Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

kizlar basta sunu demeliyim ki kimse biseyi yasamadan boyle yapardim boyle yapardim demesin....
benim esim tekerlekli sandalyede 6 sene once trafik kazasi gecirdi kizim 1 yasindayken aradan yillar gecti biz esimle tedaviyle 2. bebek yapmaya karar verdik mutluyduk birbirimizi seviyoduk niye olmasin dedik ve tup bebek yaptik ve bebegim 3. tedavimde oldu 2. kontrolumuzde bebegimin ensesi kalin cikti ve tabiki bisuru test yapildi sonuclar 3 haftaya gelicekti ama doktorum yuzde yuz sakat dedi mongol olucak dedi bebeginiz o anda tabiki dunya basima yikildi birtane daha hasta gelicekti aileme ben bunun altindan nasil kalkardim doktor ultrasonda hem bebegi inceliyordu hemde bana nasil alacaklarini anlatiyordu bebegim ekranda oyle guzel hareketler yapiyoduki dusundum dusundum ben bu cana kiyamazdim evet agir bi yuk ama rabbim degilmi beni benden daha iyi bilen o tasiyamiyacagimi bilse zaten boyle bi yuku yuklemezdi bana dedim hemen kalktim masadan aglaya aglaya esime anlattim herkez sok oldu tabii ama karari biz vericektik neyse 3 hafta sonra sonuclar geldiiii bebegim mongol degildi hersey temiz ciktii dunyalar bizim oldu tabii ama bittmedi tabi 7 aylikken bebegimin basinda su olusmaya basladi hidrosefali hastaligiymis ilk defa duymustum cok zor gunler gecirdim cok agladim cok dua ettim ve BEBEGIM DOGDU hemen yogun bakima alindi durumu iyi degildi kucagima bile alamadan goturduler yanimdan ve 16 gun yogun bakimda kaldi yavas yavas duzeldi durumu iyiye gitti sonra bi ameliyat gecirdi simdi gayet iyi yanimda onu cok seviyorum ona her baktigimda iyiki ona kiymamisim diyorum onun gulusu benim icin dunyalara bedel EVET ZOR GUNLER GECIRDIK COK AGLADIK AMA IMTAHANI BEN KAZANDIM RABBIM SONUNDA YAVRUMU BANA SAGLIKLA BAGISLADI RABBIME BINLERCE KEZ HAMDU SENALAR OLSUN

en doğru kararı vermışsınız..yaralı at mısalı ımha etmemişsiniz..ALLAH uzun ömurler versın evladınıza ve sıze
benım yan dalım engelliler öğretmenlığı..zihinsel engellılerde staj yaptım bır dönem..gerçekten zor ama engelli ve başarılı bıreyler var..çok yeteneklı olanlarda yok değil..evet üzülenler var ama onlardan utanıp odalara kapatan annelerı olmadığı için gunumuzde daha mutlular...özguvenlerı var..anne kendı rahatını ya da çok üzüleceği gıbı bır düşünceye ınandığında o bebeğin ne doğma ne de başarılı olma şansı kalacak..ben buna karşıyım..yaşarken engelli olduğunda da uzulur bırey..hemde daha fazla..hıçbırşeyın garantısı yok..ALLAH herkese sağlıklı bebekler nasıp etsın

anne baba olmanın kolay olduğunu sıze kım söyledı ki?? sızde en az bıızm kadar sanal klavyesınız unutmayın..
ben orada öğretmenlık yaptım..evet zor durumdalar evet aileler yorgun..ama sorun bakalım ötenazı kabul ederler mı? teklıf edın "kürtaj olanağı yok gel ötenazı yapalım?" karnındakı de evlat gözunun önundekı de..kımseyı pc başında ahkam kesmekle ıtham edebılecek mercı sız değilsinız..sızın gıbı bızde açılan başlığa yorum yapıyoruz..
kımseye empoze ettığımız bışeyde yok..ama ızın verınde söz konusu olan şey can olunca,sizin kadar bızde bılelım..
kaç ulkede kürtaj yasak bılıyor musunuz? kaç kadın bunun için eylem yapıyor..bahsedılen şey kürk gıyer mısın gıymez mısın değil..
"canı alır mısın almaz mısın?"

