Bebek görme merasimi

algida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
953
3
96
Nevşehir
Kızlar 10 gün önce doğum yaptım annem yanımda bebişin göbeği düşene kadar kalacak.
Hastaneden taburcu olur olmaz eve gelen gidenin haddi hesabı yok
Yanlış anlaşılmasın eve geleni istemediğimden değil ama lohusayım ve erkek misafirlerde geliyor
Bi de bana onların yanında bebeği emzir emzir diyorlar
Zaten göğüs uçlarım çatladı emzirirken resmen bağırıyorum bana arkanı dön emzir diyor kayınvalidem
Arkamı dönsem ne olacak bağırmama engel değilki bende emzirmektense bebeğe mama verelim diyorum
Kayınpederim oturuyor saatlerce kalkmıyor annem bebeği emzirecek bi müsade edin diyor
Eşime ne var sanki yanımızda niye emzirmiyor diyormuş...Nasıl ben onların yanında emzireyim ya ben kendi babamdan bile utanır çekinirim bu konuda...Onların yüzünden kendimi hiç rahat hissedemiyorum
Eşimin akrabalarından grip olup gelenler var bi de her gün geliyorlar bebeğin üzerine eğilip öpüyorlar falan..Bişeyde diyemiyorum annem biraz ima etmeye çalışsa bozuluyorlar.Eşime diyorum senin akrabaların biz söylesek 40 laf olur , sen söyle en azından uzaktan sevsinler diyorum ben nasıl söyleyim söyleyemem diyor...Mahalle de bebek görmeye gelecekmiş gelecek ay..O zaman annem de gitmiş olur ben iyice zorlanırım şuan bile bebekle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum.En azından annem burdayken gelirlerse daha iyi olur.Söylemişler bebek görmeye gidelim diye kayınvalidem de gelecek ay gelin Seher Hanım'da o zamana kadar memleketten dönmüş olur demiş.Bende dedim annem burdayken gelsinler diye ama pek oralı olmadı.Ne var sanki Seher teyze de sonra da gelir
13 kişi falan gelecekmiş zaten ben tek başıma nasıl başa çıkayım hazırlık yapmak gerekir
Valla o kadar kafaya taktımki bu durumu resmen güne oturmaya gelir gibi geliyorlar 4-5 saat kalkmıyor gelenler...bi de ben maalesef çok misafirlerin yanında :26:kendimi rahat hissedemiyorum
Hiç hamileliğimde uğramayan kayınvalidem evimden çıkmaz oldu bi de ona buna lafımı yapıyormuş emzirmiyorum diye..sanki emzirmeye vakit var...bende rahat edemiyorum erkeklerin yanında açıpda göğsümü bağırarak vermeye.En azından çatlak olmasa neyse.
Arkadaşlar ben mi çok abartıyorum lütfen bana bi akıl verin

gecmis olsun, hayirli olsun bebegin öncelikle...
ilk dogumun galiba.. sezeryanlami dogum yaptin? normal dogumsa bir kac günde kendine gelirsin korkma, etrafta dogum yapanlar en gec bir haftada kalkiyorlar
ayva cekirdeklerini biraz su ile isitinca jellesiyormus, bunun gögse sürülünce iyi olacagini söylüyorlar, tv den duymustum bilmiyorsan yazmak istedim..
misafir konusuna bisey diyemiycem, hasta ziyareti oldugu icin ikram yapmak zorunda degilsin... kayinbaban falan icin ise, ilk torunlariysa hevesleniyorlardir:emir_bebek: olumlu yaklasmaya calis, belki daha az stres yasarsin...erkek misafirler icinse yorum bile yapmiyorum... eski adetlere bakinca nicin bunlarin varoldugunu anlamak daha kolay... 40i cikana kadar bebek pek evden cikarilmaz, misafir gelmez... gelsede tek tük belki...
ben kendi yegenlerimi bile öpmeye kiyamiyorum, millette ne hastalik vardir nerden bileceksin, kimseye kesinlikle öptürme... bir bebek sirf annesinin agzinda ucuk varken öpmüstü diye ölmüs, bunu sana yaziyorumki, öpmelerine engel ol.. sen artik mademki bir annesin bebegini korumakta sana düsüyor, kimseye öptürme kimseye yaklastirma.. yeni bebek öpmek cok sacma.. ama aile fertlerine sakin öpmeyin deme :1: ciddi anlamda yanlis anlasilabilir

