Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.Çalışıyorum normalde şu anda izindeyim . Bişeye şaşırmak yerine anlamayı deneseniz çalışmayan kadınlar köle mi onların kendine ayırmak isteyecekleri bir zamanları olamaz mı okumadınız herhalde yazılanları bazı hanımlar 3 Aydır kuaföre gitmediğini yazmış , bunun doktoru var pazarı var eş işte olunca gündüz yapılması gerekenler var. Siz süpersiniz on numarasınız bunu dememiZi bekliyorsunuz herhalde
Hayır “atar” falan yaptığım Yok zira sizi tanımıyorum anlattıklarınız ve vermek istediğiniz mesaj birbiriyle örtüşmedi gibi geldi bana . Herkes kendi gemisini bir şekilde yürütme derdinde zaten çocuğa bakan bir anneniz var ve ben yardım beklemem diyorsunuz bence çelişkili maden kendi hayatınız verin kreşe Yada bakıcı tutun anneniz bakmak isterse de anne “ ne münasebet” deyin o zaman söyledikleriniz yerine oturabilir bu şekilde maalesef söylediklerinize ikna olmadım .Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.
Kimseden tebrik takdir bekledigim filan yok, ama disarda calisiyorum ayrica evimden yuruttugum bir e ticaret firmam var, 10 gunluk sezeryanliydim ve cok yogun siparisim vardi, tek basima bir de siparis yapiyordum evde... hala da bu tempoda gidiyorum, bebegim uyuduktan sonra atolyeye girip bazen sabaha kadar siparis yetistirip sabah hic yataga girmeden alarmi kapatip ise gidiyorum yeri geliyor. Ama yine de bir defa bile biri cocuga yarim saat baksin diye dusunmemisimdir teklif etse biri ne munasebet bu benim hayatim benim sorumlulugum ustesinden gelebilirim diye dusunerek reddederim. Kuafor filan? Ben su icmeye firsat bulamadigim zamanlari biliyorum... sirtima kanguru ile baglayip evi temizledigimi biliyorum defalarca...
Bunlari beni takdir edin diye anlatmadim, insanlardan beklentinizi kucuk tutarsaniz daha mutlu olursunuz demek istedim. Herkesin bir duzeni ve kendi hayatiyla ilgili sorumluluklari var, sizin payiniza da bu dustuyse planlamanizi gozden gecirmenizi oneririm.
Ne güzel akıl verdiniz öyle. Benim bebeğim yok. Ama ilerde olursa ben de böyle yapacağım.Cocugumu yanliz büyütüyorum. Ailem uzakta, yanimda olsalardi bakarlarmiydi, yardim ederlermiydi bilmiyorum. Esimin ailesi burda, ama hic yardimlarini istemedim. Cünkü bana yardima degilde, eksiklerimi bulacaklarini , beni daha cok yoracaklarini düsündügüm icin. Hani özellikle biri olsada yardim Etsee diye hic düsünmedim. Tabi ki cok yoruluyorum ama yapacak birsey yok.
Dinlenmek icin rutinleriniz olsun. Mesela cocuk daha kücükse ve öglen uxkusu uyuyorsa, hic ev isine bulasmayin ya siz de uyuyun ya da cayinizi kahvenizi alip sessiz sakin birseylerle ugrasin, uzanin, birseyler okuyun.
Aksam erken uyutun cocugu ki, Siz de günün yorgunlugunu bi nebze atabilesiniz. Ya da esinizle bi cay kahve icebilesiniz.
Ücüncü bi durum ise, esinizle is bölümü. Mesela Ben Bu gün , kizimi doktora götürdüm, esim izinliydi evde kaldi. Ben islerimi hallettim o dinlendi, simdi Ben dinleniyorum esim cocukla parka gitti.. anca böyle yspinca biraz dinleniyorum ya da rahatsiz ev isi yapiyorum.baska türlü hepimiz cikinca, olmuyor, yoruluyoruz.herkes kendine söyleniyor sonra.
