- 25 Mart 2013
- 570
- 321
- 323
+1Maddi yardımda bulunma.
Konu sahibi maddi yardin yapiyormus ama oda ona mecbur degil diyeceksiniz okutup buyutmusler dunyaya gelmesine sebep oldularsa tabi yapacaklarAileniz baksın diye mi doğurdunuz?
+1Kadın arada bir yorulduğunu ve bazen kendine vakit ayırmak için ailesinden birinin keşke yardım etse dediğini anladım ben fakat siz ve sizin gibiler sanki çocuklarınızı hep kendiniz buyuttunuz kimseden yardım almadınız yada almak istediğiniz durumlar olmadı gibi konusuyosuyosunuz. Ve ben bu tarz insanlara hiç inanmiyorum.
Ne alakası var ya ailem gelsin baksın yada alıp baksın demiyor Ki. Nie illa muhalefet olmak için yorum yapıyorsunuz. Sizin ya çocuğunuz yok yada yalnızlık çekmediniz o yüzden bu kadar katı konuşabiliyorsunuz. İnsan bazen 10 dk bile olsun biri yanında olsun istiyor. Annelik kavramını kavrayamayan yada gösteremeyen anneler var malesef. Lütfen sırf onlar anne diye hemen savunmaya geçmesin. Bizde anneyiz ve ben büyük konuşmak istemiyorum ama kızım doğum yaparsa hangi şehirde olursa olsun beni eve bağlayan ciddi bir sağlık problemim olmadığı sürece iki elim kanda olsa giderim. Bi iş yapamayacak durumda bile olsam giderim çünkü annelerin varlığı bile güç verir insana. Lütfen empati kurmadan kırarak cevap yazmayın kimseyeAileniz baksın diye mi doğurdunuz?
Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.
Kimseden tebrik takdir bekledigim filan yok, ama disarda calisiyorum ayrica evimden yuruttugum bir e ticaret firmam var, 10 gunluk sezeryanliydim ve cok yogun siparisim vardi, tek basima bir de siparis yapiyordum evde... hala da bu tempoda gidiyorum, bebegim uyuduktan sonra atolyeye girip bazen sabaha kadar siparis yetistirip sabah hic yataga girmeden alarmi kapatip ise gidiyorum yeri geliyor. Ama yine de bir defa bile biri cocuga yarim saat baksin diye dusunmemisimdir teklif etse biri ne munasebet bu benim hayatim benim sorumlulugum ustesinden gelebilirim diye dusunerek reddederim. Kuafor filan? Ben su icmeye firsat bulamadigim zamanlari biliyorum... sirtima kanguru ile baglayip evi temizledigimi biliyorum defalarca...
Bunlari beni takdir edin diye anlatmadim, insanlardan beklentinizi kucuk tutarsaniz daha mutlu olursunuz demek istedim. Herkesin bir duzeni ve kendi hayatiyla ilgili sorumluluklari var, sizin payiniza da bu dustuyse planlamanizi gozden gecirmenizi oneririm.