Öncelikle allah analı babalı büyütsün cnm.
Hayır abartmıyosun, yazını okurken bile yuh dedim
Bi kere bebeğin daha 10 günlük, sen lohusasın bu kadar misafirde neymiş ya?
Bebek görülmeye gidilir tabii, ama bu kadar erken olmaz. Ne kadar anlayışsız insanlar.
Allah korusun enfeksiyon kapar, daha çok minik. Bide öpüyolarmış, izin verme.
Eşinle konuş, uygun bir dille sölesin annesine. Erkeklerin yanında nasıl bebek emzirecekmişin sen pardon? Oldu artık. Allah sabır versin, ama bence konuş.

kuzummmm ALLAH sana sabırr versinnn bikere bebek emzirecek deyip kalkmayann erkeklereee yuh diyorum yaaaaaa helekii kayınpederineee ama eşinnin söylemesii gerekirr başka odaya gidelim diye sen eşine yalnızkenn deee ben sana göz işaretii yaptığımdaa al babanları öteki odaya götür deeeeeeee yadaa sen başka oda varsaa al bebeğini orda emzirr misafir olayınıdaa hiç düşünmeee yap bi çayyy hazır bişeylerde al pastaneden koy önlerinee çaylarınıdaa kendileriii koysunlarrrrrr bişeyyy olmazz yanii bebeklee uğraşıyosunnn gelenlerr yaparr zatenn düşünmee bunlarıııı bu kadarrrrrrrr herşey olacağına varırrr bebeğinidee ALLAH analı babalı sağlıklıı büyütmeyii nasip etsin....:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

yok sen abartmıyorsun canım. allah kolaylık versin sabır versin sana. ya bu komşular yok mu zaten millet oturacak yer arıyo.benim bildiğim bebek görmeye gidince uzun süre oturulmazki,pastalı börekli dört dörtlük ağarlanmayı bekliyorlar.:47:
40 gün lohusalıktan çıkana kadar gitmemesi gerekirmiş aslında ama nerde o düşünce insanlarda.
ben hasta olsam çocuk görmeye gitmem gittim diyelim yaklaşmam bebeğe.
benim bebeğim yok ama bende emziremem heralde erkeklerin yanında yabancı bayanların yanında,kendi annen ablan teyzen neysede eşimin tarafının yanında göğsümü açıpta gösteremem bide nedense merak edip bakmam isterler memene beyaz mı esmer mi gibisinden:78:
gelinin annesinin dediği hep batar zaten hep erkek tarafı haklı herşeyi onlar biliyo havasında oluyorlar hep. canım benim yaa çok üzüldüm haline anne olduğunada sevinemedin galiba.
sana ne önerisinde bulunsam bilmiyorum ama kaynanan gidene kadar sabır etmen gerekiyo yoksa ömrün boyunca başına kakar eğer yanlış bi davranışta bulunsan.
allah kolaylık versin sana arkadaşım:96:

gecmis olsun, hayirli olsun bebegin öncelikle...
ilk dogumun galiba.. sezeryanlami dogum yaptin? normal dogumsa bir kac günde kendine gelirsin korkma, etrafta dogum yapanlar en gec bir haftada kalkiyorlar
ayva cekirdeklerini biraz su ile isitinca jellesiyormus, bunun gögse sürülünce iyi olacagini söylüyorlar, tv den duymustum bilmiyorsan yazmak istedim..
misafir konusuna bisey diyemiycem, hasta ziyareti oldugu icin ikram yapmak zorunda degilsin... kayinbaban falan icin ise, ilk torunlariysa hevesleniyorlardir:emir_bebek: olumlu yaklasmaya calis, belki daha az stres yasarsin...erkek misafirler icinse yorum bile yapmiyorum... eski adetlere bakinca nicin bunlarin varoldugunu anlamak daha kolay... 40i cikana kadar bebek pek evden cikarilmaz, misafir gelmez... gelsede tek tük belki...
ben kendi yegenlerimi bile öpmeye kiyamiyorum, millette ne hastalik vardir nerden bileceksin, kimseye kesinlikle öptürme... bir bebek sirf annesinin agzinda ucuk varken öpmüstü diye ölmüs, bunu sana yaziyorumki, öpmelerine engel ol.. sen artik mademki bir annesin bebegini korumakta sana düsüyor, kimseye öptürme kimseye yaklastirma.. yeni bebek öpmek cok sacma.. ama aile fertlerine sakin öpmeyin deme :1: ciddi anlamda yanlis anlasilabilir