Bazen hafta ici zamanimiz varsa cocugu krese birakip, bi kahvaltiya gidiyoruz falan. Hani böyle kücük zamanlari firsata cevitixoruz, bize de iyi geliyor. Yardimci alma gücünüz varsa o da iyidir. Zaman cabuk geciyor, büyüyorlar. Bunlar tatli yorgunluklar.
Hayatımı kimsenin çocuğuma baksın diye planlamadım konuyu okumadınız galiba, benim size Önerim öyle atıp tutmamanız bakan kişi anneniz benimde arada sırada yardım beklediğim annem konumda yazmışım kv den öyle bir beklentim Yok diye.Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.
Kimseden tebrik takdir bekledigim filan yok, ama disarda calisiyorum ayrica evimden yuruttugum bir e ticaret firmam var, 10 gunluk sezeryanliydim ve cok yogun siparisim vardi, tek basima bir de siparis yapiyordum evde... hala da bu tempoda gidiyorum, bebegim uyuduktan sonra atolyeye girip bazen sabaha kadar siparis yetistirip sabah hic yataga girmeden alarmi kapatip ise gidiyorum yeri geliyor. Ama yine de bir defa bile biri cocuga yarim saat baksin diye dusunmemisimdir teklif etse biri ne munasebet bu benim hayatim benim sorumlulugum ustesinden gelebilirim diye dusunerek reddederim. Kuafor filan? Ben su icmeye firsat bulamadigim zamanlari biliyorum... sirtima kanguru ile baglayip evi temizledigimi biliyorum defalarca...
Bunlari beni takdir edin diye anlatmadim, insanlardan beklentinizi kucuk tutarsaniz daha mutlu olursunuz demek istedim. Herkesin bir duzeni ve kendi hayatiyla ilgili sorumluluklari var, sizin payiniza da bu dustuyse planlamanizi gozden gecirmenizi oneririm.
Sizin bahsettiginiz yardim ile kizi calisirken torununu bakan bir annenin ne alakasi var?Hayır “atar” falan yaptığım Yok zira sizi tanımıyorum anlattıklarınız ve vermek istediğiniz mesaj birbiriyle örtüşmedi gibi geldi bana . Herkes kendi gemisini bir şekilde yürütme derdinde zaten çocuğa bakan bir anneniz var ve ben yardım beklemem diyorsunuz bence çelişkili maden kendi hayatınız verin kreşe Yada bakıcı tutun anneniz bakmak isterse de anne “ ne münasebet” deyin o zaman söyledikleriniz yerine oturabilir bu şekilde maalesef söylediklerinize ikna olmadım .
Tabi ki alakası var hayat planlamanızı yaparken belli ki anneniz bebeğe bakacak diye bir planlama yapmışsınız sizin deyiminizleSizin bahsettiginiz yardim ile kizi calisirken torununu bakan bir annenin ne alakasi var?
Size cevap vermeyeceğim artık söyledikleriniz çok çelişkili ve anlamsız konuyu da okumamışsınız belli ki iyi geceler.Sizin bahsettiginiz yardim ile kizi calisirken torununu bakan bir annenin ne alakasi var?
Evet anneme sirtimi dayadim haklisiniz hatta onumuzdeki 3 yilda 3 cocuk daha yapip onlari da anneme baktirmayi planliyorum...Tabi ki alakası var hayat planlamanızı yaparken belli ki anneniz bebeğe bakacak diye bir planlama yapmışsınız sizin deyiminizle
Hanimefendi zaten butun gun calisiyosunuz tabiki yarim saat de biri baksin diye beklemezsiniz. Uyudugunda bile ozluyoruz bebeklerimizi siz isten gelince haliyle size kalan bikac saatte de keske biri yardim etse demezsiniz normal olan bu. burda konu baska siz anlamak istemiyosunuz galiba. Ama anlatmaya calismak sacma zaten. Bu kadar sayfada anlamadiysaniz ustelik.Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.
