Bebek görme merasimi

Allah bağışlasın,analı babalı,sağlıkla büyüsün inşallah.
Daha çok yeni doğum yapmışsın.Ben senin yerinde olsam giyerim sabahlığımı,yataktan kalkmam.Bebeğimi de beşikle odama alırım,uyuyor veya uyutacağım diyerek kalabalıktan uzak tutarım.
Annen sizdeymiş madem,idare edebilir.Biraz sancısı var,biraz kanaması fazla vs diyerek senin adına mazeret gösterebilir.Emzirmek için başka odaya geçersin veya odadakilerin çıkmasını rica edersin.
Benim bildiğim,doğumdan sonra öncelikle yakın akrabalar gelir.Uzun oturulmaz,fazla ikram yapılmaz,sadece lohusa şerbeti ikram edilir.Daha uzak akraba ve tanıdıklar 40 mevlüdüne çağırılır,mevlütte ikram yapılır.

algida mesajlarınızın tamamını şimdi okudum.....oturma odasında sobanız olduğu için bebeğinizin beşiğini o odaya koyduğunuzu yazmışsınız.....siz bir elektrikli ısıtıcı edinip bebeğinizin beşiğini kendi odanıza taşıyın ve hem bebeğinize hem de kendinize sağlıklı bir ortam yaratın derim....allah korusun bebeğiniz hastalandığında sizin canınız yanacak, sizin uykularınız kaçacak.eve gelen onca misafirin nefesini aynı ortamda solumak çok sakıncalı...bebeğinizin bağışıklık sistemi bol bol anne sütü alarak gelişecek ve ilk 3 ay çok önemli....
benim toruncuğum dünyaya geldiğinde kızım ve bebeği kendi odasında yattılar ve konuklar kapıdan iyi dileklerini iletip sonrada tarafımdan salonda ağırlandılar....
kızımın evinde sözkonusu bebek olunca öncelikle kızımın kuralları geçer ve doğrusuda budur...siz de kurallarınızı koyunuz lütfen...sonra üzülmenizi istemeyiz....:kkk:

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım
Canım bende anlamadım sezeryanlıydım daha hastaneden yeni çıkmışım dakka bir gol bir eve doluştu herkes..bi yandan ameliyat sancım bi yandan gaz sancısı bi yandan göğüs çatlaklarım...
Bi de gelenlere güler yüz gösterme rolü yapmak çok zor oluyor
Ben bu kadar misafiri daha ilk günden görünce korktum sonrası için valla o yüzden annem gitmeden gelsinler dedim..Bi de bu 10 gün boyunca hergün geldiler farklı insanlar, gelirken hediyelerini de getirmemişler..giderken "hediyemizi bebek görmeye gelirken getireceğiz " dediler şok oldum. :53:
Yani yine gelecekler ..ben tek hediye mediye istemiyorum diyecektim denmiyor işte
Madem öyle şimdi niye gelmişler çok canım sıkkın ya
Nevşehir de mi adetler böyle anlamadım ki
Erkeklerin yanında emzirme olayını ben zaten anlamadım arkamı dönüp emzirecekmişim
Valla genişliklerini gördükçe kendi babamın kıymetini anlıyorum
Canım babam en ufak bişey de odadan çıkar..kayınpederde izin versen oturup seyredecek nasıl emiyor diye...terbiyesizlik diz boyu :(

ah canım ya bir an gözümde canlandı durumun...
ben 21 temmuzda doğum yaptım, annem ve eşim dışında kimsenin yanında bebeğimi asla emzirmedim...
zaten senin bi sürü sıkıntın var canın yanıyo bir de gelenle gidenle uğraşıyosun çok zor...
göğüs yaraları iyileşir bir kaç güne kadar emzirmeye devam etmen lazım ama bu saçmalıklarla zor tabii...
hayır gelmişler bebek görmeye bir daha neden geleceklermiş ki?
bence eşinle değil kayınvalidenle konuş sizin adetleriniz böyle galiba ama benim zaten sıkıntılarım var sürekli misafir ağırlıyoruz bebek de rahatsız oluyo ben dinlenemiyorum sonra sütüm olmaz de...
umarım anlarlar...

