Bebek görme merasimi

herkese merhabalar,,,,
doğum yapan arkadaşım ,tebrik ediyorum. Allah size bağışlasın,sağlık sıhhatle büyüsün.
gelelim asıl meseleye:1:. bende hamileyim:nazar: ve aynı senin yaşadıklarının içinde hissettim kendimi. bizim sülalede böyle düşüncesiz. :19 yani sizin tarafa özgü bişi değil. iş insanın düşüncesinde bitiyo.gelincede sanki büyük bi iylik yapmış hissediyolar. marifet ya. bende napcam bilmiyorum. valla terslemeyi düşünüyorum eğer yataktayken zırt pırt gelen olursa. biraz rahatım çünkü Allahın izniyle doğumum ramazan ayına geliyo pek gelen olmaz,araya bayram da giriyo. yani bir ay rahat olurum inş. sonrası Allah kerim. bi geçmiş olsuna,2.sinde hediyeli. amaaaannnnnnn onlara olssun hediye..bide çoluk çocuk toplanıp gelirler ya....
sende fazla taviz verme hele çocuklara. napcakları belli olmaz Allah muhafaza.görmek isteyen olsa kucağında göster yada beşiğin cibinliği varsa ordan baktır,dokunmasınlar bi süre.sonra zorlanan sen olursun.ikramlık hazı şeyler bulundur evde. çay koy üstüne,herkes kendine hizmet etsin.
tekrar tebrikler..

tşk canım inşallah sende hayırlısıyla doğumunu gerçekleştirirsin.
Canım valla zor düşüncesiz insanlarla uğraşmak hele de benim gibi bazı şeyleri kafana takan bi yapın varsa terslesen bi türlü terslemesen bi türlü.Ben valla tersleyemiyorum onlar benden baskın çıkar korkusuna.Allahtan doğumun güzel bir zamana geliyor en azından hemen doluşmazlar başına
Valla bugün oturdum ağladım bunaldım diye.Zaten ne doğurduğumu anladım,ne anneliğimi..bi de evden insan eksik olmuyor dinlenemedim kendime gelemedim.Bebeğe daha alışamamışken bi de gelip tekrar gelecek olanları düşündükçe haykıra haykıra ağlamak istiyorum.Çok bunaldım çok kötüyüm :(
Çocuklarına da hiç bişey denmiyo yaklaşmayın diyoruz fakat annelerinde iş bitiyor hiç umursamıyorlar
Sanki özellikle yapıyorlar çocuklarını alıp yanlarına oturtmuyorlar beşiğe sarkmaları için teşvik ediyorlar bir de...ya kadınlarla kavga edicem bi daha ömrü billah küsecekler yada bebeğim zarar görecek offf

hayırlı olsun canım.ömrü uzun olsun analı babalı büyüsün inşallah..bu tür konularda sabırlı ol canım. kendini üzme geçicektir.zorda olsa:59::59::71:

Amin canım Allah razı olsun
İnşallah dediğin gibi olur geçer bu günlerde en kısa sürede

canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki, aynı şeyleri bende ilk doğumumda yaşamıştım....
insanlara laf söylemektense yatak odanı bi şekilde ısıt ve en azından bebeğinle kafa dinle,
inan o kalabalık, insanların densizlikleri, hele hele kaynatanın...sütün gider Allah korusun.
misafirleri erteleyen kaynanayada diyeceksin ki anne ben bebekten birşey yapamıyorum, ikramları sen getirirsin artık....
yaparmı bilmem...benimkisi bide misafir toplayıp gelirdi bana ikram getirmek şöle dursun...
bebek huysuzzz 3 ay sabahlara kadar uyumadı, göğüs çatlağı denen şeyi çok berbattt şekilde yaşadım, bide trip yapardı herkesin içinde hanfendi, yeğenimle sana gelecektik kabul etmedin...
ya nası etmemi bekliyorsa artık?? sabaha kadar bebek kusmuş, öksürük olmuş, uyumamış, çook hasta ve kendiside geldi gözleriyle gördü...
kimse için kendini şu en güzel günlerde üzmeye değmez güzelim, gerektiği yerde lafda söylüyceksin,
tavırda yapacaksın..
ne demek gripli insanın lohusa ve bebeğin yanında 4 saat durup ağırlanması, bide 2.ye randevu vermesi..
inanın bu bebek görme adetini hiç sevmiyorum, insan bebeğemi koşsun misafiremi???

