Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn meleğimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nasılsınnnnnnnnnnnnnnnn

iyiyim cnm bir bakayım dedim işe başlamadan ne yapıyorsunuz gidicekmisiniz ev bakmaya?

ya buara benim pisi bana aşırı düşkünleşti zaten düşkündü acaba hamile olduğmu anlıyormu

günaydın ferdam hoş geldin

Gunaydın burdaki en büyük hamilelik haftası sende sanırım

hoşgeldin balımmm

günaydın kızlar hepinize
hoşbuldum

burdaki en büyük değilim aslında
doğum yapanlar bile var topikte ama gelmiyorlar
şu an gelenler arasında en büyük benim evet
ama gamze var bir de benden 12 gün büyük
gelmeye devam ederse o var
sen de hoşgeldin aramıza bademkrokan

byzglm dün yazdım ama görmedin
testte çıkmamış ama zaten erken daha çıkmaz demiştim ben
daha regline var senin

Son düzenleme:
iyiyim cnm bir bakayım dedim işe başlamadan ne yapıyorsunuz gidicekmisiniz ev bakmaya?

ya buara benim pisi bana aşırı düşkünleşti zaten düşkündü acaba hamile olduğmu anlıyormu

gidicez gülüm inş da bakalım nasıl olucak demek düşkünleşti anlıyo olabillirmi anlıyodur herhalde meleğim:44:

kızlar mehmet özün kitabında okuduğum gerekli ve ilginç bilgileri paylaşayım sizlerle:

-bebeğin rahimde hangi parmağını emdiği sağ ya da sol elini kullanacağının işaretiymiş
-bebeği erken dönemde çok farklı uyarana tekrar tekrar maruz bırakmalıymışız, bu beyninin daha hızlı gelişmesini sağlarmış
-günlük 600 miligram DHA (omega-3) almalıymışız. özellikle son 3 ay
-erkekler kızlara oranla nörolojik açıdan 3 hafta geriden gelirmiş, nedeni testesteronmuş.bu gerilik erkeklerin bazı koordinasyonlarda daha iyi gelişmesini sağlarmış. fakat erken doğum durumunda (allah korusun) kızların erkeklere oranla yaşama şansı daha yüksekmiş
-yenidoğan bebeği taşımanın en güzel yolu kokumuzu alması açısından kanguru gibi önde taşımakmış
-biberonla beslenen bebek 2 hafta sonra annenin kokusunu tanımaz olurmuş. o nedenle biberonla beslerken de emzirme pozisyonu kullanılmalıymış
-amniyotik sıvı annenin ter, koku gibi bazı şeylerin aynısını içerirmiş, bebeğin doğumdan sonra annesini tanıma sebebi buymuş
-10. haftaya kadar bütün beyinler dişiymiş, 10. haftadan sonra cinsiyetleşiyormuş
-24. haftadan sonra bebek anne sesini ayırt edebilirmiş
-amniyotik sıvının tadı yediklerimizden etkilenirmiş.bu da bebeğin ilerdeki beslenme alışkanlığını etkilermiş
-hamilelikte az miktarda bile alkol almak bebeğin emme refleksini bozabilirmiş
-mama kullanacak olursak mamanın içinde en çok DHA içerini almalıymışız
-yüksek sesle masal okumalı ve farklı tarz müzikleri dinlemeliymiş, bu onun beyin gelişim hızını artırırmış
-sağlıklı yiyeceklerden çeşitli beslenmeliymişiz. bu bebeğin tat tomurcuklarını uyarırmış, ilerde o da farklı tip besinlere açık olurmuş
-kundağın asıl amacı bebeğin irkilme refleksini azaltmakmış. bebek uyumak istese bile irkilme durumu bebeklerde sık yaşandığından uyuyamazmış. o yüzden huzursuz ve kolik bebeklerde kundak şartmış.3. aydan sonra kundak kullanılmamalıymış
-birkaç tane siyah-beyaz oyuncak almalıymışız. 10. haftaya kadar sadece zıt renkleri görebilirmiş. ondan sonra canlı renkleri özellikle turuncu kırmızı ve yeşili ayırt edermiş.
-yenidoğan masajını düzenli yapmalıymışız. masaj bebek sessizken ama uykusu yokken yapılmalıymış (masajın nasıl yapıldığı anlatılıyorama çok uzun diye yazmadım, dileyen olursa sayfanın resmini çekip gönderebilirim)
-bebek doğum pozisyonu almazsa bebeği döndermek için hareket vermiş 2 tane, onları da paylaşırım ilerde isteyen olursa

gidicez gülüm inş da bakalım nasıl olucak demek düşkünleşti anlıyo olabillirmi anlıyodur herhalde meleğim:44:

bencede anlıyor cnm :) eşek sıpası hep onu seviyim istiyor eskiden sade sabahları sevdirirdi şimdi dibimden ayrılmıyor

Ben en son 28. haftada gordum bebeğimi tersti makat duruşmuş 36. ve 37. haftada donmezse sezeryan düşünebilirim demişti drumuz döndürme hareketini eklermisin

Teşekkür ederim hoşbulduk

günaydın arkadaşlar nasılsınız...

benim reglide yaklaşıyor ve bende göğüsler hariç hiçbir belirti yok beklemedeyim bakalım

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar nasılsınız...

benim reglide yaklaşıyor ve bende göğüsler hariç hiçbir belirti yok beklemedeyim bakalım

günaydın hoşgeldin,hakkınızda hayırlısı olsun

hoşbulduk tatlım nasılsın prensesin ne yapıyor:)

günaydın balım hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnnnnnn
İyim canım çok sağol prensesim de iyi çok şükür ama çok süslü sabah okula bırakırken baya çektirdi bana üstüne hırkasını giymiyO nedeni kıyafetlerini kapatıyomuş görünmüyomuş

günaydın kızlar

günayyydınnnnnnnnnn

Ben en son 28. haftada gordum bebeğimi tersti makat duruşmuş 36. ve 37. haftada donmezse sezeryan düşünebilirim demişti drumuz döndürme hareketini eklermisin

pelvik sallanma: Ellerinize ve dizlerinize dayanın, sırtınızı yay yapın ve pelvisinizi hafifçe eğin. düz pozisyona geçin. bunu günde 30 kere tekrarlayın

dizler göğüse: yere çökün ve dirseklerinizi yere dayayın.yerçekimindeki bu değişiklik çocuğun pozisyon değiştirmesini sağlar.

resimlerini de ekliyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…