allah analı babalı büyütsün canım..
empati yaptımda..
senin yapman gereken en güzel şey hiç takmaman..
millet laf edicek diye çocuğu sevmelerine izin veriyormussun..
ben olsam şakayla karışık derdim bişeyler bidaha cesaret edemezlerde grip grip..
o hasta olsa daha mı iyi tatlım..
geç odana bebeğimi uyutuyorum de..
anlıyorum seni..annemde doğum yaptı..dediğin gibi sanki güne geliyolar..ama belki bize güveniyolardırda herkez telaşe arasında sizi tıkındırmak için yemek hazırlamak zorunda mı canım..ay nasıl sinir oldum..
emzirme konusunda da eşine söyle herkesin için de göğsümü açıp emzirmeme razımısın..değilsen annene açıkla durumu diye..
allah yardımcın olsun yanii ne diyim..

kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Hastaneden taburcu olur olmaz eve gelen gidenin haddi hesabı yok
yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..o zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.en azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin seher hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.ne var sanki seher teyze de sonra da gelir
13 kişi falan gelecekmiş zaten ben tek başıma nasıl başa çıkayım hazırlık yapmak gerekir
valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.en azından çatlak olmasa neyse.
Arkadaşlar ben mi çok abartıyorum lütfen bana bi akıl verin

:19: Arkadaşım şaşırdım kaldım yaa ne demek kayınpederin yanında emzirmek hey allahım ya kusura bakma ama bence adam biraz edepsiz mi ne genç bi hanım ki gelini olsan bile ne demek yanında emzirmek hey allahım:9:

Kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
Bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
Zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
Arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
Kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
Eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...Nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...Onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
Eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..Bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.Eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...Mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..O zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.En azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.Söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin Seher Hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.Bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.Ne var sanki Seher teyze de sonra da gelir
13 kişi falan gelecekmiş zaten ben tek başıma nasıl başa çıkayım hazırlık yapmak gerekir
Valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
Hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.En azından çatlak olmasa neyse.

hayır tatlım abartmıyorsun normal olan bu ..hayırlı olsun bebeğin ALLAH hayırlı ömürler nasip etsin inş..evet bende senin gibi düşünüyom .ne diye ısrar ederler anlamam ..bebeğinizi odasından çıkartmasanız ..yani uyuyor falan emzirecem dersiniz..

teşekkür ederim canım
Canım bende anlamadım sezeryanlıydım daha hastaneden yeni çıkmışım dakka bir gol bir eve doluştu herkes..bi yandan ameliyat sancım bi yandan gaz sancısı bi yandan göğüs çatlaklarım...
Bi de gelenlere güler yüz gösterme rolü yapmak çok zor oluyor
Ben bu kadar misafiri daha ilk günden görünce korktum sonrası için valla o yüzden annem gitmeden gelsinler dedim..Bi de bu 10 gün boyunca hergün geldiler farklı insanlar, gelirken hediyelerini de getirmemişler..giderken "hediyemizi bebek görmeye gelirken getireceğiz " dediler şok oldum. :53:
Yani yine gelecekler ..ben tek hediye mediye istemiyorum diyecektim denmiyor işte
Madem öyle şimdi niye gelmişler çok canım sıkkın ya
Nevşehir de mi adetler böyle anlamadım ki
Erkeklerin yanında emzirme olayını ben zaten anlamadım arkamı dönüp emzirecekmişim
Valla genişliklerini gördükçe kendi babamın kıymetini anlıyorum
Canım babam en ufak bişey de odadan çıkar..kayınpederde izin versen oturup seyredecek nasıl emiyor diye...terbiyesizlik diz boyu :(

ee bizde gelecektik nolcek şimdi..:9::9:ilk önce sezeryanlı olduğun için ameliyat yerine geçiyor geçmiş olsuna gelmişlerdir..bebek görme sonrasında oluyor..buralardada öyle...kolay gelsin..:49:

ne düşüncesizler durunda kadın bir kendine gelsin bizde 15 günden önce gelinmez hatta 1 ay allah sabır versin birde küçücük bebek öpülürüşmü sakın öptürme ..kayıpederinde düşüncesizliği bi ayrı babamın yanında bile emzirmedm çok ayıp ya ne anlayışıslarmış sabır

bebişini allah analı babalı büyütsün.kesinlikle haklısın yazdıklarında.bence öncelikle kayınvalideni bu konuda yanına almayı bi dene.biraz yüzüne gül biraz pohpohla önce. severler öle şeyleri.ondan sonra söle işte sölemek istediklerini.mesela 15 kişi komşular gelcekmiş ya o gün bebek mevlüdü yapabilirsiniz.herkes aynı gün çıkmış olur aradan.baktınki güzellikle olmuyo,o zaman tavrını koy derim.