Cnm çok teşekkür ederim ..evet ilk doğumum sezeryanla oldum
Ayva çekirdeğini deneyeceğim saol fikir için
Cnm kalkmıyor gelenler en az 4 saat oturuyor annemde çay falan koyuyor ikramlıklar çıkarıyor
Yiyorlar içiyorlar ama hala oturuyorlar kayınvalidem gidiyor buzdolabımda ne varsa çıkarıyor
Sanki normal oturmaya gelmişler gibi
Kayınpederimin de ilk torunu değil 4.torunu ama yok anlamıyorum onun yanında emzirmek zorunda mıyım.?.Bebeğin resmen üstüne düşecekler öpüyorlar bişeyde diyemiyorum eşimle de tartışıyoruz bu konuda...Küçük çocuklar bile beşiğe sarkıyor öpmek için onlara bile engel olmuyor
Benim kendi akrabalarım olsa ben engel olurum ama onlara bişey desem surat asıyorlar adımız gelin ya
Bi de hasta oldukları halde hergün gelmek istiyorlar ne yapacağımı şaşırdım ya
Annem burdayken bunlar böyleyse annem gittikten sonra evden hiç çıkmazlar

Öncelikle allah analı babalı büyütsün cnm.
Hayır abartmıyosun, yazını okurken bile yuh dedim
Bi kere bebeğin daha 10 günlük, sen lohusasın bu kadar misafirde neymiş ya?
Bebek görülmeye gidilir tabii, ama bu kadar erken olmaz. Ne kadar anlayışsız insanlar.
Allah korusun enfeksiyon kapar, daha çok minik. Bide öpüyolarmış, izin verme.
Eşinle konuş, uygun bir dille sölesin annesine. Erkeklerin yanında nasıl bebek emzirecekmişin sen pardon? Oldu artık. Allah sabır versin, ama bence konuş.

teşekkür ederim canım
Canım bende anlamadım sezeryanlıydım daha hastaneden yeni çıkmışım dakka bir gol bir eve doluştu herkes..bi yandan ameliyat sancım bi yandan gaz sancısı bi yandan göğüs çatlaklarım...
Bi de gelenlere güler yüz gösterme rolü yapmak çok zor oluyor
Ben bu kadar misafiri daha ilk günden görünce korktum sonrası için valla o yüzden annem gitmeden gelsinler dedim..Bi de bu 10 gün boyunca hergün geldiler farklı insanlar, gelirken hediyelerini de getirmemişler..giderken "hediyemizi bebek görmeye gelirken getireceğiz " dediler şok oldum. :53:
Yani yine gelecekler ..ben tek hediye mediye istemiyorum diyecektim denmiyor işte
Madem öyle şimdi niye gelmişler çok canım sıkkın ya
Nevşehir de mi adetler böyle anlamadım ki
Erkeklerin yanında emzirme olayını ben zaten anlamadım arkamı dönüp emzirecekmişim
Valla genişliklerini gördükçe kendi babamın kıymetini anlıyorum
Canım babam en ufak bişey de odadan çıkar..kayınpederde izin versen oturup seyredecek nasıl emiyor diye...terbiyesizlik diz boyu :(