aldırmazdım diyenler kendileri bu dünyadan göçüp gittiklerinde bir gözleri arkada kalmayacak mı acaba?
öyle çocuklara annelerinden başka kimse bakmıyor haberiniz var mı?
babaları bile...
bir canı size ve sizden sonra kimin eline düşerse ona muhtaç etmek, başkasının insafına bırakmak ne kadar adil?
aldırmak günah diye aldırmayıp, bir insanı bu şekilde yaşamaya mahkum etmek ne kadar doğru?
kendini günahtan kurtarmak için bir insanı bu dünyada eziyete mahkum etmek değil midir bu?
size 1 zor gelir, bakılan kişiye 1000 kez zor gelir.
kürtaj can almak değildir.
bazı durumlarda gereklidir.
10 haftaya kadar olan gebeliklerde kürtaj yasaldır. yani gerekli olmasa bile kişi hür iradesiyle çocuğu aldırabilir.
ama engelli bir birey adayına gebelik gbi bir durumda da can almak, cinayet gbi kelimelerle olayı duygusallaştırmaya gerek yok.

ılerıde evladınız engellı kalırsa bu onadaha buyuk bır yıkım..ötenazı yapalım onada üzülmesın..onada ılerıde kım bakacak??değil mi?gunahı baz almasakta etık açıdan doğru değil..anne kendı rahatıyla aldırıyor..ben buna tepkılıyım..çocuğuna fedakarlık eden babalar,kardeşler,akrabalar yok mu zannedıyorsunuz?kürtaj yasak,kürtaj etik değil..
HÜCRELER CANLIDIR unutmayalım,mıkroorganızmalar gıbı..

2 li yada 3 lu test hangisi olursa olsun bebek artik buyumus resmen sureti dahi olusmus oluyo nasil kiyilir ki mumkunmu bence cinyetten farki yok benceside yok aslinda cunku zaten cinayet
bende YAPMAYANLARDANIM
OGLUM 17HAFTALIKKEN RISK YUKSEK CIKTI DOKTORUMUZ dawn sendromlu OLABILIR DEDI VE ISTERSENIZ AMnIYOSENTEZ YAPALIM DEDI AMA DUSUK RISKI OLUSUR DEDI BEN ONA BILE GEREK GORMEDIM cunku ben onu ole beklemistim neyse ole faretmezdi ve yapmadim oglum dogdu sapasaglamdi hic ma hic dusunmemsitim nasil dusunulurki insan evladinin katili nasil olurki ozurluysede ben dogurmadim mi onu benim genlerim degilmi sebebi onun sucu ne benim olmak mi YAPMADIM YAPMAMDA BIIZNILLAH