Canım yatak odamı ısıtıp orda kalma olayını bugün eşime açtım hiç sıcak bakmadı ayıp olur diye
Bende dedim en azından bebekle sen odada otur ben bebek uyuyor derim şöyle alıp bi uzaktan gösteririm gelenlere geri götürürüm odaya dedim
Annem izin vermez böyle bişeye dedi kayınvalidemi kastederek
Bu sefer zırt pırt yatak odasına girerler diyor yaa :((
Anlamıyorlar arkadaşım işte maalesef gece boyunca zaten uyumuyoruz bebeğim hasta bi de bunlarla uğraşıyorum.Hangi derde yanayım anlam veremiyorum artık düşüncesizliklerine.
Bu bebek görme adetinden bende nefret ettim valla
En azından bir defa gelseler hiç zoruma gitmezdi ama gelip 4 saat oturup bi de tekrar gelcez hediyesiyle demeleri çıldırrtı beni...gelmesinler hediye de istemiyorum onları düşünmekten gözüme uyku girmez oldu ve Allah korusun tamamıyla kesilcek diye korktuğum sütüm de azaldı.
Bebeğim doymuyor artık sadece emerek :( göğüslerim yumuşadı önceden taş gibiydi sütten...
Bu kadar kısa sürede olan oldu ilerisini düşünemiyorum artık

Canım öncelikle tebrikler..gule gule buyutun bebeğinizi..
kesinlikle gelen giden konusunda kendini sorumlu veya onlara hizmet etmek zorundaymıssın gibi hissetme..onlar zaten bilinçli olsa sana geldiklerinde tebriklerini eder ,varsa hediyelerini verir max. 1 saat oturup kalkarlar.ayrıca ne munasebet adamların onunde emzirmek falan? varoş falan heralde bunu soyleyen,boyle sapıkça bişey olabilirmi??
sen bebeğinle ilgilen, moralini yuksek tut ve o ne der bu ne deri geç en guzel gunlerinin tadını çıkart canım..eşine de soyle biraz anlayış gostersin, kibar bi dille uyarsın sapur supur cocugu öpmeye calışanları ;)

Eşimden umudu kestim artık onun uyaracağı yok akrabalarıyla arası bozulacak diye çıtını çıkarmıyor
Yine iş bana düşüyor ama nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum
Haklısın canım herkes haklı ama maalesef bilinçsiz insanlarla karşı karşıyayım
Yine gelecekler maalesef...yine stres sıkıntı olacak ...

Senin en hassas dönemin sen üzülüp sıkılacağına Allah korusun sütün filan kesileceğine bırak o anlayışsız insanlar kırılsın bozulsun.

öncelikle hayırlı olsun canım güle güle büyüt bebeğini,sağlıcakla inş:nazar:
ama arkadaş bu sendeki nasıl bir sabırdır ya???
kim ne diyecek aman şöyle böyel diye düşünmeyi bırak ve azıcık sesini çıkar bence.
ben oturduğum yerden köpürdüm ya.
bende yeni dğum yaptığımda görümcem gelicekti iki çocuğuyla başka sehırden.dedim bari 1 hafta sonra gelsin çocuklarla olmaz bebk daha yeni doğdu anlattım. istemedğimden değil oysaki çok severim kendisini ama nerdeyse onları istemiyorum oldum eşimin güzünde.
ama kim ne derse desin. herkes haddini bilmeli.bebğin odasını kapalı tut,sende orada kal. ağrım var yatıyorum, bebek uyuyor rahtsız etmeyelim,öpmeyelim mikrop kapmasın ben bile öpmüyorum, vs. şeklinde uyar bence.
emzirme konusunda ise heleki o kayınpderine bişey diyeiyorum hiç tanımadığım halde görsem ,ağzı burun dalarım herlalde..çok sinir oldum. baba çıkar mısın odadan çocuğu emziricem rahat edemiyorum vs. de.başkaları varsa onlara da aynı şekilde..
aslında bunlara hiç gerek yok eşin yapmalı bunları...nasıl göz yumuyor hayret ya şaştım kaldım be.:19:

tşk ederim canım güzel duaların için
Bende köpürüyorum ama işte yapamıyorum aslında hiç suskun bi insan değilim
Ama nasıl susuyorum neden susuyorum bende anlamış değilim
Sinirleniyorum surat asıyorum ama diyemiyorum bişey karşı taraftan daha olumsuz bi cevap alacağım ve ağlayacağım diye korkuyorum birisi beni tersleyince hemen ağlayıveriyorum maalesef
Çocuğumdan daha mı önemli benim kalbimin kırılması tabiki değil ama
Eşime de kızıyorum bu konuda beni hiç muhattap etmemesi gerekiyor
Sonuçta benim hiç samimi olmadığım insanlar o söylese batmaz ben söylesem batar
Ağrım var falan diye de bebeğin yanında ben kalamam canım çünkü gelecek ay gelecekler ve ameliyat yerimin ağrıdığına inanmazlar...ama bebeğimi başka odaya yatıracam başka yolu yok

öncelikle gözünüz aydin saglikli günlerde büyüt insallah.
Insanlarimiz düsüncesiz keyiflerinin pesinde. pes diyorum onlara.
Emzirme konusuna gelince kayinpederin yaninda yabanci erkeklerinin yaninda bebek emzirmekte nerden cikti ayni odanin icinde ayip günah mahremiyet diye bir sey var, hic mi duymamislar. Bebek emzirmek benim gözümde kutsal bir sey kayinvaldemin yaninda kendi annemin yaninda bile emzirmek istemem mecbur olmadiktan kalmadiktan sonra. Kayinpederin yanimizda emizisin ne var bunda gibi bir laf söylemesi cok cok ayip kanimca.
sen evli bir kadin üstelik bir annesin, düsündüklerini fikirlerini kimseden cekinmeden acik acik söyleye bilirsin! cocuk rahatsiz lütfen öpmeyin hele hele dudaklarindan hic öpmeyin. Alinan küsen küsün cocugunun hastalanmasindan daha mi önemli.
Senin yerinde ben olsam, bebegi emzirmeye yatak odasina girer kapimida kitlerdim uzun uzun da emzirirdim misafirde gitme zamani geldigini anlar herhalde.
Yazdiklarini okuyunca cok sinirlendim sabirli insanmisin tebrik ederim.

