Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

Tabi ki bu evrendeki herşeyin sahibi Allah'tır ve tabi ki Allah'ın şefkatinden, merhametinden daha üstün bir şefkat, merhamet yoktur. Ama aynı zamanda Allah insanlara akıl, mantık vermiştir, yaşadığı olayların sonucunun nereye varabileceğini düşünsün diye. Bence bir annenin çocuğunu ömür boyu sürecek bir mutsuzluğa mahkum etmeye hakkı yoktur! Kim engelli olarak yaşamak ister ki... Bunun ne kadar zor bişey olduğunu hayal bile edemezsiniz inanın...

annelik ne olursa olsun çocuk doğurmak değildir, doğurduğu çocuğa kaliteli bir yaşam sunmaktır!!!

bencede gercekten zor bir soru canim ama ne olursa olsun bir canlinin canina kastetmek cinayettir bence.Allah özürlü olan cocuga da annesinede apacik cenneti mujdelemistir ayrica insan kendi canindan kanindan olan bir parcaya nasil kiyar hic aklim almiyor dogrusu.

cok zor bir soru eger bi kadin ozurlu cocugunu aldirirsa omur boyu vicdan azabi ceker neden nicin yaptim der !!! ani bir karar pismanlikla sonuclanabilir boyle konusmamin tek nedeni yakinimda birinin ozurlu cocugunu aldirmasi o kisi daha once bi ozurlu cocuga sahipti o cocuk vefat etti daha sonra tekrar hamile kaldi ve o cocuguda sakatti aldirdi cunku cok zor, ozurlu bir cocuga bakmak bu saatten sonra yapamam hayatimi ona gore yasamak zorundayim istedigim gibi yasayamiyorum dedi cocugun olmesi icin doktorlar o kadina ilac vermislerdi o ilaci icince cocuk 24 saat icinde olecekti ama olmemisti ekografiden cocugun cirpindigi gorunuyormus tekme atiyormus ve doktorlar olmesi icin bebegin kalbine igne ile ilac yolladilar 3 tane delik vardi kalbinde cocuk 7 aylikti onu morgda gordum inanin hic ozurlu bi cocuga benzemiyordu yuzu .... onu gorunce kucucuk bebegi kanim dondu bu nasil canilik dedim icimden ama inandigim tek bisey var eger o cocuk annesinin onu oldurmek icin ictigi ilacla olmediyse bosuna degil doktorlarda yanilabilir belki cocuk saglikliydi ben hep boyle dusunuyorum ama o kadin vcdan azabi cekiyor

gercekten tügler ürperten ibretlik bir olay.

annelik ne olursa olsun çocuk doğurmak değildir, doğurduğu çocuğa kaliteli bir yaşam sunmaktır!!!

BEN ANNELIK iç guduleri ile bu durumu kabul edemiyorum lutfen beni yanlis anlamayin.. Bir anne- baba cocuguna maddi imkan sunamayabilir hayat sarlari buna el vermez belki ama manevi yonden sevgi ile kaliteli yasam verebilecekrinden eminim...

arkadasim ben yine annelik iç gudusu ile yorum yapiyorum szin bir ust yorumunuza.. bence hiç bir annenin hayatta olan cocuguna (ozurlu) o mutsuz diye ona oldurmekle mutlu olmaz..Emin olun bu boyle degil bir dusunun ha karninda ha dunyada.. bu sozleri bence kendilerini teselli etmek için.. Hayatlarini sonlandirilen bebekler) onlara soz hakki taninsaydi kim bilir neler soylerlerde annelerine nasil yalvarirlardi ne olur bizi oldurmeyin diye... Ha birde bunun ahiret gunu var orda muhakkak karsiladrcak Rabbim yuz yuze..

Son düzenleme:

iste bu gibi olaylari duymak çokk acii, hangi sonladirma ile mutlu olunmuskii sonu hep pismanlik, nitekim cevremizde boyle olaylar var benimde simdi aklima geldii
kayin validemin bir arkadasi gencken 3 cocugum var 4. istemiyorum diye aldirmis oylesinee isteee, sonra yasi baya bi ilerleyincce kadinin kazayla yine hamile kalmis dogurmus onu masallah oyle guzeldi ki oglu 10 yasinda gelince aniden tv izlerken annesinin gozu onunda can vverdi hiç bir sey yapamadilar otopside olum nedenini bulmadilar kalp v sv dediler grp enfeiyon bir suru vs vs vel hasil. o bayan bu benim hatam deyip aglayip duruyorr..

ben de aldırmazdım büyük konuşmayayım ama. onu veren allah elbet çaresini sabrını verir. belki sınavımız o bizim. asla o meleğe kıyamazdım diye düşünüyorum.

çok zor ne aldırabilrim diyorum nede aldırmam diyorum ama aldırmak istemem gibime geliyor yaşamadan bilemeyiz rabbim hayırlısını versin

Bravo...
Harfiyen katılıyorum...

Ben de asla aldırmazdım. Büyük konuşmayayım yine de ama kesinlikle doğururdum diye düşünüyorum.
Hatta kızıma hamileyken bile hiçbir zeka testini yaptırmadım Allah korusun bir aksilik çıkarsa doğuma kadar o psikolojiyle stres altında bir gebelik geçirmek istemedim.
Doğumdan sonra topuk kanı alıyorlar ondan da çok şükür bir şey çıkmadı.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın...

Bir de ben şöyle düşünüyorum çocuk belli bir yaştan sonra bir kaza vb. sonucu engelli olsa onu öldürebilir mi insan? Asla...
Yakın bir akrabamızın kızı 17 ağustos depreminde korkudan aklını yitirdi şimdi zihinsel özürlü gün gelip anne , babasına bile zarar verebiliyor.
20 yaşında falandı o depremde ve 12 yıldır annesi ona bebek gibi bakıyor bir günde of dediğini duymadım. O aile kızlarını ruh ve sinir hastalıkları hastanesine bile yatırmaya razı değiller sonuçta bir düzelme olması imkansız orada bağlayacaklarmış açık açık söylemişler rahat edelim diye oraya yatırabilirlerdi onu bile yapmadılar yaşlarıda baya var Allah yardımcıları olsun kızlarına el bebek gül bebek bakıyorlar ne yapsınlar öldürsünler mi onu da? Her ikiside can ikiside evlat doğmuş yada doğmamış ama aldırmak isteyenleri de yadırgayamayız kendi iç dünyasında halletmesi gerekir bize bir şey demek düşmez...

Anne değilim, çocuk da istemiyorum...
Ama eğer Allah korusun başıma böyle birşey gelseydi ALDIRMAZDIM...
Engelli diye yaşama hakkını elinden almaya hakkım yok, cinayet bu...

Hiç katılmıyorum...
Onu tedavi ettirirken ölmemesi için tedavi ettiriyoruz...
Bebek aldırmak ise öldürmektir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…