Bebek anneyi unuturmu?

Mükemmel annelik baskısından zaten yılmıştık ama şimdi bir de "mükemmel annelik baskısına isyan" çıktı ortaya. Bu isyan sonucunda olan çocuklara oluyor genelde. Toplum olarak hiçbir konuda ortamız yok.

Beş aylık bir bebek 3 saat bile annesiz kalmamalı. Sizi çok iyi anlıyorum ancak bunun yanlış olacağını da söylemek zorundayız. Bebeğinizi annesiz bırakmadan, bir rahatlama yolu bulmanızı öneriyorum.
Beş aylık bir bebek 3 saat bile annesiz kalmamalı mı? Çalışmak zorunda olan anneler ne yapsın çözümünüz ne?
Ben çalışmıyorum bebeğim 4 aylık ama bakıcı haftaiçi her gün 3 saat ilgileniyor ve kendime vakit ayırıyorum. Bunu yapmasam verimsiz olurum. Bende lohusa depresyonu geçiriyorum ve psikoloğa gidiyorum. Sanırım bu konuda ahkam kesip nasıl annesin, bebek bırakılıp yurtdışına gidilir mi diyenler lohusa depresyonu yaşamayan anneler. Ne güzel sizin adınıza seviniyorum. Ama sizler de bu durumu yaşasanız böyle konuşmazdınız.
O yüzden konu sahibi gayette gidebilirsiniz, insanız ister keyfi ister doktor işleri olsun gidin güzelce işlerinizi halledip gelin, ben sizi anlıyorum.

Selam kızlar,

Nasılsınız?

Şimdiden anneler gününüzü kutluyorum 💜

Diğer konumdan bilenler bilir. Uzun tedavi süreci sonrası anne oldum. Bebeğim 21 hafta + 3 gün. Yani yarın 5 aylık olacak.

Doğumdan sonra ağır lohusa depresyonuna girdim ve yeni yeni kendime geliyorum.

Eşim hem check up yaptırmak hemde bir kaç gün kafa dinlemek için türkiyeye sürpriz bilet almış.

Pazartesi akşam gidip en geç perşembe dönüyoruz. 3 gece yani en fazla.

Bebeğe annemler bakacak. Ablam ve yengemde burda. Onlarda bakabilir.

Ama ben çok korkuyorum ve içim huzursuz.

Ya bebeğim beni unutursa? Döndüğümde bambaşka bi bebek olursa? 5 aylık bebek anneyi unuturmu?
5 aylık bebek çok zaruri durum yoksa anneden ayrilmamali. Unutmak değil ama travmaya kadar yolu var bunun bebek anlamaz diyenlere değil de bu işin uzmanina sorun.

Beş aylık bir bebek 3 saat bile annesiz kalmamalı mı? Çalışmak zorunda olan anneler ne yapsın çözümünüz ne?
Ben çalışmıyorum bebeğim 4 aylık ama bakıcı haftaiçi her gün 3 saat ilgileniyor ve kendime vakit ayırıyorum. Bunu yapmasam verimsiz olurum. Bende lohusa depresyonu geçiriyorum ve psikoloğa gidiyorum. Sanırım bu konuda ahkam kesip nasıl annesin, bebek bırakılıp yurtdışına gidilir mi diyenler lohusa depresyonu yaşamayan anneler. Ne güzel sizin adınıza seviniyorum. Ama sizler de bu durumu yaşasanız böyle konuşmazdınız.
O yüzden konu sahibi gayette gidebilirsiniz, insanız ister keyfi ister doktor işleri olsun gidin güzelce işlerinizi halledip gelin, ben sizi anlıyorum.
Anlamak ayrı şey işin bebek için doğrusunu söylemek ayrı şey.
Bizler yetişkin olarak strese gelemeyip bu durumları yaşıyorsak kendini hala annesinin bir uzvu sanan bebek ne yapsın?
Mesela akrabalarindan birini de yanında götürsün anne ile zaman gecirsin ama uyku ve günlük rutinde tanıdığı bir aile üyesi yardımcı olsun.
Sizin 3 saat yardımcı olması da gayet güzel ama 3 günden bahsyr burda ve anneyi gormeyck hiç aynı şeyler değil sizin durumla.
Tüm anneler sağlıkla sıhhatle büyütsün yavrularini

