Bebeine Kaynpederinin ismini koymak zorunda kalan var m?

Yok tatlım yok..
İnsanın kendi evladına istediği,içine sinmediği ismi koyupda sonradan pişman olması çok fena..

Bi arkadaş böyle bi topic açmşştı..oğluma adıyla seslenemiyorum die..istemediği bi isim konmuşda..

Hayatta en büyük ikinci pişmanlığım kayınpederimin adını koymak oldu, kayınpederimi ben hiç görmedim nur içinde yatsın, çok iyi adam olduğundan bahsederler, hamileyken eşimin akrabaları koy dedi, eşimde kararsızdı aslında, ama ben salak koyalım dedim sonra yanına ikinci isim koyduk ikisi birlikte söylensin diye, ömer faruk ali osman gibi yakışan bir ismi vardı ama eşimin ailesi kayınpederimin ismini söylediler olay çıkardım ikisinide söyleyin diye ama dinlemediler, şimdide sırf bana inat tek isim söylüyorlar, oğlumun iki isminide seviyorum ama bana inat olsun diye herkes tek isim söylüyor ve ben o isimden öyle bir soğudum ki anlatamam, eşim de bana kızıyor brak ne derlerse desinler diyor ama evlat benim evladım ve hayatım boyunca beni soğuttukları bir isimle seslenmelerine öyle bir uyuz oluyorum ki anlatamam. Nefret ettirdiler bu isim yüzünden kendilerinden. Eşim ne kadar teselli etsede ikna olamıyorum, tamam kabullencem diyorum kendime ama olmuyor olmuyor, ama hata bendeydi.
Hamileler siz siz olun bebeğin heyecanıyla asla kimsenin ismini koymayın çok pişman olursunuz benim gibi.

Niye hep kayınpederlerin adı konuluyor anlamış değilim, 9 ay taşıyan erkekmi kadınmı? Bizim babalarımızın suçu kız babası olmakmı? Ben ilk çocuğuma hamileyken karnımdaki çocuğun cinsiyetini bile bile eşimin halaları üzerime baskı kuruyorlardı ağabeyimizin adını koy diye. Ama biz eşimle karar almıştık oğlumuz olursa babamın adını verecektik, eşimle babam birbirlerini çok severler. Allah bize iki tane dünyalar güzeli kız verdi, ama oğlum olsaydı babamın ismi olacaktı kimse kusura bakmasın :1closedeyes:

canım iki ismi olanlarda genellikle tek isim kullanılır.bunu etrafındada görmüşsündür
eşinin akrabalarıda doğal olarak ölen kardeşlerinin ismini söylemeyi tercih edeceklerdir
sen böyle birşey için niye canını sıkıyosun ki onu anlamadımfisfisfis
sen istiyosan iki isminide söyle oğlunun.böyle şeyler için insanın canını sıktığına değmezyerimseniben

Sözümü dinletemiyorum ve bana inat yaptıklarını düşündüğüm için üzülüyorum, 2 isim konduysa iki isim söylensin ama onlar söylemiyorlar ben kendimi üzdüğümle kalıyorum. Ama ben de oğluma ikinci ismi ile hitap ediyorum, yani oğluma farklı farklı iki isim söyleniyor. Aslında çok basit bir mevzu ama ben takmış durumdayım nedense kendimi frenlemeliyim sanırım.opuyorumnanaktan

cift isimkoysaniz sonra siz kendi koydugunuz isimle hitap edersiniz hem esinizinde gönlü olur

babasının ismini tutturan erkeklere sinir oluyorum....onun babası babada benim babam şam babasımı....iki isim koyarım...iki babanın ismi...ben kendi babamın ismiyle seslenirim yada farklı bir isim olur.....bencede en iyisi farklı bir isim....ileride bebeğim olursa kayınpederin ismini kullanmayı kesinlikle istemiyorum....

katılıyrm canım...kayınpederm melek gibi biri cok iyiler ALLAH(c.c)razı olsun..ama ismini koymadım kesinlikle bisey demediler ama beklediler koyamazdım kızlar benim yetişmeme eğitimime uymuyr neden erkek tarafının babsnın ismi?benim babamın bende hiçmi hakkı yok?esim cok istedi inanın cok tartışmasını yasadık hastahaneden nüfus müdürlüğüne gidecek orda bile sordu adı ne olacak diye e yuh dedim artık.esimi cok sevyrm kırmaı hiç istemezdm hatta üzülüdüm de ama ne yapayım bu arada kayınbabamın adı himmet nasıl koyardım bebişe bunu.ailemizde olmayan sonradan tevafüken üçümüzün bas harflerinin de isminde olduğu ömer zahid adını koyduk oğlumuza...esim egeli orda ilk cocuğa ya kaynananın ya kayınbabanın ismi konuyr gözlemlediğim su ki kimse koymak istemyr ama mecbur kalıyrlar ilk bebeğe koyıyrlar ikinciye herkes istediğini koyuyr bana komik gelyr bir gidiyorum yanlarına herkes dedenin babaannenin ismi.isteniliyorsa konulabilir.gerci buraya yazmak kolay esi ve esinin ailesi baskıcı olanlar napsın mecbur koycakklar ama ben ilerde kesinlikle ki inş o günleri göreblrz oğluma baskı yapmam esimin ailesine yinede sormustum saygısızlık olmasın diye ne koyalım ismni dedim ama bana diyemediler bizim adımızı koy diye..

