Bebek İçin Alışveriş Neler Almalıyım?

Ben ilk giymek için iki tane yarım 5 tane uzun kollu almıştım tulum tercih etmedim ben zorlandım alt üst takım almıştım.. Ağız mendilleri.. alt açma minderi, tırnak makası, derece, Altını silmek için pamuk, çorap ve pijama içine giydirmek için l..w markasının yeni doğan içlikleri var onları kullandım tayt gibi.. ağız mendillerini fazla aldım göğsüne ve sırtına koymak için.. Fakat küçük bi kaç takım yeterli kalanları 3-6, 6-9 alın zaten yaz gelir sonra ihtiyaca göre ayarlarsınız..

Hatçe kız bende henüz bebe yok ama bebek butikte çalışmıştım. Giyim adına en abartısız alışveriş listeni yapabilirim. önce burda tecrübelileri dinleyip kafanı karıştırıp sonra beni etiketlemeni bekliyorum.

Kıza pembe, erkeğe mavi almayın lütfen demek için geldim. Renklerin cinsiyeti olmaz çünkü. Hayırlısı ile kucağınıza alın.

haklisiniz renklerin cinsiyeti olmaz ama maalesef bebek alisverisinde fazla secenek olmuyor. magazada satilan renkler cok sınırlı. ben renkli giydirmeyi severdim ama o kadar az yeşil ve ya kirmizi bulup alabildim ki..hele yeni dogdugu donem icin mavi, pembe, beyaz ve kremden baska secenek olmuyor neredeyse.

Anlayabiliyorum canım haklısın Rabbim sağlıkla en kısa zamanda hayırlı bi evlat versin inşAllah

Bol bol beyaz iç atlet alın her şeyin içine o giyiliyor . Liste çok uzun hangi birini yazalım ben çok kıyafet aldım ama iyi ki de almışım hepsini giydirdim sürekli yıkama ütüleme derdim olmadı . Bi de tek parça şeyler almayın takım alın alt üst diğer türlü hepsi birbirine karışıyor . Bir sürü çorap ağız bezi bol bol alın çok lazım oluyor .

Hala kışın kullanma ihtimalim var öyleyse sizin bedenli miydi ki?
Woombie marka idi 0-3 ay
Sonra aynısının yazlık modelini aldım ( önden hava alıyor) mart nisan mayıs gibi kullandık ve sonra moro refleksi bitti (uykuda sıçrayıp kendini uyandırma) ve kundağı istemedi
Sarmalanmayı seviyosa kullanma ihtimali var

Fermuarli kundakimi hic kullanamadim çoook bayilarak almistim sicaktan kullanilmiyor
haziranda dogurdum ben, aylarca kullandik. incecik bir penyeydi bizimki. woombie idi markasi. 0-3ay almistim ama zaten o kadar kucuk bir sey ki tekrar alacak olsam 3-6 ay alirim. zaten minicik, esneyen bir penye.

Güzel kardeşim hakkini helal et bende bebeğimi erken doğumla kaybettim iki yil oldu ve doğumumda hep olmayanlara dua ettim hep edeceğim kaybedince anliyor insan

Güzel kardeşim hakkini helal et bende bebeğimi erken doğumla kaybettim iki yil oldu ve doğumumda hep olmayanlara dua ettim hep edeceğim kaybedince anliyor insan
helal olsun. benim de size cikistigimi dusunmeyin. iyi niyetinizden suphem yok. Rabbim de sizi cennette bulustursun cennet kusunuzla.. dualarinizi beklerim.

Kesinlikle pamuklu tercih et cunku bazi kiyafetler sentetik oluyo oda bebegin cildine iyi gelmiyo zibin olarak biraz fazla al gercekten cok lazim oluyo terledigi zaman

Hastane için yenidoğan iki set tulum almıştım ben, birini alt üst takım birini tulum olarak. Sonra tulumla daha rahat ettim patikli tulumla da büyüttüm. Müslin battaniye, ağız mendili, bol bol çıtçıtlı atlet. İlk aylarda çok fazla kaka kusmuk kirletmesi oluyor.
Ben kanguru ve slingin de epey faydasını gördüm, ana kucağının da.
Anne için de mutlaka depend külot bez lazım. Bebeğe ilk aşamada bez gerekiyor.
Hastaneye mutlaka çorap alın ayaklarım çok üşüdü benim doğumda. Aynı şekilde meme ucu yarası için krem çol ihtiyaç duydum ben. Bütçeniz varsa kalkan yasa gümüş kapak da alabilirsiniz tabii.

bebeginiz erkekse "az al hemen buyuyo ihtiyac kadar alirsin" laflarini duymamani oneririm. ben o laflara kanip 3 tulum 2 alt ust takim almistim, bir de icine giydirecegim citcitli badiler ve alt patiklilerden, aman allahim, altini her actigimda isiyordu butun ust bas degisiyordu gunde kac defa... yenidogan bedeninde bulmak ta zor oluyor genelde, 1 haftalik bebekle alisverise cikmak zorunda kalmistim hele kis bebegiydi yika kurut utule yetistiremedim de... bana cok alma diyenlerin ikinci bebekleri erkek oldu, onlarda benim gibi gunde 10 kere ust bas degistirmislerdi. kiz bebeklerde alti acik dahi olsa asagi akiyor direkt ama erkek bebek heryere firlatiyor bak onemli bir ayrinti kimse bunu soylememisti bana:)

onun disinda ben bebek yuruyene kadar kesinlikle tulum kullanilmasi taraftariyim, cunku yuruyene kadar cocuk hep kucakta geziyor malum, alt ust takimlar surekli yukari siyriliyor vs. tulum tek parca acayip rahat oluyor toplandi kivrildi derdi yok...

