kizlar basta sunu demeliyim ki kimse biseyi yasamadan boyle yapardim boyle yapardim demesin....
benim esim tekerlekli sandalyede 6 sene once trafik kazasi gecirdi kizim 1 yasindayken aradan yillar gecti biz esimle tedaviyle 2. bebek yapmaya karar verdik mutluyduk birbirimizi seviyoduk niye olmasin dedik ve tup bebek yaptik ve bebegim 3. tedavimde oldu 2. kontrolumuzde bebegimin ensesi kalin cikti ve tabiki bisuru test yapildi sonuclar 3 haftaya gelicekti ama doktorum yuzde yuz sakat dedi mongol olucak dedi bebeginiz o anda tabiki dunya basima yikildi birtane daha hasta gelicekti aileme ben bunun altindan nasil kalkardim doktor ultrasonda hem bebegi inceliyordu hemde bana nasil alacaklarini anlatiyordu bebegim ekranda oyle guzel hareketler yapiyoduki dusundum dusundum ben bu cana kiyamazdim evet agir bi yuk ama rabbim degilmi beni benden daha iyi bilen o tasiyamiyacagimi bilse zaten boyle bi yuku yuklemezdi bana dedim hemen kalktim masadan aglaya aglaya esime anlattim herkez sok oldu tabii ama karari biz vericektik neyse 3 hafta sonra sonuclar geldiiii bebegim mongol degildi hersey temiz ciktii dunyalar bizim oldu tabii ama bittmedi tabi 7 aylikken bebegimin basinda su olusmaya basladi hidrosefali hastaligiymis ilk defa duymustum cok zor gunler gecirdim cok agladim cok dua ettim ve BEBEGIM DOGDU hemen yogun bakima alindi durumu iyi degildi kucagima bile alamadan goturduler yanimdanve 16 gun yogun bakimda kaldi yavas yavas duzeldi durumu iyiye gitti sonra bi ameliyat gecirdi simdi gayet iyi yanimda onu cok seviyorum ona her baktigimda iyiki ona kiymamisim diyorum onun gulusu benim icin dunyalara bedel EVET ZOR GUNLER GECIRDIK COK AGLADIK AMA IMTAHANI BEN KAZANDIM RABBIM SONUNDA YAVRUMU BANA SAGLIKLA BAGISLADI RABBIME BINLERCE KEZ HAMDU SENALAR OLSUN
engelli çocuğu aldırmak diyenler bi zahmet ftr merkezlerine gitsinler
orada konuşamayan,yürüyemeyen,kendini hiç bilmeyen çocukları gördüler mi acaba?
görmekle kalmayıp aileleriyle sohbet ettiler mi?
ben ftr merkezinde sekreter olarak çalıştım.haliyle her tür insanı gördüm
inanın babalar o çocuklara el sürmüyor.hep anneleri bakıyor
bi çocuk var,kakasını yapamıyorda annesi kulak çöpüyle çıkarıyor
soruyorum yahu ultrasonda belli olmadı mı diye?
evet diyorlar,aldırmadık.günah dediler,yazık dedier
ama şimdi çok pişmanız diyenler var.abartmıyorum!..
bi zahmet pc başından kalkında tam 1 hafta o merkezlere gidin,çocuklara bakın
benim çocuğum olsaydı bunlardan biri diyin....peki ya ölseniz o yavruya ne olacak?
sonra konuşun aldırılıp,aldırılmayacağını....!
aldırmazdım diyenler kendileri bu dünyadan göçüp gittiklerinde bir gözleri arkada kalmayacak mı acaba?
öyle çocuklara annelerinden başka kimse bakmıyor haberiniz var mı?
babaları bile...
bir canı size ve sizden sonra kimin eline düşerse ona muhtaç etmek, başkasının insafına bırakmak ne kadar adil?
aldırmak günah diye aldırmayıp, bir insanı bu şekilde yaşamaya mahkum etmek ne kadar doğru?
kendini günahtan kurtarmak için bir insanı bu dünyada eziyete mahkum etmek değil midir bu?
size 1 zor gelir, bakılan kişiye 1000 kez zor gelir.
kürtaj can almak değildir.
bazı durumlarda gereklidir.