Canım mahremiyetten anlasa zaten istediğim çok tuhafmış gibi bi de yanımızda emzirsin diye sinirlenmez.Anlam veremiyorum bu kadar düşüncesiz oluşlarına
Hadi o öyle diyor kayınvalide de demiyor sen çık diye eşine.Gçen gün dayıları geldi kayınvalidem arkanı dön emzir diyor kafayı yemişler yaa

kendini çok üzme sütünden olma birde..
göğüs ucun için de güzel bir krem edinip sür.geçene kadar da emzirme ama sağıp ver.hemen mamaya geçme canım sütün gider sonra.

İnşallah kesilmez canım vala bu kadar stres içindeyken ben bile korkuyorum
Lansinoh kullanıyorum işe yaramadı balmumu deneyeceğim bide
Sağıp veremiyorum canım sağma makinesine 10-15 ml ancak geliyor
İlk önce emzirip doymadığını anlayınca mama takviyesi yapıyoruz

tatlım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :)
kayınvalidenin yaptığı resmen sana saygısızlık. okurken ben bile yok artık ama yuh dedim. heralde ben tahammül edemeyip patlardım. bence sen hiç kayınvalidenle kayınpederinle yüzgöz olup aranı bozma direk eşine söyle çok zorda kaldığını çok rahatsız olduğunu açık açık anlat zaten oda senin zorda kalmanı istemez o tepki gösterir baktınki bişey söylemiyo inatla ben tepki veririm sen umursamazsan diyip kendi tepkini koy sonra kabahatli sen olma. bebeğinide ne olursa olsun öyle millete gelene gidene yaklaştırma ufacık bebek olaki hastalansa derdi tasası lausa halinle sana kalacak. al çocuğunu uzaklaştır yatak odana yada başka bi odaya filan götür. Allah yardım etsin valla tatlım

saol canım güzel dileklerin için
Kayınvalidemin yaptığı saygısızlık ama gel bi de ona sor aminim onun gözünde de ben saygısızmdır emzirmek için kaynatayı dışarı çıkarıyorum ya
Eşime söylüyorum beni yüz göz etme diye ama birinde söylüyorsa bi dahakine yine söylemeden çıkmıyorlar.

öncelikle Allah analı babalı büyütsün,sonra da Allah yardımcın olsun tuhaf insanlarmış eşinin tarafı,ne genişlik yahu ama sen taviz verme emzireceğin zaman odana git kapını kapat emzir,gelen gidenle de bırak kaynanan ilgilensin hiç kendini kasma.ben de bebeğim doğarsa kimsenin kaynanamın yanında bile emzirmeyi pek düşünmüyorum ne derse desinler odama geçer emziririm,kapıyı çalan olursa müsait değilim derim,sevmiyorum öyle başkasının yanında bebek emzirme işini,misafir işine gelince bizde pek emrivaki yapacak yok ama öyle bir durum olsaydı hiç kasmazdım iyi ağırlayayım diye...

Valla eşim Allahtan onlar kadar geniş değil onunda tek kabahati kendi tarafına laf söyleyememek
Öyle yapıcam canım emzirme işini de bebeğimi de başka odaya taşıyacağım Allahın izniyle
Kayınvalidemde misafirlerle baş başa kalsın umrumda değil

allah yardımcın olsun...

yanı eşinin genişligine çok şaşırdım.. ne demek babasının yanında emzırmek.. ses çıkartmamak.. en azından terbıye denilen şey var.. olur mu hıç cevap veremıyor... resmen afedersın kayınpederının yaptıgı öküzluk.... başka şeyler de yazacaktım ama.....

yanı kov gıtsın.. sen bu bunalımı yaşacagına, sana hiç bır faydası olmayan küssun gıtsınler.. daha rahat edersın.. hem böyle ınsanlar kusmez merak etme.. küs gıbı çıkarlar, ertesı gun hiç bir şey olmamiş gıbı gelırler....

en azından bır elektırıklı soba alın.... 50 tl ye bile var.. hemen ısınıyor onunla oda zaten.. bebekte öyle hemen üşümez...

