- 24 Ekim 2015
- 701
- 120
- 18
- 28
- Konu Sahibi asiriduygusal
-
Yok cok gondermek istiyo ama uzak bide cocugu usutursun tasiyamazsin diye gondermek istemiyo bencil olma diyo oglumuzun sagligi icin yaza kadar sabret diyo ama ne bilim ya burdan eskisehire yakin ama bartina baya uzak ondan birazda bn de sevmiyorum otobuste yolculuk zor oluyo aglar sizlar uzun yolda bebek altini dgistrmek emzirmek gerek bn tek basima yapamam gercekten esim en ince ayrintisina kadar dusunmus kayinvalidem baska dertte topluca gidilmeden gidemezsin tek basina diyo madem oyleydi niye bu zmana kadar goturmediniz beni degilmiana kuzusu koca senduromu inşallah oda ailesine hasret kalırda anlar seni vicdansız
Yo sinifi falan gectim ama benimde istedigim bu sekilde degildi ama napalim olan oldu artik herkesin hayati dort dortluk degil yine o zalim kaynanalrdan degil esimin annesi tmm anliyoruz ama gonderemeyiz diyolar yanlis anlarlar tek gidince diyolarKayınvalidenin ne haddine o kimki ailene gitmene izin vermiyor diyeceğimde bu fırsatı sen vermişsin. Yazdıklarından aile rızası almadan evlendiğini anladım. Önce kendi ellerinizle ailenizi değersizleştiriyorsunuz sonrada kendi duymadığınız saygıyı başkasından bekliyorsunuz. Sen aileni adam yerine koydunmuki eşin ya da ailesi koysun. Ailesidir tabiki gidecek desin. Okulunuda dondurmuşsun. Ahhh cehalet sen ne kötü şeysin. Şimdi özlediğin o aileyi hakediyormusun acaba. Daha okurken koca derdine düşmüşsün. Ne oldu aldın mı ağzının payını? Arkadaşların okusun meslek sahibi olsun gençliğini yaşasın. Sende kocanın ve annesinin kuklası ol. Ailenin senin için istediği hayat bumuydu. Herşeyden önce senin hayalin böyle köle hayatı yaşamaktı madem ne halt etmeye anneni babanı masrafa soktun sanki okumayı başarabilecekmiş gibi onlarıda heveslendirdin.
El yapimi baska guzel olur ondan yani evet baya yol parasi var ama iste sabredemiyorum cok ozledim ailemi yaSorunun çözümü AVM .Hem gezmiş olursun,değişiklik olur,hemde baya birşeyler alırsın erişte falan.Hem zahmetsiz,hem kısa sürede,hemde yol parasından tasarruf.Kvde biraz geç görsün birşey olmaz
Cunku daha kendi paramiz yok onlara muhtaciz bide buyuklerimiz yani orf adet falnBu nedir ya annem kızar gitmene, yok annesi gondermiyormus.Hele kvye bak seni koyune yollardım filan iyice tepene cikartmissin kadini o kim oluyorda senin nereye gitcegine filan karisiyor,karar veriyor.
Kusura bakma senin evliligin evlilik degil yetiskin gozetiminde evcilik oynuyorsunuz.Kendi hayatin hakkinda bile soz sahibi olamamissin ayni sekilde eşinde oyle.Kendiniz cocuksunuz daha birde cocuk dogurmuşsun.yazik ailene yazik okuluda dondurmussun ohh..
Boyle seylere esinle karar vermelisin kv lafiyla niye haraket ediyorsunuz ya
Gelemezlerki tek kalmiyoruz evde esimin arkadaslariyla kaliyoruz ortak kira yani bu senelik oyle oldu kiralar pahali olunca ailem biliyo oyuzden gelmezler buraya esimin ailesi bilmiyo oyuzden getiremeyiz bide ise girdi hic gelemez bi esimin mezuniyetine gelir o zman bile eve gelmek ister ne dicez bilmiyorumOnlar gelsin
küçük yaşta evlendiniz,büyük ihtimal gebelik olduğu için.eşiniz okuyor,siz mecburen dondurdunuz.kv ile beraber yaşıyorsunu.
yaşlarınız muhtemele 20-21 falan en fazla...kv ne derse o oluyor ,olmak zorunda..eşiniz de henüz olgunlaşmamaış olduğu için ağırlığını koyamıyor.
bu arada aileniz duruma karşı çıktı,babanız da sizi affetmedi.bu yüzden de görüüşmüyorsunuz.
fazlası var eksiği yoktur haksız mıyım???
Ama bn boyle istemedimkibu yaşadıklarınız sizin tercihiniz artık onlar nasıl uygun görürse oyle yapacaksınız...
