- 15 Ekim 2016
- 1.192
- 890
- 38
- 29
- Konu Sahibi minikmavikus
-
benimde 1 bucuk yasinda kizim var ve suan 1 bucuk aylik hamileyim ilk zamanlar oyle oluyo ama biraz daha sabir bende cok uzuluyodum evin isi kendime zaten bakamiyodum ama toparlandim bebekler biraz daha buyunce atlatirsin insallah tez zamanda atlatirsin gece isini yap derim ben genelde oyle yapardim yemegmi de sabh erkenden yapardimAyrıca sese aşırı duyarlı o en fazla yarım saat süren uykularında bile hiç bi iş yapamıyorum
Ee hani gelmiyo kendiliğinden hiç bi doğum belirtim yok ..Ben sezaryen oldum ama zorunlu olmadığı sürece onermem. İlerde pişman olabilirsin :) ben 6 saat çektim sancı kızım ben geliyorum dedi ama olmadı zorunlu sezaryen oldum. Şimdi ssvd die bi grup buldum. İstersen bir bak. Fikrin değişebilir :)
Normal doğum en güzelidir die düşünüyorum
Canim biz bu donemi rlektrik supurgesi sesiyle astik. Normalde cit ciksa uyanan kizim supurge sesi acik bir sekilde uyuduysa ki o uyurken supurge sesi hala acik halde. 2 saat uyuyordu bende her isimi yapiyorum. Youtube dan da acabilirsin beyaz gurultu uygulamalari var onu da indirebilirsin.Ayrıca sese aşırı duyarlı o en fazla yarım saat süren uykularında bile hiç bi iş yapamıyorum
Canim aventin alistirma emzikleri var onlari ddene.HEy Allahım... şımarık diyen olmuş depresyonda diyen olmuş.. benimle aynı yaşayanları duymak istedim sadece. Tecrübeleri duymak istedim nitekim duydum da . Malesef herkesi tek tek alıntılayacak zamanım olmadı konuyu zor açtım zaten.
Beni anlayan anlamış anlamayana da yapacak bişeyim yok. Eleştirenlerin en kısa zamanda bebeği olur inşallah ve süper sabır ve güçleri ile sinirleri alınmış halde bakarlar bebeklerine .
Sling önerenler olmuş kullanamıyorum sanırım bebek düşecekmiş gibi oluyor.
Yerinde yatır diyenler ayağımda sallayıvca bi nebze olsun uyuyor mecburum yani biraz dinlenmek için. Az önce yerine koydum açtı mesela gözlerini.
Emzikle hala savaş halindeyiz itiyor almıyor ama yine de deniyorum
Daha 38. Haftadasin canim ben 40. Haftayi doldurdugum gun dogum yaptim.Ee hani gelmiyo kendiliğinden hiç bi doğum belirtim yok ..
Canim ama olmadi gerekenler bunlar degil ki yani 3 aylik bebegin memeye yapisik yasamasi normal degil. Ya da surekli kucakta tasinmasi da normal degil. Bunlar bizim bir sekilde yaptigimiz yanlislar sonucu ortaya cikiyor malesef.Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
Benim 40+2 de başlamıştı sancımEe hani gelmiyo kendiliğinden hiç bi doğum belirtim yok ..
Canim kolik oldugunu doktorunuz mu soyledi. Yani gaz sancisini kolikle karistirmiyorsunuz dimi. Ikisi ayni sey degil çünkü eger kolikse aglama nobeti tuttugunda onu sakinlestirecek bir metod bulmanizi oneririm. Beyaz gurultu gibi ya da buziki orhanin kolik sarkisi var onu da deneyebilirsiniz. Gaz sancilari icin de sap simplex i tek gecerim butun bitkisel gaz ilaclarini denedim hic biri kar etmedi sap simplex hayat kurtariyor. Gazini cikardiktan sonra bebisin karnini sicak tutacak sekilde istilmis havlu vs. Koyarsan o da cok rahatlatiyor.Cnm benimde bebegim 2 aylik hak veriyorum sana
Bazen uyur bazen uyumaz bazen duraksz aglar benimde bebegim kolik zaman zaman bunaliyor insan
Sagolsn ablam arada geliyor carsi yapiyorum kafam dağılıyor
Bende gun boyu evdeyim esim sabah 6 da gidip aksam 9 da geliyor zaten yorgun iki gezdirir tamamm
Bazen kahvaltı yapamiyorum hemen salliyorum bebisi o sekerleme yapiyor 15 dk falan o arada kahvalti ediyorum evleri aksam topluyorum bebisi yatirinca
Birde uykusuzluk insanda enerji birakmiyor gecicek ama bu gunler saglikli olsnlarda pozitif dusunun stresiniz bebise yansimasin
Arada yardima cagirin yakinlarinizi
Sanci olmasa bile normal dogum baslatilabiliyor hem. Ben 1 hafta boyunca 1 cm acilmayla gezdim ama sancim yoktu yani nst de cikiyordu kasilmalar ama ben hissetmiyordum. 40. Haftayi doldurdgum gin fitil ile cancilarim tetiklendi ve o gece normal dogumla aldim kizimi kucagima her ani cok guzeldi.Benim 40+2 de başlamıştı sancımsabırlı ol bence
kesınlıkle samp sımplex harıka bende tek gecerımCanim kolik oldugunu doktorunuz mu soyledi. Yani gaz sancisini kolikle karistirmiyorsunuz dimi. Ikisi ayni sey degil çünkü eger kolikse aglama nobeti tuttugunda onu sakinlestirecek bir metod bulmanizi oneririm. Beyaz gurultu gibi ya da buziki orhanin kolik sarkisi var onu da deneyebilirsiniz. Gaz sancilari icin de sap simplex i tek gecerim butun bitkisel gaz ilaclarini denedim hic biri kar etmedi sap simplex hayat kurtariyor. Gazini cikardiktan sonra bebisin karnini sicak tutacak sekilde istilmis havlu vs. Koyarsan o da cok rahatlatiyor.