Her söylediğinde haklısın canım
Eşim konuşmazsa ben konuşacağıum başka yolu yok
Bi ufo alcaz artık yatak odası için

hayırlı olsun bebişin cnm.....sakın düşüncesiz bencil insanlar yüzünden bebeginin en önemlı ıhtıyacı olan anne sütünü ondan ıhmal edıp mama vermeyı düşünme! lütfennnnn....anne sütü bebeklerımız için ne kadar önemli sende bılıyorsundur varsın ınsanlar sana kötü desın bebegının bagışıklık sistemınden önemlı degıl hiç birşey bence...geç odana emzır yada sobalı demissın ev insanlara uygun bi dille söyle cnm lohusa kadın ın ziyaretınde erkegin ne ii varmış yaa hayret bişii:47:

Valla bende ilk defa bebek görmeye erkeklerin geldiğine şahit oldum
Annem 65 yaşında kadın o da şaşırıyor ben ömrü hayatımda lohusa kadına erkeğin geldiğini görmedim diye...Bunlarda bi tuhaflık var

Öncelikle Allah bağışlasın, hayırlı uzun ömürler versin.

Sonra da sabırlar versin, bu ne biçim bir iştir... Kayınvalidenize yazıklar olsun, sizin neler yaşadığınızı anlayabilecek olmasına rağmen terbiyesizliklere çanak tutuyor.

Aslında yazılacak çok şey var da, gereksiz. Sizin yapmanız gereken, ölçülü bir şekilde tepkilerinizi vermek, yoksa o bebeği asla kendi istediğiniz gibi büyütemezsiniz. Çatır çatır "hayır" demek durumundasınız.

Eşiniz beyefendi de "ne var yahu emzirsin yanımızda, bizim de canımız sıkılıyordu iyi gelir" diyen babasına cevap veremiyorsa, size elektrikli radyatörlerden bir tane alsın. Hem kendi odanızda rahat edersiniz, hem de bebeğin kıyafetlerini sık sık yıkar, üstünde iki dakikada kurutursunuz.

Benim bir arkadaşım da doğum yaptığında misafirlerin uzun kalmasından şikayet ediyordu. Eşi sağ olsun çok basit bir perde yaptırmış, banyolardaki gibi. Kadıncağıza daral mı geldi, bebeği mi emzirecek, eşi "hışşşşk" diye yatak ve misafirleri ayıran perdeyi bir çekiyor, sen sağ ben selamet. Artık misafirler kalırlar mı giderler mi kendi bilecekleri iş. Valla çok tutmuştum, anladığımız kadarıyla eşiniz sizden çok kendisini düşünüyor ama diretin bir şeyler yapsın, hayatınızın en hassas dönemlerini böyle gergin geçirmeyin.

canım benim ya Allah kolaylık versin seni çok ama çok iyi anlıyorum..ben de yeni doğum yaptığımda hastaneden eve geldim hemen görmeye geldiler gitmiyorlar.insan o zaman en sevdiği arkadaşını bile istemiyor çünkü yorgunsun dinlenmeye ihtiyacın var.erkekler nden gelir anlamış değilim benim eşim hiç gitmez yeni doğum yapanın yanına rahatsız olur diye..bi de 4 saat oturuyorlar yuhh yani.canım evin sobalı ise elektirikli soban varsa götür yatak odanda yak bebeği de oraya götür git odan da dinlen çocuğunu rahat rahat emzir.göğüslerin için garmastan krem öneririm canım.lansinoh bana hiç yaramadı, hangi kremi denediysem fayda görmedim ama garmastan çok iyi geldi.bir sütünü sür göğsüne o da iyi geliyor.sütün varsa mama verme derim canım.

Amin canım Allah hepimize kolaylık versin
Gerçekten insan en yakınını bile istemezken,hiç samimi olmadığım insanların heleki erkeklerin saatlerce oturup kalkmaması sinir bozucu...şimdi bebeişim doymuyor onların yüzünden
Dillendirince gerçekleşirmiş ya pek de dillendirmek istemiyorum sütüm yok diye
Allah gani gani süt yapsın inşallah bebişime
Ufo alcam canım bebişim için yatak odası fikrini uygulayacağım
bi de garmasan deneyeyim bari saol öneri için

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.

Sizin kesinlikle abarttığınızı düşünmüyorum, lohusasınız bebeğiniz çok küçük, öperek sevmekte ne demek :53::53:
Geçen yıl benim arkadaşım doğum yapmıştı bebeğin 40'ı çıkana kadar kıza el ayak oldum (annesi yoktu ve kayınvalidesi yoktu çünkü)
Doğumun ertesi günü eşinin kardeşleri ve arkadaşımın kendi kız kardeşi geldi bir iki saat sevip gittiler.
Ama ondan sonra ki gün gelen geleneydi, dıdısının dıdısına kadar herkes doluşuyordu eve. Arkadaşım ve eşi çok rahatsız olmuşlardı, bir de uzun süre kaldıkları yetmiyormuş gibi akşam yemeği falan da yemeye kalktılar sonra ben müdahale ettim, hasta ziyareti kısa olur hem bebek hem anne çok yorgun hadi size güle güle diyip kibar bir biçimde "kovdum".

Misafirler için eşinizden yardım isteyin, annenizin kalabilme durumu varsa daha fazla kalsın ve bebeğinizi kesinlikle kimsenin dokunmasına izin vermeyin, koca koca insanlar daha minicik bebeği öpüp kucaklayıp ne yapacaklar, ben kimin bebeği olursa olsun bakmaya kıyamam.

