- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
aldırırdım...
Otistik oğlum var onu çok seviyorum çok da gurur duyuyorum ama sağlıklı olması için ömrümü verirdim ona..yaşayan bilir o kadar acı bir durum ki bir anne için..
şimdiden bir şey söylemek zor ama aldırmak en mantıklısı, ben kendimi feda edip ona bakarım diye düşünebilir anneler, ama o anne öldüğünde engelli birey ortada kalır, hem maddi hem manevi açıdan. Buna ne hakkımız var ki?
allah yaşatmasın böyle birşey...ama aldırırdım. Engelli çocuğu olanlara da allah yardım etsin, bakımı zor....
direk aldırırdım düşünmezdim bile..
Engelli insanlara yapılan muameleyi, sosyal imkanların yetersizliğini, yaşadıkları sıkıntıları hepimiz biliyoruz, hergün görüyoruz sokaklarda televizyonda.
Kimin kimden daha uzun yaşayacağı da bilinmez, yalnız başına kalsa ne yapar nasıl yaşar?
Bir bireyin anne karnında dahi olsa canını almaya hakkım yok belki ama, ömrü boyunca ızdırap çekmesine müsade etmeye de hiç hakkım yok.
allah herkese sağlıklı sıhattli eli ayağı düzgün bebekler nasip etsin.3,5 aylık hamileyim doktorum bu konuyla ilgili yapılması gereken testleri söyledi ama sadece söylemekle mükellef olduğum için söylüyorum dedi çünkü sonuçlar % 100 net çıkmıyormuş.ben yaptırmayacağım allah ne yazdıysa o sağlam doğar sonradan bişey olur onu yaşamam gerekiyorsa önüne geçemem.rabbim hayırlsını versin bebeğim ona emanet.testi yaptırsam allah korusun bişey çıksa bu saatten sonra aldıramam ama hamileliğin sonuna kadar o psikolojiyle yaşamakta zor.o yüzden yaptırmamaya karar verdim.allah hakkımızda hayırlısını göstersin,bütün hamilelerin yardımcısı olsun zor bi durum
ALDIRMAZDIM ALDIRMADIMDA...
Günüm geçmişti sabahı bekleyemeden gece test yaptım pozitif çıktı.doğru muydu bu inanamadım sabahı zor bekledim bir daha test yaptım ve sonuç gene pozitif...eşimle çıktık yola rastgele muayene alabileceğimiz bi dr.bulmaya zorla bulduk...adam ultrasyonda gebelik kesesi falan oluşmuş hamilesin dedi ben hala şokta emin olmak için kan testi yaptırdım pozitif...inanamıyordum bir bebeğim olacaktı sevdiğim adamdan, iki candan bir beden...içimden şükürler olsun sana Ya Rabbim dedim!içim içime sığmıyordu...bir an önce günlerin geçmesini istiyordum onun kokusunu duyabilmek için...günler geçti artık bebeğimin kalp atışlarını duyabiliyorduk...Allah'ım bu bile ne kadar mutluluk verici bir şeydi anlatmama kelime bulamıyorum...rutin testleri yaptırma zamanı gelmişti...ve o sıra şehir dışındaydık çok iyi bir hastanede tavsiye üzerine bir dr. bulduk testleri yaptırdık bir hafta sonra sonuçları almaya gittik eşimle birlikte içimiz kıpır kıpır...kötü bir haber duymayı aklımın ucundan bile geçirmedim nedense...heyecanla içeri girdim dr testlere bakınca suratı değişti o an anladım bi aksilik var hiç bir şey diyemedim dr. ultrasyonla muayene etmesini bekliyorum...etti ve çok üzgünüm her an düşük yapabilirsiniz bebeğiniz düşmese dahi doğduğunda sakat olma ihtimali çok yüksek diyebildi ben sadece eminmisin dedim ve bian sessizlik oldu anladımki yanlış duymamış bu kulaklar, inanmak istemedim ama mecburdum yapabileceğim bir şey olsun istememe rağmen hiç bir şey yoktu hiç bir şey...bir şey söyleyemedim..sadece onu dinliyorum çaresizce...zorlukla dışarı attım kendimi eşimde anlamıştı ohalimi görünce bir terslik olduğunu...hemen yanıma koştu sıkı sıkı sarıldı yavaş yavaş yürüdük...eşim korku ve merakla ne diyeceğimi bekliyordu.ama söyleyemedim o kadar zorduki bunu dile bile getirmesi...eşim beni bi yere oturtdu ben konuşamıyordum o yüzden hemen dr.yanına gitti.olanları dr.anlattı.Allah'ım donup kaldım dünya başıma yıkıldı kendimi bir boşlukta hissediyordum ayaklarım yerden kesildi...eşim yanıma geldi bana öyle sıkı sıkı sarıldıki o an hıçkıra hıçkıra ağladık...ailem merakla tel.ediyorlar ama ben açamıyorum nasıl söylenir böyle bir şey dilime bile konduramıyorum...yaşadıklarımın bir rüya olmasını istiyorum ama uyanamıyorum...uzun