Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

allah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın çok çok zor
bir anne engelli olsada çocuğuna ömrünün son anına kadar bakar
ama bu bir ömürlük ömür boyunca 2. bir kişiye ihtiyacı olan bir bireyden bahsediyoruz
anne baba ölünce kim bakıcak kim çalışıp maddi imkanları sağlıyacak sokaklarda bir sürü
engelli aç sevil yaşayan insanlar var çok üzülüyorum ama iyi düşünüp karar vermek lazım
allah kimseyi evladıyla sınamasın

Zor bir karar ama aldırmazdım asla. Yüce rabbim verdiyse ondada vardır bi hayır.Bi cana kıyamam ben vermedm canını ben alayım.sonradan evlat sahibi olamayıp aramaktansa aldırmam asla

Direk aldırırdım düşünmezdim bile..
Engelli insanlara yapılan muameleyi, sosyal imkanların yetersizliğini, yaşadıkları sıkıntıları hepimiz biliyoruz, hergün görüyoruz sokaklarda televizyonda.
Kimin kimden daha uzun yaşayacağı da bilinmez, yalnız başına kalsa ne yapar nasıl yaşar?
Bir bireyin anne karnında dahi olsa canını almaya hakkım yok belki ama, ömrü boyunca ızdırap çekmesine müsade etmeye de hiç hakkım yok.

Yanlış da olsa aldırırdım Benim her zaman yanında olacağımın garantisi yok ölümlü dünya.
Daha sapasağlam insanları kimseye emanet edemiyoruz, engelli bir çocuğa kimin nasıl bakacağını
düşünmek bile istemiyorum.:44:

ne zor bir durum...ben hem bir anneyim,hemde orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocukların olduğu okulda çalışan bir psikolojik danışman..annelik hislerimle düşünürsem asla aldırmam,kıyamam ona diyorum..ama öğrencilerimi,yaşadıklarını ve ailelerini görüyorum..velilei,rimin en büyük sorunu "biz ölünce onlara kim bakacak"..hatta bir velim aynen şöyle demişti ağlayarak "hocam bazen Allah onun canını benden önce alsın ki,hayatta kimsesiz kalmasın diye dua ediyorum"..bu cümle mahvetmişti beni...bende engelli öğrencilerimi düşünüyorum,onlar bizim sesiz meleklerimiz,kıyılır mı onlara diyorum...hepsi öyle güzel ve temizlerki..bir çok normalden! daha çok bu dünyada yaşamayı hak ediyorlar.bir velim de şöyle der hep "hocam sizinde çocuklarınız var ama diyebiliyor musunuz ki benim çocuklarım Cennete gidecek?ama ben bunu diyebiliyorum..ben Allah'ın en güzel,en temiz,Cennetine layık gördüğü bir çocuk büyütüyorum"....

Kesinlikle aldırırdım diyen arkadaşlara cok sasırdım...hayatımda cok engelli çocuk gördüm kuzenim engellii..onların bir tek sewgiye ihtiyacı war..eger Allah bunu bana layık görmüşse mekanım cennett demekir..bu da benım hayyatki sınavımdır..bakımının zor oldugunu cok iyi biliyorum..ama canıminiçinin kusuru war die yaşama sansını elinden almaya hakkım yok..

kaldı ki..bırgun gebe kaldnız ve ikili testinizin sonucu down sendromunu gösterdi..testın 100de 100 olmadınıgı size belirteyim..tanıdıgım 3 bayanın testi kötü cıktı ama aldırmadılar..ve cocuklarıında hiçbir özür yok..
veya hepiniz bırcok özürlü cocuk görüyorsunuzdur..yıllardır da bu ikili testler yapılıyor değil mi??onların sonuçları saglıklı cıkıp cocuklar özürlü doğabiliyor..

yanı siz özürlü diye aldırıyorsunuz peki dogunca saglıksız oldugunu ögrenince hastane kapısına mı bırakacasınız yawrunuzu??Allah kimseyii böyle sınamasın ama illaki birileriinın sınavı bölee olucakkk..umarım sizin gibi düşünenlerin sınavıı böylee olmazzz..Allahın werdigi canı Allah alır..

