Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Onları da sormayın reklam uğruna yapmayacakları şey yok.
Yediğine içtiğine çok dikkat eden organik diye diye ölecekti neredeyse instagram da gördüğüm bir anne 2. bebeği doğduktan sonra bir baktık sürekli kaşık mamaları reklamı yok şöyle güvenli, lezzetli..
Yedirmeyin demem asla kimseye de kötülemem ama buharda haşlanmış sebzeler, somonlar, şekerli gıda, paketlenmiş hazır gıdaları kötülerken sonra sen kalk hazır gıdayı öve öve bitirme..
Her şey gösteriş kesinlikle.
Ayrıca yok öyle görünüyorlar ama evlerine yardımcı alıyor, hafta da bir soluğu kuaförde alıyorlar.
Yoksa bende asla inanmıyorum ev çiçek gibi kendisi bebek gibi, benim oğlan temizliği bitirme mi bile beklemiyor çat hemen bir şeyleri yere indiriyor, bozuyor..

Kızım doğum yaptı 40 gün yanında kaldım,sabah akşam gık sesi çıksa odaya gidip bebeği alıyordum.
Belki komik gelecek ama bebek sadece bende uyuyordu,anneyi emerken uyuması dışında..
Baba şarkı söylüyordu elinde sallıyordu..
Haaa babaanneyi sorarsanız verin ayağımda sallayıp deyip uçurıyordu çocuğu..
Anne zorlanıyor bir takım şeyleri yapamayınca bebekte ağlamaya başlayınca krizlere giriyordu..

Dogumdan iki hafta sonra hıckımse kalmadı yanımda annem zaten yanımda değil başka şehirde kayınvalidem desen kendi başına kalkıp yemeği yapayım demez çokta gelmez zaten çok şükür bebeğim bir yaşına girecek zor mu çok zor bir işin olduğunda yardımcı olması için aileni gözün arıyor ama malesef kaynana görümce zaten yardım beklemiyorum ne zaman ihtiyacım olsa işleri var yanı tırnağın varsa kafanı kaşı modu eşim çok şükür yardım ediyor evi haftada bir derinlemesine temizleyebiliyorum evim herzaman toplu düzenli olmuyor ama huzurum var şükür idare ediyorum

Ayrıca sırf bana karsı yorum gelsin yorum yapayım diye polemik peşinde olan halden anlamayan yok dogurmasaydın bilmem ne gibi saçma sapan şeyler yazanlar bi zahmet düşünceleri içlerinde kalsın...

Sizi anliyorum. Tabi ki çocuğu baskasi baksin diye doğurmuyoruz ama insan biraz nefes biraz uyku biraz mola istiyor. Agladigim günleri unutmam. Annem vefat etti. Kv 20 dklik mesafedeyiz ben götürür sem bakar.ilk zamanlar çocukla beni birakip gitti ne yapacagimi bilemedim o agladi ben agladim. Derken simdi 9 aylik rabbim yardim ediyor. Tek basima herşeyin üstesinden gelebiliyorum. Sana en guzel tavsiyem bu gunlerde gececek sen mukemmel bir annesin:)

benim yan apt da kv oturuyor . hiç yardımı olmamıştı bebek bakarken bi kap yemek bile getirmiyordu. bende çok ehvamlı oldugumdan fazla yemek ypamyordum cocugu bırakamıordm hep aç kalıordm sütümde böylece gitti.
inşallah bende kv olduğum zaman her desteği vereceğim cocuklara , ben kendimden ümidi kestim evlatlarım çok mutlu olur inş.

2 yıldır tek başıma bakıyorum ev işini de yapıyorum yemeği de. Daha evimin yolunu bilmez benimkiler. Bilmeseler de olur.
Öğlen uykusuna yattığında kendime vakit ayırıyorum. O süre de hiç bir işe el sürmüyorum. Zaten akşam baba gelince hep beraber kovalamaca oynuyoruz, onlar araba sürüyor falan eğlenceli oluyor.

Benimde annem yok, 6 yıl oldu kaybedeli. Kayın validemi de doğumdan 3 ay öncesi kaybetmiştik.
Çocuğum ağladı ben ağladım o kadar tanıdık ki, bazen görüyorum süslü püslü giyimli fotolar, moraller yüksek.
Bir de kendime bakıyordum adapte olamama, yorgun hissetme, üstelik oğlumda zor bir bebekti zaten azıcık uyumlu olsaydı belki de bu kadar zorlanmazdım.

Emziremedim 1 hafta, bir türlü memeyi tutturamıyordum onun stresi bir yandan, gaz probleminden gece 1' de başlayıp sabah 10' a kadar 5-10 dk aralıklarla süren ağlamalar bir yandan, ben her şeyin üstesinden gelemedim tam düzeldi artık gazı dedik bu sefer de huysuzluk yapmaya başladı, günün çoğunu ağlayarak bitirirdik. Çocuklar uyuyunca iş güç yapılır ya ben bir tabak koyamıyordum makineye, ondan çıkan sesten bile uyanıyordu. Gece öksürmek için salona gidiyorduk eşimle ne yazık ki zil sesi, çevreden gelen seslere müdahale etme şansımız yok tabii.