1)hayırlı olsun allah analı babalı büüyütsün.göğüslerine devamlı lansinoh krem sür canım.emzirmelisin çatlakta olsa yoksa süt devamlı omaz.sütün varsa mama verme zaten şu an ağız sütün geliyor çok faydalıdır.
2)sen daha lohusasın.al çocuğunu yat yatak odana.erkekler orayada gelmez umarım.en azından 20 gün çıkma yataktan.
3)misafirler için annen burdayken birşeyler hazırlayıp derin dondurucuna atsın.gelen oldu mu ikram edersin.
4)lohusayken bende çok üzülür.herşeye ağlardım.moralini yüksek tut.eşinle paylaş.senin en büyük destekçin o olmalı.o meleği beraber yaptınız.
5)tepkini ver.bebeği odada tut.almak isteyen olursa uyuyor de.özellikle çocuklardan sakın ve uzak tut.çünkü çocuk çucuğa mikrop taşırmış.

Son düzenleme:
cnm öncelikle ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN..

ya varya iillet oluyom şu düşüncesiz insanlara.benimde 9 aylık bebeğim var misafir gelsede gelmesede ben 3 ay yatak odasından çıkmadım kimseyide odaya sokmadım sadece 5 dk gösterdim bebeği tekrar odaya götürdüm.sende şimdiden sınırını koy.ne demek erkeklerin içinde bebeği emzirmek.

ben o kırılmasın bu kırılmasın yapmadım hiç çat çat lafı söledim ben loğusa halimle sinir stres olcama başkaları olsun.

ayy doğum yaptım saolsunlarda daha kırkım çıkmadan gelen gidenin haddi hesabı olmadı.her oda dolu nefes alamıyordum..:47::47::47:

yarısından çoğunuda tlf geri çeviriyodum..

bu çocuk bu hayat senin.çizgini belirle bu güzel günlerini kötü hatırlama...

Yok artık erkeklerin yanında mı emzirecekmişsin bebişi abartmasın onlar da canım
Normalde bebek kırkı çıkmadan ziyaret edilmez derler hayır zaten hassas oluyor yeni doğmuş minicik birşey hele şu dönemde nerdeyse herkes grip zavallı çocuğa bulaştırıp onu da sizi perişan edecekler.
Seninde şu lohusa halinde perişan ediyorlar ya çok sinir bir durum Allah kolaylık versin

kuzummmm ALLAH sana sabırr versinnn bikere bebek emzirecek deyip kalkmayann erkeklereee yuh diyorum yaaaaaa helekii kayınpederineee ama eşinnin söylemesii gerekirr başka odaya gidelim diye sen eşine yalnızkenn deee ben sana göz işaretii yaptığımdaa al babanları öteki odaya götür deeeeeeee yadaa sen başka oda varsaa al bebeğini orda emzirr misafir olayınıdaa hiç düşünmeee yap bi çayyy hazır bişeylerde al pastaneden koy önlerinee çaylarınıdaa kendileriii koysunlarrrrrr bişeyyy olmazz yanii bebeklee uğraşıyosunnn gelenlerr yaparr zatenn düşünmee bunlarıııı bu kadarrrrrrrr herşey olacağına varırrr bebeğinidee ALLAH analı babalı sağlıklıı büyütmeyii nasip etsin....:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

Eşime söyledim o da babasına söylüyor ama babası kızıyormuş biz niye çıkıyoruz emzirsin yanımızda diye...Eşimde cevabını verememiş...Bende başka odaya geçip emziremiyorum evim sobalı mecburen bebeğim üşütmesin diye sobalı odada kalıyoruz.
Gelecek olanlar yaşlı genellikle canım ve önlerine hizmet bekleyen insanlar offf dediğin gibi çaydanlığı koyup önlerine kusura bakmayın herkes kendi çayını alsın deyim bari
Teşekkür ederim bu arada güzel duaların için