ALDIRMAZDIM ALDIRMADIM DA DİYORUM;
Bende her anne gibi dünyadan göçüp gittiğimde tabii ki gözüm arkada bıraktığım ister engelli ister sağlıklı olsun yavrularımda kalacak ben bir anneyim ve farkındayım herşeyin ya sen farkındamısın acaba nereden nereye gidiyoruz?
Öyle demeyelimde engelli yavrularımıza annelerinden başka en başta kimsesizlerin sahibi bakıyor kol kanaat getiriyor yoksa haberin yok mu?
Canımın canını dr. kalsa aldıracaktım ama o bir sağlıklı bebek eğer aldırsaydım hesap gününde anne bana neden yaşama şansı vermedin canıma kıydın dese asıl ben o zaman ona hangi vicdanla cvp verirdim ne derdim asıl o zaman onu karanlıkta boğmuşum mecbur bırakmışım ölümüne terk etmişim ama artık nafile elden bir şey gelmez artık çok geç bilmiyormusun?neden bu şansı ona vermiyorsun?
Aldırmak günah diye aldırmamak mı böyle mi anladınız siz?Asıl o yavruya bir şans verilmediği için ona günah arkadaşım...engelli doğan bebeklerimiz var evt. ama emin olun doğduktan sonra şartlar o kadar değişti ki bebeğinizi elinizden geldiğince iyi yetiştirebilecek şans var...en azından hamilelikteki teknolojiden daha iyi yöntemler var örn;ben bebeğimi alacaklardı teknolojiye güvenip ama ben Rabbime güvendim sonuç pozitif çok şükür biliyor musun?
Ben kendi günahlarımdan kurtulmak için mi aldırmadım hayır aldırsaydım kendime değil o yavruya günah edecektim...hem sen nereden bilebilirsin dünyasının eziyet olacağını...yoksa sen ona değil de kendine mi eziyetten kendini mahkum etmekten kaçıyorsun?
Bakana mı bakılana mı daha zor zahmetli ben bilemedim...çevremde böyle şeyler yaşayanları biliyorum hele bir tanesi bizim içimizden engelli yavrucağın akli dengesi de yoktu ne annesi ne babası sağlıklı evlatlarından onu ayırmadılar...gün gelince Rabbim onu yanına aldı...annesi okadar üzüldü ki anlatmam mümkün değil...onu doğurduğu için pişman mıydı gerçekten bunu sormaya gerek bile yoktu...çünkü zor da olsa zahmetli de olsa o bir anneydi yüreğine kor düşmüş bir anneydi...çocuk öldü diye sevinmiş miydi sizce?
Evt kürtaş can almaktır çünkü o artık bir candır...o canı nasıl alıyorlar sen biliyormusun?evt gerekli durumlarda mecbur kalınınca alınıyor eğer ki hayati tehlikesi varsa başka yol yok çünkü...ama isteyerek o çok başka biliyormusun?
Bebeğini aldırmış isteyerek veya istemeyerek yada aldırmayı düşünen arkadaşlar biraz sert çıktım galiba...bilemiyorum ama eğer aldırmadıysanız bir kez daha düşünün...ben ilk öğrendiğimde doğru yanlış ne varsa hepsini tek tek düşündüm ama kıyamadım iyi ki de kıyamamışım...ama aksi olsaydı yani engelli olmuş olsaydı da keşke aldırsaydım demezdim...herkesin kendi kararı sonuçta kimse kimseye bir şey diyemez benim bu yazdıklarım arkadaş bebeği aldırmayan annelere karşı ağır konuşmuş...bu duyguyu kendimde de çevremdede yaşadığım için eksilerini artılarını çok iyi biliyorum ve hiç bir anneyi bebeğini aldırmadı diye hemde kendine günah olmasın diye aldırmadı gibisine tahammülüm yok.ben sizin dediğiniz gibi günahtan korktum ama kendi günahımdan değil bebeğimin günahına girmekten korktum ya siz vicdanınızdan korkmazmısınız?

Tecavüz dışındaki hiç bir gebeliğin sonlandırılmasından yana değilim. bu dünyada kimin ne şeklde bir hayat süreceğini biz bilemeyiz. Kimin ölüp kimin kalacağıni biz bilemeyiz. Bir tanıdığımın bebeği sağlklı doğdu. Bir gün ateşleniyor ve belinden su alınıyor o andan sonra çocuk sipastik olarak kaldı. Bir arkadaşım da hamileyken doğum kontrol hapı içiyor uzun bir süre. Anlayamıyor hamile oluduğunu. Sonra dr.lar kesin engelli olur aldırın demişler. Çok dr. gittiler hepsi aynı şeyi söyledi. Aldırmadılar ve şu anda 2 yaşında sağlıklı bir kız bebekleri var. bana birşey olursa korkusu yaşayan arkadaşları da ben anlamıyorum. Sağlıklı bebek dünyaya getirirken de sizin ne zaman başınıza birşey geleceği belli değil ki. O zaman hiç çocuk yapmayalım. Hiç bir kimsenin yaşam hakkı elinden alınmamalı.

