Bebek, ev, eş..

Anne değilim ama çok rahatsız oldum yorumlarınızdan.
Kadıncağıza hala şımarık diyorsunuz. Anne oldu doğum yaptı diye bu kadın birden kanatlanıp melek olmuyor yada makine hala sinirler ve hormonlardan oluşan normal bir insan evladı var karşınızda. Çok sevse de çok istese de bazen yorulabilir isyan edebilir bu onun en doğal hakkı.
Elbette bebeğinizin olmaması sizi gergin yapabilir ama bu gerginliği henüz üç ay önce anne olmuş ve adapte olamamış, zorlanan yorgun bir kadına saldırarak tatmin etmemelisiniz.
Bir yeni anneyi üzüyorsunuz buna da hakkınız yok.
Her anne bazen çocuğundan yorulur ve şikayet eder bu sevmediğini yada şımarık olduğunu göstermez. Duyguları olan sinirleri olan bir insandan bahsediyoruz. Üstelik hormonları tavanda bir insandan bahsediyoruz duyguları çok normal. Asıl szin bu şımarık gibi ithamlarınız çok çirkin.

Ozel olucak biraz ama eşiniz mi korunuyordu? Inanin cok korkuyorum. Emmeyide birakti oglum..

Arkadaşim ben sana en güzel yanini söyleyeyim bir kolik annesi olarak..geçecek bugünlerde geçecek.birak ev daginik kalsin.birak seni ve bebegi gormek isteyen, gercekten gormek isteyen halden anlayanlar gelsin.ev duzenine yemege gelmek isteyen sana gelmesin.bekleyende umdugunu degil buldugu ile yetinsin.daha kizim yeni 1 yasina girecek.duvar bana ben duvara bir evin icinde bebegim kucagimda saatler gunler gecirdim pispislayarak.ama geciyor cnm.o zamanlarda bana derlerdi.gececek diye..bende heee gececek gececek derdim.ama her gun bebekde sende daha da rahatlayacaksiniz.olabildiginw relaks ol.onu emzirmeden evvel yanina suyunu kuruyemisini meyveni al.esin bunu yapabilir iste.:)

Su an böyle hissetmen cok normal hala bebegin varlığına alısamamıssın.biraz buyusun özellikle 5 aydan sonra baya rahatlayacaksın benim kızımdı öyleydi sürekli mızmız her gittigimiz yerde ağlayan bi saat durmayan bi cocuktu ama simdi kendi kendine saatlerce durabiliyo arada tabıkı mızmızlanıyo ama biz acemi annelerin unuttugu birşey var onlar daha bebek bizim gibi akıllı uslu oturmalarını bekleyemeyiz ki.zamanla ogrenıyorlar o yüzden sıkmayın canınızı geçer bugunler hele Bi size tatlılık yapsın.kızımın bi guluşu herşeyi anında unutturuyo

İfadeleriniz çok düşmanca. Burda yeni anne olmuş bir kadın duygu durumunu anlattı tavsiye istedi. Çok da negatif birşey yok normal bunlar. Sizin çocuk sahibi olamamanız onun suçu değil. Allah hayırlı evlatla sevindirsin sizi de.

Ay ne güzel ya masalah ne güzel bebek sekki

Size bir tavsiye kar yagarken evin onu süpürulmez .
Boşverin nasilsa buyüyecek .Sakin olun Yemekte olmasın evde pis olsun .
Psikolojiniz iyi olsun .O size muhtac minnacık bisey .
Arada bi bebek arabasiyla çıkın takmayin kafaya .Temiz hava onu yorar .Onunla birlikte siz de yatın.
Misafir de gelmeyiversin .
Durumunuz varsa hafta da bir bi temizlikçi alın .Alamazsaniz onu da boşverin .Kardeş anne yokmu yardım isteyin.
Çok guzel vakitler birdaha gelmiyor ..sabır

Aynen beni anlatmışsın canım,hem de tıpatıp.tek farkı eşimin ev işi yapması.40 yaşındayım ,yıllardır bebek istedim,geçen sene tren kaçıyor diye bunun icin evlendim.o yüzden onu basıyorum bağrıma iyice.bugün devamlı emen cocugum almadı mememi kötü oldum.meger burnu tikaliymis.zor da olsa tadını çıkarmaya bakıyorum,emerken seyrediyorum,gözgöze geliyoruz kuzum benim nasil da bakar bana.bu anlar istesek te gelmeyecek,devamlı kucağımızda yanımızda olmayacaklar.ben de dağınık evden haz etmem ama o herşeyden değerli yeterki sağlıklı olsun.şükürler olsun anne olmayı layık gördü rabbim.geçecek canım büyüyorlar,yakında oyalanmaya başlar oyuncaktı vs.

1tane oglum var buyuk artik etrafimda gordukce duydukca saskinca izliyorum.
Ya 40 ı ciktikdan sonra bir anda uykusu duzene giren gece gazi olmazsa huzursuz degilse uyanmiyodu oglum
Tabiki aciktikca uyaniyodu emiyodu uyuyodu yine

Gercekden zor bir durum.
Hele anne icin uykusuzluk,dinlenememek kötü olur.
Hem evin duzeni ,hem bebek gormeye geleni agirla,hem uyumayan surekli emmek isteyen bebekle ilgilenmek.

