yani bu konudaki sinirimi kelimelere dökemiyorum burada
nedir bu erkek tarafındaki bencillik yaaa
bu çocuğun anne babası var hadi dedesinin adı konulacaksa neden erkeğin babasının adı hemen söyleniyor kızın babası dede değilmi onun hiçmi değeri yok nasıl bir düşüncesizliktir bu yaa
bakın 3 ay önce doğum yaptım bir oğlum var ,ben hamileyken bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik yaa duyan gören aaa küçük ...... geliyor demeye başladılar (..... kayınbabamın adı)
daha koymadan sinirlenmeye başladım ama sesimi çıkarmadım kimseye eşimin hangi akrabasına gitsek hep aynı şeyi söylüyorlardı ilk başlarda eşime hiç baskı yapmadım bişey demedim daha doğuma çok var dedim..
doğum yaklaştıkça kaynanam kayınbabam hepsi bir hevestir isim söylüyorlar (eşimin babasının adını yani)
hiç bana sorulmuyor nedense?
eşimi aldım karşıma eğerki senin babanın adını koymak istiyorsan oğlumuzun iki adı olsun benim babamın adı da olacak dedim bu çocuğun iki dedesi var neden haksızlık yapılıyor dedim
allahtan eşim anlayışlıdır zaten bana sormadan kesin kararını da vermez
ve hep aynı şeyi dedim doğuma kadar eğerki dede ismi olacaksa iki dedesininde ismi olacak dedim.. benden habersiz isim koyulursa mahkemaye veririm değiştiririm adını dedim..doğumdan bir gün önce eşim başka bi isim bulalım dedi ohh dedim ve kendi beğendiğimiz bi ismi Hakan olsun istedik
neyse doğumdan çıktım odada yatıyorum hala gelen giden çocuğa kayınbabamın adını söylüyor..bir baktım kaynanam eşimi çekmiş beni baygın sanıyor herhalde oğlum baban çok istiyor onun adını koy dedi..yemin ederim duydum
eşimi çağırdım çocuğun kimliğini hemen git al ama kimlikte ismini sadece Hakan görmek istiyorum dedim..
eve dödükten sonra eşim kimliği getirdi bebeğin beşiğine koyuverdi evde herkes vardı,önce elime almadım uzaktan baktım ki sadece Hakan yazıyor :))
ama yemin ederimki o kimliği görene kadar nasıl sinirlerim bozuluyordu yaa
Süper davranmışsın da ben kaynana ve kayınpederin tavrını merak ettim
Kimliği görünce onlar naptılar
meryem tebrik ediyorum arkadaşım aynısını yaparım emin olun ne bu yaa üniversitede dalga geçiliyor 2 isimlilerle çünkü biri günümüz ismi biride dedelerinin adı kimi .....bedrettin kimi ....dudu kimi döne..... şimi fahrettin..... o noktalı yerler annelerinin koyduğu isim ve herkes diyor bu ne yaa diğeri dedenin babaannenin adımı diye
benim kayınvalidemde,kayınpederimde yok vefat ettiler kızıma eşim annesinin ismini verdi yani iki ismi
var ama benim koyduğum ismi söylüyoruz zaten kızım diğer ismi hiç sevmiyor büyüdüğümde sildirecem
diyo babasına o da bozuluyor.Şimdiye ikinci geliyor eşime erkek olursa hiç aklından geçirme
dedim.Saçmalık ya ne gerek var anne baba adını çocuğa vermek.
evlendiğimizin 2.ayında eşimin tarafına tatile gitmiştik
bebeklerden filan bahsediyorduk,liseye giden görümcem birden isim annesi ben olucam dedi :1shok: dondum kaldım,bu nedemek diye?birşey demedim.k. valide filan diğer görümce herkes ordaydı, daha hamile de değildim,düşünmüyorduk bile. ara ara beğndiğim ismi söylerim eşime.sorun çıkmasa keşke
Liseye giden görümcene benden selam söyle
İsim annesiliğiyle kafa yormasın çok istiyorsa normal anne olsun
Doğursun koysun ismini kaydirigubbakcemile3
merhaba arkadaşlar..eşimle çok güzel bi şekilde isim yüzünden tartıştık konuşmuyoruz...çok sinirliyim eşime kötükedihüso kusura bakmayın direk daldım konuya..başta oğluşumuz olacağını öğrenince benim istediğim ismi demiştim tamam demişti..ve bebişimi öyle seviyordu sonra bi tutturdu bugün yani babamın ismi diye..
istemiyorum kıslar yaa deli olucam ailesi benimle konuşmuyodu kızlarının yüzünden bebek için iyi oldular bende salak değilim çok bariz belli yani..bu durum böyleyken ismini koymak istemiyorum..haksızmıyım onlar için bi önemim yok şuan bebek için iyiler herkes biliyor...1yıl boyunca küstüler bize evlerine gidince yüzümüze bakmıyolardı bebeği bi duydular değiştiler bu benim için mi yani???siz karar verin..
hamile halimle çok üzdü beni bebeğim üzülüyo diye üzülüyorum..
kusura bakmayın sinirlerim çok bozuk ağla ağla şiştim yani senağlama..şimdiden okuduğunuz için teş.ederim gurbetteyim zaten kimseye de bi şey anlatamıyorum...iyiakşamlar..
arkadaşlar teşekkür ediyorum ilginiz için...ama eşimi ikna ettim en baştan beri istediğimiz ismi koyacağız ALLAh ın izniyle...
insana babaannesinin dedesinin adının koyulması dalga gecme meselesi mi?
benim kaç tane arkadasım vardı dedesinin babaannesinin adını tasıyan kimse de dalga gecmiyordu. hatta dedesi babaannesi yasadıkları yerde onemli sahsiyetler oldugu icin dedelerinin babaannelerinin adını tasımaktan gurur duyanlar da vardı.
koymak istemezsin ayrı mesele ama aklı başında hiç bir insan da kimseyle adı nedeniyle dalga gecmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?