İse baslamadan once de beklemedim bunu demeye calistim aslindaHanimefendi zaten butun gun calisiyosunuz tabiki yarim saat de biri baksin diye beklemezsiniz. Uyudugunda bile ozluyoruz bebeklerimizi siz isten gelince haliyle size kalan bikac saatte de keske biri yardim etse demezsiniz normal olan bu. burda konu baska siz anlamak istemiyosunuz galiba. Ama anlatmaya calismak sacma zaten. Bu kadar sayfada anlamadiysaniz ustelik.
Birak gelmesin kimse. Bazi aileler icin bu daha makbul. Benim kizim 1 yasinda gurbetteym. Dogumda dahil hickimse yoktu. Smdi 1.5 ay sonra ikinci geliyor ve yine kimse olmayacak. Dogumada esim ve kizimla gidicem. Ihtiyac mi? Bazen evet annemi ariyrum yanimda olsa bi nefes alsam diye ama sonra uzun vadede beni o da gerecek. Inan kendi basina hersy cok daha guzel. Belli bi yasa gelince kres sonra okul. Bu zamanlar gececek ve onlarla vakit gecirmeyi ozler olacagiz gitgide. O yuzden suanki hayatnn tadini cikarmaya calis benceben ailemden uzakta kalıyorum bir bebeğim var sürekli ben giderim annelerin olduğu yere ama bebeğim büyüyor ve ben artık aşırı yoruluyorum eve bazen yardımcı alıyorum ama yinede bebeğe en azından yarım saat bakacak birini arıyor gözüm artık , eşim çalışıyor yardımcı olur onunla da hiç zamanımız olmuyor kendimiz için . Ailemin arada bir gelmesini gözüm arıyor ama hiç gelmiyorlar sürekli kendi işleri güçleri var bende şaka yollu bir kaç sefer söyledim ama annem hemen sen gel istersen ben gelemem dedi. Ben çalışıyorum normalde aileme maddi olarak da yardımım dokunur aramızda bir problem Yok sözde ama bu durum beni üzüyor .
Kv ise aynı şehirdeyiz onlara gidince yardım eder bakar vs ki zaten ondan öyle bir beklentim Yok yinede fena sayılmaz .
Bir sorunum var mı Yok mu sormazlar eleştirici tavırla yaklaşır sürekli beni yoruyor bu durum üzüyor da aynı şekilde ve ben elimden geleni yaparım maddi manevi Ayda bir sefer muhakkak uğrarım.
Kızkardeşim bize geldi annem hemen eve yolla dedi gelen gidenim var işimi yapsın diye . Belki de ben abartıyorum bilemiyorum.
Bilmiyorum sizde nasıl durumlar ?
Sizin anlamadiginiz biz de gelsinler cocugumuzu buyutsunler demedik. Konu sahibi de dememis. Bende 20 gunlukten beri elhamdulillah kendim herseyini yapiyorum. Ama insanin bin turlu hali var hasta oluyosun elin kolun kalkmadigi oluyo veya baska bi isin. Niye yardim beklemeyelim. Akrabalar ne icin varlar zor gunumuzde destek olmicaklarsa ne onemi var kan baginin kardesligin ablaligin anneligin. Onlar buyutmus sira bizde diyosunuz ama yine bebeginizi annenize baktiriyosunuz cok tutarsiz degil mi? Anneniz de size destek olmak istemis demek ki. Sadece maddi destek onemli degil ayrica bebege bakacak sagligi gucu de olmayabilir insanin ama manevi olarak da guc istiyo insan en hassas donemi bi annenin dogumdan sonra hele lohusayken. Hz. Allah bile 40 gun musade vermis namazdan sorumlu tutmamis. İnsanlara ne oluyor da bu kadar gaddar oluyorlar anlamiyorum. Biraz anlayis. Hosgoru. Manevi destek cok onemli.İse baslamadan once de beklemedim bunu demeye calistim aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?