Tabiki gecer ama sanirim yasina girmesi gerek.
Hani yurur emekler yorulur artik doyar bir sekilde ek gidayla yemekle ve uykuya dalar.

Biraz sabir.
Kolay gelsin

Simdi 3 aylik bebek daha cok kucuk onun dunyasi tabiki annesi annesinin memesi kucagi kokusu..baska bisey bilmezki..
Ev isi bi zahmet kenarda kalsin az..gece uykusu nasil.aksam bebeginiz atiyorum 10da uyudu sizde onunla uyuyacaksiniz . aralarda emerek sabah 9 da 10 da uyaniyor diyelim siz sabah 6 7 gibi kalkip evi toparlayip yemeginizi yapip kahvaltinizi yapin.bebegi olan annelerin onceligi bebek olmali.
Benim bebegimde gunduz uyumaz dogru durust az bisey uyusada kahvalti yapiyorum cay iciyorum tv izliyorum ders calisiyorum.is yapmiyorum.aksam erken uyursa toparliyorum hizlica evi.benimki de sizin gibiydi o aylarda

Emzirme minderin var mi canim.onunla emziriyorum ben.o kadar isime yariyor ki.devamlı memedeyiz .yemegimi de o emerken yiyebiliyorum sadece.asla yatmaz kendi kendine.hep aglar.ya kucakta ya memede.beşiginde bile uyumadı beraber yatiyoruz ikimiz.

Ilık bir duş bütün gerginliğini alır tavsiye ederim
annemin arkadaşının 20-25 sene çocuğu olmadı şimdi oldu o da şikayet ediyordu canım çıkıyor diye halbuki kadın senelerdir hayalini kuruyordu bunlar hep insanlık hali şımarık demek yersiz

Ben hiç ev işi yapmadım. Bulaşıklar gerekirse iki gün bekledi. Bulunduğum yerde hiç kimsem yok yardıma gelecek. Anlama kadar bebeğimle ilgilenir elin gelince mutfağa girer ya ben ya o yemek yapardık. Oğlum öğle uykusuna yattığı an ben de yatardım. Dinlenmek moral önemli. Bu zamanlar çok hızlı geçiyor. O mis gibi süt kokusu geçecek bir gün. Tadını çıkar.

Ohoo ne çok halden anlamayanlar yazmış topiğine atkılma hiç onlara başına gelmeyen anlamaz.
Benim bebiş 4 aylık. Haklısın hepsine yetişmek çok zor özellikle yqrdım olmayınca kimi gün 3 saatte kahvaltı ettiğimi bilirim. Ev temizliği için biri gelse iki haftada bir zorlar mı bütçenizi? Bana 2 haftada bir geliyor temizliğe teyze en mis gibi oluyor. Yetiyor da. Misafirleri de hemn onun gwldiğinin ertesi günü veya onun geldiği güne çağırıyorum. Geldiği gündeyse salondan başlıyor o gitmeden misafirler giderse arkalarını da toplatıp öyle gidiyor. İkramları da hazır alıyorum ya da milfoy böreği kek falan gibi çok basit şeyler yapıyorum. Oluyor yani bir şekilde. Ama nprmal zamanfa benim de evim darmadağın oluyor. Normal yani bı bence hiç kasmayın düzenli olacak diyeç ancak kendimizi sıkıyoruz hiç gerekyok. Bebiş 3. ayın sonları 4. ay gibi daha az emmeye başlıyır.oyunxakla oyun halısıyla dahanuzun vakit geçiriyor o zaman kahvaltı edebilir duruma geliyırsunuz ama misal ben hala duş alabilir duruma gelemedim :) yani o kadar uzun yalnız duramıyor

Tskr.
Ama sizden baska kimse bukadar buyuk tepki vermemis 9 sayfa boyunca yazan butun kadinlar annemi acaba tepkinizi normal bulunmadigi için bebek sahibi olmayisiniza baglandi.
Yok benim karakterim boyle diyorsaniz bisey diyemem.
En kisa zamanda hamileyim diye konu açmanız dilegiyle.

Benimde korkularım var Allahım sabrını da verir insallah zor bir bebeğim olursa. Tamamıyla sürpriz yumurta gibi birşey bebeğin nasıl olacağı.

Bazı dr.lar ilk üç ayı hamilelikteki üç trimestırdan sonra dördüncü olarak sayar.bir kitapta da yazanlat:ilk üç ay hala anne karnındaki hayatını istiyor,arıyor bebek.24 saat kucakta anne karnında,ne zaman istese doyuyordu orada.12 saat bile kucakta kalsa az oluyormuş yani.adapte olamıyorlar hemen dış dünyaya

Canım öyle sakin öyle mutluyumki uçuyorum yavrum oldu diye.çok ta pozitifim.ama kolik bebek işte o, huzursuz anacığım.

Bir de bebeği daha uzun uyuması için kumdakla ya da reflü yastığı satın al ve yüzüstü yatır. Sort üstü yatınca benim kızım da daha kosa uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…