Bebek, ev, eş..

Annelik çok zor , tek başına bebek büyütmek daha da zor. Sabırlı olmalısın. Ev bırak dağınık kalsın. Aradığını buluyorsan sorun yok demektir. Yemek konusunuda basit geçistir ama beslenmene dikkat etmelisin. Çorba, yoğurt, sebze yemekleri tüketebilirsin .
Büyüdükçe hareketelenecek daha çok enerji lazım. Benim eşim bakıyor bebeklerime ama ev, iş, yemek, çamaşır, bulaşık derken çok yıpranıyorum. Şuan gecenin biri herkes uykuda ben sofradan kalan salatayı yiyorum. Haftasonu için enerji lazım
Bugünlerin tadını çıkar. Çok çabuk büyüyor bebekler.

Cok zor cok
Sukur 3 yasina girecek anca rahatlamaya basladim yeniden o eziyeti cekmemek icin 2.cocuk aklimin ucundan bile gecsin istemuyorum ..ama yinede cok guz3l cok degisik bambaska bir duygu onun sevgisi...bukadar eziyete karsilik bu kadar sevmek...annelik bu iste canim..omur boyu bu boyle devam edecek

Cok iyi anliyorum sizi. Bebegim dogmadan önce besigini odama yerlestirdim, esime tekli koltuk koydurttum yanina, neymis efendim o koltuga oturup rahatca emzirip bebegimi besigine yatircakmisim o uyucakmis ben yatagima gecip uyucakmisim devam. Hayaller...Hayatlar. Bebek dogdu bir kez bile o koltukta emzirmedim, cünkü yatagimdan kalkmaya takatim yoktu, esim kalkiyodu bebegimi getiriyodu kucagima tek gözüm kapali emziriyodum 15 dakika 15 dakikadir deyip bayiliyodum geri uykuya -.- 1 yasina gelince rahatladim ben anca. Evimin pis olmasi cok kötü moralimi bozuyodu inan yetistiremiyodum, birde basimda kusur arayan insanlar vardi. Kv anca ay merak ediyom temizligini yemegini nasil yetistiriyon o cocuk hep kucakta diyodu. Hicte birsey yetistirebildigim yoktu, esim öglenci calistiginda ne yemek yiyip nede su bile icemiyordum geceye sütüm azaliyodu cocuk ciyak ciyak agliyodu. Cok kötü zamanlardi gercekten. Ama benim esim o yönden iyidi isten gelip hemen ev süpürür bulasik varsa yikar yerleri moplardi. Yani esinden destek alman sart. Biz o sürede anladik birbirimizden baska kimseye muhtac olmadigimizi.

Emeklemeye baslayınca biraz daha düzelir. Sonra yürümeye baslayınca derken 1 yaştan sonra daha iyiye gider. O zamanlar bende tıpkı senin gibi hiç bitmeyecek bu günler derdim ama en güzel zamanlarını serzeniş ile kaçırmışım onu anladım.

Oturmaya başladığı zaman mama sandalyesi tavsiye ederim. 2. Çocuğum olursa beşik falan hikaye mutlaka almak istiyorum. Arkadaşlarım inanılmaz rahat. Çocuk yüksekte olduğu ve her şeyi gördüğü için halinden hoşnut millet mantı yapıyor ya.

Zor bir durum cok iyi anlıyorum benimkide üç aylik ayrica 5.sinifta ergen havasinda bir kız , 5 yaşinda evde ilgi,oyun,park isteyen bir tane daha kız bebek gündüz cin gibi sabah 7 de ayaktayiz gece 12 ye kadar. o yatar yatmaz evin işini,yemeği yapıp gece en gec 3 gibi yatiyorum anlayacağin ne kadar uyursam bana kăr :) Ama cok sukur sağlık olsun yeter be canım...Sende bir düzen kuracaksın mutlaka ama once umutlu ol kendi adina ufakta olsa biseyler yap sen mutlu olursan hersey yoluna girer.

Bu hep böylemi gider demissin ya yok canim hep öyle gitmez,gitmiyor yani..ilk cocugumda yaşımda gençti hastaneden çıkıp eve geldiğimde sorumluluk öyle ağır gelmiştiki sanki bebek benim degilde birbaşkasınin gibi hissediyordum gelip alacak ve ben rahat hayatıma döneceğim :) güclü olmak zorundayız bebeklik donemi ah vah derken hizlıca geciyor asil hayat okulla başlıyor simdiden tüketme kendini cevrende yardim alabilecegin insanlar varsa cekinme onlar tutsun bebegi sen yap işini.

