Bebek, ev, eş..

Psikolojisi bozuk olan konu sahibi degil sizsiniz bence. ve şahit olduğunuz gibi
buradaki birçok yorum sahibi de böyle dusunuyor

Bebeğiniz emmese, "bebeğim emmiyor kızlaar ne yapmam gerekıyor mamaya gectık çok üZülüyorum " dıye konu açarsınız.
Veyaa hiç çocuk sahibi olamayıp evlad kokusuyla hasretıyle doktor doktor dolaşsaydınız, " kızlaar yıllardır bebeğim olmuyor ne denediysem psikolojim alt üst durumda..." Vs dıye konu açardınız
Halinize,konumunuza ve durumunuza şükredecek çok fazla seçenek var aslında önünüzde..

Peki her istediğinde verdiniz mi arada kaldım. Bir yandan ara ver süt biriksin diyenler bir yandan ne zaman istese ver diyenler
Ben verdim maalesef çünkü bebeğim emzik almadı.
Aslında emme içgüdüleri çok fazla onu gidermek içinde istiyorlar. 6. Aydan sonra düzelir biraz sabır..
Benim bebeğim kolikti aylarca hiç susmadi inan onla beraber bende ağladım ama geçti çok şükür

Konuyu ben de bdvye açayım o zaman içerik önemli değil ne de olsa

tepkim anormal değil annelere "vah vah tüh tüh yazık" denmemesi çocuk büyütmeyi hafife almak gibi anlaşıldı. Oysa konu bambaşka.

Kimseye hamileliğinde günün 23 saati uyuyan 4 saatte bir emen bebek vaadinde bulunmuyor. Ve hatta bakın yorumlara hemen hepsi "evet benimki de aynı böyle" diyor. Yani bebek sahibi olduktan sonra kendine zaman ayırmakta zorlanacağın deliksiz bir gece uykusunu unutacağın evinin artık kıldüzen olmaktan çıkıp çocuklu ev kategorisine gireceği herkesçe bilinen bir gerçek. Ve normal. Ama buna anormalmiş gibi tepki veren konu sahibi. Anormal tepki veriyorsun dediğimde kabahatli olmam ilginç

En iyisi ben konuyu terkedeyim küçük bebekleriyle yaşama savaşı veren kahraman anneler birbirine destek olsun

Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
Bizim çocuğumuz yok, 2 kişi 1 kedi bir evi temiz düzenli tutacaz diye göbeğimiz catliyor. Siz 24:saatinizi mesaide geciriyorsunuz bebişle. Nasıl yetiseceksiniz. Benim ablam her doğum yaptığında en az üç ay annem gider yardım ederdi.

Biliyorum rahatsız edici ama haftada 2 defa temizlik ve yemeğe yardım edecek birini bulsaniz? Yemek neyse de evi haftada 2 defa toplayıp temizlerse, gerisini siz halledebilirsiniz bence. Hem bebeğinize daha çok odaklanirsiniz. Bu şekilde aklınız hep temizlik ve yemekte olur, mutsuz olursunuz.

Bebeğinizin gazı var.Gaz olayı 6. Ayda bitiyor.Siz 4 buçuk 5. Ayda rahatlayacaksiniz.Benim ki 8 aylık.Bende size benzer durumlardan geçtim.Sadece siz değilsiniz. Lütfen bebeğinize negatif durumunuzu değiştirin.Cennetten onu biz getirdik dünyaya.O bir melek

Bunu sizi kizdirmak için söylemiyorum, iyi değilsiniz.

Pes ......................

Sen durumu nereden nereye bağladin arkadasim..belki disaridan bilincsiz bir isyanmis gibi gelebilir konu sahibi.ancak insaniz.insanoğlu tecrübeyle güçlenir.bu hanimda evet bunalacak daralacak ama çikis kapisini da kendi bulacak.sabretmeyi,bocalarken anneligin sabir isi oldugunu ogrenecek.su anda duvara toslamis gibi hissediyor.evladi icin mutlaka herseyi yapar.yaptigi icinde su an yorgun.belliki yardim eden yok.tek basina.uykusuzluk ve yorgunluk bir sure sonra sinirleri yipratir.eee ama bu olacakti bilmiyormuydu diyebilinir.ama herkes her bildigini bilip yerinde mi duruyor bu hayatda.o zaman nasil ilerleyecegiz.hayatlarimiz nasil degisecek.kimse kucuk bebegi ile savas vermiyor.sadece destek ihtiyaci psikolojik olarak olusuyor.Allah size de nasip ettiginde umarim demir gibi sağlam sinirlere ve beyne sahip olursunuz o tavan yapmis hormoncuklarla..

Bebeğiniz henüz 3 aylık . 3 aylık bir bebek 2-3 saat emmeden duramaz. Öyle diyenler halt etmişler. Ben oğlumla tam 5ay yapışık yaşadım. Kendime güzel ve cok rahat bir emzirme köşesi yaptım . Çünkü sürekli emiyordu. Böylelikle kolum agrimaktan, belim de yamulmaktan kurtuldu. Yemegimide hazırlayıp sehpayı önüme çekip oturuyordum köşeme :) kitabım da yanımda hazırdı tabi. Çocuk kucağımda uyuya kalıyordu. Çoğu zaman yerine bile goturmuyordum. Kitabimi okuyup keyif bile yapabiliyordum. Şunu unutmayın evet bebek bakmak hiç kolay değil özellikle ilk 6 ay daha da zor. Ama kendimize şartları kolaylastirabiliriz. Bir de bebegin 2 3 saatte bir emmesi ni beklemeyin daha çok küçük .

