Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

asla aldırmazdımm
zaten hamileliğimde ikili üçlü dörtlü vs testlerde yaptırmadım
sırf bu yuzden
çözümü varmı yokk o zaman yaptırmıcam dedim doktoruma.
oda anlayışla karşıladı..

asla aldirmazdim.. Allahin verdigi cana nasil kiyarim? ben sagliklida dogurabilir sonradan sakatta kalabilirdi.. dunyaya gelis amacimiz ne ki zaten ? egerki sinavimiz engelli bir cocuksa basim gozum ustune.. sabri guc ama mukafati buyuk.. o cocuk zaten bir melek..

gunahina onu aldirmakla girersiniz kardesim.. onun ve sizin sinaviniz sabretmek olucak.. yaradan onu oyle yaratmis oyle dilemis.. onu aldirmak ben onu begenmiyorum anlamina gelir.. bu da karsi gelmektir.. unutmayin saglikli dogupta yine hastalanabilir.. ya da bizim ne garantimiz var? yani cok hasta olsak bizi oldursunlermi acilarimizdan kurtulmamiz icin? bu da boyle bisey iste..

Bizim yada çocuğumuzun engeli sonradanda oluşabilir ama bende aldırırdım sanırım.Bilemiyorum o durumda ne yapardım ama şu anki düşüncem bu şekilde.

Günah kısmını bir kenara bırakarak konsuyorum ama bende aldırırdım suan düsüncem bu yönde.

esimin fikri ne olur bu konuda bilmiyorum ama bana kalirsa aldirirdim...
cocugumun özürlü halini görüp hergün ölmektense bu aciya katlanirdim sanirim

işin dini kısmıyla ilgilenmiyorum ama vicdani kısmı zor... Yaşamadan bilemeyiz galiba aldırmazdım ya da bılmyıorum...

Bir tanıdıgmız var tüp bebekle hamıle kaldı 3üz gebe kaldı... doktor en azından bi tanesini almamız gerek demiş coğul gebelik riskli olur demiş neyse ikiz hamılelık geçirdi o kadar test yapıldı hamılelıgı boyunca kontrollerını aksatmadı falan... Doğuma girdi sonra. bebeklerden biri daum sendromlu cıktı. hıc beklenmedık bişeydi. bitanesi allahtan normal .. ama daum sendrmlu bi cocuk buyutmek cok zor . Ama biliyo musunuz sımdı de dıyor ki iyiki doktor özürlü olan bebegimi almamış! şükrediyor yani... cok sevıyor. Normal olarak dogup sonradan engelli olan ınsanlarda var. 5 dk sonra başınıza ne gelecegını de bılemezsınız hıcbırımızın hıcbıseyı garanti değil.

kimse bir çocuğa anasından daha iyi bakamaz...ben de bu dünyaya kazık çakmayacağıma göre,benden sonra hayatının hepten ziyan olacağının düşüncesi ile onu aldırırdım...

kesinlikle aldırmazdım.bazı arkadaşlar bebeğin ve ailenin yaşayacağı zorluklardan bahsediyor,Alllah bunları bilmiyormu yani biz Rabbimden daha mı merhametliyiz ki o canı kendi kararımızla öldürüyoruz.2 çocuğum var ikisinde de hiç bir test yaptırmadım sefan da hoş cefanda hoş dedim tevekkül ettim.Hem sağlıklı doğupta sonradan engelli olmayacağının garantisi ne? o zamanda mı öldüreceksiniz.!!!

Aldırmazdım diyenleri anlayamıyorum ,anlamakta istemiyorum zaten

Bile bile bunu yapamazdım kesin aldırırdım .

Son düzenleme:
Diyelim ki bebek sakat doğdu doğduktan sonra öldürebilir miyiz onu ? Anne karnında öldürmekle bunun arasında hiç fark yok.. Çünkü bebek belli bir büyüklüğe geldiği zaman bu anlaşılıyor.Ayrıca anne karnında parçalanarak alınıyor o bebek , boğulduktan sonra ilaçla. Kimsenin yaşama hakkını elinden almaya hakkımız yok. Anne olsak bile.

Büyük konuşmayı hiç sevmem ama aldırmazdım. Doktorların yanılma riski çok yüksek..

Bu şekilde karar verip yapanlar kırılmasın bana , naçizane fikrim.

bu cok zor bi durum gercekden ne aldırabilrim diebilrm nede aldıramam diebilrim bizim bi aile dostumuzun bebeği skaat doğdu spastik di ..
beebğin yasamsı için ellerinden geleni yaptılar ama yasayamadı..
ozamn cok uzulduler..
ne yanı sakat die uzulemeselermydi? sağlıklı olsaydı daha fazlamı uzuluceklerdi?
hayır aynı oranda uzulmek bu aynı oranda cana kıyamk..
kimsnn basına gelmesin taabii suanda o kişi o piskolojisde cok zor..
ama ne dinmzce nede bi anneye aldırmak yakısmaz de düşnüorm..

Haddini bil bence
nasil itham ediyorsun engelli bebek dogurmaktan yana olmayan anneleri?
Allah sana nur topu gibi iki bebek verdi
ama herkes o sansa sahip degil
Herkes seninle ayni fikirde degil ve cocugu engelli olan insanlar cocuklarini oldurmuyor
her gun aciyla ve merhatle sevgiyle yasatiyor o cocuklari
ama onlem alanlarda sonuna kadar hakli
engelli oldugunu bile bile doguran annelere diyecek lafim olamaz
Allah onlara kocaman yurek vermis ustesinden gelecek kadarda sabir versin dilerim
ama su varki ben bile bile dogurmam
benim sebebimde su olur benim ne zaman olecegim belli degil
olursem bana omur boyu muhtac olan yavruma kim bakacak?
nasil bakacak? ben bunlari dusunup tedirgin oluyorum...

aslında buna peşin hüküm vermek zor..yaşamadan,görmeden,bilmeden,o duyguyu tatmadan "aldırırım" diyemem tabii ki hem benim hayatım hemde cocugumun hayatı için zor ve engebeli olacak ama bilemiyorum ki !." Rabbim herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar nasib eylesin." yaratılmıs ve benim parçam olan bir cana da kıyamam gibime geliyor..umarım kimse bu sekilde sınanmaz.ama her sey ALLAH'tan.

cok zor bır durum
aldırmakta zor aldırmamakta
dogdugunda her gun yuzune bakınca hep o acıyı yasayacksın
aldırdıgındada vıcdanın sızlayacak belkı saglıklı olur dıyerekten

Bazıları öyle bi yorum yapmış ki sanki çocuğumu aldırırım diyen anneler "hah bu olmadı başka yaparım" niyetiyle aldıracak!!!!!

Bunun günahı elbet biliniyor hanımlar.Ama siz birgün sabredemeyip o çocuğa kızıp bağırdığınızda bu da günah!Siz hasta ölümü beklerken bu yavruma kim bakacak diye içiniz sızlayacak,bir başkası sizin yaklaştığınız duygularla asla yaklaşmayacak.
Zaten televizyonda bakım evlerinde yaşanan dehşeti de bilmem izlediniz mi?Engelli insanları bi banyoya sokup araba yıkanan fırçalarla yıkadıklarını!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…