yok sen abartmıyorsun canım. allah kolaylık versin sabır versin sana. ya bu komşular yok mu zaten millet oturacak yer arıyo.benim bildiğim bebek görmeye gidince uzun süre oturulmazki,pastalı börekli dört dörtlük ağarlanmayı bekliyorlar.:47:
40 gün lohusalıktan çıkana kadar gitmemesi gerekirmiş aslında ama nerde o düşünce insanlarda.
ben hasta olsam çocuk görmeye gitmem gittim diyelim yaklaşmam bebeğe.
benim bebeğim yok ama bende emziremem heralde erkeklerin yanında yabancı bayanların yanında,kendi annen ablan teyzen neysede eşimin tarafının yanında göğsümü açıpta gösteremem bide nedense merak edip bakmam isterler memene beyaz mı esmer mi gibisinden:78:
gelinin annesinin dediği hep batar zaten hep erkek tarafı haklı herşeyi onlar biliyo havasında oluyorlar hep. canım benim yaa çok üzüldüm haline anne olduğunada sevinemedin galiba.
sana ne önerisinde bulunsam bilmiyorum ama kaynanan gidene kadar sabır etmen gerekiyo yoksa ömrün boyunca başına kakar eğer yanlış bi davranışta bulunsan.
allah kolaylık versin sana arkadaşım:96:

Saol canım ya inşallah Allah sabrımı daim etsin
Sevinemedim valla anne olduğuma..anlamadım ki sayelerinde hep gerginlik hep stres..
Canım zaten biraz düşünceli olsalar hastayken gelmezler...hadi geldiler diyelim yaklaşmazlar ama nerde o düşünce..
Canım kayınvalidem gitmeyecekki o zaten buralı :( annem gidecek
Valla bu zamana kadar ağızlarının içine baktım gene kıymetimi bilmediler şimdiden sonra ne derlerse de desinler pek umursamayacağım çok doldum bu hayra alamet değil...
Bu kadar uzun süre içimde biriktirebildiğime bile şaşıyorum

Yok artık erkeklerin yanında mı emzirecekmişsin bebişi abartmasın onlar da canım
Normalde bebek kırkı çıkmadan ziyaret edilmez derler hayır zaten hassas oluyor yeni doğmuş minicik birşey hele şu dönemde nerdeyse herkes grip zavallı çocuğa bulaştırıp onu da sizi perişan edecekler.
Seninde şu lohusa halinde perişan ediyorlar ya çok sinir bir durum Allah kolaylık versin

Haklısın canım ne diyeyim ...
Ben kendi gözümden bile sakınırken hasta insanların gelmesi sinirimi bozuyor
Bi de demezler mi "şu gribi bi türlü atlatamadım"
ee atlatamadıysan niye geldiniz offffff offff
bide minnacık bebek nasıl iyileşecek grip olsa

canım allah analı babalı büyütsün, zor bir durum fakat sen sıkma canını maazalllah sütün kesilir bebiş aç kalır sonra, o düşüncesiz insanlara da diyecek bişey bulamıyorum, bebek görmeye gelirken getirceklermiş hediyelerini diyemedin mi bugün benimi görmeye geldiniz diye :47::47::47:

1)hayırlı olsun allah analı babalı büüyütsün.göğüslerine devamlı lansinoh krem sür canım.emzirmelisin çatlakta olsa yoksa süt devamlı omaz.sütün varsa mama verme zaten şu an ağız sütün geliyor çok faydalıdır.
2)sen daha lohusasın.al çocuğunu yat yatak odana.erkekler orayada gelmez umarım.en azından 20 gün çıkma yataktan.
3)misafirler için annen burdayken birşeyler hazırlayıp derin dondurucuna atsın.gelen oldu mu ikram edersin.
4)lohusayken bende çok üzülür.herşeye ağlardım.moralini yüksek tut.eşinle paylaş.senin en büyük destekçin o olmalı.o meleği beraber yaptınız.
5)tepkini ver.bebeği odada tut.almak isteyen olursa uyuyor de.özellikle çocuklardan sakın ve uzak tut.çünkü çocuk çucuğa mikrop taşırmış.