Amin canım çok saol güzel dileklerin için
Keşke benimde senin gibi bi arkadaşım olsa da ortama el koysa
İnan o kadar çok ihtiyacım varki içimdekileri kelimelere dökecek birine
Ben maalesef kendimde bu cesareti göremiyorum ama bebişimden önemli değil kimse
Bi de kem göz var iyi göz var herkese de çıkarmamak lazım
Annem de pek kalma taraftarı değil ben de kendinden olmayana kal diyemiyorum
Bu kendi annem bile olsa

Her söylediğinde haklısın canım
Eşim konuşmazsa ben konuşacağıum başka yolu yok
Bi ufo alcaz artık yatak odası için

Ufo almanızı gerçekten tavsiye etmiyorum. Kullanmış biri olarak diyebilirim ki, infrared ısıtıcılar odanızı ısıtmaz, sadece açık oldukları süre boyunca ışınların etkilediği yüzeyleri ısıtır. İki saat yakıp kapatsanız yine üşürsünüz. Derecesini azaltırsınız kesmez, artırırsınız bir müddet sonra deriniz kavruluyor gibi hissedersiniz ama içiniz üşümeye devam eder. Sizin bir de bebek var, üşümemesi için aleti beşiğin dibine koyup 24 saat açık tutmanız gerekecek muhtemelen. Reklamlara aldanıp çok şahane bir şey sanmıştım ama çok kullanışsız buldum. Size âcizane tavsiyem elektrikli radyatör almanız. En azından odanızı ısıtırsınız, kemikleriniz ısınır.

Canım gerçekten kimseyi takma kafana.Denlenleride kulak arkası et duyma.Emzirmen gerektiği zaman al bebeğini geç odana emzir.Bugünler geri gelmez.Erkek misafirin yanında emzirmede senin kv den duyuyorum yani.Hasta olanada lafını esirgeme canım.Bir damla o bebek hasta olsa yine sen üzüleceksin ve o bebiş çekecek hastalığı.Allah sana sabır versin canım zor gerçekten.

aynen canım ben en çok kayınvalidenin genişliğine şaşırdım oda bir bayan gelininin düştüğü durumu en iyi o anlamalı ve neredeyse izleme heveslisi eşine uyarıda bulunmalı tamam kayınpeder baba sayılıyor ama o kadarda değil hoş öz baba yanında bile emziren pek duymadım zaten:19:

o adama kıl oldum sanane yahu az bi çık odadan illa açık açık diyeceksin ya

Nasıl insanlar bunlar anlamadım ya.Hadi misafirlik olayını geçtimde ne demek erkeklern yanında arkanı dönüp emzirmek..

Benim anlamadıgım sen neden onlarla aynı ortamda bulunuyosun.Geç yatak odana al bebişi yanına onunla yat kalk sev ilgilen emzir.Altını değiştir, üstünü değiştir zaten akşam oluyo.

Kimse alınır diye cekinme.Sen lohusasın onlar seni düşünmüyosa sen kendini ve bebegini düşünceksin..Mama yı asla verme sütün varsa ve bebegin aç kalmıyosa..

Sen şuan hiçkimseye gülümsemek hoş tutmak zorunda deilsin.Sadece bebeginle ilgilen..Gerisini boşver.Sonra çok yanarsın haline.Bebeğimle ilgilenemedim milletle ilgilenicem diye söyliyim...

Canım, öncelikle göğüs ucu çatlağı için krem kullanmıyor musun? Ben Garmastan krem öneririm, SGK karşılıyor. Pahalı kozmetik ürünlerden bin kat iyi ve çok etkili. Ayrıca bebeği emzirmeden önce kremi silmen, yıkaman gerekmiyor. Çünkü bebeğin ağzında çıkabilecek olan pamukçuklar için de faydası var. Göğsünü ne kadar az yıkarsan, suyla ne kadar az temas ederse o kadar iyi. Bir de emzirmeden evvel sıcak havlu koy üstüne, süt daha kolay iniyor, bebek çok vakumlamak zorunda kalmıyor ve canın da daha az acıyor. Hem göğsündeki ağrıyı da azaltır.

Misafirlerin yanında bebek emzirme konusu benim için de kabustu.. Sen memeyi "bebeği besleme aracı" olarak görüyorsun tabi, ama misafirler hiç de öyle görmüyor. Hatta kadınlar bile.. Merakla göğsüme bakıyorlardı, çok net hatırlıyorum. Evde başka odaya geçip emzirme şansın yok mu canım? Hem bu bahaneyle misafirlerden de uzaklaşıp kafa dinlemiş olursun. Gazını çıkartma vs derken epeyce yalnız kalırsın bebeğinle.

Ben kızımı doğurduğumda ve henüz hastanedeyken, kuzenim ve kocası ziyarete gelmişlerdi. Kocasını da hayatımda ilk kez görüyordum. Sadece düğünlerinde görmüştüm, hiç konuşmamıştık. Adam sanki 40 yıllık kankanymışız gibi geldi yatağın dibindeki koltuğa oturdu. Çocuğu emzireceğim, zırıl zırıl ağlıyor çocuk, ama adamda anlayış yok. Mecburen emzirmeye başladım Yani sen o an memeyi cinsel obje olarak hiç düşünmüyorsun, tek amaç bebeğini beslemek. Ama o hayvan herifin nası lgözlerini dikip baktığını hiç unutamıyorum.