Allah kimsenin başına vermesin ama benim şahsi düşüncem bu.

komsumuzun kızı vardı ilk bebegı engelli demıstı doktor aldırdı.. şimdikilerde 4.5.ayda dusuyor kendılıgınden zorr valla.. kız dıyor keske aldırmasaydım Allah bana sımdı ceza verıyor olmuyor cocuklarım dıyor..

bi akrabamızada dediler ,hamıle oldugunu bılmeden rahım fılmı cektırmıs .. doktorlar aldırmalısın dedi.. kız hayır dogurcam dedi ve nur topu gibi masallah suphanallah çok guzel bi oğulları oldu bu Allahın takdirine kalmıs sonucta...

bense Aldırmazdım kıyamazdım yaaa bakımı ne kadar zorda olsa kıyamazdım

allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin ben olsam aldırmazdım ona yaşam hakkını ben vermedim ki ben öldüreyim
evet şu an sağlıklıyız ama yarını kim bilebilirki hiçbirimizin garantisi yok engelli diye bi bebeği biz aldırabiliyoruz peki yarın da biz engelli olursak nolucak
bizimde ailede engelli bi çocuğumuz var sağlıklı doğdu fakat bir gün ateşlendi ve şimdi kendini zar zor ifade edebiliyo yaşıtlaarından geride ama gözümüzün bebeği
rabbim bi dert vermişse vardır bi sebebi
rabbim kimseye kaldıramayacağı dert vermezmiş

acı çekmesın ölsün?? öyle mı? dıyelım zıhınsel engellı ve kendı durumunu ıdrak edemıyor..anne mı üzülüyor yoksa çocuk mu?
ayağı kırılan at değil ki bu can ımha edeyım..

evet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
yaa düşünsenize ağzını açıp derdini anlatamıyor,bi tacize uğrasa söyleyemiyor

kaç zihinsel ve bedensel engelli gördünüz,inanın ben onları ilk gördüğümde kaç kez ağladm.benle göz göze geldiklerinde nasıl üzüldüm
eğer gerçekten görmüş olsanız böyle konuşmazsınız

özel eğitim merkezlerinin asgari ücretle çalıştırdıığı,lise mezunu eğitmenler(!) sizin gibi düşünüyor
gidin gerçek ftr uzmanları,gerçek zihinsel engelli öğretmenlerinin kaçı böyle düşünüyor?

hadi yaaa demek ki merci değilmişim
siz nesiniz peki?

yorumlarınıza bakın öyle konuşun,imha edeyim-hatalı üretim kelimeelernii kullanan sizsiniz ben değil.çelişmeyin lütfen!

sanki siz gerçeksinizde bi ben sanalım
önce okuduğunuzu anlayın,ben istediğim yorumu yaparım hanfendi
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm

aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ee sonra,düşünün çocuğa nolacak ya ölürseniz kim bakacak
ne biliyorsn öleceğini?

üfff cidden saçmalık hepsi
elinizdeğmişken aldırmazdm diyenlere haber verin çünkü siz benm sorularıma cvp veremiyorsunuz

