Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

Piki bakalım ozimum öyle olsun napalım..
İnşallah herkesler burdadır Yada burda olmayanlar o site yüzünden değil de,bebeler yüzünden gelemiyor olsunlar,bu kabulüm..

Son düzenleme:

Rosess canım ne diyeceğimi bilemedim ama çoookk üzüldüm kuşum senin için..
Gene olacak biliyosun..
Allah yardımcın olsun..
Seviliyosun bunu bil

İkinciyi yapıver ferdam

çok üzüldüm canım rabbim sabır versin
tekrar nasip olsun canım inşallah

geçmiş olsun cnm.rabbim hayırlı zamanda evlat nasip etsin inşallah

çok üzüldüm canım rabbim sabır versin
tekrar nasip olsun canım inşallah

ferdacım kuzey ne zaman kendi başına oturmaya başladı benim oğlum desteksiz oturuyor ama ben ellerindedn çekiyorum öyle oturuyor kendi başına ne zaman oturur acaba:26:

Dido en son ayın 10'unda gelmiş..
nerde bu kız merak ettim,özledim de
Benim zilli bızdık napıyo acaba maşşallah az önce gene baktım fıskıyeli saçlı fotolarına

lalallaalalllaaaaa
lalalllalllalllllll
lallallllalllalllallll

:26:

Canım çok üzüldüm Allah sabır versin.İnşalah en yakın zamanda tekrar nasip edecek rabbim

canım kuzey 6,5 aylıkken fln oturuyordu ama kuzey çok istekliydi doktor neyi yapmak istiyorsa destekle demişti bana
3 aydan sonra kucağımda sırtı göğsüme gelecek şekilde oturuyordu zaten hep
bi de her bebek farklı canım gelişimsel olarak
ama artık yapar canım aslında ellerinden tutmadan oturtmayı dene sen arkasına yastık koy zamanla kaşdır yastığıvfalan alışsın canım

canım kuzey 6,5-7 aylıkken fln oturuyordu ama kuzey çok istekliydi doktor neyi yapmak istiyorsa destekle demişti bana
3 aydan sonra kucağımda sırtı göğsüme gelecek şekilde oturuyordu zaten hep
bi de her bebek farklı canım gelişimsel olarak
ama artık yapar canım aslında ellerinden tutmadan oturtmayı dene sen arkasına yastık koy zamanla kaşdır yastığıvfalan alışsın canım

Son düzenleme:
Kızlar kızıma benden grip bulaştı ben çok çabuk atlattım aslında 3 gün sürdü sadece ama ne kadar dikkat etsemde kızımada bulaştı bugün dr a götürdüm şuan ilaca gerek yok ateşini kontrol altında tut yükselirse getir dediler ama inşallah yğkselmez sadece burun damlas kullnıyoruz.İnşalalah çabuk iyileşir.burnu tıkalı diye sinirleniyor bugün bir aladı ilk defa gösünden boncuk boncuk yaşlar süzüldü çok üzüldüm neyseki şimdi iyi çok şükür karnı doydu uyuyor kuzum.

Alıntı

Prone vaziyetinde baş tutuş........................................ Doğum-4

Gülme ................................................................ 4-8 hafta

180 °C'lik bir açıi le oyuncağı takip etme....................... 3 ay

Elleri ile oynama..................................................... 3 ay

Prondan supin vaziyetine dönüş................................... 4-6 ay

Desteksiz oturma.................................................... 7-8 ay

Bir elinden diğerine oyuncakdeğiştirme.......................... 6 ay

Emekleme........................................... ................. 9 ay

Ayakta durma........................................................ 11 ay

Basit emirlere uyma................................................ 12-14 ay

Yürüme (düz istikamet)............................................ 13-17 ay

tabloda desteksiz oturma 7-8 ay gözüküyor. Bu % 50 persentil değeridir. Yani çocukların yarısı bunu bu aylarda yapar. Geri kalan % 47 Sİ 9 AYIN SONUNA KADAR desteksiz oturur. % 3 kısmı ise 9 ay bittiği halde hala desteksiz oturamaz işte bu grubun iyi araştırlıması gerekir.

Bu arada erken doğum, düşük doğum ağırlığı, bebeğin çok kilolu olması , vitamin eksikliği (özellkile d vitamini) demir eksikliği gelişimsel parametreleri etkileyerek doğru bir değerlendirmenin yapılmasını engelleyebilir. 1-1.5 ay içinde yürümez ise gelişimsel tarama testleri yaptırmak ve bebeğinizi değerlendirmek üzere çocuk nörolojisi veya çocuk gelişim nörolojisi bölümüne başvurmanızı tavsiye ederim.

demiş bir pediatri uzmanı.
Pediatri portalı sitesindeki bir pediatri uzmanının bu konuyla ilgili cevabından kopyaladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…