Aynen oyle diyorum istekayınvalide ile yaşamıyorlar, kayınvalide başka şehirde, eskişehir'de
arkadaş evinde yaşıyorlar
kayınvalide herşeye karışmıyor, bir çok kv'ye göre iyi bir kadınmış, sadece adet gereği ilk gidişte toplu olarak gitmek istiyormuş, yoksa kız tarafı yanlış anlayabilirmiş, ilk seferden sonra konu sahibi dilediği gibi davranabilirmiş
bazı yorumlar yazmış ara ara konu sahibi
hatalarının farkında ama eşimi oğlumu seviyorum diyor, bu zor günler inanıyorum geçecek diyor...
küçük yaşta evlendiniz,büyük ihtimal gebelik olduğu için.eşiniz okuyor,siz mecburen dondurdunuz.kv ile beraber yaşıyorsunu.
yaşlarınız muhtemele 20-21 falan en fazla...kv ne derse o oluyor ,olmak zorunda..eşiniz de henüz olgunlaşmamaış olduğu için ağırlığını koyamıyor.
bu arada aileniz duruma karşı çıktı,babanız da sizi affetmedi.bu yüzden de görüüşmüyorsunuz.
sağolasın,farklı bir hikaye duymak iyi geldi ne yalan söyliyim.baştan keşke daha geç evlenseymiş ama gerisi bana güzel bir evlilik olacak imajı çizdi.bu arada eskişehirde okudum ben de harika bir şehirdir :)kayınvalide ile yaşamıyorlar, kayınvalide başka şehirde, eskişehir'de
arkadaş evinde yaşıyorlar
kayınvalide herşeye karışmıyor, bir çok kv'ye göre iyi bir kadınmış, sadece adet gereği ilk gidişte toplu olarak gitmek istiyormuş, yoksa kız tarafı yanlış anlayabilirmiş, ilk seferden sonra konu sahibi dilediği gibi davranabilirmiş
bazı yorumlar yazmış ara ara konu sahibi
hatalarının farkında ama eşimi oğlumu seviyorum diyor, bu zor günler inanıyorum geçecek diyor...
Normalde kayinvalidemle duruyoruz tabi esim ogrenci oldugu icin ama bu sene bitiyo esimin okulu formasyonda aliyo allahtan formasyon parasi veriyolarda oglunu yari yolda birakmiyolar bide bnim aileme sorumsuz diyolar snn ne dugune geldiler ne dogum yapinca bebegi gormeye geldiler diyo burdaki orf adeti bilmiyo ama ilk bnm gtmem gerekiyo erken evlendigim icinküçük yaşta evlendiniz,büyük ihtimal gebelik olduğu için.eşiniz okuyor,siz mecburen dondurdunuz.kv ile beraber yaşıyorsunu.
Ay valla icim daraldi.bu ne b.ktan hayat yahu.her yol kapali.ozaman oturcaniz evde kamerali gorusun webten.Gelemezlerki tek kalmiyoruz evde esimin arkadaslariyla kaliyoruz ortak kira yani bu senelik oyle oldu kiralar pahali olunca ailem biliyo oyuzden gelmezler buraya esimin ailesi bilmiyo oyuzden getiremeyiz bide ise girdi hic gelemez bi esimin mezuniyetine gelir o zman bile eve gelmek ister ne dicez bilmiyorum
bilmem ki jes bana öyle korkunç gelmedi bu durum.evet çok küçük yaştalar falan ama güzel bir hayat kurabilirler.keşke kv ile otursa
daha beteri kocasının öğrenci arkadaslarıyla öğrenci evinde oturuyorlar
Sagolasin ya esimde bna gezdirdi zaten cogu yeri karnimda bebisim varken ama ailesinden gizli gittik yine gezmeye cunkikoye donmemizi istiyolardi eskisehirden esimde biraz gezsin diye annem izin verdi hadi gidelim dedi aksama kdar gezdik o hlaimle cok guzel yerler tek eksigi deniz iste ama temiz sehir esim orda yasicaz diyosağolasın,farklı bir hikaye duymak iyi geldi ne yalan söyliyim.baştan keşke daha geç evlenseymiş ama gerisi bana güzel bir evlilik olacak imajı çizdi.bu arada eskişehirde okudum ben de harika bir şehirdir :)
kv söyledikleri de mantıksız gelmedi bana.4 aylık bebekle zor olur üstelik de tek başına..annesinin gelmesi en doğrusu aslında.fedakarlık yapılacaksa annesi yapmalı bence.
evet bu günler de geçer ,tek dileğim üniversiteye devam edebilmeniz konu sahibi.
örf adet değişmez ,şöyle ki,düğüne gelmeli,bebek olunca yanında bulunmalı insan kızının..nasıl içi rahat etti annenin sen yalnız doğururken aklım almadı..istediğin kadar erken evlenmiş ol,değişmez.Normalde kayinvalidemle duruyoruz tabi esim ogrenci oldugu icin ama bu sene bitiyo esimin okulu formasyonda aliyo allahtan formasyon parasi veriyolarda oglunu yari yolda birakmiyolar bide bnim aileme sorumsuz diyolar snn ne dugune geldiler ne dogum yapinca bebegi gormeye geldiler diyo burdaki orf adeti bilmiyo ama ilk bnm gtmem gerekiyo erken evlendigim icin
Bn sevmemki oyle bisey anlamiyorum agliyasim geliyo hepAy valla icim daraldi.bu ne b.ktan hayat yahu.her yol kapali.ozaman oturcaniz evde kamerali gorusun webten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?