Genetik bir hastalık taşıyorum ve bu nedenle geçen gün doktora gittim. Normal yoldan hamile kalır da kızım olursa taşıyıcı olma ihtimali, oğlum olursa engelli olma ihtimali var. Ve tek çarem tüp bebek yöntemi. Doktor bana, normal yoldan hamile kaldığım takdirde hemen cinsiyetine baktırıp erkekse aldırabileceğimi de söyledi ki bunu çevremde bir kaç kişi de söylemişti. Böyle bir şeyi aklımın ucundan dahi geçiremem. Ne demek kız ise kalsın erkek ise alınsın. Sağlam doğacak çocuğumun daha sonra engelli olmayacağını nerden bilebilirim... Allah'ım kimseleri evladı ile imtihan etmesin kızlar. Bunu ben yaşadım ve gördüm. Rahmetli babannemin iki evladı da engelli (babam ve rahmetli amcam) Evlatları her gün gözlerinin önünde eriyor ama canım babaannem hiçbir şey yapamıyordu. Babam şanslıydı, evlendi yuvasını kurdu ama amcam onun gibi değildi. Hiç evlenmedi. Üstelik dedem de amcam ve babam daha bir kaç senelik hastayken vefat etmişti, babaannem kaldı bir başına. Bizler vardık, kızı vardı, torunları vardı onu yaşama bağlayan ve tabi ki canından can evlatları. Üzülürdü bana bir şey olursa oğluma kim bakacak diye. Amcamı daha çok düşünürdü yuvası olmadığı için. Babaannem 2000 yılında vefat etti. Amcama da çok güzel bakıldı. Canım benim nur içinde yatsın, o da 2004 senesinde vefat etti. Babaannemin yaşadıklarına her gün biz şahit oluyorduk, çok çile çekti ama ben inanıyorum ki bu dünyada çektikleri ikisini de ahirette mutlu kılacak Allah'ın izni ile... Uzun lafın kısası hangimizin garantisi var? Engelli olacak diye bir cana hem de kendi canına kıymak akla mantığa sığacak bir olay değil. Aldırırdım diyenlere saygı duyarım ama ben Rabbimin verdiği bir canı kesinlikle katledemem. Allah'ım hiç kimseye evlat acısı göstermesin, evladıyla imtihan etmesin kimseleri...

engelli bir bebegi tabii ki dunyaya getirmem.
hastaliklar hem cekene hem de bakana cok zor.
onceden bilindigi halde dunyaya engelli bir cocuk getirmezdim hem bebegimi hem de esimi ve kendimi dusunup...

Hepimiz engelli adayıyız, beynimizi yada başka uzvumuzu kaybettiğimizde yaşamımızı sonlandıramayacaklarına göre anne karnında engeli tespit edilmiş insanların da yaşam hakkı var.

Bireysel eğitim merkezinde bir sürü engelli çocuk ve ailesini tanıdım. Bir çoğunun çocuğumun engelli olacağını hamile iken bilseydim yine doğururdum düşüncesinde olduğunu gördüm. O engelli çocuklara nasıl umutla bakıyorlar. Bir insan suratı çizdiklerinde bir müziğe tepki verdiklerinde gözleri nasıl ışıl ışıl oluyor. Yaşama gayeleri ve amaçları çocukları olmuş. Benim çocuğum neden engelli düşüncesinden sıyırmışlar kendilerini, içlerinde hiç okula gitmemiş olanı bile çocuğum için daha ne yapabilirim nasıl geliştirebilirim düşüncesinde. İnsan o çocukları o aileleri görünce hayata daha da sıkı bağlanası geliyor. Yaşama sevinci aşılıyorlar insana.

Son düzenleme:
engelli gormeyen mi var yasaamayan mi var onlarla sana tuhaf geliyosa bilemem ama benim cok yakinimda bir cok engelli var
gorumcemin iki cocugu komsumun kizi cocukluk arkadasim engelli benim
hepsinin annesinede sorabilirim birinden dahi aldidirdim cevabi almayacagimdam eminim

aldırmazdım dıyenlere hıtaben yazıdğınız şey uzerıne tavrınızı eleştırdık dıye bu kadar kıbar davranmanız çok hoş:)) halada sözumun arkasındayım..yetkılı mercı gıbı o mesajı kaleme almasaydınız bışey yazmazdım:)

hala kalkıp kımlerın benım gıbı olup olmadığı sallamasyonunuda yapmışsınız..sonrada ıthamı ben yaptım..pes..

ben lise değil unıv.mezunuyum..ve orada öğretmenlık yaptım..bızzat sınıfın ıçınde bırebır eğitım yaptım..aileler tanıdım..izin verın bızde bılelım bırşey..boş keseden değil yanı unutmayın..ıtham demek benım kullandığım şkılde ıse TDK yı ınceleyın derım:))

sizin anlamadığınız şey şu benım konuşmamda..