küçük yerlerde maalesef bu şekilde oluyor.ablamın çocuklarından biri 1 yaşına basıcak neredeyse.hala bebek görmeye gelenler var:))sana evlilik tebriğine de daha geliyorlardır dedim:52:sesi çıkmadı ,geliyorlardır mutlaka.bu arada ablam evleneli 12-13 sene rahat var yani:)))
erkeklerin yanında emzirmek istememeniz çok doğal.aslında bebeği de al sık sık başka odaya emzirmeye git.madem onlar anlamıyor.sen de bebeğinle baş başa zaman geçirmiş olursun.bebeğini emzirdikçe ağrın azalır.benim de çok fena çatlamıştı.emzirmeye başladığım gibi acıdan evde dört dönüyordum.emzirdikçe düzeldi.kremler var bunun için.bir de her emzirmeden önce ve sonra kendi sütünü de sür mutlaka etrafına.ayva çekirdeğini ben de çok duydum.
hoşlanmadığın konularda uyar, ağırlığını koy.yeni doğan bebek öpülmez bu çok önemli.

Allah bebgınıze uzun umurler nasıp etsın,hayırlı ugurlu olsun..

Nekadar sabırlı bırısın,ben olsam cınnet gecırırdım.ne demek kayınpederın yanında bebek emzrmek.ben yerınde olsam bebegımıde alır dırek annemle beraber gıderım. bebek 2 aylık oluncada evıme donerım.eger ımkanın varsa annenle beraber gıt derım.Allah yardımcın olsun.

Erkeğin yanıda bırak ben annem ve kendi yakın akrabalarımdaki kadınların dışındaki başka kadınların bile yanında emzirmek istemem . Ne gerek var yani milletin içinde emzirmeye. Ama szin durumunuz farklıymış soba bir odadaymış bence eşinle ciddi bir şekilde konuş tepkini belirt gerekiyorsa sert bir şekilde.

Erkeğin yanıda bırak ben annem ve kendi yakın akrabalarımdaki kadınların dışındaki başka kadınların bile yanında emzirmek istemem . Ne gerek var yani milletin içinde emzirmeye. Ama szin durumunuz farklıymış soba bir odadaymış bence eşinle ciddi bir şekilde konuş tepkini belirt gerekiyorsa sert bir şekilde.

e madem soba bir odada ya kızcağızı yalnız bıaksınlar ya da bi soba daha kursunlar bu ne yaa bayram çadırı gibi:47:

hayırlı olsun öncelikle...anlattıkların hiç hoş değil malesef toplum olarak hasta ziyaretlerini ,bebek görme olaylarını ve benzeri şeyleri uzatma gibi saçma bir adetimiz var gelinip bir de normal gün gibi yenilip içiliyor hizmet bekleniyor ya şaşıyorum.
bir şey değil çocuğun ihtiyacı olduğu zamanda sütten kesilecek tabiki herkesin içinde emzirmek istemeyeşini anlıyorum ve haklısın da ama böyle olmaz ki bunu dile getir herkes ne yaparsa yapsın yeter ki çocuğun sütsüz kalmasın ne demek ya hiç kimsenin birininin yanında çocuk emzirme gibi
bir mecburiyeti olamaz en doğal şey bile olsa.

Kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
Bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
Zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
Arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
Kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
Eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...Nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...Onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
Eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..Bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.Eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...Mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..O zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.En azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.Söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin Seher Hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.Bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.Ne var sanki Seher teyze de sonra da gelir
Valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
Hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.En azından çatlak olmasa neyse.