Allah herkese sağlıklı sıhattli eli ayağı düzgün bebekler nasip etsin.3,5 aylık hamileyim doktorum bu konuyla ilgili yapılması gereken testleri söyledi ama sadece söylemekle mükellef olduğum için söylüyorum dedi çünkü sonuçlar % 100 net çıkmıyormuş.ben yaptırmayacağım Allah ne yazdıysa o sağlam doğar sonradan bişey olur onu yaşamam gerekiyorsa önüne geçemem.Rabbim hayırlsını versin bebeğim ona emanet.Testi yaptırsam allah korusun bişey çıksa bu saatten sonra aldıramam ama hamileliğin sonuna kadar o psikolojiyle yaşamakta zor.o yüzden yaptırmamaya karar verdim.Allah hakkımızda hayırlısını göstersin,bütün hamilelerin yardımcısı olsun zor bi durum

Şuan kızım 7 aylık.Şükürler olsun sağlığı iyi.Hamilelik döneminde bu duyguları her kadın yaşıyor zaten.Hamilelikte yapılan çeşitli testler var 2 li test 3 lü test vs.Bn sadece 2,li testi yaptırdım.Sonraki test zeka testi gibi bişeydi.Yaptırmadım.Doktoruma söyledim.İstemiyorum yaprıtmıycam zaten herhangi bir şey olsada bebeği aldırmayı düşünmüyorum diye.Çünkü biz ne kadar bebeğin oluşmasına aracıda olsak onu bize veren ALLAH.Yok istemiyorum beğenmedim verdiğini diyemeyiz sanırım.Elbette engelli bebek bakımı,eğitimi,yaşantısı,zorluğu çok çok fazladır ama genede herşeyi oluruna bırakmak lazım.Yüzde doksan engelli denilen çocukların da doğduğunda sapasağlam olduğunu görüyoruz kimi zaman...Allahın bir sınavıdır buda hayat yolunda.....

aldırırdım...

Otistik oğlum var onu çok seviyorum çok da gurur duyuyorum ama sağlıklı olması için ömrümü verirdim ona..yaşayan bilir o kadar acı bir durum ki bir anne için..

allah yaşatmasın böyle birşey...ama aldırırdım. Engelli çocuğu olanlara da allah yardım etsin, bakımı zor....

kesinlikle aldırırdım diyenleri şiddetle kınıyorum

1. Evet ondan önce ölme olasılığımız var...ama onu bize veren rabbim muhakkak bunuda düşünmüştür dimi....

2.o bebek sakat olacak diye aldırdınız ya peki ileride bir araba çarpsa sakat kalsa ve siz ondan önce öleceksiniz diye ilk onumu öldüreceksiniz ( kendi ellerinizle )

3. Rabbinizin sizi yaratanın size verdiği emaneti beğenmeyip aldırıp atıyormusunuz..

4.ya bu durum sizin için bir sınavsa.....

5.kimin önce öleceği asla belli değil ama onu yaratan mevlam ne eylerse güzel eyler merak etmeyin sizlere nasıl rızık veriyorsa onunda rızkını verir..her zorlukta kolaylık vardır...

sizlerin şer sandığında bir hayır
her hayır sandığınızdada bir şer olabilir...(allahu teala

Son düzenleme:
KESINLIKLE aslaaaaaaaa dusunmem bile

Rabbimin verdi onuda ne yani saglili olunca ahh ne guzel aaa bu sagliksizmis hemen oldurmekmi lazimm bana kizmayin ama tv vs vs goruyoruz konusamiyor yuruyemiyor ama annesini gorunce nasil heyacanlanan cocuklara hiçmi denk gelmediniz.. bu bile yeter o anneye Rabbim kimseyi boyle sinamasin ama zordur biliyorumm cunku benim bebegime dr ayni taniyi koydlar ds olabilir dediler. TESLIM oldum Rabbime test vs vs asla yaptirmicam sonucc degismicek dogrucam bebegimi..
DUA SAGLIKLI gelmesini için kuzumun huzursuzda degilim hayirlisi ile bekliyorum canimi ,Rabbim neylerse guzel eyler...