bir süre orada kaldık ikimizde konuşamıyoruz derin düşüncelere daldım bi an...aklımdan bin tane şey geçiyor.evet sonunda kabul etmiştim ya bebeğim düşecekti ya ben düşürecektim ya da Rabbi'e tevekkül edecektim.Allah'ım çok zor bir karardı bu...hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım...onu içimde hissederken o artık benden öte bi can olmuşken nasıl kıyardım ona...ya kıyamayıpta onu aklı erdikce nasıl hayata tutundururdum...bir anne hayatta isyan etmez dil söylesede kalp buna müsade etmez ama ya o isyan ederse...isyan dediğim şey ileride yaşayacakları ya da yaşamaya mecbur bırakılacakları şeyler içindi...sonra düşündüm Rabbim dedim Rabbim sen bize sabır ver isyan edenlerden kılma...her zaman yaptığım şeyi şimdi daha fazla iman kuvvetiyle yapıyorum sana tevekkül ediyorum...sen hakkımızdakinin hayırlısını ver hakkımızdaki hayırlı olanı da gönlümüzü razı kıl...bu benimde eşiminde doğacak bebeğiminde imtihanı...kaderde varsa bunu yaşamak yaşarız...sağlıklı bir bebek dünyaya getirip sonradanda sakat olabilir...sadece bunu en başta bilmek insanı çok ürkütüyor ve bi anlık endişeye kapılıyor insan ister istemez...diye içimden dua ettim hep...burada bebeği aldırırım diyen ve aldırmam diyen çoğu arkadaşın yazdıklarının bir çoğu aklımdan tek tek geçti...ve ben sonunda bir karar verdim onu Rabbim verdi ancak O alabilir...sonuçta gelmişi geleceği bilen yalnızca O'dur o yüzden O'na sığındım...kendimizi toparlamaya çalıştık.eşimde benim gibi düşünüyordu...sonraki muayenelerimde testlerimde her şey yoluna girdi...şu anda gayet sağlıklı bir bebeğim var Rabbimin takdiri...sakat bir bebeğim olmadı o yüzden sonrasını bilemem belki insan zamanla isyana girer bilmiyorum...ama bu duyguları yaşamak okadar zorki kızlar çok zor tarif etmenin bir yolu yok...Ben sadece çaresizlik içinde zamanın bize ne göstereceğini bilmeden tek bir şeye sığındım dua ettim bizleri Yaradan'a...Aldığımız nefes için bile şükürler olsun sana Rabbim.Senin adaletinden sorgu sual olmaz...
KESINLIKLE aslaaaaaaaa dusunmem bile
Rabbimin verdi onuda ne yani saglili olunca ahh ne guzel aaa bu sagliksizmis hemen oldurmekmi lazimm bana kizmayin ama tv vs vs goruyoruz konusamiyor yuruyemiyor ama annesini gorunce nasil heyacanlanan cocuklara hiçmi denk gelmediniz.. bu bile yeter o anneye Rabbim kimseyi boyle sinamasin ama zordur biliyorumm cunku benim bebegime dr ayni taniyi koydlar ds olabilir dediler. TESLIM oldum Rabbime test vs vs asla yaptirmicam sonucc degismicek dogrucam bebegimi..
DUA SAGLIKLI gelmesini için kuzumun huzursuzda degilim hayirlisi ile bekliyorum canimi ,Rabbim neylerse guzel eyler...
Peki Allah vermesin çocuğunu bu şekilde doğursan ve bir süre sonra hastalığına teşhis konup tedavısını bulsanız tedavi ettirmez misin? Eminim ki ettırırsın nıe ettırıyorsun ozaman? Allah senın tabırınle oyle eylemıs guzel eylemıs nıe verdıgıyle yetınmeyıp care arıyorsun? Bu mantığa göre Allahın verdıgı herşeye boyun eğip tedavı derman armamamız lazım. Nakıller falan yalan olur. Çünkü ordada ölecek insana mudahele edıyorsun nıe kalp takıyorsun kı adama Allah ole ıstemıs. Nie mudahele edıyorsun.
Peki Allah vermesin çocuğunu bu şekilde doğursan ve bir süre sonra hastalığına teşhis konup tedavısını bulsanız tedavi ettirmez misin? Eminim ki ettırırsın nıe ettırıyorsun ozaman? Allah senın tabırınle oyle eylemıs guzel eylemıs nıe verdıgıyle yetınmeyıp care arıyorsun? Bu mantığa göre Allahın verdıgı herşeye boyun eğip tedavı derman armamamız lazım. Nakıller falan yalan olur. Çünkü ordada ölecek insana mudahele edıyorsun nıe kalp takıyorsun kı adama Allah ole ıstemıs. Nie mudahele edıyorsun.
Evet aldırırdım. Sırf gunaha gırmıyım diye bır cocugun hemde kendı cocugumun omur boyu oynayan kosan eglenen cocuklara bakmasına dayanamazdım. Eğer ben öyle olsaydım tercıh edebılme sansım olsaydı annemden de benı aldırmasını ısterdım zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?