K.peder konusuna gelince.. "K.pederim babam gibidir" gibi laflar boş geliyor bana. Hiç de babam gibi değildir, yabancı bir erkektir. Bana ne gözle bakacağını bilemem, kalbinden geçeni okuyamam. O nedenle müsade istemek, odadan çıkmasını istemek veya bu mümkün değilse benim odadan çıkmam en doğrusu.

Misafir konusuna gelince.. Ben lohusayken de o kadar çok misafir geldi ki. K.validem misafirleri toplar toplar gelirdi. Ama hiç karışmazdım nasıl ağırlanacağına. Üvey annem ve k.validem bir şekilde hallederlerdi. Zaten lohusa kadından hizmet bekleyen ayıp eder. Tut ki arkandan konuştular, "algida hiç iyi ağırlamadı bizi" dediler, ne olacak, ne kaybedeceksin?? Onların geldiği gün "rahatsızım, sancılıyım" de, olsun bitsin. Yapsın k.validen gerekeni. Ne hazırlığı canım, sakın ha, lohusa yanına geliyorlar, altın gününe değil..!!

Benden sonra eltim doğum yaptı, sağlıklı zamanında dahi asla misafir kabul etmeyn bir insandır kendisi. Daha bize bile bırak yemeği, bir dilim ekmek ikram etmiş değildir. Ki abisi ve eltisiyiz, düşün..
K.valide onun evine de misafir götürmeye kalktı. Hemen tepkisini koydu, "mevlid yapacağız, o zaman gelirler" dedi. Bebek daha çok küçüktü hemen yaptı mevlidi, millet takısını takıp çıktı, kalabalıktı çünkü. Kimseyi de ağırlamadı böylece. Sonradan ayrıca gelmek isteyenleri de kabul etmedi, yoğunum dedi. Ama hediyelerini aldı, k.valide aracılığıyla.

Sen de yakın zamanda mevlid okutmayı düşünüyorsan, "aynı insanları 2 defa çağırmayalım, mevlide buyursunlar" desen? Hem mevlidde herkes ayrı hizmet de beklemez. Ne yapacağına k.validen karar vermesin canım, sen kadar ver. Şöyle olacak, de. Böyle yapacağım, de.

Son düzenleme:
Kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Hastaneden taburcu olur olmaz eve gelen gidenin haddi hesabı yok
Yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
Bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
Zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
Arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
Kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
Eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...Nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...Onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
Eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..Bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.Eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...Mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..O zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.En azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.Söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin Seher Hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.Bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.Ne var sanki Seher teyze de sonra da gelir
13 kişi falan gelecekmiş zaten ben tek başıma nasıl başa çıkayım hazırlık yapmak gerekir
Valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
Hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.En azından çatlak olmasa neyse.
Arkadaşlar ben mi çok abartıyorum lütfen bana bi akıl verin

öncelikle sütün yetiyorsa mamayı asla eve dahi sokma mama verdikçe bebeğin seni emmesi azalır. Göğüs uçların için çinko içeren koruyucu krem sür. Emzirmeden sonra kremi sürüp göğüslerini açık tut acısına iyi gelir. Misafirlere gelince de saygısızlığın bu kadarını ilk defa duyuyorum. Eşin buna müsaade etmemeli gerekiyorsa kabul etme

öncelikle sabır diliyorum.7 aylık bi bebeğim var anlarım neler çektiğini.öncelikle en kısa zamanda emzirme önlüğü almalısın kimseye göğüslerini göstermek zorunda kalmayasın.bebeğinn iyiliği için sık dişini, inatla emzir.gelenlere de sancım var falan de, toparlanamadığından bahsetmelisin bence.bir de büyükleri uyaramazsın ama çocukları uyarabilrsin öperlerken.mesela o daha küçücük, bizdeki mikroplara dayanamaz hasta olur falan diye.bu annelik görevin canım, ben izin verdim 4 aylıkken bronşiolit oldu 15 günde zor iileşti kuzum.

Okurken çok tepki vermeme rağmen, cevabımda atladığım bir konu oldu bu öpme davası..
El kadar bebe, neden öpülür, hangi akla hizmetle gerçekten anlamıyorum..
Tükürükte milyon çeşit bakteri var, anne bile pek öpmemeli, kaldı ki komşular öpüyor..:41:

Öptürme canım, hele ki grip olduğunu bile bile öpenlere hepten uyuz oldum, numaralarını ver arayıp ikaz edicem, o kadar sinirlendim..:20:

Kendi çocuklarını öpüyor mu bu insanlar acaba grip olunca, elin gülü ele kokmaz diye hoş bir söz vardır..

Canım, ayıp değil bu.. Öpmeyin lütfen, de onlara. Sağlıklı olanlar da öpmesin. Onları hasta etmeyen, ama vücutlarında olan bir mikrop senin bebeğine zarar verebilir. Allah esirgesin.

