Bebek İçin Alışveriş Neler Almalıyım?

Kafasikarisikbirisi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
4.385
6.632
108
Selam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz

Yenidogan cok fazla bir sey almayin bence. 0-3 ay Kisa kollu body alin, 5-10 tane en az. Tahminim kisin dogacak, 3-5 de uzun kollu alin. Sonra buyume hizina gore 3-6 veya 6-9 diye devam edersiniz. Onun disinda Ben tulumla cok rahat ettim ama bazi anneler alt-ust takimi daha rahat buluyor, bilmiyorum tercih meselesi.
Bolca muslin ortu alin cunku onlari emzirme ortusu, havlu, ter bezi, agiz bezi vs vs her sekilde kullanacaksiniz.
İci havlu, lastigi cok asiri gevsek ve hatta lastiksiz coraplar alin

pompa ve sut saklama posetleri

birkac penye bere

valla aklima gelenler bunlar. Sizin sorunuz varsa cevaplarim

Google'dan aratsaydın keşke.
Bebekle ilgili siteler liste yapmışlar alınması gerekenleri.

Biz burda yazarız ama herşey aklımıza gelmez..

Instagram'da blog sayfaları var orada ayrıntılı hem alışveriş listeleri videoları resimleri ve aldıkları yerlerin sayfaları da veriliyor senin için hem daha detaylı hem de daha iyi olur diye düşünüyorum burada ne kadar yazarsak yazalım eksik kalır bence

Kazen konuyu dogru yere açmışımdır umarım bide rica etsem daha çok cevap almam için konuyu bildirim olarak gönderirmisin üyelere
anne olamayan bir insanim Rabbim henuz nasip etmedi. bildirim geldigi zaman üzüldüm ve incindim. size saglikli dogum dilerim. Allah hayirli evlat nasip etsin.

canim kış bebeği olacak sanirim hayırlı olsun şimdiden.4-5 zıbın takımı 4-5 te tulum al tulum çok kullanışlı oluyo 5tane uzun kollu çıt-çıtli badi al evin soguksa kilotlu çorap öneririm ben kullandim soguk olmazsa normal çorap.agzini silmek için pamuklu ağız temizleme mendili 2 adet müslin battaniye ,2adet kalin battaniye,2 adette pamuklu orta kalinljkta battaniye ben bide hazir kundak almıştım çok işime yaradi tavsiye ederim.

anne olamayan bir insanim Rabbim henuz nasip etmedi. bildirim geldigi zaman üzüldüm ve incindim. size saglikli dogum dilerim. Allah hayirli evlat nasip etsin.
Rabbim sizede en hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin

Kıza pembe, erkeğe mavi almayın lütfen demek için geldim. Renklerin cinsiyeti olmaz çünkü. Hayırlısı ile kucağınıza alın.
Iste budur buna cok takığım ben de, ne de guzel yazmissin, daha en basta ayirmasak olmaz zaten bu kiz bu erkek diye..

Konu sahibi benim bebeğim yok ama hani şu gogus kapaklari var ya gumus olandan, ondan almak istiyorum mesela mutlaka, sen de almadiysan arastir ve dusun derim, hassas bir mevzu. Gerisini pek bilmiyorum ama ne alirsan al, az az al. İhtiyaç oldukca ekleme yaparsin. Yoksa heyecanla cok alan aileler kullanmadan vermek durumunda kalabiliyor.

ben yeni doğandan 3 tane ama diğerlerinden 5er tane olacak şekilde 0 dan 9. ayına kadar sıfır ve yarım kollu bir sürü zıbın ve zıbın boyu uzatma aparatı aldım.

çok hızlı büyüyolar diye diye ne aldıysam hiç abartısız 6-9 aylık aldım hep.

tulum tercih etmedim alt-üst takım ve ekstra patikli birkaç parça günlük kıyafet aldım. sanırım 5,6 adet takım etti.

3 tane pijama takımı aldım.

2 tane 10lu hastane çıkışı aldım.

10lu ağız silme bezi aldım.

kuru mendil stokladım. bebek bezi aldım sadece 1 paket ama büyük boy.

12 tane çorap aldım lastiksiz.

tarak, tırnak makası seti, banyo küveti seti, bebek arabası seti aldım.

annem bol bol yelek ve hırka ördü sağ olsun.

4 tane nevresim takımı aldım.

aklıma gelenler bunlar.

bir de tavsiyem, bebek odası bebek arabası gibi fiyatı kıyafete göre yüksek şeyleri imkanınız varsa şimdiden almaya başlayın derim. her şeyim fiyatı anlık değişiyor ne olacağı belli değil. biz bebek odasını aldıktan hemen sonra zam gelmişti mesela.

banyodan sonra kurulamak icin cok ince muslin bezler cok iyi olmustu. kapalicarsidan almistim istanbuldan. battaniye diye satiliyordu ama 1 aylik cocugu hizlica kurulamak icin muthisti.

bir de ilk hafta, gobek bagi varken tulum veya çıt çıtli zibin degil de alt ust takin giydirmek daha basit oluyor.

yukarida yazilmis woobie kundak ve neko wrap sling benim de favori urunlerimdi. bir de yara olan meme uclari icin meme kalkani. simdi gumusleri cikmis ama ben silikonunu kullanmistim, cok memnun kalmistim.

Bi de doğmadan önce yaklaşık 1200 tane bez aldım 20. Aya kadar kullandık. Pişik mişik olmadı çeşitli markalardan aldım. Ucuza geldi bayağı. İndirimdeyken aldığımdan. Prima premiumlar 40 kuruş falandı tanesi.
Ama tavsiye olarak algılamayın bunu. Şimdi cildi hassas olur, pişik yapar sızdırır, bebeğiniz çabuk büyürse elinizde kalmasın

Fermuarli kundakimi hic kullanamadim çoook bayilarak almistim sicaktan kullanilmiyor

Allah tez zamanda sana da nasip etsin üzülme ve incinecek bişi değil ki
sizin icin olmayabilir ama biz anne olamayanlar icin, kafa dagitmak icin kahve icelim dedigin insanin, iki dk evine girdigin komsunun, baska bir sey sormak icin aradigin arkadasin dusuncesizce saatlerce cocugundan bahsetmesi, bezi kakasi, kusmasi.. gercekten ilgileniyor musun.. gercekten senin mama onlugun bebek bezin benim yuregimde bam teline dokunuyor mu dusunmeden.. kafa dagitmak icin girdigin sitede bebek alisverisi konusuna davet edilmen.. incinecek seyler..

konu sahibinin sevincini ve konuyu baltalamak istemem. sadece bir dahakine belki 'konumu uyelere bildir' demez onun icin soylemek istedim. konuyu kapatalim, asil konu dagilmasin.

amin, iyi dilekleriniz icin tesekkurler. herkese sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…