini çiğnemiş,daha neler neler... yani öz torununu öldürmek için elinden geleni yapmış.sonuçta kadıncağız sakat kalmış ama çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirmiş.yani annesine sımsıkı tutunmuş,sağlıklı bir bebek kolay kolay düşmüyor.bizim bebeklerimizde bir problem vardı ve yaşayamadılar.ben doktoruma 'daha önce farkedilseydi yine böyle mi olurdu?' dedim, 'evet' dedi.halenin,beatrise'in bebeklerini hatırla,onlarda sorun olduğu farkedilmişti ama olmadı,yaşatılamadı.ne olur üzülme,bizler birer meleğe anne olduk,bu her kula nasip olmaz a.s.

keops çok guzel anlatmissin tesekkurler.bende acaba benimde kabahatim var mi diyordum.10 gun kanamadan sonra durdu ya bebegimin kalbi.hep yatmaliydim sadece wc ye ihtiyaci haricinde diyordum ve bir suru bahaneler buluyordum.ben 10. katta oturuyorum ve asansorum hamile kaldigim andan bugune dek çalismiyor.sanki benim inadimaymis gibi.acaba merdiven yuzunden mi oldu diyordum.gerçi çevremdekiler de oyle soyluyor ya.bugun esim doktora sordu bunun etkisi olabilirmi diye.doktor hayir dedi.yani hiç ilgisi yok.demekki bebekte bir problem vardi o yuzden kalbi durdu diyorum artik.herseyin hayirlisi ben tekrar hamile kalmak çift çizgiyi gormek için sabirsizlaniyorum simdi.en azindan hamile kalabildigimizi biliyoruz degil mi?umarim Allahim bu aciyi bir daha hiç birimize yasatmaz

Sinemcim ya benim başimada geldi 1-2 defa.aaaa nasil yartinda öyle oldu diye başlayan cümleler... Ama ben takmadim sağlik sektöründeyim burda nekadar hasta görüyorum böyle allahin hikmeti bu başka bir şey değil....

gerizekalılık parayla değil arkadaşım insanlar böyle işte.....
sen üzme canını o densizmiş boşver...
sen hiçte suçlu hissetme ben kızıma hamileymişim bilmiyordum tüm evin halılarını yıkadım kaynım yolda kaldı arabayla indik eltimle onu ittik bilmeden neler yaptık hiçbirşeyde olmadı doğurdum bizimkilerin yiyecek ekmeği yokmuş
hiç dert etme....

arkadaşlar kürtajda narkoz aldıktan sonra saçları yıpranan varmı?benim güzelim belime kadar olan saçlarım resmen yandı ne boya tutuyordu ne taranıyordu sürekli kopmaya başladı ve dün kestirmek zorunda kaldım.:çok üzgünüm:

canım üzülme sen hiç bilmeden neler yapıyoruz hepimiz öğrendikten sonra dikkat etmeye başlıyoruz.var öyle patavatsız insanlar.ben üzülüyorum diye ne üzülüyosun sanki bebek vardı kan parçası için ağlanırmı diyenler bile oldu.hiç duymayacaksın böyle şeyleri sadece yaşayan anlar bunu.doktorların dediği gibi bizim yaptığınız bişey yok bu bebekler belki sakat olacaklardı.herşeyin hayırlısını düşünmek lazım.bir hamile kalalım bak hepimiz sağ salim alıcak kucagımıza bebeklerimizi inşallah.

bebeğini kaybedenlere ..kızlar allah size sabır ve kudretinden bir nebze bile olsa nasip etsin.. zordur eminim inşallah evlatlarınızla diğer (gerçek) dünyada kavuşmak nasip olsun.. başınız sağolsun

Nilaycim 1 ay içindede adet olanlar var sen kenidini 45 gün diye sabitlemişsin eğer adetin düzenliyse daha erken olursun bence.

hayır canım bu ilaçları ilk defa senden duyuyorum. doktorum sağolsun (!) bana hiç bir ilaç vermemişti pco için. zaten ikinci kontrolüme gidemeden de kaybettim bebişimi. Şimdi işi biraz daha sıkı tutucak heralde Allah izin verirse. dediğim gibi korunmayı bırakınca progestan kullanıcan dedi. başkada bişey vermedi. bilmiyorum ki ya acaba bebeğimizi kaybetme sebebimiz pco ile alakalı mı? eğer öyleyse ya yine olursa? Allahım sen gösterme yarabbimm

bu bebeklerin %70 i kromozom anomalisi arkadaşlar ayrıca geçirilmiş enfeksiyonlarda olabilir ben 6 haftalıkken ağır gribal enfeksiyon geçirdim mesela...biz ona bağladık...

bende bebişin ölümünde 1 hafta önce grip olmuştum. çok ağır sayılmaz ama 4 gün sürdü gribim. acaba ondan olabilirmi.

kullan tabi canım bencede. Allah Allah neden öyle dedi acaba doktorun. benimki mutlaka kullan diyor. hem yeni bir araştırma sonuçlanmış. 2 sene boyunca düzenli folicasid kullanırsan erken doğum riskinide azaltıyormuş, yada önlüyormuş. doktorum demişti

canım,sana pko teşhisi hamileliğin zamanında mı kondu?ben infertilite sebebiyle 2 yıllık arayışım sonucu gittiğim 4. doktorumdan öğrendim,diğerleri bebek için hiçbir engelimin olmadığını söylemişlerdi.verdiği ilaçları sadece 1 ay kullanarak hamile kaldım,bunlardan biri de progestandı.belki bizimkilerin pko ile alakası yok ama pko'nun düşük riskini arttrması bilimsel bir gerçek,maalesef... :1no2:

bende bebişin ölümünde 1 hafta önce grip olmuştum. çok ağır sayılmaz ama 4 gün sürdü gribim. acaba ondan olabilirmi.

tabi olabilir canım dış etkenlerden çabucak etkileniyor embriyolar...
doktorlar tüp bebekte embriyo transferi yaparken parfüm,makyaj malzemesi bunun gibi şeyler bile kullanmazlar ki o kadar çok çabuk etkilenirler...
gerçekten bir dahaki gebeliğinde dikkat et canım

ayyy kızlar ölüyorum yorgunluktan bir temizlik yaptım öğlen 1 den gece 12 ye kadar ...
kızıma genç odası aldım onu yerleştir yatağı bazası falan derken çok uğraştım ama heryer pırıl pırıl oldu ben biraz obsesifim çok temizlik yaparımda...
eşimde tüm halıları yıkadı karı koca çalıştık
şimdide yorgunluktan uyuyamıyorum size biraz yazayım dedim..
hepiniz kendinize iyi bakın
ramazanınız mübarek olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…