Bence hiç abartmıyorsunuz çok haklısınız erkeklerin yanında çocuk emzirmekte ne demek ya rahatsız edici bir durum.Bazı insanlar bu konularda çok anlayışsız oluyor nedense,çocuğu olan insana pat diye haber vermeden gidenler bile var:20: Allah yardımcınız olsun bebeğinizi güle güle büyütün.

:
Bence hiç abartmıyorsunuz çok haklısınız erkeklerin yanında çocuk emzirmekte ne demek ya rahatsız edici bir durum.Bazı insanlar bu konularda çok anlayışsız oluyor nedense,çocuğu olan insana pat diye haber vermeden gidenler bile var:20: Allah yardımcınız olsun bebeğinizi güle güle büyütün.

:19:katılıyorum canım işine qelince elin kızı derler ama işlerine gelince en mahrem olayda bile o bizden biri kesilirler:63:

:

:19:katılıyorum canım işine qelince elin kızı derler ama işlerine gelince en mahrem olayda bile o bizden biri kesilirler:63:

aynen canım ben en çok kayınvalidenin genişliğine şaşırdım oda bir bayan gelininin düştüğü durumu en iyi o anlamalı ve neredeyse izleme heveslisi eşine uyarıda bulunmalı tamam kayınpeder baba sayılıyor ama o kadarda değil hoş öz baba yanında bile emziren pek duymadım zaten:19:

hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün :emir_bebek:

ay ben sayfaları takip edemedim bebeğin cinsiyeti ne ? erkek sanırım :52:
bu ne akraba bu bu çevre maşallah bile diyemiyorum .çokta meshepleri genişmiş nasıl bir kadın başka erkeklern yanında göğsünü açar aklım almıyor. eşinin buna kızması , kıskanması ve tepki göstermesi şart :41: insanlar ne kadar yüzsüzleşmiş . benim ailem olsa ayıp der oturamaz bile hediyesini verir kalkar. kadın kadınayken oturulur.sohbet edilir. sizinkiler neredeyse evinize sefer düzenleyecek yuuh :67::67:

birde kadınların ulu orta her yerde emzirmesi olayını anlmıyorum.tamam mecburiyet ama benim ablam mama yapar alırdı yanına
bende olsam utanırım herkesin arasında emzirmeye
bizim kosumuz nerde olsa atıyor göğsünü emziyordu. şaşırıyorum nasıl utanmıyorlar.birde tanıdık konu komşunun yanında , parkın orasında falan

Son düzenleme:
sen yazdın ben çıldırdım burada.. bu ne saçmalık allahım yarabbim ya. çok sinirlendim.
insanı çocuk doğurmaktan soğutuyorlar be. aynılarını yaşamamak için doğurmayacağım bir daha..:9:
ben de sezeryan oldum annem kaldı yanımda 15 gün sonra gitti.. burada akrabamız olmadığı için kimse gelmedi bebek görmeye komşular gelecekti mevlüt yapacağız o zaman gelin dedim. mevlüt boşuna mı yapılıyr kardeşim o zamn görün işte ama yok bazı kılkuyruklar biz ayrı geleceğiz deyip mevlüde gelmediler başka zaman geldiler 1 çay yapıp postaladım hepsini zaten annem gitmiş yardımcı kimse yok evde.. çocuğa bile 1 ay sonra alışıyor insan 40 ı çıkmak diye boşuna demiyorlar herhalde 40 ıçısın anne de bebek de bi kendini toparlasın kardeşim..
daha çok yazacağım da başınızı şişirmeyeym..

şuan sinirlerim tepemde :47: çok şey demek isterdim ama banlanırım diye susuyorum.canım bence bebeğini her emzirmek istediğinde müsade isteyip yatak odasına git orda emzir.illa bahane söylemek istiyorsan oram ağrıyor buram ağrıyor de.tek başınayken daha rahat emzirdiğini söyle.kaldıki 10 günlük lohusanın milletin içinde işi ne?valla benim akrabalarım geldiğinde zorla odama sokuyorlardı yat dinlen diye.sen de bunu bahane et.diğer kısımlara girmek bile istemiyorum büyük düşüncesizlik !!

Back
X