Ne alakası var ya ailem gelsin baksın yada alıp baksın demiyor Ki. Nie illa muhalefet olmak için yorum yapıyorsunuz. Sizin ya çocuğunuz yok yada yalnızlık çekmediniz o yüzden bu kadar katı konuşabiliyorsunuz. İnsan bazen 10 dk bile olsun biri yanında olsun istiyor. Annelik kavramını kavrayamayan yada gösteremeyen anneler var malesef. Lütfen sırf onlar anne diye hemen savunmaya geçmesin. Bizde anneyiz ve ben büyük konuşmak istemiyorum ama kızım doğum yaparsa hangi şehirde olursa olsun beni eve bağlayan ciddi bir sağlık problemim olmadığı sürece iki elim kanda olsa giderim. Bi iş yapamayacak durumda bile olsam giderim çünkü annelerin varlığı bile güç verir insana. Lütfen empati kurmadan kırarak cevap yazmayın kimseye
Yahu bayılıyorum bu ajitasyona. Öncelikle bu benim fikrim. Ayrıca annesi ilk kez böyle davranmıyordur değil mi? Belli ki kadın ilgisiz vurdumduymaz biri. Daha neyin beklentisi bu? Sizin nasıl anneler olduğunuzun konu sahibinin kişiliğiyle hiçbir ilgisi yok.Konu sahibi maddi yardin yapiyormus ama oda ona mecbur degil diyeceksiniz okutup buyutmusler dunyaya gelmesine sebep oldularsa tabi yapacaklar
Kendi işini kendi halledebilen bir kadın hiçbir şekilde "acınası" olmazSiz bu işi böyle yapmışsınız yaparken de yoruldunuz yorulmadınız size zor geldi veya gelmedi bu sizin tercihiniz böyle söylüyorum çünkü halinizden memnunmuşsunuz.Fakat konu sahibi halinden memnun değil o zaman niye kendinizi kıyaslıyosunuz.Uzmanlar doktorlar bile en ufak yardım talebini bile reddetmeyin kendinizi çok yormamaya çalışın yıpranmayın diyolar.Yani mesele bunları yapmak değil ki yapıyosun zaten de mesele ruh halini koruyabilmek.Bu zamanlar herkesin hayatından geçiyo da nası geçiyo yani sırtına bebeği takıp ev temizliği yapmak iş mi he ben yapmadım mı yaptım ama yorgunluktan ağladığım günler oldu.Bu iyi mi yani.Kahramanlık mı.İyi anne veya ev kadını olma göstergesi mi.Bunlar bence marifet değil kadının düştüğü en acınası hal.
Kendi işini kendi halledebilen bir kadın hiçbir şekilde "acınası" olmaz
Kendi işini kendin yapmak marifet değil ama etrafında el uzatan insanlara sahip olmak marifet öyle mi? Kendi işini tek başına yapmak zordur hanımefendi herkesin harcı değil. Etrafındaysa parayla bile sana yardım eden insan bulundurabilirsin. O kadar zor değil. Düşünmeden konuşuyorsunuz galibaSize göre öyle.Zaten herkes kendi işini kendi yapıyo bu bi marifet değil.Marifet seni zor zamanında düşünen ve el uzatan insanlara sahip olmak.
Kendi işini kendin yapmak marifet değil ama etrafında el uzatan insanlara sahip olmak marifet öyle mi? Kendi işini tek başına yapmak zordur hanımefendi herkesin harcı değil. Etrafındaysa parayla bile sana yardım eden insan bulundurabilirsin. O kadar zor değil. Düşünmeden konuşuyorsunuz galiba
Kendi başına birey olamayan, kocasından her türlü kötülüğü görüp yine de yapışıp kalan kadınları burada okumuyorsunuz siz herhalde her günYoo düşündüklerim size uymuyo sadece.Evet paran yoksa etrafında ölüyorum desen gelecek bi kişi yoksa böyle bi zamanda zaten mecbur sevsen de sevmesen de kendin yapacaksın başka çare yok.Ha bunu kahramanca bişi olarak gösterince size daha katlanılası geliyosa onu bilemem.Parası ve kimsesi olmayan da kendi işini kendi yapmak herkesin harcı değil diye kendini avutuyo işte.
Kendi başına birey olamayan, kocasından her türlü kötülüğü görüp yine de yapışıp kalan kadınları burada okumuyorsunuz siz herhalde her gün
Size göre kendini sevdirmek marifet, güçlü olmak değil. Anladımİyi günler bana yazmayın.
Ben zaten kendimden başka kimseye bu emeği verebileceğimi hissetmediğim için çocuk yapmayı istemiyorum. Kimseden takdir beklemeye de niyetim yok. Kurduğunuz cümle şu "size el uzatabilecek biri olması marifet" , siz sanırım "marifet" kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz.Ne alaka yahu insanın kendini hoyratça yıpratmasıyla kendi başına birey olamayan tiplerin kocasına yapışanların ne ilgisi var.Ben bebek bakmaktan bunaldım bi gün annem bana yardıma geldi diye kendi başıma birey olamamış mı oluyorum saçmalığın bu kadarı.Sırf konuşmak için boş boş yorum yapıyosunuz.