Benim oğlum 2,5 yaşında hala ev dağılıyor hatta dağılmaya daha çok devam ediyor . :) Çocuk büyüdükçe dağınıklık artıyor, ama öyle sabır geliyor ki insana daginik olsun temiz olsun modundayim. Sözüm o ki kendinizi rahat bırakın bebeğinizin sağlığı büyümesi daha önemli 3 ayda küçük sayılmaz ana kucağı ile her odaya taşıyıp iş yapabilirsiniz el oyuncakların a hiçbir bebek hayır demez . Birde siz sakın ve rahat olursanız oda bunu hisseder.

Bence xpreiaZ a çok yüklenilmiş. Hamiler yeter artık doğsun, bebeğimle ilgileneyim diyor. Doğum yapanlar yeter artık çok yoruldum diyor. Sadece buradaki tezat duruma dikkat çekmek istemiş. Burada ne annelere ne de anne adaylarına lafım var, yanlış anlaşılmasın. Ama bebek isteyip de henüz kucağına alamamış biri için bu anlattıklarınız keşke olsun da ağlasın boyutunda. Bence biraz daha empati yapalım.

Benim kizim da gece gunduz aglar, bir tek memede susardi. Dogru duzgun yemek bile yiyemezdim. Kirk gunluktu dogum öncesi kiloma inmistim. Gazi bitti oh derken dis sancilari basladi iki yasina kadar da onlar surdu. Bir de durum boyleyken 5 aylikti kizimla birlikte calistim. Simdi 3,5 yasinda sagolsun en rahat zamani. Kolay degil anne olmak. Allah yardimcin olsun, en azindan herhangi bir rahatsizligi yok. Sagolsunlar böyle böyle buyuyorlar

valla moral bozmk gibi olmasin daaa
daha ek gidaya geçip yemeyi ogrencek, disleri çikacak
kendi yeemek isteycek beceremecek dokemeycek sen yedirince kasiga vuracak :))
elindekini kafana firlatacak :)) aglayip kendini yerlere atacaj istedigi olamdiginda , e olursada bi dahasinda daha çok agluycak nasil olsa istedigimi yaoiyoalr diye
bezini birkaacak ,parka çikip ya sikayet getirecek ya sikayet edecek
okul olayina hiç girmeyim o daha fena
ergenligie girmiycem

uzun lafin kisasi bunlarf iyi gunlerin :))))

Ev dağınık olsa ne olur ki? Ev pis olmadıktan sonra sorun olmamalı.çoğu çocuklu ev zaten dağınık olur, bin defa toplasan yine dağılıyor. 20 aylık kızım var, ev resmen beş dakikada bir dağılır hiç de umurumda olmaz.hatta yemek yerken o kadar rahat bırakırım ki her yemekten sonra mutlaka üstünü başını değiştiririm.
Kızım kolik ve gazlıydı ve bir yaşına kadar uyku yüzü görmedik desem yeridir.tavsiyem her akşam aynı saatte yıka,uyku düzeni sağlarsın böylelikle. Oyun halısı varsa at arada yerde oyalansın.
Çıt sesine uyanıyorsa ki benim kızım da öyleydi,klasik müzik dinlet hem sese alışır hem sakinleşir.
Sağlıkla büyüt bebeğini.çok çabuk geçiyor bu günler .bana da derlerdi geçmez sanırdım .ama geçiyormuş :))

Bence de sizin yazılarınız sinir bozucu.
Enerjisinin bitmesinin neresi garip?
İnsanın uyku düzeni alt üst oluyor, tabii ki bozuluyor sinirler, böyle oldu diye çocuklar daha mı az seviliyor zannediyorsunuz?

Allah size de nasip etsin, güzel günlerini göstersin ama bunalırsanız tahammülünüz azalırsa kendinize böyle yüklenmeyin sakın, anormal bir şey yok ortada.

Bence sen biraz sakinles.ben de tup bebekle hamile kaldim. Gayet ugrastim anlayacagin cocuk sahibi olmak icin. Ama kolay degil. 3 yil gecti nerdeyse hala kolay degil. Biliyodum kolay ilmayacagini ama tahmin etmek ongormek farkli, yasamak farkli. 1 sene gece uykusu uyumayacgini bilmek farkli, o 1 senenin icinde degisen ruh hallerini, hormonlarinin oynycagi oyunlari bilmek farkli. Biraz sakin ol ve kimseyi, ben anne olsam muhtesem olurum hatasiz olurum, aslinda siz degil ,ben hak ediyirum bilincaltiyla yargilama

Son düzenleme:
Yahu anne olduk diye sikayet edemezmiyiz, bunaldik diyemez miyiz?
Hala insaniz ve hala bijolojik bir vucuda sahibiz. Yipraninca bir hafta uykusuz gezince hic mi yorulduk bebek yordu diyemeyecgiz yahu!
Ben bebegimi emzircem diye kendimi paraladim, hayattan cektim kendimi sadece bebegim icin her fedekarligi yaptim ama yorgunum da dedim yeri gelince, emzirirken yara olan gögüslerimle avaz avaz bagirdim canimin acisina.
Hala insaniz yahu.
Azicik dert yanmis. Bebegi var e dogal olarak kolu yorulmus tasimis falan.
Yani sikayet degil ortadaki gercegi yazmis. Gercekler bunlar sikayet degil. Evet yoruluyoruz, hic kolay degil. Ne sikayeti kime sikayet edelim, kendimizden cikti yahu bu bebek sikayet kafasi nasil olabilir.
simdi hamileyim bile isteye, kizim da var benle yatiyor. Cok bunaliyorum evde bazen esime ve kizima ayar cekiyorum adam olun laf dinleyin diye.
Anne olduk diye ölmedik ya ne oluyor canimiz mi yok.
Aciyinca ah demek cok insancil bir tepkidir, altinda sebep aramaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…