Bebeğinizin cinsiyeti ne ??? :)

Bebeğinizin cinsiyeti ne?

• Ankete Katılan
    46
Benimde oğlum 12.haftada gostermisti bakalım bu nasıl olucak insallah hayirlu saglikli birde kızım olur

Zaten bende öğrenebileceğimi düşünmüyorum. Ne zaman gitsek bacaklar kilitli, herkes kız diyo ama daha dr kesin bişey söylemedi.Benimki de süpriz yumurta

Alakası yok bence. "Kız" kendini göstermez, "Erkek" kendini gösterir diyorlar, ama ben buna pek inanmıyorum. Erkeğin, erkek olduğunu zaten çıkıntıdan anlayabiliyorsun, yani bu görme ile alakalı bişey. Kız'larda yanılma payı daha çok oluyor. Çünkü kızlarda "kesin olarak kız" diyebilecek bişey yok. Bacaklar kapalı olabilir, çocuk dönebilir, eliyle alt tarafını kapatabilir. Bir bebek bunları yapınca "KIZ" damgası vuruluyor. Kadının biri doğuma kadar "Erkek" biliyormuş, hastanede doğum yapmış, doktor "Kız bu" demiş.. Kızlar utanmak nedir biliyor. Erkekler sanki bilmiyor mu ? Yani "çocuk ters dönmüş" veya "bacaklar kilitli" dediğin zaman, milletin hemen "KIZ" damgası vurması benim acayibime gidiyor. Doktor görmüyordur. Benim doktorum işte "Karnında ışık yok" diye saçmaladı durdu. İşlerine gelmiyor çünkü bakmak. "Hemen hemen bitse de eve gitsem!" diye bakıyorlar. Doktor "bacak arasını gördüm" demeden inanmayacaksın.

iz

Sizinkinde bu zamana kadar hiç çıkıntı görmediler mi? Göremedikleri için hep kız mı dendi kararsız mı kalındı. Hani bir kız bir erkek tahmini yapılarak. 33. Hafta çok üzüldüm sizin işin ne kadar zor. Hamilelik psikolojisi bide kararsızlık belirsizlik inş gönlünüzdeki olur
iii

Alaakası olmadığını bugün anladık. Bebeğim erkek miş. Bugün gösterdi. Şimdiye kadar göremeidği için dr hep kız gibi demişti. Çok şükür öğrenebildim

Ya inanın cinsiyetçi değilim. Ama her önüme gelen "Aaa hamile misin? Cimsiyeti ne?" diyorlar. Bende "Doktor karnımda ışığın olmadığını söyledi" diyorum. Bazılarının hemen ses tonu veya yüz şekli değişiveriyor, "Kız'dır o zaman" diyorlar. Ne yani?? "Kız" olunca bizim hatamız, "Erkek" olunca adamın gururu mu oluyor??? Ben anlamadım. Doktor bana da "Kız gibi ama herşeyi pembe alma, karnında ışık yok göremiyorum pek bişey" dedi. Eşim bile hala "Erkek o, erkek" diyor. İnsanlar o kadar gerikafalı ki, inanım erkek-kız ayrımı yapıyorlar. "Eli, ayağı düzgün olsun, sağlıklı olsun" diyen yok. Hadi diyelim erkek oldu. Erkek oldu ama, eli yok, bacağı sakat, gözünün biri kapalı, kalbi delik, böbrek yetmezliği var.. O zaman daha mı iyi. Bu sefer de "Gelin'e bak.. Sakat çocuk doğurdu" diyecekler? ? Anlayamıyorum yani, bu devirde neyin kafası yaşanıyor...

Tabiki bunun cinsiyetçilikle alakası Yok. Bebeğiniz ters duruyor heralde benimki öyle bacaklar aşağıda kafası yukarda öyle olunca net görüleniyormuş. Makat geliş olduğu için alttan görmek zor oluyormuş. Bacak arası net olarak gözlenene kadar yapılan her tespitin tahminden öteye geçmeyeceğini söylüyor uzmanlar. Bence eşinizin hislerine güvenin babalar hissedermiş ki kendini saklayıp çıkıntı göremeyince doktorların kız diyipte erkek doğan çocuklar çokmuş. Renkli ultrasonda doktorunuzdan bacak arasını göstermesini rica edin bence sonuçta kollarını bacaklarını başını gösteriyorlar Buda bir uzvu çocuğun. Eğer gösteremezse doktor sizde benim gibi unisex renkler hazırlayın. Allah gönlünüzdekini verir inşallah. Bana bebişiniz size güzel bir süpriz yapacak gibi geldi.

Ya bakalım... İnşallah... Ama ne olursa olsun ben Allah'tan en hayırlısını istiyorum :) :)

Cinsiyetçi bende değilim ama ilkinde de ikincide de kız istedim. Rabbim ikisinide erkek nasip etti. Hayırlısı böylemiş.

Cinsiyetçi bende değilim ama ilkinde de ikincide de kız istedim. Rabbim ikisinide erkek nasip etti. Hayırlısı böylemiş.
Allah eli ayağı düzgün evlatlar versin :) olmayanlar ne yapsın yazııkkk

Tebrikler :) bugün mü öğrendiniz. Bu sefer gösterdi mi doktor size ışıklı olarak :) çok sevindim belirsizlik bitti mutlulukla alın inşallah kucağınıza
Evet, bugün öğrendim. Ve çok mutluyum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…