Anlamak ayrı şey işin bebek için doğrusunu söylemek ayrı şey.
Bizler yetişkin olarak strese gelemeyip bu durumları yaşıyorsak kendini hala annesinin bir uzvu sanan bebek ne yapsın?
Mesela akrabalarindan birini de yanında götürsün anne ile zaman gecirsin ama uyku ve günlük rutinde tanıdığı bir aile üyesi yardımcı olsun.
Sizin 3 saat yardımcı olması da gayet güzel ama 3 günden bahsyr burda ve anneyi gormeyck hiç aynı şeyler değil sizin durumla.
Tüm anneler sağlıkla sıhhatle büyütsün yavrularini
Bir başka üye 5 aylık bebek 3 saat bile anneden ayrı kalmamalı diye yazmış ya ona cevap olarak yazdım. Çok abartıyoruz bebeğe kendimizi yapışık yapıyoruz. Sonra yok benden başkasında durmuyor, yok okula giderken zorlanıyorum diyoruz. Kendimize bağlı değil bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Biraz rahat olmakta fayda var.
Amin hepimizin çocuğu sağlıklı, mutlu büyüsün inşallah 🙏🏻

Ben dayanamadım o yüzden iptal ettim gitmeyeceğim ama çocuk doktoruna danıştım demin.

Hiçbirşey olmaz 7-8 aya kadar çocuk etkilenmez dedi. Sadece yerini biraz yadırgayabilir ama öyle travma yada başka birşey hissetmez. Aksine mutlu anne mutlu bebek dedi.

Biraz daha büyüyünce özellikle bırakmak gerek dedi bir kaç saat. Ki annenin gidince geri geleceğini anlasın.

Herkese yorumları için teşekkür ederim 🌹

Bir başka üye 5 aylık bebek 3 saat bile anneden ayrı kalmamalı diye yazmış ya ona cevap olarak yazdım. Çok abartıyoruz bebeğe kendimizi yapışık yapıyoruz. Sonra yok benden başkasında durmuyor, yok okula giderken zorlanıyorum diyoruz. Kendimize bağlı değil bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Biraz rahat olmakta fayda var.
Amin hepimizin çocuğu sağlıklı, mutlu büyüsün inşallah 🙏🏻

Ben dayanamadım o yüzden iptal ettim gitmeyeceğim ama çocuk doktoruna danıştım demin.

Hiçbirşey olmaz 7-8 aya kadar çocuk etkilenmez dedi. Sadece yerini biraz yadırgayabilir ama öyle travma yada başka birşey hissetmez. Aksine mutlu anne mutlu bebek dedi.

Biraz daha büyüyünce özellikle bırakmak gerek dedi bir kaç saat. Ki annenin gidince geri geleceğini anlasın.

Bunun cevabını çocuk doktoru veremez çocuk ve ergen psikiyatrisi/ çocuk gelişimci/ çocuk ve bebeklerle çalışan psikolog verir verir.
Çocuk doktorunun görev tanımı aldığı eğitim bu değil 🌸

Uzmanından duymanız çok mantıklı bir karar olmuş, sevgiler.

Bunun cevabını çocuk doktoru veremez çocuk ve ergen psikiyatrisi/ çocuk gelişimci/ çocuk ve bebeklerle çalışan psikolog verir verir.
Çocuk doktorunun görev tanımı aldığı eğitim bu değil 🌸

Türkiyede öyle olabilir ama Hollandada rutin kontrole gidilen ve böyle tarz soruları danışabildiğimiz bi merkez var.

Bu merkezde çalışanlar donanımlı.

Soruların cevabını profesyonellerden alıyorsun.

Bunu travma yaratır vs diyenlere ters cevap olsun diye değil bilgilendirmek amaçlı söyledim.

Eğer tam tersi travma yaratır olmaz vs deseydi onuda söylerdim.

Niye iptal ettiniz ki buradaki yorumlar yuzunden mi? Benim oglumda 2 yasinda bende birakip tatile gitsem mi diyorum zaten 5 aylik mis anlamaz bile. Benim oglum 7ci ayda falan tanimaya basladi disari cikip geri gelirdim hic anlamazdi bile:) mutlu anne mutlu cocuk kesinlikle size iyi gelecekse gitmeniz daha iyi olur diye dusunuyorum ama siz bilirsiniz tabikide:)

Türkiyede öyle olabilir ama Hollandada rutin kontrole gidilen ve böyle tarz soruları danışabildiğimiz bi merkez var.

Bu merkezde çalışanlar donanımlı.

Soruların cevabını profesyonellerden alıyorsun.

Bunu travma yaratır vs diyenlere ters cevap olsun diye değil bilgilendirmek amaçlı söyledim.

Eğer tam tersi travma yaratır olmaz vs deseydi onuda söylerdim.
Geçen gün sizi düşündüm lohusa depresyonuyla ilgili açtığınız konu aklıma geldi acaba şu an nasıl, ne yapıyor dedim. Hazır burda yeni konu açmışken sorayım. Nasılsınız daha iyi hissediyor musunuz? Bebişinize alışabildiniz mi 5.ay nasıl geçiyor? 🫶🏻

Back
X