şunu şunu bılın oyle konuşun gıbı bır tavır haddınız değildi..eğer benı gerçektn rahatsız eden siizn bu lafınız olmasaydı saygılı şekılde aldıracağını anlatanlarada bır kelam ederdım..değil mi? ben anlattım umarım anlarsınız..

aldırırdım.. kahrolurdum belki evet ama aldırırdım.
hem ona hem bize yazık...

Burada herkes istediğini yazamakta özgürdür...tabii ki sanada banada onada yazılacak bir cvp.mutlaka vardır...
Arkadaşım buradaki hiç kimsenin vermiş olduğu cvp senin için zaten tatmin edici olmaz.çünkü sen böyle bir şeyi yaşamamış gibi görünüyorsun.sadece aldırmazdım deyip geçsen düşüncene saygı duyabilirdim sonuçta herkesin kendi kararı ancak sen bebeğini aldırmamış annelere yönelik bu şekilde konuşamazsın!şu anda senin böyle bir şey başına gelse hemen aldırmayı mı tercih ederdin hiç sanmıyorum...en azından kimbilir kaç kere düşünür kaç kere karar değiştirirdin ve kesinlikle direk olarak bu cvp. veremezdin...ister bir problem olsun ister olmasın o cana kıymak bu kadar kolay değil...insanın kendi başına gelmiş olması bir başka arkadaşım...
Ben zihinsel ya da bedenen engelli bi çok kişi tanıyorum da biliyorum da...hiç kimse başına böyle birşey gelsin tabi ki istemez...ister anne karnında olsun ister dünyaya gelmiş 70 yaşında olsun bir anne için en acı şey yavrusunu kaybetmektir...böyle konuşuyorum çünkü hamileykende sonra da ben yavrumu defalarca kaybedip geri kazandım böyle konuşuyorum çünkü ablam hayati tehlikesi olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldı onun o vicdan azabı onun sorumluluğu ne derseniz deyin işte hiçte dışardan bakıldığı gibi kolay değil arkadaş...
İster ftr uzmanı ister lise öğretmeni olsun siz bu çocuğu neden doğurdunuz keşke doğurmasaydınız gibi mantık yürüten bir sizin deyişinizle uzman ne kadar yardımcı olabilir oradaki yavrularımıza bilemedim doğrusu...
Günah demişsin arkadaş evt. o çocuğa günah o çocuğa ne olursa olsun yaşama şansı vermediğin için kendine günah...ne yani ozaman bütün engelli olanları yok mu edelim...bu nasıl mantık asıl ben bunu anlamıyorum...unutma arkadaş herkes bir engelli adayıdır...ne yani bizim başımıza geldiğinde ölümü mü tercih edicez yoksa ne olursa olsun yaşama şansı mı vericez kendimize...
Evt. seni de beni de onu da yaratan Rabbim'dir...Geçmişide geleceğide bilen yalnızca O'dur...Yoksa sen O'ndan daha mı esirgeyensin ya da merhametlisin!....

Ailemde ve çevremde o kadar çok engelli var ki, onları ve ailelerini gördüğüm için bırakın aldırmayı, çocuk yapmıyorum.
35 yaşında, baba ve annesini kaybetmiş, hem fiziksel hem zihinsel engelli bir kızın hayatının geri kalanını nasıl geçireceğini biliyor musunuz? ben biliyorum, görüyorum, o yüzden hiç düşünmeden aldırırdım, aldırmazdım diyenlere de saygı duyarım, ama kendinizden önce o yavrunun geleceğini düşünün derim, o hep çocuk kalmayacak, bir ömür sırtınızda taşımaya sabrınız yetse de sağlığınız yetecek mi? Siz göçüp gidince ona bakan çıkar mı sanıyorsunuz? Allah kimsenin başına vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…