Bebek, ev, eş..

Sana yapılan bir yoruma çok sinir oldum kendime yapılmış gibi nedemek ugraştgnız için korunarak hamile kalanlara sinir oluyosunuz yorumu yazan kişiye sözüm hanımefendi evlat hasretini çekmeyen bilemez kendinz konu açıp burda anlayış beklerken başkalarının yarası kanatılmaz anne olmuşsun merhametsizce yorum yapmayın ben 5 sene çektim bu hasreti Rabbim nasip ederse inşallah olcak bi bebegim.Allah sana ve tüm isteyenlere nasip etsin arkadaşım hepimizi sevindirsin

evet her yenı annenın yasaadıgı zorlu surecten gecıyorsunuz
3 ayını doldurdukdan sonra bıraz daha duzelmeye 6 aydan sonra tadından yenmemeye baslar sabbredın

emzıge alıstırın bence ısrarla emmek ıstıyorsa ya sancısı var ıcgudusel olarak emıp rahatlamak ıstıyor yada sutunuzden daha fazla yararlanmaya ıhtıyacı var demek oluyor
sureklı emzırdıgınız ıcın sutunuzun verımı duser doyurucu ozellıgı olan bol yaglı kısmı azalır o acıdan soyledım

2 saatde bı 20 dk emzırmelısınız onun dısında meme ısterse emzık verebılırsınız ya da sutunuzu sagarsınız gunde 1-2 kez bırı bıberonla verır sutunuzu sızde o sırada ısınızı halledersınız... ben oyle yapıyordum cunku

gecıyor zamanla , sızde bebekde bırbırınıze bu hayata alısacaksınız, bu anlattıklarınız suan sımarıkca gelıyor bı cok kısı abarttıgınızı dusunuyor ama aslında su ankı yorgunlugunuzla bunalım ve stresınızzle dunyanın en buyuk meselesı :) bunu bılıyorum cunku bende yasadım... emın olun duzelecek sabredın... bebegınızı 2 saatde bı 20 dk emzırmeye alıstırmazsanız ılerde bebekde sızde cıddı sıkıntı yasarsınız
şöyle ki;
bebek sutu 1 bucuk 2 saatde ancak sındırıyor malum sut gaz yapar , onu sındırmeden yenıden sut emınce gaz ustune gaz oluyor halıyle uyumayan kucaktan yataga bıraktıgında cıldırmıscasına aglayan sureklı acmıs gıbı aranan bı bebek ortaya cıkıyor , yavrucuklarda ıcgudusel olarak memede huzur bulduklarından agrı azalacak sanıp aranıyorlar annede ac sanıp emzırıyor ve bu kısır dondu...

emzıge alıstırın :)

Ya değil mi ? empatik anneleri görüyor musun , karşıdakinin canını acıtmak için nasıl da vicdansız olabiliyorlar. Sebep ?? Onlara "vah canım yazık nasıl da yoruluyorsunuz" demedim diye.Çocuk istediğimi bu konuda belirttiğime çok pişman oldum inan. Konu sanki benim çocuğum olmuyor sen nasıl bu lafları edersine bağlandı kk nın süper zeki (!) bir grup hatunu tarafından!

Psikolojin bozuk git tedavi görler havada uçuştu çok ilginç farklı fikirlere bu kadar tahammülsüz olmamız. Hayır kardeşim madem karşıt yorum istemiyorsunuz gidin anne bebek topiklerinde konuşun. Benim fikrim bu anne abartmış, ortada normal olmayan bir sorun bir hastalık yok çünkü. Yine de kolay gelsin dileğimi bir büyüğün yardımı ile daha kolay olabileceğini belirttim. Kim ne anlarsa anlasın artık yapacak birşey yok.

Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Fikrim yok 3 senedir bebek sahibi olmak için çırpınıyorum ve haliyle mesajınız şımarıkça geldi. Allah kolaylık versin size. Bir büyüğü yardıma çağırabilirsiniz belki sizi rahatlatır biraz
allah sıze en guzel en hayırlı tez zamanda cocuk nasıp etsın
sonra burda actıgınız konulara ılk yorumu ben yapıcam :)

bu bebek neden uyumuyor
bu bebek neden doymuyor
ben uykusuzluktan kafayı yemek uzereyım
sinir krızı gecırmeme ramak kaldı

ve bılumum buna benzer konular :)