Kolik neyse de reflu cok zormus canim arkadaslarimiz anlatiyordu. Cok gecmis olsun.. masallah bebegine...kesınlıkle samp sımplex harıka bende tek gecerım
ben arabayla gezıntıye cıkarıyordum kızımı bıraz sakınlıyordu
benım kızda hem reflu hem kolıktı halıyle gobek fıtıgı da oldu... cok cekmıstık cok... hıc gecmıcek gıbıydı o gunler sımdı 9 bucuk aylık ınanılmaz rahatız
Yorumların birazını okudumHEy Allahım... şımarık diyen olmuş depresyonda diyen olmuş.. benimle aynı yaşayanları duymak istedim sadece. Tecrübeleri duymak istedim nitekim duydum da . Malesef herkesi tek tek alıntılayacak zamanım olmadı konuyu zor açtım zaten.
Beni anlayan anlamış anlamayana da yapacak bişeyim yok. Eleştirenlerin en kısa zamanda bebeği olur inşallah ve süper sabır ve güçleri ile sinirleri alınmış halde bakarlar bebeklerine .
Sling önerenler olmuş kullanamıyorum sanırım bebek düşecekmiş gibi oluyor.
Yerinde yatır diyenler ayağımda sallayıvca bi nebze olsun uyuyor mecburum yani biraz dinlenmek için. Az önce yerine koydum açtı mesela gözlerini.
Emzikle hala savaş halindeyiz itiyor almıyor ama yine de deniyorum
Hanımefendi neden böyle şeyler yazıyorsunuz ?Valla ben şurada kaç yüz km öteden bu çocuk istemeyerek mi dünyaya getirildi , bir anne üstelik daha 3 aylık olan bir bebe için bu kadar şikayet edecek konuyu nasıl buldu diye düşündü isem , gün boyu anne sevgisine ihtiyacı olan o bebek çok daha iyi hissetmiştir annedeki negatifliği. Annenin duygu durumu bebeği etkileyen en büyük faktör. Anneden bebeğe geçiyor ve kaçınılmaz son da böyle oluyor demekki.
Bana beddua gibi senin de başına gelsin de gör diyenlere de amin diyorum3 gebelik kaybım var 3 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyorum herhalde 10 sene uykusuz kalsam evimi b.k götürse de şikayetçi olmam "ay bu bebek ağlıyooo" diye . Allah kimseyi evlat hasreti evlat acısı ile sınamasın.
Konu sahibi korunarak hamile kalana gıcıklığım yok ayrıca. Senin bu şımarık halin ancak istenmeyen bir gebelik ile anlaşılabilirdi, hani plansızdı ben hazır değildim desen eyvallah denir ama bile isteye yapıp sonrada ay bu böyle miymiş demen gülünç ve sinir bozucu. Yani belki uslu olur diye kumar mı oynadın? Yaramaz bir bebek olursa geri iade yapabileceğini mi düşündün?
Ayip ediyorsunuz. Rabbim tez zamanda size de bir bebek nasip etsin insallah ama boyle bir yorum yapmaniz hos degil. Daha once yazdigimi tekrarliyorum 3 aylik bebegin anne memesinde yasamasi normal degil ilerde evladiniz oldugunda eger bu durum sizde de olursa lutfen zor kavustum zaten deyip bu duruma uzin vermeyin hem bebeginiz hem sizin icin zorlayici ve olunsuz bir durum. Caresini aramak lazim. O bebegin 24 saatin en az 18 saatini uyuyarak gecirmesi gerek suan meme de uydugu15 dk ule uykusunu alamiyor ve daha huzursuz bir bebek oluyor.Valla ben şurada kaç yüz km öteden bu çocuk istemeyerek mi dünyaya getirildi , bir anne üstelik daha 3 aylık olan bir bebe için bu kadar şikayet edecek konuyu nasıl buldu diye düşündü isem , gün boyu anne sevgisine ihtiyacı olan o bebek çok daha iyi hissetmiştir annedeki negatifliği. Annenin duygu durumu bebeği etkileyen en büyük faktör. Anneden bebeğe geçiyor ve kaçınılmaz son da böyle oluyor demekki.