Şimdi 20 aylık, inadı huysuzluğu tam gaz devam :)
Dışarı çıkıyoruz bize vallahi maşallah ben çıkamazdım diyorlar. Sürekli başına buyruk, inat yere inmek istiyor, bırakıyoruz hemen caddeye arabalar vızır vızır, tutuyoruz diye kendini yerlere atıyor babasını dövüyor.
Bu günler de geçecek

Su internet annelere bende bayiliyorum. Bir tane Alman var. Kadin hep full makyaj süslü şu bu kadınlara cocuklarla nasıl organize olmalarını anlatıyor. Kadinin iki tane yardımcısı var. Bir tane yemek/temizlik icin, digeri çocuklara bakıyor. Yani bana da iki yardımcı verin iki cocuk daha olsun gerci eşim isterse yardimci tut dedi ama acikcasi baskasinin evimi temizlemesini istemiyorum

İki cocugumda da kirki çıkana kdr kaldı annem bazısında ben gittim , KV zaten gelmedi geri kalan donemde hep kendim baktm uzakta inanin en guzeli o kendi bildiğiniz gbi bakiyirsnz bu size tecrübe okuyor cok çok zorlandigm zamanlar oldu araları 18 ay ama geçecek bu günler diye diye gerçekten de geçti
Şimdi soyle yap boyle yap deidiklerinde özellikle kv pardon da şimdiye kdr ben buyutmusum karismayin der gecerm
Zira büyükler çok bilip çok karışıyor sizi daha çok geriyor emin olun

Yani tabiki insan aileden destek bekler, henüz hamileyim ama bende arada gelsinler isterim ilk bebek acemilik..
Ama niye gelmiyor yardım etmiyorlar diye sitem etme hakkımızda yok malesef mecburiyetleri yok çünkü evliliğin sorumluluğunu aldığımız için bebeğinde almak zorundayız..

Kafaniza takmayin zaman çabuk geçiyor bir bakmışsınız bebek büyümüş , siz deneyim kazanmışsiniz.. ikinciyi üçüncüyü yapmışsınız :)

Katılıyorum icraat yok, ama her konuda akıl vermekten geri durmazlar. Sanki sen hicbirsey bilmiyorsun gibi

Madem bakiminda zorlanacaktiniz neden cocuk yaptınız farzedin ki hickimseniz yok boyle soylenerek mi cocuga bakacaksiniz...gozunuz kimseyi aramasin herkes hayatinda isinde.19 yasinda anne oldum bebegime tek basima baktim buyuttum yardima gelecegiz dediklerinde moralim bozuluyordu ustelik bebegim asiri der3ce huysuz aglayan huzursuz bir bebekti.esimde yardim etmiyordu ben 2 cocugumu oyle zor sartlarda buyuttum ki rabbim bir daha yasatmasin hickimsenin yardimi.olmadan simdi ben basa kalkiyorum bakin kimse yardim etmeden buyuttum diye.

Katılıyorum icraat yok, ama her konuda akıl vermekten geri durmazlar. Sanki sen hicbirsey bilmiyorsun gibi
Aynen maalesef oyleler annem zaten yapmandedigim şeyi yapmaz ama kv inadına tekrarlıyor bu kdr sınır konulmaz diyip duruyor ama o brnm çocuğun gerekli sinitliari elbette koyucam en guzeli uzakta olmak

ilk bebeğim 4gun kaynana baktı 3gun ablam annem yok sonra tek başıma kaldım ne maddi ne manevi hiç kimse yoktu banya yaptıramıyorum diye cok ağlamışımdır şuan 15 aylık sıfır uyku hala zor ama hep tektim tekde olacagım...

Kızımda yanımda hiç kimse yoktu.Ustelik neredeyse uyumayan bir bebekti.
2 aylıktı sanırım bir gün o ağlıyor ben ağlıyorum .Tek isteğim uyusun bende bi duş alıp birazcık uyuyayım. Ne mümkün .Evi 2 gün temizlememişim tozlar ve kızım üstüne üstüme geliyor.
Kapı çaldı bi açtım görümcem .Gurbette 5 sene sonra anamı görmüş gibi oldum.Bebegimi aldı hadi bu duş al dinlen dedi.Dus aldım uyudum.2 saatlik uykuyla sanki kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim.Bi baktım evi de temizlemiş .
Nasıl sevindim ve kendimi ne suçladım ben yeteri kadar iyi bir anne olamayacağım diye.Sonra bi baktım cevremde ilk bebekte herkes öyle .
Instamom'ları bende anlayamıyorum .Ilk zamanlar hormonlar,değişen dünya falan ben bebeğine bakıpta tüm yorgunluğu dinen annelerden olamadım .Yardımcı olacak biri olmayınca hakkatten zor.
Ama bi daha olsa eminim o kadar kötü olmazdım.Ama kesinlikle ilk 3 ay çok zorlandım ben.

Yeni dogum yaptigimda yengelerim,gorumcem,kv,annem ve ablam vardi.ilk gun baktim ki her kafadan ses cikiyor hemen esimle konustuk.uygun bi dille hepsini gonderdik.arada yengem yemek getirir giderdi.iyiki yapmisim diyorum cunku zaten bebekle ugrasmak cok yorucu bide extra gerilmeye gerek yok.kizim kolik olmasina ragmen bi kere bile kimseden yardim istemedim.su an 2 yasinda simdiye kadar tek birinin bile yardimi olmadi.yasim kucuk olmasina ragmen cok guzelde basardim.bence sizde kendinize guvenin ve kimseye karsi beklentiye girmeyin.beklenti her zaman hayal kirikliklarini getirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…