Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Neden aliniyorsunuz atarlaniyorsunuz hemen? Cocuk bu, hayatinizin tamamini ele geciriyor tabiki. Ve vakti zamaninda buyukler o cocuklari yapti bakti buyuttu simdi sira bizde, annelik frdakarlik istiyor kendi hayatimizi bir sure rafa kaldirmamiz gerekiyor.

Kimseden tebrik takdir bekledigim filan yok, ama disarda calisiyorum ayrica evimden yuruttugum bir e ticaret firmam var, 10 gunluk sezeryanliydim ve cok yogun siparisim vardi, tek basima bir de siparis yapiyordum evde... hala da bu tempoda gidiyorum, bebegim uyuduktan sonra atolyeye girip bazen sabaha kadar siparis yetistirip sabah hic yataga girmeden alarmi kapatip ise gidiyorum yeri geliyor. Ama yine de bir defa bile biri cocuga yarim saat baksin diye dusunmemisimdir teklif etse biri ne munasebet bu benim hayatim benim sorumlulugum ustesinden gelebilirim diye dusunerek reddederim. Kuafor filan? Ben su icmeye firsat bulamadigim zamanlari biliyorum... sirtima kanguru ile baglayip evi temizledigimi biliyorum defalarca...

Bunlari beni takdir edin diye anlatmadim, insanlardan beklentinizi kucuk tutarsaniz daha mutlu olursunuz demek istedim. Herkesin bir duzeni ve kendi hayatiyla ilgili sorumluluklari var, sizin payiniza da bu dustuyse planlamanizi gozden gecirmenizi oneririm.

Hayır “atar” falan yaptığım Yok zira sizi tanımıyorum anlattıklarınız ve vermek istediğiniz mesaj birbiriyle örtüşmedi gibi geldi bana . Herkes kendi gemisini bir şekilde yürütme derdinde zaten çocuğa bakan bir anneniz var ve ben yardım beklemem diyorsunuz bence çelişkili maden kendi hayatınız verin kreşe Yada bakıcı tutun anneniz bakmak isterse de anne “ ne münasebet” deyin o zaman söyledikleriniz yerine oturabilir bu şekilde maalesef söylediklerinize ikna olmadım .

Ne güzel akıl verdiniz öyle. Benim bebeğim yok. Ama ilerde olursa ben de böyle yapacağım.

Hayatımı kimsenin çocuğuma baksın diye planlamadım konuyu okumadınız galiba, benim size Önerim öyle atıp tutmamanız bakan kişi anneniz benimde arada sırada yardım beklediğim annem konumda yazmışım kv den öyle bir beklentim Yok diye.

Sizin bahsettiginiz yardim ile kizi calisirken torununu bakan bir annenin ne alakasi var?

Tabi ki alakası var hayat planlamanızı yaparken belli ki anneniz bebeğe bakacak diye bir planlama yapmışsınız sizin deyiminizle
Evet anneme sirtimi dayadim haklisiniz hatta onumuzdeki 3 yilda 3 cocuk daha yapip onlari da anneme baktirmayi planliyorum...

Allah yardimciniz olsun, kendimi anlatmaya calismayacagim, siz daha iyi bilirsiniz nihayetinde.

Hanimefendi zaten butun gun calisiyosunuz tabiki yarim saat de biri baksin diye beklemezsiniz. Uyudugunda bile ozluyoruz bebeklerimizi siz isten gelince haliyle size kalan bikac saatte de keske biri yardim etse demezsiniz normal olan bu. burda konu baska siz anlamak istemiyosunuz galiba. Ama anlatmaya calismak sacma zaten. Bu kadar sayfada anlamadiysaniz ustelik.

Bende genellikle bebegime yalnız baktım. İlk başlarda bebek daha kücükken annemle beraber yıkardık bir kaç sefer sonra eşimle yıkadık ondan sonra da tek yaptım zaten. Biliyorum nekadar bunaltıcı oldugunu insan bir saat bile olsa cocukdan evden uzak da olmak istiyor bazen. Seni iyi anlıyorum. Ben oglumu uzun emzirdigim icin kimseye birakamazdim illaki sütümden isterdi neredeyse iki sene öyle geçti. Fırsatın varsa arada kaynanan baksın cocuguna madem annen gelemiyor. Sanada cok kötü laflar etmiyorsa avantajını kullan yani