Evet aldırırdım. Sırf gunaha gırmıyım diye bır cocugun hemde kendı cocugumun omur boyu oynayan kosan eglenen cocuklara bakmasına dayanamazdım. Eğer ben öyle olsaydım tercıh edebılme sansım olsaydı annemden de benı aldırmasını ısterdım zaten.

CANIM SENIN TESLIMIETINE HAYRAN KALDIM. AYNI duygulari yasiyoruz bende çok uzuldum ilk duynca ama veren Rabbim, bende senin gibi çaresizlik içide dua ile bekliyorum umudum var ins.. ins bende senin yasadiklarini yasarim sonumuz sizin gibi olur..

Peki Allah vermesin çocuğunu bu şekilde doğursan ve bir süre sonra hastalığına teşhis konup tedavısını bulsanız tedavi ettirmez misin? Eminim ki ettırırsın nıe ettırıyorsun ozaman? Allah senın tabırınle oyle eylemıs guzel eylemıs nıe verdıgıyle yetınmeyıp care arıyorsun? Bu mantığa göre Allahın verdıgı herşeye boyun eğip tedavı derman armamamız lazım. Nakıller falan yalan olur. Çünkü ordada ölecek insana mudahele edıyorsun nıe kalp takıyorsun kı adama Allah ole ıstemıs. Nie mudahele edıyorsun.

Bu sizin dediniz ayni seymi sebebleri arayip sebebleri yaradandan beklemek her seyi.. Ayrica ne demek istedigini anladim. Benzetmeniz arasinda ne kadar fark var farkindaysaniz burda bi ihtimal olan bir durumdan bahsetiyoruz.. Ben bile bile bir cani almaya sebeb olmam aslaaa hemde onu verende sebebleride verecektir bu yunu dusunuyorum teslimiyetim bu yonden.. Ne diyeyim Allahim bunu bana hatali verdigin için geri iade ediyorum diyeyim.. Benzetmenizi bir kez daha okuyun o ZAMAN BENDE SOYLE BENZETME YAPAYIMM çocugunuz saglikli dunyaya geldi sonra Allah bir hastalik verdi Allah koruusn) çaresi olmayann ne yapildi ise bulunamadi.. en son dr gidip bunun hayatini sonladirimiiziniz dermiisiniz.. bebekleri boyle bile olsa aslaaa bir anne bunu demez de... BIZ BURDA BIR CANIN HAKKINDA KARAR VERMEKTEN BAHSETIYORUZZ;; BEN BUNA CINAYET DIYORUM HI KUSURA BAKMAYIN HA DUNYADA IKEN COUGUN OLDURMUSUN HA KARNINDAAA IKISIDE AYNII BENIM için......

Son düzenleme:

PEKI Aldirmak pardon oldurmek gunah olmuyormu..??? MALESEF kimsenin tercih sansi olmuyor. sunu yapardim bunu yapardim diyegine insanoglu Allah buyuk imtihanlarla karsilastirmasin diye dua etmeliyiz her zaman beterin beteri vardir.. Ya ahirette benden hesap sorarsa Rabbim bile bile o ile canina kiydigim yavrumm o zaman benim halim ne olur bu dunyaa malesef baki degill HESAP GUNUNU UNUTMAMALI insan... o çocuklar yasitlari ile oynanayamaktan çok kendi anneleri onlarin oldurulmelerine izin verdigi için daha çok uzulurduu buna emin ol...

Son düzenleme:
Aldırırdım... Herşey bi yana, ben ona son nefesime kadar bakarım, peki ben ölünce hali ne olur??? Kimlerin eline kalır??? Ona benim gibi kim bakar??? Unutmayın, insan eti ağırdır!!!! Normal sağlıklı çocuğa bile anne babası gibi kimse bakmaz, hele ki özürlü çocuğa... Kimse yüzüne bile bakmaz...

HANIMLAR BEN oldukten sonra kim bakacak derken hep bir sey unuluyorrr onun senin benim sahibi KIM ? ALLAH KULLARINA BIR ANNENIN SEFKATINDEN DAHAA SEFKATLI DEGILMI,,,,??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…