Teşekkür ederim canım
Lansinoh krem sürüyorum canım ama pek bi faydasını göremedim maalesef
Yatak odasına da yatıramıyorum bebeği evim sobalı olduğu için
Bebeğin beşiği de oturma odamda...keşke yatak odasına hem çocuğumu hem kendimi kapatma imkanım olsa...

teşekkür ederim canım
Canım bende anlamadım sezeryanlıydım daha hastaneden yeni çıkmışım dakka bir gol bir eve doluştu herkes..bi yandan ameliyat sancım bi yandan gaz sancısı bi yandan göğüs çatlaklarım...
Bi de gelenlere güler yüz gösterme rolü yapmak çok zor oluyor
Ben bu kadar misafiri daha ilk günden görünce korktum sonrası için valla o yüzden annem gitmeden gelsinler dedim..Bi de bu 10 gün boyunca hergün geldiler farklı insanlar, gelirken hediyelerini de getirmemişler..giderken "hediyemizi bebek görmeye gelirken getireceğiz " dediler şok oldum. :53:
Yani yine gelecekler ..ben tek hediye mediye istemiyorum diyecektim denmiyor işte
Madem öyle şimdi niye gelmişler çok canım sıkkın ya
Nevşehir de mi adetler böyle anlamadım ki
Erkeklerin yanında emzirme olayını ben zaten anlamadım arkamı dönüp emzirecekmişim
Valla genişliklerini gördükçe kendi babamın kıymetini anlıyorum
Canım babam en ufak bişey de odadan çıkar..kayınpederde izin versen oturup seyredecek nasıl emiyor diye...terbiyesizlik diz boyu :(
lansinoh die bir marka var gögüs kremini tüm kk cok begeniyor ücretsiz numune yolluyorlar süt poseti gögüs pedi ve krem isteyebilirsin durumunu bildiren bir mail at hemen dönüs yapıorlar info@lansinoh.com.tr olmalı adtresi ama sen gene sitesindn teyit et hayırlu olsun bebegin sıkılma cok kimseyede ödün verme gir odana gerekirse cıkma cocugunu emzir kitle kapıyı

bebeğin hayırlı olsun canım,
baştan tavrını koyarsan bir daha cesaret edemezler.
hem o kadar insanın ne işi var 10 günlük anne-bebeğin evinde allaasen yaa!
ne düşüncesizlik böyle!

Teşekkür ederim canım
Lansinoh krem sürüyorum canım ama pek bi faydasını göremedim maalesef
Yatak odasına da yatıramıyorum bebeği evim sobalı olduğu için
Bebeğin beşiği de oturma odamda...keşke yatak odasına hem çocuğumu hem kendimi kapatma imkanım olsa...

hmmm balmumu sürüyorlar bi de canım.bana lansinoh yaramıştı.durmadan sürüyodum.havalar ısınıyor artık.ben gelen oldumu elektrik sobası falan yakıp yatak odana geç derim bebeğide sok koynuna.uyuyun beraber.eşine de nazar değer herkes görmesin de.gerçekten nazar değer.ben oğlumu kimseye göstermedim fazla.hala bile sakınırım.sen idareten bir ufo falan bul canım.odanı en azından gelen oldu mu kullan.

off ne dusuncesiz insanlar var ya bence biri opmek icin egildiginde bence uyar

Bundan sonra öyle yapıcam canım eşim yapamıyorsa ben yaparım napim hiç kimse bebeğimden daha önemli değil...

canım allah analı babalı büyütsün, zor bir durum fakat sen sıkma canını maazalllah sütün kesilir bebiş aç kalır sonra, o düşüncesiz insanlara da diyecek bişey bulamıyorum, bebek görmeye gelirken getirceklermiş hediyelerini diyemedin mi bugün benimi görmeye geldiniz diye :47::47::47:

tşk canım...diyemedim valla tutuldum kaldım zaten şaşkınlıktan duyunca

lansinoh die bir marka var gögüs kremini tüm kk cok begeniyor ücretsiz numune yolluyorlar süt poseti gögüs pedi ve krem isteyebilirsin durumunu bildiren bir mail at hemen dönüs yapıorlar info@lansinoh.com.tr olmalı adtresi ama sen gene sitesindn teyit et hayırlu olsun bebegin sıkılma cok kimseyede ödün verme gir odana gerekirse cıkma cocugunu emzir kitle kapıyı

cnm kullanıyorum kremi ama maalesef pek bi işe yaramadı

Back
X