Biz her iki aileden de farklı şehirlerdeyiz. Annem doğumumdan 2 gün sonra gitmek zorunda kaldı. 2 hafta önceden gelmişti zaten. Sonra kayinvalidem geldi ama sağolsun çorbası bile nasip olmadı. Ramazan programları izleyip uyudu, dinlendi 4 gün o da gitti. Sonra ben, eşim ve kızım başbaşa kaldık. Kızım 11 aylıkken ise başladım. Bu süreçte eşim işini yeni kurduğu için sabah erken gidip akşam en erken 10da geliyordu. Kızım da sağolsun uykuyu sevmediği için zorlu geçti bu dönem. Sonra işe başladım ama bakıcı bulamadık. Eşim nöbetleşe bakmayı teklif etti. Şu an 3 yaşında ve hala bu şekilde idare ediyoruz. Bakıcıya muhtaç olmadık çok şükür ama hem eşim hem ben çok yorulduk. İkimizin de nefes alacak vakti olmadı gerçekten. Çok yoğun zamanlarımda annem geldi sağolsun. Onun sayesinde akşamları 1 saat de olsa kestirebildim mesela. Ya da eşim biraz daha geç kalktı. Ama bu da toplasanız yılda 2 hafta. Kayinvalidelerin gelmesini de ben istemem çünkü onların bize gelmesi demek yüksek televizyon sesi, kanepelere devrilip yatan insan görüntüleri, bol çekirdek kabuğu, ekstradan yemek zahmeti ve bulaşık demek. Yalnız değilsiniz konu sahibi. İstiyoruz bi nefes alalım, biraz geç kalkalım ya da biraz tembellik yapalım ama ne yazık ki olmayabiliyor. Canınız sağolsun. Evladımız sağlıklıysa bu zamanları unutacaksınız ilerde. Şimdi kızım daha az yoruyor beni. Hiç geçmeyecek gibiydi ama geçiyor. Ev işi, yemekler olduğu kadar olsun. Onlar için harap etmeyin kendinizi. Fırsat buldukça dinlenin ve anneliğin tadını çıkarın. O taze bebek kokusu ne yazık ki ileride kalmayacak.

İse baslamadan once de beklemedim bunu demeye calistim aslinda

Siz şimdi çok yorgunsunuz ya aklınıza takılır böyle seyler. Kimseye muhtaç olmayin, kendi çocuğunuza kendiniz bakın.
Dinlenmek için bebeğinizin dinleneceği saati seçin, beraber dinlenin.
Kesinlikle ev işi temizlik ütü falan bunları boş verin. Firsat buldukça yaparsınız.
Eşiniz destek olsun başka kimse degil.

Zaten büyüdükçe zaman kalıyor size biraz daha sabredin

Birak gelmesin kimse. Bazi aileler icin bu daha makbul. Benim kizim 1 yasinda gurbetteym. Dogumda dahil hickimse yoktu. Smdi 1.5 ay sonra ikinci geliyor ve yine kimse olmayacak. Dogumada esim ve kizimla gidicem. Ihtiyac mi? Bazen evet annemi ariyrum yanimda olsa bi nefes alsam diye ama sonra uzun vadede beni o da gerecek. Inan kendi basina hersy cok daha guzel. Belli bi yasa gelince kres sonra okul. Bu zamanlar gececek ve onlarla vakit gecirmeyi ozler olacagiz gitgide. O yuzden suanki hayatnn tadini cikarmaya calis bence

İse baslamadan once de beklemedim bunu demeye calistim aslinda
Sizin anlamadiginiz biz de gelsinler cocugumuzu buyutsunler demedik. Konu sahibi de dememis. Bende 20 gunlukten beri elhamdulillah kendim herseyini yapiyorum. Ama insanin bin turlu hali var hasta oluyosun elin kolun kalkmadigi oluyo veya baska bi isin. Niye yardim beklemeyelim. Akrabalar ne icin varlar zor gunumuzde destek olmicaklarsa ne onemi var kan baginin kardesligin ablaligin anneligin. Onlar buyutmus sira bizde diyosunuz ama yine bebeginizi annenize baktiriyosunuz cok tutarsiz degil mi? Anneniz de size destek olmak istemis demek ki. Sadece maddi destek onemli degil ayrica bebege bakacak sagligi gucu de olmayabilir insanin ama manevi olarak da guc istiyo insan en hassas donemi bi annenin dogumdan sonra hele lohusayken. Hz. Allah bile 40 gun musade vermis namazdan sorumlu tutmamis. İnsanlara ne oluyor da bu kadar gaddar oluyorlar anlamiyorum. Biraz anlayis. Hosgoru. Manevi destek cok onemli.