yapmam beklemem bile bizim adımızı koymamızı ama ben genede

düşününce ben de hak verdim. zaten onun babasının soyadını alıyor, bari benim babamın adını ya da benim istediğim adı alsın.

sözlümün aileside koyuyormuş adetmiş babaların ismini koymak
ben hiç istemiyorum...
annesi sözlümü doğurmuş babası annesinin onayını iznini almadan kendi kararıyla babasının adını koymuş.
ben istemiyorum hiç sıcak bakmıyorum.
banada koyacaz adet bizde diyor ama ben istemiyorum.:umursamaz:

benim adımı da dedem koydu alaturka bir isim değil ama ben içinde sayı olan yada canlı hanlı isimleri sevmem.değiştirmek istedim babam özellikle annemde destek oldu ama sevgilim istemedi,olay çıkarttı hatta mirmirmirmir

seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım.bende çift isim koydum.onlar annelerinin ismini söylediler.bende çok sinir oluyordumklava:ben ilk başta iki ismi de kullanıyordum.onlar böyle yapınca bende kendi koyduğum ismi söylemeye başladım şimdi de çoğunluğu iki ismini de söylüyorlar :dance: ama bu seferde ben kızdığım için kendi koyduğum ismi söylüyorum zemuszemus buseferde onlar sinir oluyorlar hatta söylemem için uyarılar geliyor ama ben inatla kendi koyduğum ismi söylüyorum oh olsun onlaralülülülülülü hiçte umrumda değil sositososito yalnız benim sıkıntım eşim benim yanımda maalesef bu konuda da olmadı her zamanki gibi.senin yine eşin destekliyor ama benim öyle değil bide kalkıp oda kendi annesinin ismini söylüyor.sizin anlayacağnz aramızda iyice inatlaşma oldu.bu yüzden çok tartıştık.bunlar yüzünden 2.çocuk istemiyorumklava:

ablamın kızı oldu,ablam ceren ismini koymak istedi çok seviyordu ceren ismini..eniştem inat etii ne yaptı etti anasının adını sevim koydu...
ablam ama kızına hiç sevim demedi inat eti oda hep ceren diyor..şimdi kızı 2 yaşında ceren diyince -bakıyor ama sevim diyince bakmıyor,eniştem bile alıştı ceren diyor:))
bir süre sonra sanırım mahkemeyle sevim yanına ceren isminide koyduracaklar :)

zemuszemus enistenin de ceren ismine alismasina cok sevindim , zamanla mahkemeyle degistirirler bence iyi olmus sevindim

annem bana hamileyken babannem tutturuyormus kiz olursa onun ismi erkek olursa dedemin ismi diye , eski isimler ikiside , annem doguma hastaneye gittiginde arkasindan bagirmis ismimi koycaksin kizina diye , annemin yasi kücük oldugundan birde babannemlerle kaldiklarindan hic istemese de koymus bana o ismi , bazen konu acildiginda kendi istedigi ismi koyamadi diye zoruna gittigini söyler bunun yani sira da yengem de hamileydi ve cocuguna istedigi ismi koydu babannem bi kez olsun karismadi 4 cocugun da ismine

ahhhh ahh bizim sülalede sadece dedenin değil ananenin, babannenin , hala- dayının hepsi sıradan konur... kimsenin orjinal ismi yok.. hep ikinci el isim.. :)))

benim oğlum yok 3 kızım var ama oğlum olsaydı eşim babasının adını koyacaktı
babası vefat etmişti ve eşim nişanlıyken babasının adını koyacağını söylemişti bana ama kısmet olmadı
büyük kızımada 2 isim koyduk biri annesinin diğeri bizim seçtiğimiz isimdi ama herkes 2. ismi kullanıyor kimse kaynanamın adını kullanmıyor.o da rahmetli oldu ama herkesin dili 2. isme alıştığı için onu söylüyor
bu anne baba adı koyma geleneği banada çok saçma geliyo ama maalesef çok yerde hala devam ediyo

ya bide benim ismim sanki ailede hic yokmus gibi yine koydular , halam koymus iste babannemin ismini daha da anneme zorla koydurmus 3 oldu benle beraber yetmiyo sanki yerimseniben

ışin ilginç yanı bana kendi annem baskı yaptı kayınbabanın ismini koy;bunu senden beklerler.
Ha öylemi dedim Ankaraya döndüğümde gittim kayınbabamın yanına baba kusura bakma sana bişey diyecem;bebeğe senin ismini koymuyacam ne o çocuğa küçük....... diyecez gülmekten yerlere yattı.;koyma kızım dedi ben böyle bişeymi dedim dedi.Ne bilim niyetin varsa dedim.....Hala beni anlatır vede güler..........

Eski erkek arkadaşlımın adı de koyarsam saçma olucak onu unutamadığımı düşünür de sendeee sana söleyemedim çekindim de kuzenimin eşinin akrabası gibi bi yalanda uydur.bi şekilde duyar mutlaka de yalandan kim ölmüş hem bu beyaz yalan = )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…