10 haftaya kadar olan gebeliklerde kürtaj yasaldır. yani gerekli olmasa bile kişi hür iradesiyle çocuğu aldırabilir.
ama engelli bir birey adayına gebelik gbi bir durumda da can almak, cinayet gbi kelimelerle olayı duygusallaştırmaya gerek yok.
acı çekmesın ölsün?? öyle mı? dıyelım zıhınsel engellı ve kendı durumunu ıdrak edemıyor..anne mı üzülüyor yoksa çocuk mu?
ayağı kırılan at değil ki bu can ımha edeyım..
anne baba olmanın kolay olduğunu sıze kım söyledı ki?? sızde en az bıızm kadar sanal klavyesınız unutmayın..
ben orada öğretmenlık yaptım..evet zor durumdalar evet aileler yorgun..ama sorun bakalım ötenazı kabul ederler mı? teklıf edın "kürtaj olanağı yok gel ötenazı yapalım?" karnındakı de evlat gözunun önundekı de..kımseyı pc başında ahkam kesmekle ıtham edebılecek mercı sız değilsinız..sızın gıbı bızde açılan başlığa yorum yapıyoruz..
kımseye empoze ettığımız bışeyde yok..ama ızın verınde söz konusu olan şey can olunca,sizin kadar bızde bılelım..
kaç ulkede kürtaj yasak bılıyor musunuz? kaç kadın bunun için eylem yapıyor..bahsedılen şey kürk gıyer mısın gıymez mısın değil..
"canı alır mısın almaz mısın?"
engelli gormeyen mi var yasaamayan mi var onlarla sana tuhaf geliyosa bilemem ama benim cok yakinimda bir cok engelli varevet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
yaa düşünsenize ağzını açıp derdini anlatamıyor,bi tacize uğrasa söyleyemiyor
kaç zihinsel ve bedensel engelli gördünüz,inanın ben onları ilk gördüğümde kaç kez ağladm.benle göz göze geldiklerinde nasıl üzüldüm
eğer gerçekten görmüş olsanız böyle konuşmazsınız
özel eğitim merkezlerinin asgari ücretle çalıştırdıığı,lise mezunu eğitmenler(!) sizin gibi düşünüyor
gidin gerçek ftr uzmanları,gerçek zihinsel engelli öğretmenlerinin kaçı böyle düşünüyor?
hadi yaaa demek ki merci değilmişim
siz nesiniz peki?
yorumlarınıza bakın öyle konuşun,imha edeyim-hatalı üretim kelimeelernii kullanan sizsiniz ben değil.çelişmeyin lütfen!
sanki siz gerçeksinizde bi ben sanalım
önce okuduğunuzu anlayın,ben istediğim yorumu yaparım hanfendi
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm
aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ee sonra,düşünün çocuğa nolacak ya ölürseniz kim bakacak
ne biliyorsn öleceğini?
üfff cidden saçmalık hepsi
elinizdeğmişken aldırmazdm diyenlere haber verinçünkü siz benm sorularıma cvp veremiyorsunuz
evet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
kaç zihinsel ve bedensel engelli gördünüz,inanın ben onları ilk gördüğümde kaç kez ağladm.benle göz göze geldiklerinde nasıl üzüldüm
özel eğitim merkezlerinin asgari ücretle çalıştırdıığı,lise mezunu eğitmenler(!) sizin gibi düşünüyor
gidin gerçek ftr uzmanları,gerçek zihinsel engelli öğretmenlerinin kaçı böyle düşünüyor?
siz nesiniz peki?
yorumlarınıza bakın öyle konuşun,imha edeyim-hatalı üretim kelimeelernii kullanan sizsiniz ben değil.çelişmeyin lütfen!
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm
aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ne biliyorsn öleceğini?
elinizdeğmişken aldırmazdm diyenlere haber verinçünkü siz benm sorularıma cvp veremiyorsunuz
Burada herkes istediğini yazamakta özgürdür...tabii ki sanada banada onada yazılacak bir cvp.mutlaka vardır...evet acı çekmesin ölsün.neden bile bile acı çektireyim
siz nesiniz peki?
siz karışamazsınız
ben ahkamda kesmiyorm
aldırmazdım.eee neden?
Allah vermiş alamam.
ne biliyorsn öleceğini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?