Bana beddua gibi senin de başına gelsin de gör diyenlere de amin diyorum3 gebelik kaybım var 3 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyorum herhalde 10 sene uykusuz kalsam evimi b.k götürse de şikayetçi olmam "ay bu bebek ağlıyooo" diye . Allah kimseyi evlat hasreti evlat acısı ile sınamasın.
Konu sahibi korunarak hamile kalana gıcıklığım yok ayrıca. Senin bu şımarık halin ancak istenmeyen bir gebelik ile anlaşılabilirdi, hani plansızdı ben hazır değildim desen eyvallah denir ama bile isteye yapıp sonrada ay bu böyle miymiş demen gülünç ve sinir bozucu. Yani belki uslu olur diye kumar mı oynadın? Yaramaz bir bebek olursa geri iade yapabileceğini mi düşündün?
Konu sahibi aslında yorgun olduğundan şikayetçi bebekten değil. Ben onu çok iyi anlıyorum. Sizi de anliyorum. Bebeginiz olmadığı için uzgunsunuz o yüzden böyle konuşuyorsunuz. Ama bazı yalnış düşünceleriniz var. Yoruluyorum diyerek bebekten şikayet etmiyoruz bir taraftan bebeği o kadar çok seviyoruz ki onun için canımızı verebiliriz. Zaman zaman yorulma en üst seviyeye çıkıyor. Ondan yorulma cümleleri ister istemez kullanabiliyoruz. Dinlendiğimiz anda yoruldum demiyoruz. Bazı sert cümlelerin bayanlara sert geldi. Bana da yalnış geldi ama bir taraftan senin de durumunu düşünüyorum. Kolay değil bebek isteyip olmaması. Allahım sana yardım etsin. Inşallah bir bebegin olur da sen de istemeden de olsa yoruldum cümlesini kullan. Allah sana da nasip etsin inşallah.Ya değil mi ? empatik anneleri görüyor musun , karşıdakinin canını acıtmak için nasıl da vicdansız olabiliyorlar. Sebep ?? Onlara "vah canım yazık nasıl da yoruluyorsunuz" demedim diye.Çocuk istediğimi bu konuda belirttiğime çok pişman oldum inan. Konu sanki benim çocuğum olmuyor sen nasıl bu lafları edersine bağlandı kk nın süper zeki (!) bir grup hatunu tarafından!
Psikolojin bozuk git tedavi görler havada uçuştuçok ilginç farklı fikirlere bu kadar tahammülsüz olmamız. Hayır kardeşim madem karşıt yorum istemiyorsunuz gidin anne bebek topiklerinde konuşun. Benim fikrim bu anne abartmış, ortada normal olmayan bir sorun bir hastalık yok çünkü. Yine de kolay gelsin dileğimi bir büyüğün yardımı ile daha kolay olabileceğini belirttim. Kim ne anlarsa anlasın artık yapacak birşey yok.
Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Ya böyle düşünenleri gerçekten anlamıyorum. Öncelikle Allah tez zamanda size de hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin. Kimsenin mizacı,karakteri ve yaşadıkları bir değildir. Bebekten şikayet etmek demekte sevmediği yada istemeden dünyaya getirdiği anlamına gelmez. Bende iki sene didindim bebek için. Gebeliğimde nasıl gün saydığımız herkes bilir bebiş için. Evet bazı şeylerin zor olacağını sana söylüyorlar ama ben ne bileyim onbeş saat morarana kadar ağlayan gazlı bir bebe doğuracağımı. Yapmadığım,etmediğim yöntem,ilaç gaz masajı yok beyaz gürültü,okumadığım kitap kalmadı. Üç ay boyunca her gün bebeği bırakıpta kaçasım geldi. Saatlerce uykusuz kalmak ne demek. Nasıl normal bir psikoloji içinde olması beklenir veya bunu bebeği yaparken biliyordun denir. Yaşamadan ahkam kesmemek lazım bunu bu yaşımda çok iyi öğrendim.Lohusa depresyonunda mısınız bilmiyorum ama baştan aşağı bebekten şikayet edip durmuşsunuz.. "mememe yapışık, taşımaktan kollarım ağrıdı, oyalamak çok zor vs vs.." bebek olunca bunların olacağını bilmiyor olamazsınız? Anne ben acıktım sen keyfine bak ben mutfaktan bişeyler ayarlarım kendime diyecek hali yok meme isteyecek yani.
Hani bu sıradan bebek olaylarına bu kadar şikayetle yaklaşınca istemeden korunurken mi oldu diye düşündüm , evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?