Uyardığın için sen suçlu olmazsın, akıl edemedikleri için onlar sorunlu bence.

bende hamileyim bana böyle bişey yapsalar kovarım he vallahi sendekide iyi sabır valla bence kusura bakma ama suçun büyüğü eşinde nasıl bişey demez söylicek laf bulamıyorum allah benim kayınpederimden eşimden razı olsun hiç taviz vermezler benim kayınpederim normal oturmaya geldiğinde bile 20dkyı geçmez kalkar biz rica ederiz otur die oturmaz deilya emzirirken kayınpederinin genişliğinede şaştım valla kusura bakma ne olur ama çok sinirlendim senin yerine benki çok sabırlı bir insanım böyle şeylerde sabır saçmalıktır sen ağlıyacağına bırak onlar ağlasınya taviz verme konuşurlarsa konuşsunlar

Keşke bende senin gibi kovsam canım
Eşimde ne yapacağını şaşırdı o kadar enteresan ailesi var ki ne söylese batıyor
Düşün yani eşimde benden daha çok çekiniyor bişeyler demeye
Bana diyor yaptıkları çok yanlış diye ama yüzlerine durup da tek kelam edemiyor hep babasından korkarak büyümüş olmanın verdiği bir sıkıntı...Keşke benim kayınpederimde seninki gibi olsa
Oturur kalkmak bilmez elinden gelse her dakka gelir de yüz bulamıyor
Söylediklerinde haklısın canım niye kusuruna bakayımki

algida mesajlarınızın tamamını şimdi okudum.....oturma odasında sobanız olduğu için bebeğinizin beşiğini o odaya koyduğunuzu yazmışsınız.....siz bir elektrikli ısıtıcı edinip bebeğinizin beşiğini kendi odanıza taşıyın ve hem bebeğinize hem de kendinize sağlıklı bir ortam yaratın derim....allah korusun bebeğiniz hastalandığında sizin canınız yanacak, sizin uykularınız kaçacak.eve gelen onca misafirin nefesini aynı ortamda solumak çok sakıncalı...bebeğinizin bağışıklık sistemi bol bol anne sütü alarak gelişecek ve ilk 3 ay çok önemli....
benim toruncuğum dünyaya geldiğinde kızım ve bebeği kendi odasında yattılar ve konuklar kapıdan iyi dileklerini iletip sonrada tarafımdan salonda ağırlandılar....
kızımın evinde sözkonusu bebek olunca öncelikle kızımın kuralları geçer ve doğrusuda budur...siz de kurallarınızı koyunuz lütfen...sonra üzülmenizi istemeyiz....:kkk:

Evet canım kimse düşünmüyor bebek hassas bi dönemde diye...
Hasta olacak diye ödüm kopuyor sonra ne yaparız biz minnacık bebek nasıl dayanır hastalığa
Bebeğim gaz sancısı bile çektiğinde yüregimde bişeyler kopuyor bi de hasta olsa :(
Sizde iyi idare etmişsiniz ne güzel kızınızın zor anında yanında olmuşsunuz belki de yatak odasında olma fikrini de verdiniz..benim aklıma gelmedi böyle bişey anneminde gelmedi...
Nerden bilelim bu kadar insanın bebeğin başına dolacağını...

ah canım ya bir an gözümde canlandı durumun...
ben 21 temmuzda doğum yaptım, annem ve eşim dışında kimsenin yanında bebeğimi asla emzirmedim...
zaten senin bi sürü sıkıntın var canın yanıyo bir de gelenle gidenle uğraşıyosun çok zor...
göğüs yaraları iyileşir bir kaç güne kadar emzirmeye devam etmen lazım ama bu saçmalıklarla zor tabii...
hayır gelmişler bebek görmeye bir daha neden geleceklermiş ki?
bence eşinle değil kayınvalidenle konuş sizin adetleriniz böyle galiba ama benim zaten sıkıntılarım var sürekli misafir ağırlıyoruz bebek de rahatsız oluyo ben dinlenemiyorum sonra sütüm olmaz de...
umarım anlarlar...

Kayınvalidem azcık anlasa zaten laf vuruyoruz anlamıyor açık açık konuşsam yine anlamaz suçlu ben olurum..Aslına bakarsan ben hiç bu konulara girmek istemiyorum onlarla çünkü ben söylesem inadına bildiklerini okuyacaklar bi an önce eşimin devreye girmesi lazım..Sütüm olmuş olmamış hiç umurlarında değil gibi valla...diğer torunlarına da aynı böyle dayamışlardı mamayı...demekki garibim annesi bu yüzden emziremiyormuş

ee bizde gelecektik nolcek şimdi..:9::9:ilk önce sezeryanlı olduğun için ameliyat yerine geçiyor geçmiş olsuna gelmişlerdir..bebek görme sonrasında oluyor..buralardada öyle...kolay gelsin..:49:

Eee artık bu sıkıntıları okuduktan sonra bi defada halledersiniz bebek görme işini
Lohusa bi bayan için iki defa bebek ziyareti o kadar ağır oluyorki sizin adetlerinize tabi insanlara da acıdım şimdi...