Canim benim benim bebekte seninki gibi. Benim ki 11 aylık oldu hala emmeyi cok fazla seviyor. Ya emerek ya da kucakta başı omzumuza yaşlanmış sekilde ayakta gezdirilerek uyuyor. Ben de bebegime yalniz bakiyorum. Zaman zaman ben de yorgunluktan şikayetçi oluyorum ama o gülünce bütün yorgunluğumu unutuyorum. Allahım isteyen bütün annelere evlat sevgisi yaşatsın inşallah. 6. aya girdiği günden sonra sanki daha az yorulmaya başladım. Saat başı kalkmıyor en azından. Iki saat de üç saat de bir kalkmaya başlıyor. Benim ki hala bana göre çok kalkıyor ama ilk altı ay fena yorulduğum günleri görünce bu günlere şükrediyorum. Özellikle doğumdan sonraki iki ayımi allah hiç bir anneye yaşatmasın inşallah. Doğumda çok bastırıldığı için doku ezilmesi yaşamıştım ve 50 gün kadar acı çektim.bazen öleceğimi düşündüm.nefes almak bile zor geliyordu. Nefes aldıkça kemiklerim batıyordu. Üstelik o günlerde kayinvalide de pek anlayışlı davranmayıp bir iki konuda canimi yaktigi icin ona da sabrediyodum evine gidecek sabirli ol diyodum. Simdi dusunuyorum da ne zor gunler gecirdim be. Allah kimseye oyle acilar cektirmesin insallah. Amin. Belki o acilari cektigim icin bebek yordugunda sinirlensem bile hemen toparlayip guluyorum ona. Bugunumuze şükürler olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Bir anda bizimki gibi bebeğe bakmak zorunda kalmanın sorumluluğu çok çok zor. Allahım yardimcimiz olsun insallah

Son düzenleme:
Keske benim.bir bebegim olsa.İs yemek vs neki? Süpúrge makinasi, bulasik, camasir makinasi vs. hersey var.Bi yemek yapilir sadece.İs neki cocugum olsunda herseye raziyim valla

Tatlim öncelikle bebegini sık sık emzir zaten sen doktorun demesine bakma ama surekli de memende tutma memeni kendine emzik yapmış senin bebiş. Eve gelince bebek cok huysuzlandigi zaman altini ac en azindan biraz sakinlesiyor evini toparla sıkistikca yap bunu evinin surekli temiz olmasini bekleme artik bebeginvar belli bir donem malesef evin pis kalacak :) 3 aylik oldugu icin sutekli ilhi istiyor suan da mutfaga gittin zaman onuda pusete koy yaninda dursun sen yemegini yap gunduz uykusu olmayan cocuk cok zor benimki 9 aylik olfu gunduz uykusu halen yok ben bu sekilde yapiordum sende dene canim.

Canım ben seni çok çok çok iyi anlıyorum.
Tıpatıp şeyleri yaşadım.
Tek fark eşim çok yardımcı oluyordu.
İlk 6 ay sırf emzirdim ve gerçekten kolay değildi. Hele uyumama ve sadece memede uyuma kısmı bile yeterince zordu. Üstelik yurtdışında yaşıyorum yapayalnız bakıyordum. Ve bebeğim de zayıftı bir arkadaş ortamına girsem, senin bebeğin zayıf kalmış diye moralimi bozuyorlardı.
6. Ayda tüm bu stresten ve üzüntüden sütüm azaldı. Mama takviyesine başladık. Benle yatıyordu ve ani bi kararla beşiğinde yatırmaya başladım. Başlarda hep zor oluyor ama şimdi 13 aylık çok şükür geceleri emmiyor ve kendi odasında yatıyor çok çok çok şükür.
Sabret hepsi geçecek inşAllah.