Konuyu okurken o kadar şey geçti ki aklımdan.
Birincisi, annem. Ben doğduğumda teyzem gelmiş yardıma (o zaman 15 yaşındaymış) anneanem gelmemiş
kardeşimin doğumunda anneannem de babaannem de vardı babaannem yaşlı pek yardımı olmadı belki bir bardak su vermiştir gerçi o bile kıymetliymiş okuduğum kadarıyla yorumlarda
Anneannem ise, annem onu aramış da öyle gelmiş.
Hatta geleyim mi istiyorsun diye sormuş! Anlattığında ses tonundan ne kadar kırılmış olduğunu hissetmiştim.
İnşallah Rabbim nasip eder de ileride benim de bir evladım olursa, sağlığı yerindeyse eminim ki bebek gibi bakar. Ama bir iki haftadan fazla kalamaz sizinki gibi köyde iş çok, hayvanlar falan.

İkinci aklıma gelen şey de bu konuda bir yazı okumuştum sanırım oyuncu annenin yazısıydı (blogcu anne de olabilir)
O da "insanlar yardımı ben çocuğa bakıyım sen işlerini yap" olarak algılar halbuki bazen "sen çocuğunla ilgilen ben evin işlerini yapayım" deseler daha makbule geçer diyordu yazıda. Zaman zaman anneliğin sorumluluğunun ne kadar ağır gelebildiğini, insanın "bir nefes " almaya ihtiyacı olduğunu, mola vermesi gerektiğini ifade ediyordu.

Evladın iyiyse, sağlığı yerindeyse biraz sabır. Demesi kolay yapması zor bir şey elbette. Ama insan hiç ummadığı zamanda en ummadığı kişiler tarafından yara alabiliyor ya da güzel olacağını hayal ettiğin şeyin her ne kadar güzel de olsa beraberinde zorlukları olduğunu hesap edemeyebiliyor.
Anne olmadığım için akıl vermek haddi değil elbet ama yapılan yorumlara bakarsak bu durum geçici. Yukarıda bir arkadaş yazmış, "o bebek kokusu hep öyle kalmayacak tadını çıkar" diye. Bu cümle hoşuma gitti. :)

Ayrıca eğer kayınvaliden ile bir iletişim problemin ya da görüşmeme durumu yok ise, arada yardım etmesini talep edebilirsin. Bir işim var bir saat sana bıraksam olur mu dersin bırakırsın o arada uzanıp hiç bir şey düşünmesen bile, seni manen güçlendirecektir diye düşünüyorum.
Eşin ve evladınla mutluluklar, sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Olmuyorsa hiç takma evet insan üzülüyor yanında birileri arasıra da olsa çocuğumla ilgilense diyor ama olmayınca olmuyor. Kendimden biliyorum:) bazen insan gülümser böyle yazarken ama içi buruktur. Ben de öyleyim ama artı yönlerini de çok gördüm . Kısmet ... bol bol dışarı parka çık. Hem çocuğuna hem sana çok iyi gelecek. Kimseden bişey bekleme. Allah kolaylığını verecektir. Bana herkes ikinci isteme diyordu. Bense zor olduğunu bilsem de istiyordum çok şükür hamileyim. Doğumuma kimse (anane -diğeri :) ) gelemeyecek. O sayfaları kapadım artık. Boşver . Al çocuğunu çık gez. Ve “başkaları baksın diye mi çocuk doğuruyorsun” diyenleri Allah a havale et:) yaşayınca anlar Böyle diyenler. Kimse çocuğuna bi başkası baksın diye doğurmuyor zaten . Arkadaşım yine yazıyorum “ bol bol dışarı çık, kreşe gidebilecekse kreşe gönder,yardımcı bayan tut”

Sana kendimden ornek vereyim, amerikada yasiyorum, gebeligim dahil zor gecti, kizim erken dogdu ve ilk gunden itibaren hep ilgi isteyen bir bebekti hala oyle. Ne dogumuma ne de baska bi zaman yardimima kimse gelemedi, yardimcim Yok, esim 6 da ise gidip 4,5 ta geliyor kizimi Ona birakip ben kutuphaneye gidiyorum 8,5-9 a kadar ders calisiyorum eve gelip cocuk yedir uyut saat 11 oluyor ve inan cay icecek bile halim kalmiyor
Eger sartlarin zorsa kendine gore modifiye etmeye calismalisin, sonucta cocuk esin ve senin, siz bir ortak yol bulmalisiniz, cok bunalmani anliyorum ben de oyle oluyorum aksama kadar ama bu konuda sana yardimci olacak esin, isten gelince bi saat de olsa arkadaslarinla ya da tek basina disari cikabilsen bebegi birakip, inan cok rahatlarsin

Ayni annem_anannem gibi.. Doguran baksin demis zamaninda... Insan bi destek ariyordur muhakkak. Ama dusunmeyin bunlari. Herkesin kendi hayati kendi kosusturmacasi. Esinizle bebisinizle mutluluklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…