su boyunluklar da cok ise yariyor. kusuyor salyasi akiyor emerken sut akiyor onluk surekli olmuyor cocugun boynunda ama boyunluklari sik sik degistiriyorsun cok rahat oluyor.

eldiven,bere,bir kac citcitli badi (ben bu citcitli badilerin uzun kollularini hic sevmedim. uzerine uzun kollu baska bisey giydirecegin zaman altindancok kalinlik yapiyor, birbirini tutuyor giydirmesi zor cikartmasi zor, ama kisa kollu ya da kolsuz olanlar cok daha pratik sahsi fikrim) icine giydirmek icin patikli altlardan bir kac tane, bir kac tulum yeterlidir. arkadaslardan biri soylemis katiliyorum "lastiksiz ya da lastigi cok gevsek" coraplar...

eviniz soguksa yelekler cok isinize yarar, benim evim cooook sicak olsugu icin sanirim 5 kere giymemistir.

onun disinda elektrikli gogus pompasi oneririm, sutun gelmez, gelir fazla olur, cocuk emmeyi reddeder,sarilik olur hastanede tedavi gerekir, ne yasayacaksin belli degil. dogum sonrasi hele ilk zamanlar bu gibi eksiklerle ugrasmak inan cok tatsiz oluyor. hazirla herseyini olabildigince ki yasanacak krizleri minimuma indirmis olursun.

saglikla kucagina almayi nasip etsin

Elektrikli göğüs pompası kesinlikle alın, yenidoğan takımlarından bir kaç tane alın ama bazıları içinde çok fazla parça bulunduruyor gerek yok hepsine kullanmadık tamamını dolapta duruyor bazı parçaları gereksiz para verilmiş oluyor.. 5 li takım olanlar işinizi görür.. ağız mendili çok işinize yarar hassas yerlerini kurularken kullanıyorum ben bazen .. bebek deterjanlari çok fiyat değişiyor stok yapabilirsin.. bebek bezi de yenidoğan Prima premium çare ama bu bebekten bebeğe değişiyor çok fazla stok yapmadan bebek bezi alın sonra gerekirse yine değiştirirsiniz.. mevsimine göre 0-3 ay arası zıbın.. 10 tane kadar bulunsun.. yenidoğan kıyafetler bitince bunlara geçersiniz kolayca.. Bornoz havlu takımı bir tane bir tane de yedek havlu.. banyo yapmak için banyo takımları var küvet.. heryerde satılıyor ama filesini ayrıca en iyisini alın rahat edersiniz... burun temizleme için aspritor tavsiye ediliyor sakın almayın biz aldık çok sağlıklı değilmiş, serum fizyolojik alırsınız eczaneden tek kullanımlık satiliyor burun tıkandığında damlatın yeterli oluyor.. Göbek bağı için de gazlı bez bulundurun hassas olduğu için ve kuru tutmanız gerektiğinden kurulamak temizlemek için çok iyi oluyor.. mevsimine göre battaniyeler hele sürekli kontroller için doktora gitmeniz gerekecek sararsiniz sıcacık.. muslin bezler de çok iyi oluyor.. 5-6 tane bulunsun çok işe yarıyor.. sut emmemesine karşın kaşık biberon İlk haftalarda hemen biberon verirseniz kolay geldiği için emme refleksini azaltıyor biz siringayla besledik bir süre bu yüzden.. aklıma gelenler bunlar şimdilik..

Hastane çantası için mutlaka rezene çayı yaninizda bulundurun.. kendiniz için de normal doğum yapacaksanız özellikle gecelik.. hele ilk doğum esnasında ucuza alınmış bir gecelik takımı.. Pandemi nedeniyle zaten kimse gelemiyor çok para dökmek sacmalik.. bez bulundurun ve bir paket depend hasta kilodu bulundurun.. bebek için yenidoğan takımlarıniz bulunsun..

Canım öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 
Ben oğlumda hatırladıklarımı aktarayım sana öncelikle zıbın çok al çünkü ilk zamanlar kakası sıvı olduğundan çok batıyor sütünü artırmak için lactamil kullanabilirsin ben kullandım faydasını gördüm emzirdiğinde göğüs uçları çatlayıp kanayabiliyor lansinoh krem alabilirsin bebeğe Bi zararı olmuyor birde ilk zamanlar malum göğüsler den süt akıyor o yüzden fazla fazla göğüs pedi almalısın birde ben emzirme sütyeni kullanmıştım rahatlık açısından iyi oluyor birde burun tıkanıklığı için yastığına damla damlatıyordum eczanelerde satılıyor aklıma gelenler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…