Bir de bebek sakıncağı al bence. Fisher price little lamb aldım ben. Çok memnun kaldım rahat ettim. Mutlaka bir bak bu dediğime. Hala kullanıyorum. Elim ayağım o salıncak benim.

geçecek hepsi geçiyor benimki 3 yaşında şimdi dediklerinin hepsini ben de yaşadım hatta her anne yaşıyor 6. aydan sonra kolaylaşıyor işler biraz diş çıkarma dönemi zorluyor o kadar. geçecek arkdşım azıcık sabır ve sen bugünleri de özleyeceksin ne de çanuk büyüdü diye

Merhaba ...
Dogum yaptim bebegim 6 aylik oldu masallah..
Maalesef beni emmedi ve biberonla sut sagip veriyorum..
Esim bebek iki aylik olduktan sonra salonda yatmaya basladi ve artik 4 aydir bu boyle..Cunku yavrum gece iki uc defa aglayarak uyaniyor beslenme dis veya baska bi sebpten sanirim uykusu bolunuyor!!!
Bu arada ikinci aydan dorduncu aya kadar gaz problemi cektigimide eklemek isterim..
Benim evim de cok temizdi ev islerim duzenliydi..
Su an benim evimind ahirdan farki yok ..
Cunku bebegimi iki dk biraksam ciglik cigliga..
Esim bugune kadar sen yat uyu ben bu gece bakayim deliksiz bi uyku cek nasil olsa sutunde kesildi mama veriyorsun hazirlamakta ne var ki DEMEDİ
Ki ben gece 2 veya 3te tatli uykumdan kalkip
Ogluma mama hazirlarken
O salonda yayilmis elinde telefon tv izliyor olur
Gec yatar yani...
Ne bi kere bizi disari cikardi ne de ya bu yavru kocaman oldu nasil yikiyorsun sana yardim edeyim diyip yardim etti..
Son olarak dun gece 4e kadar arkadaslariyla icmis...
Salonda uyudu...
Bebegim sabah 6da uyandi salona gectik ...
Ve o yastigini alip bizim ciktigimiz yatakodasina gitti....
6 aydir cok yalnizim ...
Evlilgimde ilk defa 6 ay icinde yuz milyon kere bosanmayi dusunuyorum..
Yalni degilsin inan
Seni cok iyi anliyorum

Esinizi karsiniza alip konusmadiniz mi

Canim benim oglumda oyleydi dakika basi yanindaydim hic ayrilamiyordum yanindan ve kahvaltimi 2 gibi yapiyordum genelde. Ben sonradan birsey kesfettim madek surekli kucak istiyorlar, slingler var. Eger oglum bebekken kesfetmis olsaydim kesin alir kullanırdım. Kanguru gibi. Hem icinde senin kokunla guzelce uyurnda. Facebookta gruplari var.

Yanlis anlamayin ama tek basina olunca okadar zor oluyor ki. Sikayet degil bu annenin yazdiklari. Bebek istiyormussunuz Allahim kimsenin kucagini bos birakmasin, sizde bir an once saglikla kavusursunuz bebeginize.

Bazi bebek ler cidden cok zor oluyor. Benim oglum kolikti 17 aylik suan ve hala sebepsizce bagira çağıra aglar. Yardimci olabilecek kimseniz yoksa cok yorucu oluyor. Sonucta bebegine guzel bakmak icin dinlenmesi ve uyumasi gerek. Boyle olacagini bilmiyormuydun demeyin, sikayet etmiyor sadece biraz yardim istiyor.

Ayrica Emzik vermeyi denedinizmi

Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede
Benim bebeğim 7 aylık olacak hala böyle. Ve bende senin gibi tek başıma herşeyle baş etmeye çalışıyorum. Şuan seni çok iyi anlıyorum, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Ruh gibi geziyorum, gece de gündüz de doğru düzgün uyumayan ve sürekli beni isteyen, sürekli kucağımda olmak isteyen bir bebeğim var. Elbette anne olmak çok güzel, elhamdülillah Rabbim anne olmayı nasip etmiş bize ama gerçekten çok zor.

Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz

Anladık hamile kalmak istiyorsun ondan zoruna gitti bebek sahibi olup şikayet eden yeni anne.. insallah senin de bir bebeğin olur kısa zamanda ama yeni anneye çemkirmek neden?
Ben de yeni anneyim, 1 yıl regl olmamak nedir, vücudunu tanıyamamak, ostrojen salgılayamamak? Lohusalık nedir? Bebek bakmak kolay mı? Kadın şikayet de mi etmesin? Zorlanmasın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…