bebegı ne kadar cok ıstedıgınızı tahmın edebılıyorum, ınsallahda sahıbı olursunuz fakat bebek bakımı ıstemekden cok daha baska bunu anne oldugunuzda anlayacaksınız kı en buyuk temennımdır :) suan 1 ay uyumasam yıne razıyım yeterkı bebegım olsun onun kokusunu duyayım dıyorsunuz... bunu bılıyorum samımıyetınıze de ınanıyorum fakat bebegınız oldugunda sızde aynı sorunlardan sıkayet edeceksınız
bunun sebebı bebekten sıkayet etmek degıl cunku :) bebege daha ıyı odaklanabılmek ıcın

konu sahıbının yaptıgı sıkayet bebekten sıkayet degıl
bebegın saglıgı ıcın konu sahıbının konforu ıcın o ev duzenlı olmalı temız olmalı kı konu sahıbı uyuyabılmelı dınlenebılmelıkı hem bol sutu olsun bebegı beslensın hem de cocuguna daha ıyı vakıt ayırabılsın

konu sahıbı bı elınde bebegı emzırırken dıger yandan yemek yapmaya calısıyor temızlık utu yapmaya calısıyor ...

Niye kadını çocuğunun olmamasından vuruyorsun ki bu bel altı vurmak. Çok ayıp. Belki isteyerek yapmıyor nerden biliyorsun

Esinizi karsiniza alip konusmadiniz mi

Tabii ki konustum
Milyon defa
Ama kendisinin bize sagladigi sartlari saglamasi icin calismasi gerektigini , annesi olarak cocugu benim beslemem gerektigi , onun cok calisip yorduldugu , kayinvalidemi yada annemi bana yardim etmesi icin neden cagirmadigimi anlamadigini soyluyor.Bende cevap olarak onlar benim kocam degil sensin dedigimde kavgaya baslayip bosanmaya karar veriyoruz

Niye kadını çocuğunun olmamasından vuruyorsun ki bu bel altı vurmak. Çok ayıp. Belki isteyerek yapmıyor nerden biliyorsun
arkadas kotu bırsey dememıs kı :)
bırbırınızı yanlıs anlıyorsunuz hanımlaaarrr :)

Canım, benim de oğlum 4 aylık. İlk bebeğim olduğu için ben de başlarda bocaladım. (Hem de uslu bir bebek olmasına rağmen) temizliğe 3-4 haftada bir yardımcı çağırabilirsin maddi imkânın varsa. Bebeği de yatarak emzirmeyi deneyebilirsin. Hem sen de emzirirken dinlenmiş olursun.

Bebek sahibi olmayı isteyen arkadaşlar bizi ayıplamayın lütfen. Ben de 2 sene aynı sizin duygularınızı yaşadım. Hatta ben düşük yapan kadınlara bile imrenirdim en azından hamile kalabiliyor diyerek. Şimdi bir anda hayatının tamamen değişmesi kolay olmuyor inanın. Inşallah rabbim isteyen herkese bu duyguyu hayırlı zamanda yaşatsın :)

bu konuda nasıl tartışma çıkarabildiniz anlamıyorum.

kadın daha 3 aylık anne. anne olunca hem tüm sinirleri duyguları alınmış olmuyor. onun da derdi tasası olabilir. lanet olsun çocuğu doğurduğuma dememiş ki yorulmuş, bunalmış sadece. gayet normal. yok şımarık yok bilmemne. çok ayıp şu yapılan.

benım gordugum tum bebekler uyurdu
emer uyur gazını cıkartırsın uyur sallarsın uyur

benım kızım hıc uyumadı
emmedı
bıberonda almadı
dogum yaptıgım ılk 1 hafta yarım saat bıle uyumadım
sutum kesıldı gelsın dıye 2387897897389 kg oldum yedım yedım sırf sutum olsun dıye
sonrada memeden ayrılmadı ve tek kolumda bebekle evın tum ısını yapmak zorunda kaldım
fıtıgım oldu
uyumadı uyutamadık bıturlu uykusuzluktan yorgunluktan acıdan kucagımda kızımla bayıldım

bılmeden konusuyorsunuz ve gercekden cok yanlıs konusuyorsunuz
bence cokda buyuk konusuyorsunuz...