İnsanlardan yardım beklemek destek beklemek mi bu kadar tuhaf olan.İnsanlar tabii ki hiçbişey yapmak zorunda değil ama etrafında halinden, çektiğin sıkıntılardan anlayan ne kadar bunaldığını görüp el uzatan birilerini istemek veya olmasını dilemek mi bu kadar abes bi istek?
Sen sırtına bebeğini takıp ev temizleyince kocan gelip alnından öpüp teşekkür mü edecek sanıyosun?veya bebeğin büyüyünce “yaa anne sen de beni ne zorluklarla büyüttün” diyip şükredecek mi sanıyosun?
Gerçek şu ki kadın gecelerce uykusuz kalacak, evi pislik içinde olduğu için siniri bozulacak, her şeye tek başına yetmeye çalışırken yorulacak, bunalacak yeri gelip sinirinden çocuğuna patlayacak.Kendine beş dakika ayıramayacak hem de belki yıllarca.
Evet bu zamanlar geçecek ama nasıl belki o 1 yıl bu tempoda kadının hayatından 5 yıl götürecek.
Ha neymiş sonra da bu işler herkesin harcı değilmiş işte kadınların yaşadığı bu kölelik sistemine kılıflar uydurulacak ya, kadının bu fedakarlıkları yapmasına devam etmek için güzel kılıflar lazım çünkü.
O yüzden binlerce lira kazanan insanların hiç böyle dertleri yok parası neyse verip hayatlarını kurtarıyolar nedense kimsenin zoru başarmak gibi bi emeli yok çünkü aklı başında olan herks bilir ki bunun bi karşılığı bi getirisi yok kadını yıpratmaktan başka.
Bebeğim 10 aylık 10 aydır kendi başıma bakıyorum ve akıl hastası oldum sizin tabirinizle zoru başardığım için.Şu an işe döneceğim günleri sayıyorum.Etrafımda benim gibi bebek bakıp her şeye yetişmeye çalışan arkadaşlarım da benim gibi kafayı yediler çoğu da antidepresan alıyo ne güzel dimi.
Salaklığın adı olmuş zoru başarmak o da güzelmiş.Konularınızdan gördüğüm kadarıyla öğrencisiniz.Çocuğunuz olunca beklerim konularınızı.
Ben zaten kendimden başka kimseye bu emeği verebileceğimi hissetmediğim için çocuk yapmayı istemiyorum. Kimseden takdir beklemeye de niyetim yok. Kurduğunuz cümle şu "size el uzatabilecek biri olması marifet" , siz sanırım "marifet" kelimesinin anlamını bilmiyorsunuz.
Bkz. TDK.
1. isim Ustalık, hüner, uzmanlık
Yani yanlış cümle kurdunuz, ben de bunun üstünde konuşuyordum. Yukarıda yazdığınız destanla ilgili hiçbir tecrübem olmadığı gibi fikrim de olamaz. Benim amacım kimseye annelikle ilgili nasihat vermek değil. Yalnızca anne olmak gibi bir yükün altına giren birinin kendine %100 güvenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğunu tek başına büyüten kadınlara salak demeniz de çok hoş. Seviye yerlerde. Yazmayın. İyi günler.
"Zaten herkes kendi işini kendi yapıyo bu bi marifet değil.Marifet seni zor zamanında düşünen ve el uzatan insanlara sahip olmak."O zaman bi zahmet okuduğunuzu anlamıyosanız yorum da yapmayın.Tek başına büyüten anneler değil konu.Onca yükün altına tek başına girip bunu bi marifetmiş gibi göstermek salakça dedim.Sizle daha fazla boş tartışmaya giremicem çünkü önce bunlar herkesin harcı değil diyip sonra da fikrim yok falan gibi saçma sapan konuşuyosunuz ne dediğiniz de belli değil size de iyi günler
Zaten herkes kendi işini kendi yapıyo bu bi marifet değil.
kendi işini kendin yapmak nasıl marifet değil ya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?