küçük yerlerde maalesef bu şekilde oluyor.ablamın çocuklarından biri 1 yaşına basıcak neredeyse.hala bebek görmeye gelenler var:))sana evlilik tebriğine de daha geliyorlardır dedim:52:sesi çıkmadı ,geliyorlardır mutlaka.bu arada ablam evleneli 12-13 sene rahat var yani:)))
erkeklerin yanında emzirmek istememeniz çok doğal.aslında bebeği de al sık sık başka odaya emzirmeye git.madem onlar anlamıyor.sen de bebeğinle baş başa zaman geçirmiş olursun.bebeğini emzirdikçe ağrın azalır.benim de çok fena çatlamıştı.emzirmeye başladığım gibi acıdan evde dört dönüyordum.emzirdikçe düzeldi.kremler var bunun için.bir de her emzirmeden önce ve sonra kendi sütünü de sür mutlaka etrafına.ayva çekirdeğini ben de çok duydum.
hoşlanmadığın konularda uyar, ağırlığını koy.yeni doğan bebek öpülmez bu çok önemli.

Öyle canım maalesef ama benim bebeğime de 1 yaşına basınca gelseler daha mutlu olurum :)
Mümkünse o zamana kadar gelmeseler de olur
Kremlerde kullanıyorum, sütte sürüyorum bakalım biraz azaldı gibi
Sık sık emzirsem geçicek de emziremiyorumki...bebek emiyor emdiği gibi bırakıveriyor ağzından
Artık doymuyor sağıp vereyim diyorum bakıyorum süt falan yok:(
Sütümü kestiler Allahtan bulsunlar :(((((

Allah bebgınıze uzun umurler nasıp etsın,hayırlı ugurlu olsun..

Nekadar sabırlı bırısın,ben olsam cınnet gecırırdım.ne demek kayınpederın yanında bebek emzrmek.ben yerınde olsam bebegımıde alır dırek annemle beraber gıderım. bebek 2 aylık oluncada evıme donerım.eger ımkanın varsa annenle beraber gıt derım.Allah yardımcın olsun.

Canım annem de diyor gel gidelim diye
Ama eşime kıyamıyorum bebeğimizi bekledik 9 ay boyunca onu bebişin en güzel anlarında yalnız bırakmak istemiyorum.Bu konuda bencil olmak istemiyorum...

hayırlı olsun öncelikle...anlattıkların hiç hoş değil malesef toplum olarak hasta ziyaretlerini ,bebek görme olaylarını ve benzeri şeyleri uzatma gibi saçma bir adetimiz var gelinip bir de normal gün gibi yenilip içiliyor hizmet bekleniyor ya şaşıyorum.
bir şey değil çocuğun ihtiyacı olduğu zamanda sütten kesilecek tabiki herkesin içinde emzirmek istemeyeşini anlıyorum ve haklısın da ama böyle olmaz ki bunu dile getir herkes ne yaparsa yapsın yeter ki çocuğun sütsüz kalmasın ne demek ya hiç kimsenin birininin yanında çocuk emzirme gibi
bir mecburiyeti olamaz en doğal şey bile olsa.

Şuan dediğin gibi bebeğimin en çok ihtiyacı olduğu kritik bi dönem
Ve bu dönemde bebeğim saçma sapan kişilerin fikirlerinden dolayı sütü yeteri kadar alamıyor
Çok korkuyorum bebeğim artık emse bile ağlıyor doymuyor acaba sütüm yokmu

aynen canım ben en çok kayınvalidenin genişliğine şaşırdım oda bir bayan gelininin düştüğü durumu en iyi o anlamalı ve neredeyse izleme heveslisi eşine uyarıda bulunmalı tamam kayınpeder baba sayılıyor ama o kadarda değil hoş öz baba yanında bile emziren pek duymadım zaten:19:

valla canım en geniş o ailede
Ona göre o kadar normal ki insan içinde emzirmek
Zaten o en güzel eşine anlatabilir,o kaynatadan önce emzir burda diyor tabiki ben emzirmiyorum aynı odada...Ben kendi kurban olduğum babamın yanında bile emzirmezken kayınpeder de kim oluyor

Son düzenleme:
çok iyi anlıyorum canım seni allahım sana sabır,çevrendekilerede biraz akıl versin...
şu an doğumuma 4 hafta kalmasına rağmen doğumdan çok bu gibi olaylar korkutuyo benide:5:

Kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Hastaneden taburcu olur olmaz eve gelen gidenin haddi hesabı yok
Yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
Bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
Zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
Arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
Kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
Eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...Nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...Onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
Eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..Bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.Eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...Mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..O zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.En azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.Söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin Seher Hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.Bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.Ne var sanki Seher teyze de sonra da gelir
13 kişi falan gelecekmiş zaten ben tek başıma nasıl başa çıkayım hazırlık yapmak gerekir
Valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
Hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.En azından çatlak olmasa neyse.
Arkadaşlar ben mi çok abartıyorum lütfen bana bi akıl verin

çok haklısın bu tür düşüncesiz cahil insanalrdan nefret ediorum gerçekten bu kadr saçmalıyorlar bence ayrı odada dur gelen misafirde ayrı odada otursun aynı odada olmayın

Back
X