İlk aylar gercekten agir geciyor eski haytaltan yepyeni bi hayata adim atiyor logusaliktqn zaten bahsetmiyorum yardimci olmak gerekirken uzerine gitmek bence haksizlik

Annem var haftada bir gelebiliyor ama yetmiyor tabi ki.. herkes mi böyle merak ettim. 3. Ayda rahatlarsın dediler bi fark olmadı ne yazık ki. Devamlı ama devamlı memede

Kardeşimin ilk bebeği böyleydi
Sürekli uyku problemi vardı uyumadı uyumadı, şu an 5,5 yaşında hala uykusu sorunlu, garibim günde üç saat uykuyla yaşamaya alıştı. Ancak doktoru baştan bunun böyle olacağını söylemişti, emzirin ve bırakın, kucakta tutmayın, yatağına alışsın, sallamayın vs... diye sürekli uyardı kardeşimi. Sürekli emmesi açlıktan değil memede keyif yapıyor demişti doktor ama bizimki ağlıyor diye sürekli temasa alıştırdı çocuğu sonra da sıkıntısını 5 yıl çekti. Bence sizde buna kulak verin, biraz kucaktan uzak tutun. Bu arada geçtiğimiz hafta ikinci bebeği oldu kardeşimin, ilkinde yaptıklarını yapmıyor, emzirip gazını çıkarıp hemen yerine yatırıyor, uyuması için loş bir ortam sağlıyor, bebek uyumasa da uzaktan kontrol ediyor, ilkinde doktoru dinlemeliymişim dedi geçen akşam, siz de deneyin bence

Ben çocuk yap o zaman demedim farkindaysaniz yada kimseye hakaret de etmedim uslubumu bilirim ben!
Yeni doğum yapan hormonları tavan bir kadına şımarık diyen de ben değilim. Kime catacaginiza dikkat edin bu nedenle!!

Benim oglum da sizinki gibiydi. Sadece meme. Uyumazdi. Simdi yine uykulari problemli ama biraz duzeldi. Sabir diyorum ben, zamanla duzene girecektir.

Merhaba, sizin sıkıntınızı anlıyorum. Benim de yakın çevrem ve ailemden tekrarlayan gebelik kayıpları olan, gebe kalmaya uğraşanlar var. Gerçekten çok zor ve stresli bir durum. AMa bence konu sahibini bu şekilde eleştirmeyin.
Benim 5 aylık bebeğim var. İsteyerek,planlayarak yaptık. Ama inanın bazen banyo yapmak bile o kadar lüks oluyor ki. Gündüzleri ne bebek uyurken, ne de uyanıkken bırakıp duşa giremiyorum. Tuvalete ya da mutfağa girerken müzik açıp 5 dk oyalayabiliyorum. Her işimi koştur koştur hallediyorum. Ama bu demek değil ki ben bebeğimden şikayetçiyim. Bebeğimi çok seviyorum, bu yorgunluklarımı, uykusuzluklarımı hiç bir şeye değişmem ama biz anneler de süper kahraman değiliz. Anne olduk diye bizi hiç yorulmayan,acıkmayan,uykusu gelmeyen mükemmel insanlar gibi görmeyin lütfen.

İnşallah siz de en hayırlı zamanda evladınıza kavuşursunuz.

Ayrıca ben de 3 gün önce ikinci bebeğimi düşürdüm.

Canım seni çok iyi anlıyorum benimki 3 aydan sonra yavaş yavaş düzene girdi su an 13 aylık i günleri sanki yasamamisim gibi geliyor inşallah sizin de bi an önce düzene girer

Sabredemiyorum ama...evde yalnizim sıkılıyorum eşim eve 10 da geliyo..bebeğimle ilgilenmek istiyorum..
Ben sezaryen oldum ama zorunlu olmadığı sürece onermem. İlerde pişman olabilirsin :) ben 6 saat çektim sancı kızım ben geliyorum dedi ama olmadı zorunlu sezaryen oldum. Şimdi ssvd die bi grup buldum. İstersen bir bak. Fikrin değişebilir :)
Normal doğum en güzelidir die düşünüyorum

Geçecek bunların hepsi geçecek etrafı keşfetmeye başladığında senin üstünden biraz düşecek benim kızım öyleydi Allahım ne günlerdi seninki memede gene susuyomus biz imkan yok susturamazdik apartmanda herkes bize çözüm önerileri caylarla gelir bana acirlardi 5 aydan sonra bayağı duzeldik ve bana zahmeti kalmadi şimdi iki yaşında akıllı ama cokkk yaramaz birde üç aylık oğlum var maşallah kızıma çekmemiş ama tükendim artık onu kucağıma almak bile nası ağır geliyor iki bebekle çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…